-
Στα των αυτοκινήτων τώρα
Όσο αναφορά για το 307 : οι γάλλοι το χάσανε το παιχνίδι προσπαθώντας να κατασκευάσουν κάτι με ποιο γερμανικά στάνταρ… η γαλλική φινέτσα τουλάχιστον for the time being έχει παντελώς χαθεί… το αυτοκίνητο παρά τα έξτρα bilstein που φορούσε παρέμενε αυτό που είναι και εκτός πίστας… ένα απλό και προπάντων ασφαλές μικρομεσαίο hatchback… η συμπεριφορά του είναι τυπικά υποστροφική με ένα μάλλον πολύ μέτριο turn in και με ένα πλαίσιο που μάλλον δεν σε πολύ βοηθάει στα γεγονότα… η πίσω ανάρτηση(να δω πότε θα ξεκολλήσουμε από αυτόν τον ρημάδι τον ημιάκαμπτο) απλά ροχαλίζει και περιμένει πότε θα της ρίξεις καμιά σφαλιάρα μπας και ξυπνήσει από την χειμερία νάρκη… το τιμόνι του είναι ελαφρύ και με μικρό εύρος πληροφοριών (ίσως να ήταν και επειδή ήταν παραγεμισμένα με αέρα τα λάστιχα). Αυτό που τελικά δεν βόλεψε στα όρια της πίστας ήταν το κοντό του κιβώτιο όπου τελικά αναγκάζεσαι συνέχεια να αλλάζεις ταχύτητες χάνοντας μάλλον πολύτιμο χρόνο…
Με μία λέξη όλα αυτά χαρακτηρίζονται ως : safe… but nothing moreΤα πράγματα είναι από λίγο έως αρκετά καλύτερα για τον μικρό του αδερφό…
Ο καραμελίτσας είναι μάλλον ένας από τους τελευταίους των μοϊκανών… αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι το μόνο αυτοκίνητο που παραμένει με τους υστερούντες βραχίονες στο πίσω μέρος. Και όπως λέει και ένας φίλος : πέζουλας is here , have no fear… πως μεταφράζεται αυτό?? Ότι το αυτοκίνητο συμμετέχει στην όλη φάση της οδήγησης… η συνταγή είναι καλή και μελετημένη : το πλαίσιο ακούει, είναι όσο πρέπει στιβαρό, το μεταξόνιο δεν είναι μεγάλο αλλά ούτε και μικρό, ο κινητήρας δυνατός και η ουρά παιχνιδιάρα… τι μας χαλάει?? Η μέτρια θέση οδήγησης (αν και τα μπάκετακια στηρίζουν καλά ) , το μάλλον μεγάλο σε διάμετρο τιμόνι, η μέτρια σαφήνεια γύρω από την θέση της ευθείας, το χαλαρό bite των φρένων καθώς και η απόδοση τους και τέλος ο επιλογέας που ώρες ώρες φοβάσαι μην σου μείνει στο χέρι… τελικά όλα αυτά πώς μεταφράζονται σε συνθήκες γρήγορης οδήγησης?? Πολύ απλά : ΧΑΛΑΡΑ… το αμάξι είναι αρκετά ρυθμίσιμο και συμπεριφέρεται όπως του προστάξει ο οδηγός του… μπορείς κάλλιστα να πας αέρα πατέρα με γραμμές και απόλυτη ουδετερότητα αν μείνεις στο γκάζι (με μία ελαφριά υποστροφή ίσως στην έξοδο) , μπορείς να μεταφέρεις τις μάζες και να παίζεις από υποστροφή σε υπερστροφή μόνο με το γκάζι και λιγότερο με το τιμόνι…
Το μόνο φάουλ που είχαμε σήμερα ήταν η επιλογή των ελαστικών… με 205/50/15 ναι μπορεί να κερδίσαμε σε πρόσφυση μέσα στη στροφή αλλά χάσαμε αρκετά σε σαφήνεια λόγω των έντονων μάγουλων που απέκτησε το λάστιχο μιας και το φάρδος της ζάντας ήταν μικρό…κρίμα
Σε συνθήκες πάντως γρήγορης οδήγησης είναι άκρως διασκεδαστικό… -
Καλη μερα και καλη Εβδομαδα,
