-
Μπορεί να λέω μλκια, αλλά παίζει να αδειάσει η μπαταρία αν το αφήνω;
Την είπα, ε; -
Δεν παίζει πρόβλημα με τη μπαταρία, don't worry...
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχοντας βρει λύση, ξαναξεθάβω, για να ρωτήσω το εξής: υπάρχει πρόβλημα με το να έχω μόνιμα συνδεδεμένο το καλώδιο obd στην θύρα, ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιώ;και γιατί δεν την μοιράζεσαι μαζί μας τη λύση??
-
Θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες για pcc και obd;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες για pcc και obd;Ναι
-
Λοιπόν, καταρχήν χρειαζόμαστε ένα αμάξι συμβατό με obd 2. Κατά κανόνα από 98 και μετά αν θυμάμαι καλά, αν όχι ας με διορθώσει κάποιος
Έπειτα, χρειαζόμαστε ένα ppc.
-->Απαραίτητο ένα καλώδιο που θα συνδέσουμε στην θύρα obd, το οποίο θα περιλαμβάνει και το interface, και θα καταλήγει σε σειριακή θύρα ή usb, ανάλογα με το τι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.
-->Εγώ τσίμπησα αυτό από το ebay:
Κόστος, περίπου 50 ευρώ.
-->Επειδή το δικό ppc δεν είχε καλώδιο σειριακό, πήρα και αυτό:
Κόστος 25 ευρώ, το σάιτ είναι αυτό.
-->Τέλος, χρειαζόμαστε και το software. Εγώ βρήκα το obdgauge, από εδώ.
Φωτό προγράμματος:
-
Ωραίοοος!
Με τι ποκετ το δουελυεις? -
Εγώ έχω ένα yakumo delta 300 gps, ίδιο με το mio 168...
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
-
-
Αααα κάτι άλλο... ένα τέτοιο καλώδιο θα παίζει και σε λάπτοπ?
-
Αν το λάπτοπ σου έχει σειριακή θύρα, φυσικά. Αλλιώς πάρε usb καλώδιο, αλλά μετα το ppc δεν θα μπορεί μάλλον. Γιατί είχα πρόβλημα με μετατροπέα σειριακό-->usb. Και ανάλογο software, έτσι; Υπάρχουν διάφορα.
-
Ξέθαμα ολκής, απλά για να αναφέρω πως αναβαθμιστήκαμεν... Από καλώδιο πήγαμε σε bluetooth interface και από το yakumo στο tytn2. Επιτέλους θα μπορώ να οδηγώ και ταυτόχρονα να κάνω logging.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λοιπόν, καταρχήν χρειαζόμαστε ένα αμάξι συμβατό με obd 2. Κατά κανόνα από 98 και μετά αν θυμάμαι καλά, αν όχι ας με διορθώσει κάποιοςΈπειτα, χρειαζόμαστε ένα ppc.
-->Απαραίτητο ένα καλώδιο που θα συνδέσουμε στην θύρα obd, το οποίο θα περιλαμβάνει και το interface, και θα καταλήγει σε σειριακή θύρα ή usb, ανάλογα με το τι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.
-->Εγώ τσίμπησα αυτό από το ebay:
Κόστος, περίπου 50 ευρώ.
-->Επειδή το δικό ppc δεν είχε καλώδιο σειριακό, πήρα και αυτό:
Κόστος 25 ευρώ, το σάιτ είναι αυτό.
Ερώτηξη: Αυτό τι καλώδιο είναι; mini-USB to Serial; Και γώ προσπαθώ να συνδέσω το mio P350 με το elm327(serial) που έχω και δεν μπορώ να βρώ το αντίστοιχο καλώδιο
-
Είναι serial προς την φύσα που έχει το δικό μου από κάτω. Αν θες και ταιριάζει, να σου δώσω το δικό μου, εγώ δεν το χρειάζομαι πλέον.
-
Δεν είναι αυτό δυστυχώς. Ευχαριστώ πάντως
Θα το ψάξω λίγο ακόμα
-
To p350 έχει mini-usb ε;
-
Απο το βύσμα δεξιά που δέχεται το mio ψάχνω σε serial RS232 αλλά δεν έχω βρεί τίποτα μέχρι τώρα. Μάλλον δεν κυκλοφορεί -
Επειδή το έψαξα και εγώ, κατά 99% δεν υπάρχει τίποτα. Η λύση είναι αυτή που ακολούθησα και εγώ: πούλημα του serial και αγορά bluetooth.
Digimoto και διάφορα car software