-
Παιδιά να ρωτήσω κάτι:
Yπάρχει τρόπος σε 206 '01 να κάνεις ρεσετ στην ένδειξη Service.
Eπειδή η κοπέλα μου έχασε το manual μπορείτε να μου πέιτε τον τρόπο?
Ευχαριστώ -
Το μηδενίζω μόνος αλλά δεν το θυμάμαι απ'έξω... Το manual το έχω στο αυτοκίνητο και όχι μπροστά μου. Θα το δω αύριο για να σου πω...
Παναγιώτη, πάντως η PS δίνει άλλα ψαλίδια για το RC. Για το 'απλό' 206 δίνει κωδικό ψαλιδιών τον CC17021 και για το 206RC δίνει τον RC17021.
Όσο για το κάστερ είχα διαβάσει ότι το RC έχει θετικότερο. Από τα γόνατα δεν είναι, από τα ακραξόνια λογικά δεν είναι... μένουν τα ψαλίδια ή η γέφυρα που πατάνε όλα και μπορεί να έχει λίγο πιο μπροστά τις βάσεις των ψαλιδιών και παρότι ίδια να στηρίζουν λίγο πιο μπροστά φτιάνοντας θετικό κάστερ. Δυστυχώς όμως δεν το έχω διασταυρώσει αυτό στην πράξη..
-
τα ψαλιδια της πεζο σπορτ για ρου σου ειναι μαλλον πιο μαλακα απο δικα μας απο οσα ειχαμε δει με ντινο. επισης στο ξαναλεω ψαλιδια γεφυρες κλπ κλπ στο ρουσου εχουν ιδιους κωδικους με δικα μας στη πεζο . τσεκαρε το.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Το μηδενίζω μόνος αλλά δεν το θυμάμαι απ'έξω... Το manual το έχω στο αυτοκίνητο και όχι μπροστά μου. Θα το δω αύριο για να σου πω...Σε ευχαριστώ Miltellas, περιμένω....
με την ησυχία σου, δεν βιάζομαι -
Εντάξει Παναγιώτη σε πιστεύω... Αλλά τότε το θετικότερο κάστερ πώς εξηγείται; Ή είναι μύθος; Από το χαμήλωμα λες; Τότε και εμείς πρέπει να έχουμε θετικότερο κάστερ (το δικό μου είναι περίπου 10 μοίρες) αλλά δεν γνωρίζουμε ποιό είναι το εργοστασιακό μας κάστερ (κάπου το είχα δει... θα το ψάξω).
Αν και το χαμήλωμα δεν πρέπει να μεταβάλλει την κάστερ.
Η περιεχόμενη γωνία κάστερ δεν αλλάζει!
Για δες:___/|/|
_/|/|
____/|'Έτσι δεν είναι;
- Για το manual στο επόμενο ποστ μου.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
νιντο μηπως εχεις ρουσου ????
αν ναι αστο δεν εχω τιποτα νεο να σου πω....-εχω τη πεζο σπορτ τη ρυθμιζομενη που δε μπαινει στο δικο σου...(εχει βγαλει η kw ομως και ειναι καλη μου εχουν πει για rc)
-αντιστρεπτικες 22 εμπρος πισω...εσενα φορα 21-22. πισω προσφατα εβγαλε η πεζο σπορτ 23 αλλα εχει παρα πολλα λεφτα(230).
αν θες κκοιτα σε h&r εχει σετ 23 εμπρος πισω με κανα 350αρι...εκτος αν ακομα δεν του εχεις παρει τον αεραΝαι το RC έχω, κι από ανάρτηση δε σκοπεύω ν'αλλάξω τίποτα μια και ντριφτάρει άψογα με 100+ χωρίς ούτε μπαλανσαρίσματα ούτε περίεργες ανιδράσεις, και γέρνει ελάχιστα. Πιο πέτρα ούτε γι αστείο, ήδη υποφέρω με την κατάσταση των δρόμων εκεί που μένω. Μόνο ένα μπλοκέ σκέφτομαι να του βάλω για να περνάει καλύτερα τη δύναμη στο δρόμο σε κάποια είδη [κλειστών] στροφών, and that's it.
-ψαλιδια πεζο σπορτ - μουφα μεγαλη μακρυα. λιγα πραματα σε αισθηση και στα 5000χλμ το δεξι οφ...
