-
Νωρίτερα μίλησα με τόν Ολύμπιο.
Η πίστα σήμερα έχει παγίδες από πάγο,αλλά ο καιρός φαίνεται να έχει μαλακώσει αρκετά,οπότε ελπίζουμε για το καλύτερο. -
Παιδιά, δυστυχώς δε θα καταφέρω να έρθω . Θεατές, αλλαγές λαδιών και ελαστικών (λέμε τώρα) την επόμενη φορά ...
-
Πάει και αυτός.
-
Ελπιζω να ειναι αυτος ο πραγματικος καιρος:
http://weather.pathfinder.gr/greece/mac ... errai.html
και οχι αυτος :
http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=43
Αντε βγαλε ακρη... Ο ενας λεει θα εχει συνεφιες και ο αλλος χιονια!! Και γαμω τις προβλεψεις!
Εγω παντως ειμαι ετοιμος. Αλλαξα και τα λαστιχα με αλλα χαμηλοτερου προφιλ και ελπιζω η πρωτη μου πραγματικη φορα στην πιστα να μην ειναι τραυματικη (για μενα και το αμαξι μου)
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
Ελπιζω να ειναι αυτος ο πραγματικος καιρος:http://weather.pathfinder.gr/greece/mac ... errai.html
και οχι αυτος :
Αντε βγαλε ακρη... Ο ενας λεει θα εχει συνεφιες και ο αλλος χιονια!! Και γαμω τις προβλεψεις!
Εγω παντως ειμαι ετοιμος. Αλλαξα και τα λαστιχα με αλλα χαμηλοτερου προφιλ και ελπιζω η πρωτη μου πραγματικη φορα στην πιστα να μην ειναι τραυματικη (για μενα και το αμαξι μου)
στελακο θα ερθεις????
-
Πάντως αυτή τη στιγμή ψιλοβρέχει Σέρρες και για αύριο γενικά λένε ψιλοσυνεφφιά και προς το μεσημέρι απόγευμα ξανα ψιλόβροχο. Πιστεύω στην καλύτερη περίπτωση η πίστα θα είναι νωπή και με θερμοκρασίες κάτω από 5...επομένως δεν ψήνομαι... Ανδρέα περίμενε την άλλη εβδομαδα να ροντάρεις και τα semislick
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Ελπιζω να ειναι αυτος ο πραγματικος καιρος:
http://weather.pathfinder.gr/greece/mac ... errai.html
και οχι αυτος :
στελακο θα ερθεις????
Ε ναι μπρε τι λεμε; Το πηρα πατριωτικα αυτη τη φορα ασχετα αν δεν εχει καλο καιρο.
-
Δηλαδη τι ωρα θα μαζευτητε??? γιατι ισως τα καταφερω!!!!!
-
Ο χρήστης f1pilot έγραψε:
Πάντως αυτή τη στιγμή ψιλοβρέχει Σέρρες και για αύριο γενικά λένε ψιλοσυνεφφιά και προς το μεσημέρι απόγευμα ξανα ψιλόβροχο. Πιστεύω στην καλύτερη περίπτωση η πίστα θα είναι νωπή και με θερμοκρασίες κάτω από 5...επομένως δεν ψήνομαι... Ανδρέα περίμενε την άλλη εβδομαδα να ροντάρεις και τα semislickΠάνο,πρέπει οπωσδήποτε να πάω μία φορά τώρα,να αδειάσει μία τετράδα ζάντες από τα λάστιχά τους ρε.
Ξαναπάμε καί τήν άλλη βδομάδα (άν δέν πάω κάπου αλλού-πιθανόν αυτο)Για αύριο τωρα.
Βρέξει-χιονίσει θα πάω.
Λέω οχτώμιση το πρωί να ξεκινήσω.
Οποιος πιστός έρχεται.Πιστεύω ότι Νάσος,Μπάγκους καί Στέλιος θα είναι σίγουροι.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Δηλαδη τι ωρα θα μαζευτητε??? γιατι ισως τα καταφερω!!!!!Σάν τα χιόνια.
Οτι ώρα καί να έρθεις,θα μας βρείς εκεί.
Σου στέλνω ένα Ρ.Μ. -
Εγώ πάντως έκανα τα εξής, για να είμαι έτοιμος την Κυριακή (αύριο) για τις Σέρρες :
- Έβαλα τα 'θεϊκά' Amsoil 5w-40 (μαζί με φίλτρο)
- Βρήκα τα Michelen Pilot exalto 205/50/15 σε πολύ καλή κατάσταση (2902,V). Τα έβαλα στις (μεταλλικές) ζάντες του Markvag, με ζυγοστάθμιση βέβαια (100 ευρώ τα λάστιχα με ζυγοστάθμιση και καινούργιες βαλβίδες).
- Έκανα ηλεκτρονικό έλεγχο στον κινητήρα, δουλεύει ρολόι.
