-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Είναι μια επιχείρηση κι αυτή, αν ο καφετζής είχε πει 'όχι', θα είχε χάσει τουλάχιστον τρεις καφέδες την ημέρα και θα είχε έναν επαγγελματία της περιοχής να τον βρίζει παντού.
Ααααυτή είναι η ουσία
-
[quote='Krusenstern'][quote='ililias']nasos79, ναί και όχι.
Ο καφές μου στοιχίζει 0,08
-
[quote='Theofaman'][quote='Krusenstern'][quote='ililias']nasos79, ναί και όχι.
Ο καφές μου στοιχίζει 0,08
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και ολα αυτα ξεκινησαν απο ενα καφε!!!!Μπά!
Από τρεις καφέδες, παρακαλώ!
Κι έναν συνειδητοποιημένο καταναλωτή καπουτσίνο!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Βέβαια, ο 'καφές', στοιχίζει στον μαγαζάτορα και ένα ποσοστό του ενοικίου που δίνει, του ρεύματος που πληρώνει, του μισθού που παίρνει το γκαρσόνι, του 'αέρα' που έδωσε να μπει στο μαγαζί κλπ...Αυτές είναι λειτουργικές δαπάνες, που μπαίνουν στην κοστολόγηση.
Αφού λοιπόν έχεις πουλήσει αρκετούς καφέδες το μήνα ή το χρόνο, ώστε να έχεις καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες, ακόμα κι αν πουλούσες τους 3 καφέδες + νερό αντί 0,27 € το σετ, κέρδος θα είχες. -
Για να επανέλθουμε στο θέμα του mall. Ξέρει κανεις τι ενοίκια 'παίζουν' για τα μαγαζιά μέσα? (έχει σχέση με τους καφέδες αφου είναι λειτουργικά εξοδα).
Αυτό που ξέρω είναι ότι κατάστημα τεχνολογίας 300τμ πληρώνει ενοίκιο 50.000 ευρώ μηνιαίως
Κι εγώ έπεσα από την καρέκλα όταν το άκουσα, αλλά είναι αλήθεια.Τον πρώτο μήνα λειτουργίας έκανε βέβαια τζίρο 40 φορές πάνω....Κάντε μία απλή πράξη για το τετραγωγικό και πολλαπλασιάστε με το σύνολο και τον χρόνο. Τα μηδενικά δεν θα φτάνουν στο κομπιουτεράκι σας. (τα τεράστια καταστήματα των 2-2.500 τμ σίγουρα πληρώνουν άλλη αναλογία ανα τμ)
-
Καταλάβατε γιατί θα έπρεπε να μας πλένουν και το αυτοκίνητο δωρεάν, αντί να μας χρεώνουν και τη θέση στάθμευσης;
-
Όσο τους τα σκάνε, όχι δωρεάν πάρκινγκ, ούτε δωρεάν παγκάκι για ξεκούραση δεν θα προσφέρουν. Πλάκωσαν όλοι οι ιθαγενείς να δούνε το Δε Μοοολ. Και να φάνε. Και να πιούνε. Που; Μέσα στο τέρας από γυαλί και τσιμέντο, χωρίς αέρα και θέα.
Από μια άποψη καλύτερα έτσι. Αδειάζουν λίγο οι όμορφες γωνιές. -
Για προτελευταία φορά: ΠΡΩΤΑ αυξήθηκαν οι τιμές και ΜΕΤΑ ήλθαν οι αλυσίδες.
ΑΝ οι τιμές είχαν μείνει λογικές, οι αλυσίδες ΔΕΝ θα έρχονταν, αδυνατώντας να ανταγωνιστούν τους μικρούς πλην τιμίους βιοπαλεστάς.
ΠΟΙΟΙ ανέβασαν τις τιμές; Αυτοί που φωνάζουν σήμερα, εγώ κι εσείς. Που δεχθήκαμε έναν καφέ να τον πληρώνουμε 10 - 20 φορές πάνω απ' το κόστος του, ένα ζευγάρι παπούτσια επίσης.
Που τα βάζουμε με τους 'βιομήχανους' της Ελλάδας (τρομάρα να τους έλθει) δίχως να καταλαβαίνουμε ποιός μας απορροφά τον όποιο πλούτο, που θεωρούμε ότι θησαυρίζει ο καφετζής που πεθαίνει βουτηγμένος στα χρέη και ούτε που περνάει από το μυαλό μας ότι αυτός που πραγματικά κερδίζει είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.
