-
Πωπω...!
Μέρες του '99... Στον Πειραιά τον κατάλαβα πολύ, είμαι σε 5ο όροφο πολυκατοικίας. Κουνούσε, κουνούσε, και μετά από λίγο αρχίζει να κουνάει τρελλά. Εύχομαι να μην είχε κανείς πρόβλημα...
-
Πωπω...!
Μέρες του '99... Στον Πειραιά τον κατάλαβα πολύ, είμαι σε 5ο όροφο πολυκατοικίας. Κουνούσε, κουνούσε, και μετά από λίγο αρχίζει να κουνάει τρελλά. Εύχομαι να μην είχε κανείς πρόβλημα...
-
Πωπω...!
-
και εγω 5ο μενω αλλα αμπελοκηπους ,μαλλον καμια σχεση με το 99 τοτε χτυπαγα απτον ενa τοιχο στον αλλo απτο κουνημα
skake it baby shake it california love.
hope nobodys hurt
-
http://www.emsc-csem.org/cgi-bin/QDM_li ... ?HA287&NOA
-
ηταν καλος ο ριμαδης... διαρκειας . ενταξει δεν πολυ τρομαξα ,ειχα συνροφια το p/c και εβλεπα την TFT να πηγαινει περα δωθε .
και να σκεφτητε ρε παιδια οτι χθες το βραδυ το σκεφτομουν , τι ηθελε η μανα μου και με γεννησε Σαββατο...
-
Αρκετά δυνατός. Κι εμένα μου θύμισε Σεπτέμβρη '99.
Λένε για 6,4 ρίχτερ νότια των Κυθήρων !
Αραγε υπήρξαν καταστροφές?
-
Αυτό που με φόβισε ήταν η μεγάλη διάρκεια. Είχα ακούσει ότι πιο επικίνδυνοι είναι οι σεισμοί που κρατάνε πολύ, παρά αυτοί που είναι πολύ δυνατοί σε ένταση...
-
Το '99 ήμουν πάντως στον 6ο όροφο, και τώρα μπορεί να μην είχε το βουητό αλλά το κούνημα ήταν πολύ καλό.
Οπως φαίνεται και στο link του BASSstarlet και όπως είπε και πριν λίγο η τηλεόραση, 6.4 Ρίχτερ 40χλμ ανατολικά από τα Κύθηρα.
-
Εδώ Χανιά, το κούνημα ήταν αρκούντως δυνατό, αν και προσωπικά πιστεύω ότι είναι 7άρης, ίσως και λίγο παραπάνω...
-
Ρε παιδιά πού ώρα κούναγε!!! Τέτοιο πράγμα 1η φορά. Βέβαια σε ένταση καμία σχέση με 99 (4ο όροφο είμαι) αλλά η διάρκεια σε αποτελειώνει.
Λένε για 70 χλμ βάθος, αν ήταν ποιο ρηχά... μπρρρρρρ.
-
χθες ηρθα στην Πάτρα, στο δρομο Αθηνα - Πατρα ειδα 3 ατυχηματα που ειχαν γινει πριν απο λιγη ωρα, και σημερα ο σεισμος. ειμαι γρουσουζης τελικα.
δυνατος σεισμος 6,5 ρίχτερ. ελπιζω να μην επακολουθησουν κι'αλλοι.
-
6.9?????6.9????
Και ζούμε για να το γράφουμε και σε φόρουμ;;;Πρέπει να μας αγαπάει πολύ ο Θεός τελικά..δεν εξηγείται αλλιώς... -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Αυτό που με φόβισε ήταν η μεγάλη διάρκεια. Είχα ακούσει ότι πιο επικίνδυνοι είναι οι σεισμοί που κρατάνε πολύ, παρά αυτοί που είναι πολύ δυνατοί σε ένταση...Indeed...
Παντως για αλλη μια φορα το καθε σεισμικο ινστιτουτο δινει τις δικες του μετρησεις....
6,9 Πατρα-Θεσ/νικη,6,4 Αθηνα,6,5 εδωσε το cnn κοκ....