- Πλύσιμο απ' έξω και από κάτω, ώστε να καθαρίσει και να φύγει και το τελευταίο μόριο αλατιού. Σουλούπωμα από μέσα.
- Καθάρισα μόνος μου την πεταλούδα γκαζιού
- Διόρθωσα την βλάβη στον θερμοστάτη (μονίμως ανοικτός, έπρεπε ούτως ή άλλως να γίνει βέβαια)
- Γέμισμα μέχρι τα 3/5 με 100άρα (ΒΡ + ΕΚΟ), ώστε στην πίστα να μην είναι φουλ.
Ετοιμάζω :
- το επιταχυνσιόμετρο
- τα πολύ καλά δερμάτινα παπούτσια για τέτοιες περιπτώσεις που έχω (άσχετα με αυτοκίνηση, απλά τυγχάνει να είναι σαν αυτά της Sparco).
- Λίγο πριν αναχωρήσω, θα ανεβάσω στα 36 psi την πίεση.
-
Πηγα Θεσσαλονικη,αλλα δεν καταφερα να παω Σερρες
Εφυγα απο Αθηνα ψιλοχαλια(με πονολαιμο κ βηχα) και γυρισα με πυρετο.... και κατα τι βαρυτερος απο αυτα που φαγαμε
Ωραια η Θεσσαλονικη,πιο ηρεμη απο την Αθηνα...
Σημερα εμαθα οτι περασατε ωραια παιδες....Παντα τετοια....
-
Λοιπόν, μέχρι να παρουσιάσει ο popolaros το μεγαλειώδες post του, ας πω δύο λογάκια...
Μου άρεσε πολύ η εμπειρία!
Ήμασταν εγώ με το 206 μου, ο nass (με την γυναίκα του) με το Civic type R του, ο Tsardaklis με το 307 του, ο Hunter με το Kadett του.Guest stars :
Technick, Kid, 224v. Ο Technick οδηγούσε και το Jetta, ευγενική χορηγία της Pazaropoulos A.E...Προσωπικά μου άρεσε το γεγονός ότι είδα χειροπιαστή βελτίωση, ακολουθώντας τις γραμμές και κάνοντας καλύτερους χειρισμούς με το γκάζι και το τιμόνι.
Σε κάθε γύρο (από τους τελευταίους) ήμουνα όλα και καλύτερος. Εδώ πρέπει να πω ότι ο popolaros μου έδωσε πολλές χρήσιμες συμβουλές, τις οποίες προσπάθησα να ακολουθήσω...
Οδηγώντας με συνοδηγό τον Kid, έκανα κάτω από 1:51, ξακινώντας από 1:53++... Και όλ' αυτά σε 4-5 γύρους μονάχα, με αρκετά ήπια χρήση στα φρένα.
Καταλήξαμε (με τον popolaro) στο συμπέρασμα ότι μπορεί αυτό το διαμάντ... ε, συγνώμη, αυτοκίνητο μπορεί να κατέβει χωρία πολλά πολλά κάτω από 1:48... (με ένα άτομο και με οριακά φρεναρίσματα).Ο popolaros οδήγησε και το δικό μου και το Type R, αλλά και το 307. Γι' αυτό το post του προοιωνίζεται μεγαλειώδες! (κυρίως επειδή οδήγησε το δικό μου! )
Δεν μου άρεσε το γεγονός ότι τα 205/50/15 Michelen Pilot Exalto δεν βολεύτηκαν καθόλου στις 15x6 σιδερένιες ζάντες μου, οπότε και με το φούσκωμα μπαλονιάσανε. Έτσι ήταν σαν να έχω ένα λάστιχο με πολύ μαλακό πλαϊνό, κάτι που μου στερούσε πολύ από την απαιτούμενη σαφήνεια...
Ακόμα και έτσι όμως ήταν μια χαρά!Πήρα και το επιταχυνσιόμετρο μαζί μου. καθώς και την ψηφιακή. Γι' αυτό σε λίγο θα παρουσιάσω τα γραφήματα του Gtech, αλλά και τις φωτογραφίες...
-
Λοιπόν, να μερικές φωτογραφίες. Τις παραθέτω...
Οι φωτογραφίες αφορούν μόνο τα αυτοκίνητα...
Αργότερα θα ανεβάσω και τις φωτογραφίες με 'μας...
Το ελαστικό (εμπρός αριστερό) μου μετά από κάποιους γύρους.
Η ευγενική χορηγία που λέγαμε...
Το λάστιχο (εμπρός αριστερό) μου όταν μετά τον τελευταίο γύρο μου.
Εδώ το Kadett του Αντρέα (hunter), μαζί με το δικό μου (μην ξεχνιόμαστε! )
Εδώ το λάστιχο του Type R (εμπρός δεξί) στο τέλος. Φαίνεται έντονα η επίδραση του θετικού κάμπερ στα μπροστινά γόνατα...