οτνα πηγα μεγαρα φοραγα και χανκοοκ ζ211 τα οποια ομως δεν ειναι για πιστα και δε νομιζω οτι προσφερουν καμια ιδιαιτερη προσφυση ειδικα σε σχεση με τα μαμα 17αρια πιρελλι του Rc...καλη λυση μια 4αδα 16αρια.ολοι λενε οτι τα 17αρια ειναι υπερβολη ακομα και για rc...
Δέχομαι ότι κάτι θα ξέρουν οι Γάλλοι που το έβγαλαν με 17άρες, αλλά ειλικρινά δε θα με χάλαγε καθόλου να έβγαινε με 16'. To Clio 2.0 εξάλλου με 16' έρχεται και ας μην ξεχνάμε πως στα Μέγαρα είναι εξίσου γρήγορο - αν όχι γρηγορότερο (ο Ν.Ζ. είχε κάνει 1:14.6' με αυτό - ασχέτως αν το ξέρει πολύ καλύτερα ως καθημερινό του αυτ/το).
το να κανω +2 απο Rc με 110 αλογα νομιζω οτι ειναι καλο.επισης για καποιους εξυπνακηδες το 206 1.6 κανει 1.18.3 στα χερια του μιχελακακη και οχι στα δικα μας.οσοι γνωστοι εχουν μπει με μαμα 206 1.6 ολοι κινηθηκαν καπου στο 1.20
-
εγω θα σου προτεινα τα ακρα του μιλτου..........140 το ενα. αξιζει να δοκιμασεις.πιο αμεσο τιμονι μεεσα μουρη κλπ κλπ κλπ. μονο μειον φθορα ελαστικων και αυτο υπο προυποθεσεις.για μενα οποιος με ακρα δε σπινιαρει σε φαναρια δεν εχει προβλημα.
τα ακρα αυτα ειναι της πεζο σπορτ και δινουν 2μοιρες καμπερ με καστερ ανεπαφο -
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι:Yπάρχει τρόπος σε 206 '01 να κάνεις ρεσετ στην ένδειξη Service.
ΕυχαριστώΓια να κάνεις reset την ένδειξη service:
- Κλείνεις τον διακόπτη
- Πατάς και κρατάς πατημένο το κουμπί του ημερήσιου χιλιομετρητή (στο κάτω μέρος του στροφόμετρου)
- Ανοίγεις τον διακόπτη (στο ON) και ο χιλιομετρητής δείχνει να μετράει από το 10 προς το 0.
- Κρατάς πατημένο τον διακόπτη μέχρι να δείξει 0.
Ο τρόπος για να αλλάξεις τα μεσοδιαστήματα service είναι (ανά 10000 ή 20000 ή 30000):
- Κλείνεις τον διακόπτη
- Πατάς και κρατάς πατημένο το κουμπί του ημερήσιου χιλιομετρητή (στο κάτω μέρος του στροφόμετρου)
- Ανοίγεις τον διακόπτη (στο ON) και ο χιλιομετρητής δείχνει να μετράει από το 10 προς το 0.
- Αφήνεις το κουμπί πριν δείξει 0 και αμέσως βλέπεις το παρόν μεσοδιάστημα service.
- Πατάς το κουμπί όσες φορές χρειάζεται για να σου δείξει το μεσοδιάστημα που επιθυμείς να ρυθμίσεις.
- Όταν δείξει το επιθυμητό νούμερο (πχ 20000) τότε πατάς και κρατάς πατημένο το κουμπί του χιλιομετρητή για 10 δευτερόλεπτα για να επιβεβαιώσει.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι:
Yπάρχει τρόπος σε 206 '01 να κάνεις ρεσετ στην ένδειξη Service.
ΕυχαριστώΓια να κάνεις reset την ένδειξη service:
- Κλείνεις τον διακόπτη
- Κρατάς πατημένο τον διακόπτη μέχρι να δείξει 0.
Ο τρόπος για να αλλάξεις τα μεσοδιαστήματα service είναι (ανά 10000 ή 20000 ή 30000):
- Κλείνεις τον διακόπτη
- Αφήνεις το κουμπί πριν δείξει 0 και αμέσως βλέπεις το παρόν μεσοδιάστημα service.
- Πατάς το κουμπί όσες φορές χρειάζεται για να σου δείξει το μεσοδιάστημα που επιθυμείς να ρυθμίσεις.
- Όταν δείξει το επιθυμητό νούμερο (πχ 20000) τότε πατάς και κρατάς πατημένο το κουμπί του χιλιομετρητή για 10 δευτερόλεπτα για να επιβεβαιώσει.