Που θα θέλαμε να είμαστε εμείς - κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Που θεωρούμε επενδύσεις τύπου 'The Mall' 'παραγωγικές' και θεωρούμαστε σπουδαίοι αν μπορούμε να βρούμε 'καλό' τραπέζι στα κυριλέ σκυλάδικα του στριμώγματος και του λουλουδοπόλεμου. Αν μάλιστα γνωρίζουμε και κάνα πορτιέρη, ποιός μας πιάνει. -
Για προτελευταία φορά: ΠΡΩΤΑ αυξήθηκαν οι τιμές και ΜΕΤΑ ήλθαν οι αλυσίδες. ΑΝ οι τιμές είχαν μείνει λογικές, οι αλυσίδες ΔΕΝ θα έρχονταν, αδυνατώντας να ανταγωνιστούν τους μικρούς πλην τιμίους βιοπαλεστάς.
Αυτό το είχα διαβάσει σε μια ανάλυση για τα σουβλατζίδικα. Έλεγε ότι το Goodys δεν μπορεί με τίποτα να πουλάει το σουβλάκι κάτω από 2 ευρώ γιατί μπαίνει μέσα. Έλα όμως που έφτασε είδα σε σουβλατζίδικο την πίτα 2.20. Νομίζετε ότι θα ξαναπάω σε αυτόν; Άσε που δεν ήταν καλύτερος από τον παραπάερα που το είχε 1.80...
-
Ρε παιδιά... εχθές τα είδα όλα...
Παίρνω τηλέφωνο μια εταιρία να αγοράσω μια εκτυπωτική μηχανή.
Μου λέει ο υπεύθυνος... αυτό που θέλετε, κάνει 2000 ευρώ. Αλλά λόγο ότι είστε επαγγελματίας, θα σας κόψουμε 15%.
Νάνε καλά ο άνθρωπος (δεν το λέω ειρωνικά)
Αλλά αναρωτιέμαι εγώ. Αν εμένα μου κόβουν 15% από την τιμή της, πόσο % κέρδος έχουν αυτοί αν την πουλήσουν κανονικά;30%-35% πόσο αρραγές; Γιατί αν είναι να έχουν τόσο μεγάλο κέρδος... με την χρηματική αυτή διαφορά, τότε πάω και την παίρνω από το εργοστάσιο της και μαζί με τα χρήματα για το πήγαινε - έλα, πάλι θα βγω κερδισμένος.
-
το ξαναλεω: δεν εχουμε ιδεα
λοιπον παιδια υπαρχουν μαγαζια στην ευρωπη που πουλανε 2 καφεδες με ποτο( πχ irish) και μια μηλοπιτα 6 ευρο.και δεν υπαρχει δικαιολογια γιατι και εκει καθονται πελατες μια ωρα+ και υπαρχουν πολυ λιγοτερα τραπεζακια αποτι εδω που στριμοχνεται ο κοσμος.δεν ξερω ποιος φταιει ξερω οτι ειναι καραγκιοζηλικι και δεν προκειται να καλυτερευσει.
αλλα βεβαια σε αυτες τις ξενες μπανανιες δεν εχει καθε κατοικος και SUV κιας πεφτει πολυ χιονι.
ο ελληνας δεν κοιτα την ουσια αλλα την επιδειξη και παιρνει και μερσεντα και βγαινει σε ακριβη καφετερια.
ΥΓ1.καντε προπονηση στους υπολογισμους στους καφεδες και τα σουβλακια
οικονομολογοι του φορουμ γιατι κλεινουν οι παραγωγικες επιχειρησεις και ανοιγουν καφετεριες και σουβλατζιδικα.ΥΓ.το σουβλακι το παιρνω 1.4(κι ειναι και ωραιο)
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Tall Latte:
Greece 3,10 e
UK 1,85 pounds
New York $3,26
Los Angeles area $2,65
Toronto C$3,10 (peripou 2e), Tall Caramel Machiato Latte C$3,59Sas pianoune *** **** kanonika.
Εκτός απ' αυτό μας πιάνουνε και τον κ..λο κι απ' ότι φαίνεται μας αρέσει. (προσωπικά δεν το χαίρομαι αλλά δεν εξαιρώ το εαυτό μου από τα θύματα)
Ολίγη από αντίλογο:
Στην Γερμανία όμως θα του σερβίρουν τον καφέ ΧΩΡΙΣ νεράκι, το οποίο θα κάνει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από όσο ο καφές!!
Και αν το πληρώσει θα πάρει ΕΝΑ ποτηράκι, όχι αβέρτα ξαναγέμισμα...Γεγονός όμως είναι πως μας τον πιάνουν κανονικά, κι εγώ πλέον απλά έχω κόψει τις εξόδους για καφέ...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τη πρωτοχρονια ημουνα σε ενα μινι τουρ στην Ευρυτανια... Εχετε ιδεα του ποσο προικισμενη χωρα ειμαστε σε σχεση με το νερο??? Και ομως εδω ειναι που κοστιζει το μπουκαλι που λες 1,5ε!!!