Στατιστικα μιλωντας κανει εναν μεγαλο σεισμο στην Ελλαδα καθε 5 περιπου χρονια...
-
άλλο τα 7 Ρίχτερ και να σαι δίπλα στο επίκεντρο κι άλλο να σαι απ'τη μια άκρη στην άλλη. Φαντάσου δλδ το κούνημα και τις ζημιές των γύρω περιοχών. Εγώ έβλεπα ταινία εκείνη τη στιγμή, το man on fire, ωραία ταινία παρεπιμπτόντως, κι έκανα στην άκρη λίγο για να μη πέσει ο ανεμιστήρας οροφής στο κεφάλι μου
-
Αν ηταν θεμα 'αγαπης Θεου' τοτε δε θα υπηρχαν σεισμοι
Μερικες διευκρινησεις:- Η διαρκεια του σεισμου ειναι συναρτηση της αποστασης απο το επικεντρο. Τα επιμηκη και τα εγκαρσια κυματα ταξιδευουν με διαφορετικες ταχυτητες. Αυτο εχει ως αποτελεσμα οταν ειμαστε κοντα στο επικεντρο να αντιλαμβανομαστε την πραγματικη διαρκεια του σεισμου, αλλα σε μεγαλες αποστασεις αντιλαμβανομαστε περιπου διπλασια διαρκεια μιας και ειναι σα να καταλαβαινουμε δυο διαφορετικους σεισμους.
- Μην κολλατε με τα Ριχτερ (το εχω γραψει και στο σχετικο θεμα). Για τον καθημερινο ανθρωπο και τις κατασκευες του στην επιφανεια της Γης δεν ειναι απαραιτητο οτι εχουν σημασια.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Αυτό που με φόβισε ήταν η μεγάλη διάρκεια. Είχα ακούσει ότι πιο επικίνδυνοι είναι οι σεισμοί που κρατάνε πολύ, παρά αυτοί που είναι πολύ δυνατοί σε ένταση...
Indeed...
Παντως για αλλη μια φορα το καθε σεισμικο ινστιτουτο δινει τις δικες του μετρησεις....
6,9 Πατρα-Θεσ/νικη,6,4 Αθηνα,6,5 εδωσε το cnn κοκ....
Στατιστικα μιλωντας κανει εναν μεγαλο σεισμο στην Ελλαδα καθε 5 περιπου χρονια...
- Ειναι λογικο να κανει το καθε ινστιτουτο τις δικες του μετρησεις, γιατι οι μετρησεις και η ακριβεια τους εξαρταται αμεσα απο το δικτυο σεισμογραφων που εχει εγκατεστημενο στην καθε περιοχη το καθε ινστιτουτο. Για το λογο αυτο να εμπιστευεστε την Πατρα και τη Θεσσαλονικη για τη Νοτια Ελλαδα και μονο τη Θεσσαλονικη για τη βορεια. Το CNN ως τι το ανεφερες; Ως αξιοπιστο ή ως επιστημονικο;
- Τον τελευταιο μονο χρονο ειχαμε 4 σεισμους πανω απο 6. Πανω απο 5 εχουμε περιπου (κατα μ.ο. καθε μηνα)
-
Πραγματικά είχε βοή και κουνούσε τρελά.
Εδώ Ραφήνα κουνηθήκαμε πολύ! Αντέξαμε όμως...Τώρα να δούμε ένταση μετασεισμών...
-
Αν το επίκεντρο ήταν πιο κοντά στη θαλάσσια περιοχή των Χανιων πολύ πιθανό να είχαμε και φαινόμενο τσουνάμι
-
Δεν νομίζω ότι χρειάζοταν άλλο θέμα.....
Ας το βάλω κι εδώ...
Εγώ δεν το κατάλαβα καθόλου , άλλοι οι γονείς στα Χανιά είναι ακόμη έξω χωρίς ζημιές ευτυχώς. Κράτησε 25-30 δευτ.!!!
Για άλλη μία φορά κατεύρευσε όλη η τηλεφωνία (για Χανιά τουλάχιστον). Ούτε σταθερό όυτε κινητό.
Σεισμός 08-01-06