-
Με τη σειρά μου να ρωτήσω και εγώ: έχω το 1.6 και φοράω διάσταση 195/55/15 τώρα που ήρθε ο καιρός να τα αλλάξω σκέφτομαι για 205/50. Αξίζει ή χαζομάρα θα κάνω? Το τιμόνι θα χειροτερέψει?Επίσης λέω για τα exalto II.Καμιά άλλη πρόταση?
Ευχαριστώ. -
an φορας μαμα ζαντες εχουν ολες φαρδος 6. σε τετοια ζαντα παει τσαμπα το 205...ασε που δεν ειναι και φτηνοτερο απο 195-55.........................
195-50 εγω θα το απεφευγα για το κοπανημα.ειναι βεβαια 150 ευρω κατω και θα εχεις λιιιιιιιιιιγο καλυτερο τιμονι και κρατηματα...εγω ομως επελεξα 195-55 και εβαλα σκληρη αναρτηση αντι να βαλω χαμηλο λαστιχοεγω αλλαξα σεπτεμβρη και εβαλα εξαλτο2. πολυ καλα λενε οτι ειναι και ουνιρογιαλ ραινσπορτ...κοιτα τιμες και το ξανασυζηταμε
-
θελω να ρωτωσω το εξης.
στο σαιτ της πεζο σπορτ δινει καποια ελατηρια για το 206 μου με μοναδα σκληροτητας Da/N !!!!!!!!!!!!! (6.5συγκεκριμενα)
μηπως εχει ιδεακανεις πως μετατρεπεται αυτο σε λιμπρες ανα ιντσα που μετρα ο υπολοιπος κοσμος τα ελατηρια???????????με αυτα που βρηκα εγω το Da ειναι δεκαδικο -10- αρα ειναι 10χιλ και κανοντας τις μετατροπες μου βγηκε 380λιμπρες ελατηριο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
κυριοι τη προσοχη σας..........................
ο υπολογισμος μου ειναι σωστος το rc -n φορα 371λιμπρες ελατηριο εμπρος και πισω το δινει με 22αρες ραβδους....................αρα εγω που εχω 280 λιμπρες τι ραβδους βαζω οεο?οεο?οεο?
υ.γ επισης το cc ποου ειναι για πιστα το δινει με 25αρες!!! και 571 λιμπρες ελατηριο . γκλουπ?
υ.γ ο γαλλος σωστος ειναι.μαλλον τυπογραφικο λαθος ηταν. βρηκα στο rcc να λεει 10DaΝ/mm = 100Ν/mm=100*0.225lb/mm=22,5/0,0394 lb/in ara 571!!!!!
-
Ωραία! Και οι 20άρες και 25άρες ράβδοι σε πόσες λίμπρες αντιστοιχούν;
ΥΓ Άρα με τις 20άρες ράβδους πίσω από το RC... μια χαρά είμαστε!
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
κυριοι τη προσοχη σας..........................
ο υπολογισμος μου ειναι σωστος το rc -n φορα 371λιμπρες ελατηριο εμπρος και πισω το δινει με 22αρες ραβδους....................αρα εγω που εχω 280 λιμπρες τι ραβδους βαζω οεο?οεο?οεο?
υ.γ επισης το cc ποου ειναι για πιστα το δινει με 25αρες!!! και 571 λιμπρες ελατηριο . γκλουπ?
υ.γ ο γαλλος σωστος ειναι.μαλλον τυπογραφικο λαθος ηταν. βρηκα στο rcc να λεει 10DaΝ/mm = 100Ν/mm=100*0.225lb/mm=22,5/0,0394 lb/in ara 571!!!!!
Είχα απαντήσει στο προηγούμενο ποστ ... και χάθηκε η απάντηση
Οντως είναι σωστός ο υπολογισμός σου ... τα 6.5 DaN/mm = 65 N/mm = 371 lb/inΓια την άλλη σου ερώτηση ... δεν ξέρω
-
Ο χρήστης keny έγραψε:
Ìå ôç óåéñÜ ìïõ íá ñùôÞóù êáé åãþ: Ý÷ù ôï 1.6 êáé öïñÜù äéÜóôáóç 195/55/15 ôþñá ðïõ Þñèå ï êáéñüò íá ôá áëëÜîù óêÝöôïìáé ãéá 205/50. Áîßæåé Þ ÷áæïìÜñá èá êÜíù? Ôï ôéìüíé èá ÷åéñïôåñÝøåé?Åðßóçò ëÝù ãéá ôá exalto II.ÊáìéÜ Üëëç ðñüôáóç?