Εαν λοιπον εδω κοστιζει 1,5ε στην υπολοιπη Ευρωπη θα επρεπε να κανει τουλαχιστον 2,5ε.
Και σε αυτο υπαρχει αισχοκερδια στην Ελλαδα...Προφανώς μιλάς για περίπτερο ή ταβέρνα, γιατί στο σουπερμάρκετ παίρνεις 3-5 μπουκάλια με 1,5 ευρώ...
Ε, στην Ευρώπη (Γερμανί - Ιταλία - Ελβετία που ξέρω) με 2,5 Ευρώ σε ταβέρνα δεν παίρνεις σε καμία περίπτωση!
Λίτρο ίσως...
Στο νερό οι έξω είναι ΠΑΡΑΛΟΓΑ ακριβοί!!!
Δηλαδή ακριβότερο το νερό από την κοκακόλα (ίδια ποσότητα)!!!
Ακριβότερο από την μπίρα (στην Γερμανία μέχρι και ΔΙΠΛΗ τιμή!!!) -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τη πρωτοχρονια ημουνα σε ενα μινι τουρ στην Ευρυτανια... Εχετε ιδεα του ποσο προικισμενη χωρα ειμαστε σε σχεση με το νερο??? Και ομως εδω ειναι που κοστιζει το μπουκαλι που λες 1,5ε!!!
Εαν λοιπον εδω κοστιζει 1,5ε στην υπολοιπη Ευρωπη θα επρεπε να κανει τουλαχιστον 2,5ε.
Και σε αυτο υπαρχει αισχοκερδια στην Ελλαδα...Στο Καρπενήσι δεν πληρώνουν για το νερό που έρχεται στα σπίτια τους, με εξαίρεση ένα υποτυπώδες πάγιο...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Σπύρο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλά αναρωτήσου, έχουμε επιλογές; Αν θες να πας κάπου με την κοπέλα σου, τι θα κάνεις; Θα την πας σε καφενείο; Ή θα παίρνεις σπαστό φραππέ και θα τον πίνετε στα παγκάκια;Εγώ συμφωνώ να κάνουμε κάτι όσο περισσότεροι γίνεται, αλλά όχι και να γίνουμε αντικοινωνικοί...
Πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι καφετέρειες και μπαράκια θησαυρίζουν και εμφανίζονται καινούρια σαν τα μανιτάρια...
Εγώ την πάω εκδρομές στα πέριξ (με 15 ευρώ βενζίνη που θα ξόδευα πάω σε ικανές αποστάσεις! ) και συνήθως καταναλώνουμε πράγματα που πήραμε μαζί μας. (διάλεξα κοπέλα που ΔΕ θεωρεί δεδομένο πως επειδή γεννήθηκε γυναίκα κι εγώ άντρας της χρωστάω 10 ευρώ άμα τη εμφανίσει κάθε φορά... )
Επίσης με φίλους πλέον συναντιόμαστε σχεδόν μόνιμα στα σπίτια μας εναλλάξ. Μουσική που γουστάρουμε, στην ένταση που γουστάρουμε, βαβούρα μόνο ΕΜΕΙΣ, κάπνα συνήθως απολύτως μηδέν (ελάχιστοι καπνίζουν).
Ας πάει και 45 ευρώ ο καφές. Εμένα το ίδιο θα μου έρχεται. Όσο δεν καταλαβαίνουν πως ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΑΝ το όριο που απλά δεν αγοράζω (εγώ, αλλά και άλλοι) ΠΙΑ, αυτοί χάνουν. Και όσο το ανεβάζουν τοόσο το χειρότερο για αυτούς!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Να σου πω: Δεν νομιζω οτι γινεσαι αντικοινωνικος αν δεν πηγαινεις σε τετοια μαγαζια! Να πω οτι εισαι στην επαρχια (που ημουνα για πολλα χρονια) και πηγαινες για καφε και εβλεπες και 5-10 γνωστους και φιλους να πεις 2 κουβεντες το καταλαβαινω. Αλλα στην Αθηνα που πας σε μαγαζια και δεν ξερεις κανεναν, δε μιλας με κανεναν, που ειναι η κοινωνικοτητα??? Ειναι το ιδιο πραγμα με το να πας στο μαγαζι και να ειναι τελειως αδειο! Αποψη μου αυτη!Ναι, εχουμε παρει καφε στα χερια και τον εχουμε ευχαριστηθει διπλα στη θαλασσα, σε ενα ομορφο μερος, κτλ κτλ... Και δε το καναμε για να γλυτωσουμε λεφτα, το καναμε γιατι το προτιμουσαμε απο το να κλειστουμε σε ενα μαγαζι, να περιμενουμε 20' να μας σερβιρουν, και επειδη προτιμουσαμε αυτα τα λεφτα να τα φαμε σε βενζινη απο το να στριμωχθουμε καπου για να χαρακτηρισθουμε 'ιν' (απο ποιους αραγε, απο αυτους που σε μια καφετερια το 80% του χρονου τους παιζουν με το κινητο τους?? ).