Εχτες τελικα περασαμε καταπληκτικα οσοι τολμησαν και αψηφησαν τον καιρό. Ευτυχώς κανείς απο τις μοτοσυκλετες δεν μπηκαν μεσα και ετσι ο χρόνος και η πιστα ηταν ολα δικά μας. Ευχαριστώ ολους της παρέας για την παρουσία και ιδιαίτερα τον HUNTER για την εκπληκτική συνοδήγηση που μου προσεφερε με το πολύ καλά στημένο εργαλείο του, καθώς και για την οδήγηση που μου προσεφερε στο τέλος και που για μενα ηταν ευχάριστη και απροσμενη εμπειρία με ενα αγνωστο για μενα αυτοκίνητο να κινηθώ τοσο γρήγορα σε μια πιστα για πρώτη φορά. Τελικά νομιζω οτι ειστε πολύ τυχεροι που εχετε αυτήν τι πίστα κοντά σας και μπορε'ιτε να την επισκεπτεσθε εύκολα. Οπως και οι υπολοιποι τόνισαν το TYPE R ειναι ιδανικό για διασκέδαση και εκπαίδευση στην πίστα αλλα και μετά στον δρόμο. Ευχαριστώ και τον NASS για την συνοδήγηση που εκανα μαζύ του και επιφυλάσωμαι σε επόμενη ευκαιρία να σας φιλοξενησω στην 2.24v.
-
Να μαι και γω πρωι-πρωι στην δουλεια.
Επιτελους ενα μικρο προσωπικο ονειρο πραγματοποιηθηκε. Απο μικρος 20χρονια πριν βλεποντας παρανομα στο Eurosport αγωνες πιστας εμενα εκθαμπος με τις δυνατοτητες των οδηγων και μηχανων προσπαθωντας για τον ταχυτερο γυρο. Επειτα απο τοσα χρονια θεατης εκτος πιστας ηρθε η ωρα να μπω μεσα για να δω τι εστι βερυκοκο.
Τα καλα αρχισανε απο το βραδυ του Σαββατου μιας και ειχαμε την φορουμοσυναντηση (που αλλου σε ταβερνα φυσικα) συζητωντας και τρωγωντας παΛτσετες και κοτσια. Πολυ καλη η παρεα ολων αλλα μας περιμενε η επομενη μερα.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Τελικα οι προβλεψεις απο το pathfinder.gr βγηκαν αληθινες. Ελαφρια συνεφια ελεγε και ψυχρα αλλα μας περιμενε ηλιος με λιγα δοντια τελικα. Το καφεδακι απαραιτητο το πρωι στην πιστα και τελικα κατα τις 11 ο Ολυμπιος δινει το ΟΚ για το ανοιγμα της πιστας. Πρωτη φορα βλεπω την πιστα ετσι οντας ολη χιονισμενη εκτος απο την διαδρομη της που ηταν καθαρη. Αρχικα μπαινουμε εγω με το 307 μου και τον Ανδρεα με το kadett. Ο popolaros σαν συνοδυγος μου μου δειχνει τις γραμμες στην πιστα αλλα εγω εξακολουθω να κανω τα δικα μου ολη μερα. Συνηθως κλεινομουν νωρις στις στροφες με αποτελεσμα να χανω ταχυτητα στην εξοδο. Ακομα δυσκολοτερα γινοντουσαν τα πραγματα με την κοντη σχετικα τριτη μου που τελειωνε νωρις και αμφιταλαντευομουν εαν επρεπε να βαλω τεταρτη οπου και εβαζα τελικα χανοντας πολυτιμα sec. Επισης ειχα βαλει λανθασμενα στα 195/60/15 dunlop περισσοτερη πιεση (40psi εμπρος 36 πισω) με αποτελεσμα να εχω ενα 'μπαλονι' παρα ενα λαστιχο που πατουσε ολοκληρο στο δρομο. Επισης το αυτοκινητο υπεστρεφε αρκετα (ειδικα στην Κ5). Στο τελος της ημερας εβγαλα λιγη πιεση πισω και η υποστροφη καπως μετριαστηκε αλλα η σουμα της ημερας ειναι οτι η πιστα τελικα σου βγαζει ολα λαθη που κανεις για να οδηγησεις γρηγορα αλλα σου παρεχει το τελειο περιβαλλον για να τα διορθωσεις.