Åõ÷áñéóôþ.Måßíå óôï 195/55-15 áëëéþò 195/50 áðïöåýãïíôáò åëáóôéêÜ ðïõ öçìßæïíôáé ãéá óêëçñÜ ðëáéíÜ (brigestone ãéá ðáñÜäåéãìá) ìå 15 áñåò ðÜíôá
Ãéá ôá exalto êáëÜ ëüãéá áêïýãïíôáé ....´äåí ôá Ý÷ù äïêéìÜóåé ãéá íá ìðïñÝóù íá ðþ ðåñéóóüôåñáôïõ Ý÷ù êáéñü ôþñá Pirelli P7 óå 195/50 êáé åßíáé áñêåôÜ êáëýôåñá áðï ôá ÊïíôéíÝíôáë ,áðïñïöïýí êáëýôåñá ìéêñïáíùìáëßåò êáé åßíáé åôç öùôüò ìáêñõÜ óå êñÜôçìá éäáßôåñá óôá ðïëëÜ ÷ëì êáèþò êáé áñêåôÜ ðñïïäåõôéêÜ ðÝñáí ôïõ ïñßïõ
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
êõñéïé ôç ðñïóï÷ç óáò..........................
ï õðïëïãéóìïò ìïõ åéíáé óùóôïò ôï rc -n öïñá 371ëéìðñåò åëáôçñéï åìðñïò êáé ðéóù ôï äéíåé ìå 22áñåò ñáâäïõò....................
áñá åãù ðïõ å÷ù 280 ëéìðñåò ôé ñáâäïõò âáæù ïåï?ïåï?ïåï?
õ.ã åðéóçò ôï cc ðïïõ åéíáé ãéá ðéóôá ôï äéíåé ìå 25áñåò!!! êáé 571 ëéìðñåò åëáôçñéï . ãêëïõð?
õ.ã ï ãáëëïò óùóôïò åéíáé.ìáëëïí ôõðïãñáöéêï ëáèïò çôáí. âñçêá óôï rcc íá ëååé 10DaÍ/mm = 100Í/mm=100*0.225lb/mm=22,5/0,0394 lb/in ara 571!!!!!ÊáëÜ üëá áõôÜ....üìùò ôá åñãïóôáóéáêÜ ðáëïõêÜñé ì' îåâñïõìå ðüóï åßíáé ???
Áìá îÝñïõìå åñãïóôáóéáêÜ åíôïðßæïõìå áíáëïãßá åìðñüò-ðßóù âÜóç ôùí ñÜâäùí êáé óõãêñßíïõìå êáôá ðñïóÝããéóç óôá áãùíéÜñéêá ...êáé ìå ëßãç ôý÷ç ßóùò ìÜèïõìå êáé ôçí óêëçñüôçôá ôùí ñÜâäùí -
μην το βλεπεις ετσι... αν προσεξεις η αναλογια μενει ιδια...580λιμπρες σε 25αρα ραβδο
370λιμπρες σε 22ααρατο rc εχει 20αρα πισω και μαλλον αντιστοιχει σε 240λιμπρες...το 1.6 με 19.5 ποσο εχει ???? κουιζζζζ
εγω που εχω ελατηρια 280λιμπρες τι κανω οεο?
η 21 ειναι 300
η 20 ειναι 240????
ηδη εμπρος ειναι πολυ σκληρο το αμαξι... -
Η 21 300;;; και η 20 240;;
Δεν το πιάνω το σκεφτικό σου. Υπολογίζεις το κάθε χιλιοστό της ράβδου για περίπου 70 λίμπρες... Έτσι πάει όμως; 1 χιλιοστό ράβδος ~ 70 λίμπρες; Τα 10 χιλιοστά πόσο θα ήταν; 700; Τα 15; Σίγουρα δεν πηγαίνει αναλογικά. Κάποιος άλλος τρόπος υπολογισμού;Συμφωνώ ότι πρέπει να μάθουμε και την δύναμη των εργοστασιακών ελατηρίων (τουλάχιστον του RC).
-
κι ομως μιλτο....μπορει και να υπαρχει καποια αναλογια. σκεψου εξης .το rc einai 27% σκληροτερο απο 2.0. αν σκεφτεις οτι το Rc ειναι καπου 200+ λιμπρες τα εμπρος ελατηρια εχουμε καπου +50 λιμπρες...
το 2.0 ειναι 19.5
το ρουσου 20 = 35-40 λιμπρες + αρα καπου εκει πρεπει να ειμαστε...
Τα πάντα για το Peugeot 206