Εδώ το λάστιχο του Type R (εμπρός αριστερό) στο τέλος. Αποκόπηκαν ολόκληρα κομμάτια από τα Bridgestone.
Εδώ βλέπουμε το 307 του tsardaklis
καθώς και τα λάστιχά του, μετά το πέρας της όλης δοκιμασίας...
-
-
Popolare τόσο μεγάλο είναι το κείμενο που γράφεις; περιμένουμε...
Δημήτριε...ωραίο το ρεπορτάζ σου. περιμένουμε και άλλες φωτό οn action...
-
Καλά περάσατε δηλαδή...
Ωραίο φωτορεπορτάζ!
Δηλαδή να μη σκεφτώ καν να μπω Σέρρες χωρίς δεύτερα λάστιχα, σε λίγο καιρό που θα το επιχειρήσω;
-
Ωραία περάσαμε!
Απλά δεν έχω φωτογραφίες on action...
Η μηχανή που είχα ήταν compact ψηφιακή και δεν είχε πολλές επιλογές. Έπρεπε να πάρω την συμβατική μου reflex (αυτή που είχα από παλιά), αλλά δεν ήθελα να φορτωθώ με πράγματα.Τα δικά του λάστιχα κάποιος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, μόνο αν αυτά οδεύουν προς το τέλος της ωφέλιμης ζωής τους...
-
Το ραντεβού είχε δοθεί από χθες. την άλλη μέρα το πρωί τα μεγάλα πνεύματα της βορείου Ελλάδος θα συναντιούνταν για μια (ακόμη) συνάντηση στην κορυφαία πίστα της μικρής μας χώρας (λες και έχουμε πολλές ένα πράγμα…). Ο Ανδρέας με το all time classic κόκκινο (και συνάμα θανατηφόρο για όποιον το παίξει μάγκας χωρίς να γνωρίζει) kadett , ο Στέλιος με το γαλλικό του hatchback , ο mister ψείρας Δημήτρης με την γαλάζια μικρή (γλυκούλη κατά πολλές γυναίκες) βολιδούλα, ο γοτθικός (από θέμα ύφους και ήθους) νάσσος (όχι κύριος νάσσος γιατί φωνάζει) με το φωτοβολιδάτο τάπερ και φυσικά το έτερων ήμισυ … φιλική συμμετοχή (ξέρετε σαν τα σήριαλ) ο πάντα χαμογελαστός κύριος Θρασύβουλος με την σταθερή αξία λάντσια του όπου μας τίμησε με την παρουσία του…
Η τσόντα της υπόθεσης ήμασταν εγώ , ο junior της παρέας KID (εκ Ιωαννίνων πλέον) και ο Χρήστος ή αλλιώς ο εγκάθετος της παρέας… (πλάκα κάνω).
Οι προβλέψεις για τον καιρό δεν ήταν και οι καλύτερες μιας και οι εκ την Ε.Μ.Υ ορμώμενοι πέταξαν τις σπόντες τους για πιθανή κακοκαιρία… εμείς φυσικά σαν γνήσια μέλη του 4τροχοί φόρουμ αψηφήσαμε κάθε πρόβλεψη και πήραμε τον δρόμο προς τον βορρά. Τελικά μάλλον είχαμε δίκιο… το τοπίο ήταν μαγικό, ΟΛΟΣ ο χώρος της πίστας ήταν καλυμμένος με χιόνι εκτός από την άσφαλτο… μετά από έναν γρήγορο καφέ το πανηγύρι ξεκίνησε… την αρχή έκανε ο Ανδρέας και σιγά σιγά μπήκανε και οι άλλοι… οι πρώτοι γύροι ήταν αναγνωριστικοί όπου όμως ώρα με την ώρα γινόντουσαν όλο και πιο γρήγοροι…
Το μόνο που μπορώ να πω σαν Γιάννης είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη , Στέλιο και Νάσσο που μου εμπιστεύτηκαν τα αυτοκίνητα τους για μερικούς γύρους μέσα στην πίστα… είμαι υπόχρεος παίδες…
Πάμε για άλλα… -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Η τσόντα της υπόθεσης ήμασταν εγώ , ο junior της παρέας KID (εκ Ιωαννίνων πλέον) και ο Χρήστος ή αλλιώς ο **εγκάθετος **της παρέας… (πλάκα κάνω).
Άκου εκεί εγκάθετος!
Το μόνο που μπορώ να πω σαν Γιάννης είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη , Στέλιο και Νάσσο που μου εμπιστεύτηκαν τα αυτοκίνητα τους για μερικούς γύρους μέσα στην πίστα… είμαι υπόχρεος παίδες…
Πάμε για άλλα…Xαρά στο κουράγιο τους!
Πάμε εκδρομή (και όχι μόνο) στις Σέρρες;