Οι υπολοιποι της παρεας δε εμεναν απρακτοι και ποτε ο ενας ποτε ο αλλος μπαινουν συνοδηγοι και ζουν και αυτοι την εμπειρια της πιστας. Ευχαριστω το kid που μου κρατουσε το χρονο αλλα ο ατιμος (ο χρονος) δε επεφτε κατω απο 1:52. Ολα τα λεφτα παντως ηταν ο ηχος του type r καπου εκει στις 8500-9000 βγενοντας απο τα s της Κ6-8. Στο γυσισμο δεν ειχα ορεξη να τρεξω καθολου 5η και 90 και ολοι να με περνανε οντας γεματος απο εμπειριες και αδρεναλινη. Στο σπιτι οταν γυρισα ειχα ενα μονιμο χαμογελο και μια απιστευτη ενεργεια μεσα μου. Τελικα η πιστα σε κανει πιο νεο!Η παρεα ηταν αψογη. Μπορουμε να πουμε οτι ηταν το 1ο 'πανεληνιο' trackday μιας και ημασταν αρκετοι σαν ατομα και (9 νοματεοι και 4 αυτοκινητα) και υπηρχε καλο κεφι και αρκετο κρυο τελικα.
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Εδώ το λάστιχο του Type R (εμπρός δεξί) στο τέλος. Φαίνεται έντονα η επίδραση του θετικού κάμπερ στα μπροστινά γόνατα...
Δεν έχει θετικό κάμπερ αλλά 0,5 μοίρα αρνητικό. Επρεπε να πεις πως εδώ φταίει η δική μου μαλακία και απειρία στην πίστα, διότι το λάστιχο έχει φαγωθεί από ακατάσχετο σπινάρισμα και μάλιστα κατά 90% στη φουρκέτα, όπου με τίποτα δεν μπορούσα να την πάρω σωστά
Θα βελτιωθώ όμως! (και το αριστερό έγινε έτσι από στρίψιμο, άρα καλά από εκείνη την πλευρά. Ισως με πιέσεις μεγαλύτερες από 38-36 να σωζόταν κάπως η κατάσταση)
Επεράσαμε όμορφα-όμορφα, η πίστα άδεια και στεγνή και όλη δική μας (μάλιστα κυρίες και κύριοι, κανένας άλλος πλην του 4T-Forum δεν τόλμησε ), η παρέα θαυμάσια, ο καιρός κρύος αλλά με καταπληκτική λιακάδα και εν γένει όσοι δεν ήρθαν ΕΧΑΣΑΝ!
Σε ό,τι με αφορά ήταν η πρώτη μου σοβαρή φορά σε πίστα (διότι άλλες 2 φορές στα Μέγαρα μάλλον εισαγωγικές ήταν) και μάλιστα η πρώτη μου φορά σε πραγματική πίστα και όχι αυτό το απαράδεκτο μίκι-μάους που (διαπίστωσα με άμεση σύγκριση ) πως είναι τα Μέγαρα. Οι Σέρρες είναι πολύ ωραία πίστα: φοβερό οδόστρωμα, όλων των ειδών τις στροφές (αν και με το δικό μου τουλάχιστον αυτοκίνητο είναι όλες 3ης ή 4ης ταχύτητας και έβαλα και 5η στο τέλος της ευθείας) με ποικιλία και εναλλαγές.
Η πίστα σου φανερώνει εύκολα και άμεσα όλες τις οδηγικές αδεξιότητες που δεν μπορείς να καταλάβεις στο δρόμο. Ετσι, όταν έδωσα το αυτοκίνητό μου να το οδηγήσει ο HUNTER (ευχαριστώ HUNTER!!! ), με μένα συνοδηγό, κατάλαβα πόσα πράγματα έκανα λάθος -και νομίζω στο τέλος της ημέρας διορθώθηκα αρκετά, αν εξαιρέσουμε το λάθος τρόπο της Κ5. Αλλά που θα πάει... Λέω να καθιερώσω δις ετησίως επίσκεψη στις Σέρρες. Αξίζει...