+1 και στα 2 σκέλη!!
-
Θελω να σχολιασω κατι που επαναλαμβάνεται συχνα:
'Ο Ελλην ειναι επιδειξίας,αγοραζει ακριβο αυτοκινητο και παει στα μπουζούκια και μετα δεν εχει να φαει κτλ'
Ο Ελλην εχει λεφτα κύριοι.Παρτε το χαμπάρι.
Καθε Ελλην εχει τρια ακινητα οπως βγηκε απο τα τελευταια Ε9.
Δεν πα να ακριβαινει η ζωη,να πεφτει το χρηματιστήριο,ο Ελλην εχει λεφτα, οχι μ*λακίες.Καποιοι τρωνε αυτα που βρηκανε ετοιμα, αλλα υπαρχουν αλλα τοσοι που εβγαλαν τα δικα τους.
Αν ανηκετε στους 'αλλους', στους ανεργους,στους χαμηλοσυνταξιούχους κτλ,λυπάμαι αλλά χασατε.Παντως μην παραμυθιάζεστε οτι ολοι αυτοι στα μπουζούκια αυριο δεν θα εχουν να φανε,για νέες ζάντες και νεες γκόμενες θα πανε.
Και οπως λεει και το σχετικο ανεκδοτο: αμα δεις εκεινο τον μ*λάκα τον Αίσωπο πες του να πει να μαμηθεί -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Να σου πω: Δεν νομιζω οτι γινεσαι αντικοινωνικος αν δεν πηγαινεις σε τετοια μαγαζια! Να πω οτι εισαι στην επαρχια (που ημουνα για πολλα χρονια) και πηγαινες για καφε και εβλεπες και 5-10 γνωστους και φιλους να πεις 2 κουβεντες το καταλαβαινω. Αλλα στην Αθηνα που πας σε μαγαζια και δεν ξερεις κανεναν, δε μιλας με κανεναν, που ειναι η κοινωνικοτητα??? Ειναι το ιδιο πραγμα με το να πας στο μαγαζι και να ειναι τελειως αδειο! Αποψη μου αυτη!
Ναι, εχουμε παρει καφε στα χερια και τον εχουμε ευχαριστηθει διπλα στη θαλασσα, σε ενα ομορφο μερος, κτλ κτλ... Και δε το καναμε για να γλυτωσουμε λεφτα, το καναμε γιατι το προτιμουσαμε απο το να κλειστουμε σε ενα μαγαζι, να περιμενουμε 20' να μας σερβιρουν, και επειδη προτιμουσαμε αυτα τα λεφτα να τα φαμε σε βενζινη απο το να στριμωχθουμε καπου για να χαρακτηρισθουμε 'ιν' (απο ποιους αραγε, απο αυτους που σε μια καφετερια το 80% του χρονου τους παιζουν με το κινητο τους?? ).
+1 και στα 2 σκέλη!!
+1000
..
το έχω πει πολλές φορές..
οι περισσότερες καφετέριες είναι μια απάτη και μια αισχροκέρδια
περίπου σαν τα clubs ( που κάποιος λλ πήρε μια παλια αποθήκη, της έβαλε ένα ντεκορ, και την ονόμασε έτσι..)
δεν είναι να πηγαίνεις συχνά..
να πας μια φορά το μήνα εντάξει..
αλλά υπάρχουν τοσα πράγματα που μπορείς να κάνεις απ'το να κάθεσαι σε ένα κλειστό χώρο-ντουμάνι και να πληρώνεις έναν χάλια καφέ 3.50 ευρώ και να χασομεράς.. εξ'αλλου μπορείς να πας κ αλλου να πιεις τον καφέ σου ή να αράξεις σπίτι.. μια βόλτα στην παραλία.. κλπ
εκτός αν έχεις λεφτά για πέταμα και/ή σου αρέσει να είσαι ΚΟΡΟΪΔΟ -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο Ελλην εχει λεφτα κύριοι.Παρτε το χαμπάρι.
Καθε Ελλην εχει τρια ακινητα οπως βγηκε απο τα τελευταια Ε9.
Δεν πα να ακριβαινει η ζωη,να πεφτει το χρηματιστήριο,ο Ελλην εχει λεφτα, οχι μ*λακίες.Οσο περνάνε τα χρόνια μεγαλώνουν τα Ε9 των τραπεζών πάντως. Θα γίνουμε ευρώπη ΚΑΙ σ'αυτό.
Το κόλπο του The Mall [οι τρόποι του μεγαλοεπιχειρηματία]