Αν και τρώει λάστιχα, όπως θα διαπιστώσατε. Αλλά δε βαριέσαι. Τα συγκεκριμένα πήγαιναν έτσι και αλλιώς για αλλαγή, οπότε έπεσαν ηρωικά μαχόμενα -το αριστερό. Το δεξί έπεσε λιγότερο ηρωικά Με τη βοήθεια των υπολοίπων φορουμάδων (τους οποίους και ευχαριστώ) βάλαμε τα πίσω-μπρος και, με μια στάση στην Κερκίνη (ωραίο μέρος -θα ξαναπάμε) γυρίσαμε Αθήνα με max 4500 σαλ (no VTEC) και 140-150 χλμ που, αν εξαιρέσουμε πως κάναμε 1 ώρα παραπάνω από το στάνταρ και κόντεψε να μας πάρει ο ύπνος, ήταν μια χαρά.
Α, οδήγησα και το track day special του HUNTER: πολύ καλοστημένο, με 'ζωντανή' ουρά (το γλύτωσα πάντως το τετ-α-κε ) και το μπλοκέ κάνει διαφορά στις κλειστές στροφές (η επόμενη μετατροπή στο δικό μου ) E, από γκάζι πάσχει λίγο -αλλά είμαι και κακομαθημένος
Ανυπομονώ να ξαναπάμε (τα πρώην πίσω και νυν μπροστινά λάστιχα θα βρουν δυο ζαντούλες για να πέσουν ηρωικώς μαχόμενα την επόμενη φορά). Και να ξαναβρεθούμε με το κλιμάκιο Β. Ελλάδας του 4Τ Forum (και εκτός πίστας ).
Α, ένα τελευταίο: τελικά έκανα κάπου 200 χλμ. στην πίστα: ο (αν και κάμποσα με ρυθμό ψιλοβόλτας) χιλιομετρητής έλεγε 31187 στο βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη και 31495 στην έξοδο των Σερρών για την επιστροφή Και έκαψα 27 λίτρα βενζίνη
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν έχει θετικό κάμπερ αλλά 0,5 μοίρα αρνητικό.Πάντα μπερδεύω ποιο είναι το θετικό και ποιο το αρνητικό...
-
kid οι εντυπωσεις σου που ειναι?
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Πηγα Θεσσαλονικη,αλλα δεν καταφερα να παω ΣερρεςΕφυγα απο Αθηνα ψιλοχαλια(με πονολαιμο κ βηχα) και γυρισα με πυρετο.... και κατα τι βαρυτερος απο αυτα που φαγαμε
Ωραια η Θεσσαλονικη,πιο ηρεμη απο την Αθηνα...
Σημερα εμαθα οτι περασατε ωραια παιδες....Παντα τετοια....
κυκλοφορησες στη πολη μου και δε σε χαμπαριασα ουτε γω, ουτε ο αδελφος μου, ουτε ο kid??????????
αμα σε βρισκα την ειχες κατσει τη βαρκα!
-
Ισως το ωραιότερο τράκ-ντέι πού έχω συμμετάσχει.
Μόνο αυτοκίνητα καί μόνο φορουμάδικα!!!
Σάν να είχαμε ιδιωτική χρήση μέ τέσσερις συμμετέχοντες.
Καταπληκτικό.
Οποτε ήθελες έμπαινες,όποτε ήθελες έβγαινες καί όποτε ξανάθελες ξανάμπαινες.Οδηγήσανε τό καντέτ μου τρείς φορουμάδες.nass,technik καί 224.v,με τόν πιό ξεψάρωτο (καί με διαφορά) τόν τελευταίο,με τόν οποίο ανταλλάξαμε από τρείς 'ζειμπεκιές'.
Αν ήξερε περισσότερο τήν πίστα καί τό αυτοκίνητο θα έκανε θαύματα.Περισσότερο 'βελτιώσιμος' ο Νάσος.
Αλλος Νάσος το πρωί,άλλος το απόγευμα.Ο Χρήστος μας σβούριξε μία φορά στήν Κ5 καί νόμιζε ότι το καντέτ μου είναι....πισωκίνητο!!!
(μέ λάστιχα άλλα αντ'άλλων τό κάνεις πισωκίνητο ντε )Κεφάλαιο τάιπ-άρ!!!!
Απλά εξαιρετικό.
Φουρκέτες,εσάκια,πατημένες,ευθείες,όλα είναι μία απόλαυση.
Στήσιμο 'μαμά' καί φοβερό καί κινητήρας....καβασάκι!!!
Είναι αλλού ο Γιαπωνέζος παίδες.
Νάσο,καλέ μου άνθρωπε( ),χίλια ευχαριστώ πού μέ έβαλες στό μπάκετ του.Πιστεύω ότι το ευχαριστηθήκαμε όλοι με το παραπάνω χτές.
(Βάγγο,έχασες)Τέλος
Τό πρώτο πανελλήνιο τράκ-ντέι τού φόρουμ μας,παρουσίασε εφτά παρόντες,καί καμιά δεκατρείς χιλιάδες απόντες!!!(σπόντα γιά τόν 'παγουρά' ήταν αυτό!!! )
-
Α,η κορυφαία στιγμή τής ημέρας:
Ο Δημήτρης ήθελε να βάλει αέρα στα λάστιχα,οπότε ρωτάω τόν Μπαρμπα-Πασχάλη:
-Πασχάληηηηη,έχει αέρα;
καί η απάντηση:-Ναί,φυσάει λίγο σήμερα!!!
-
Mpravo paidia gia tin poli orea eimera pou fenete oti eixate.
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Μακάρι να επαναληφθεί το καλοκαίρι που θα είμαι κι εγώ και ο Νικόλας στην Ελλαδίτσα μας...
Αν τα καταφέρω θα έχω και μπόνους καρ!!
Πρέπει να πείσω τα μεγάλα αφεντικά....Kosta
Makari na eimaste kala, kai an H Lisa einai Ellada tha erthei Serres.
Pes ton Bro sou na ferei kana ergaleio, alla kai na erthei na mas deiksei pos striboune
-
Εγώ πάλι ζηλεύω...
Δεν κατάφερα να έρθω τελικά, δυστυχώς για μένα ήταν μια Κυριακή μπροστά σε ένα PC. Βέβαια ξεμπέρδεψα με το μάθημα...πάμε για άλλα λοιπόν και επιφυλάσομαι για την επόμενη φορά -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Α,η κορυφαία στιγμή τής ημέρας:Ο Δημήτρης ήθελε να βάλει αέρα στα λάστιχα,οπότε ρωτάω τόν Μπαρμπα-Πασχάλη:
-Πασχάληηηηη,έχει αέρα;
καί η απάντηση:-Ναί,φυσάει λίγο σήμερα!!!
Α αυτό εννούσες.....;;; Σορρυ μπερδεύτηκα...είχα το νου μου στα κοψίδια...
Να δω πότε θα αξιωθώ κι εγώ να ανέβω με το Βravo...
Θα περάσω πρώτα βέβαια απ το χωριό στα Γιάννενα οπότε αν θέλει και ο Κid...έρχεται ωσαν guest star..!!! -
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
kid οι εντυπωσεις σου που ειναι?O Kid σήμερα ταξίδευε για την επιστροφή γι αυτό ακόμα δεν έχει απαντήσει:lol: (το καλύτερο παιδί είναι! )
Στην πίστα περάσαμε πολύ όμορφα, αν και εγώ δεν έβαλα δικό μου αυτοκίνητο...
Ο Αντρέας (HUNTER), με κέρασε μερικές βόλτες με το Kadett (στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πισωκίνητο!)
Mετά έκανε το λάθος να το δώσει στον -αρχάριο στην πίστα- technik!
Ένας γύρος, στον 2ο, δεν το γλίτωσα το τετ-α-κέ στην Κ5
Γενικά, προσπάθησα να μάθω γραμμές. Το κακό ήταν ότι κάποιες φορές δεν είχα την αίσθηση της ταχύτητας και νόμιζα ότι έχω κι άλλα περιθώρια...Την επόμενη φορά θα φέρω και γάντια.... (σαν αυτά του popol@rou! )
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Την επόμενη φορά θα φέρω και γάντια.... (σαν αυτά του popol@rou! )
Exei kai gantia o Giannis?
Tou ski einai? -
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Την επόμενη φορά θα φέρω και γάντια.... (σαν αυτά του popol@rou! )
Exei kai gantia o Giannis?
Tou ski einai?για το φουρνο
-
Pali sto fagito to gyrises
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
:ysterical:Pali sto fagito to gyrises
μπα , κανω εντατικη διαιτα για το καλοκαιρι
-
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
:ysterical: