-
Όσον αφορά τη ζώνη ασφαλείας, το ότι δεν τη φοράτε είναι κακό του κεφαλιού σας, ο πελάτης πού φταίει σε αυτό; Αν μάλιστα ο ΚΟΚ δε σας υποχρεώνει τότε αυτός που τον έγραψε θέλει κρέμασμα διότι εσείς είστε περισσότερες ώρες στους δρόμους άρα αναλογικά διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο.
Σχετικά με τη διαδρομή που ακολουθεί ένας οδηγός ταξί για να με πάει στον προορισμό μου, προσωπικά ποτέ δεν είχα πρόβλημα αφού στις περισσότερες περιπτώσεις με ρωτάνε από πού θέλω να με πάνε, και άλλες φορές μου λένε ότι είναι καλύτερα να πάμε από τον τάδε δρόμο γιατί στη δείνα περιοχή έχει κίνηση, πράγμα που το γνωρίζω άλλωστε.
Τώρα, σε ό,τι αφορά με το 20λεπτο, όπως είπες φίλε TLG, ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα να στρογγυλέψει ο ταξιτζής το ποσό προς τα επάνω, με την προϋπόθεση όμως ότι κι αυτός ήταν σωστός απέναντί μου. Επίσης, η συνεχής δικαιολογία που ακούμε εμείς οι πελάτες, ότι «δεν έχω ψιλά βρε φιλαράκι», πρέπει κάποτε να κοπεί. Πουθενά αλλού δε συμβαίνει αυτό, μόνο στην Ελλάδα! Σου κάνει τόσο κόπο όταν διαπιστώσεις ότι μένεις από ψιλά να σταματήσεις στο πρώτο περίπτερο που θα βρεις για να χαλάσεις ένα χαρτονόμισμα;
Τέλος, αναφορικά με τα όσα είπες για την διπλοκούρσα και για το σήκωμα του χεριού πιο πάνω, στην περίπτωση της διπλοκούρσας ο ταξιτζής είναι παράνομος. Το παραβλέπουμε αυτό (αναγκαίο κακό, όπως είπε και ο drdino), κανένα πρόβλημα τουλάχιστον από μένα, αλλά τουλ. ρωτήστε τον πρώτο πελάτη αν θέλει και πάρτε κούρσες που πραγματικά βολεύουν, πχ μου έχει τύχει αρκετές φορές να γυρίζω από κέντρο για Μαρούσι, να πιάνουμε Κηφισίας και να θέλει να πάρει διπλοκούρσα άτομο που πάει στο ύψος του ΑΝΤ1. Κανένα πρόβλημα, να τον πάρει τον άνθρωπο, εμένα δε με βγάζει από το δρόμο μου. Το σήκωμα του χεριού... τι να σου πω, αν σταματάς κατ' ευθείαν από τη μία καλά κάνεις (υπερβάλλων ζήλος), από την άλλη όμως κινδυνεύεις να χάσεις τον πίσω προφυλακτήρα σου. Ο κόσμος που γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα για το αυτοκίνητο δε νομίζω ότι σηκώνει το χέρι του την τελευταία στιγμή πάντως για να κάνει νόημα στο ταξί.
Αυτά από εμένα, πάντα με διάθεση διαλόγου.
-
Πήγαν συνεργάτες σε μεγάλο νησί του ανατολικού Αιγαίου και μετακινήθηκαν με ταξί. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ταξιτζής δεν είχε μπλοκ αποδείξεων για να δικαιολογήσουν τα έξοδά τους. Τους έγραφαν σε κάτι λευκά χαρτάκια το ποσό με μια ψευτοτζίφρα και συνήθως μετά από καυγά.
Πού να τους υποχρεώσουν να βάλουν ταμειακές μηχανές. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πήγαν συνεργάτες σε μεγάλο νησί του ανατολικού Αιγαίου και μετακινήθηκαν με ταξί. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ταξιτζής δεν είχε μπλοκ αποδείξεων για να δικαιολογήσουν τα έξοδά τους. Τους έγραφαν σε κάτι λευκά χαρτάκια το ποσό με μια ψευτοτζίφρα και συνήθως μετά από καυγά.
Πού να τους υποχρεώσουν να βάλουν ταμειακές μηχανές.ας μη τους πληρώσουν τότε..... Δικαίωμα τους είναι... να τον δεις πως τον πάει βέργα....
Θα του πει... μεγάλε δε μπορω να σε πληρώσω... Ελα αύριο στο ξενοδοχείο να σε πληρώσω αλλιώς ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ!!!!!
-
Η μαυρη αληθεια ειναι οτι η κακη φημη του επαγγελματος δεν εχει βγει τυχαια, αλλα γιατι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο ταξιτζηδων ειναι κακοι επαγγελματιες. Εκτος αν πιστευει καποιος οτι υπαρχει μια συνωμοσια εναντιον των συγκεκριμενων ανθρωπων.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ταξιτζής δεν είχε μπλοκ αποδείξεων για να δικαιολογήσουν τα έξοδά τους.Στην εταιρια που εργαζομαι, οσοι συναδελφοι ταξιδευουν συχνα, εχουν μαζι τους μπλοκ για την περιπτωση αυτη, η οποια μαλλον αποτελει τον κανονα...
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ταξιτζής δεν είχε μπλοκ αποδείξεων για να δικαιολογήσουν τα έξοδά τους.
Στην εταιρια που εργαζομαι, οσοι συναδελφοι ταξιδευουν συχνα, εχουν μαζι τους μπλοκ για την περιπτωση αυτη, η οποια μαλλον αποτελει τον κανονα...
α ωραία....
θα μας κόψεις μερικές..... εχεις spare αριθμούς ???
-
Φιλε kotetsi ...εειδη οπως κ η πολιτικη ειναι η επιστημη του εφικτου και οχι του εφικταιου ετσι δυστυχως ειναι και το ταξι κ ολα στην Ελλαδα....
(γιατροι,δικηγοροι,πολεοδομιες,ΔΟΥ,ταβερνες,καθηγητες,αστυνομικοι,υδραυλικοι και γενικα η κοινωνια μας δεν ειναι και στα καλυτερα της...)Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Όσον αφορά τη ζώνη ασφαλείας, το ότι δεν τη φοράτε είναι κακό του κεφαλιού σας, ο πελάτης πού φταίει σε αυτό; Αν μάλιστα ο ΚΟΚ δε σας υποχρεώνει τότε αυτός που τον έγραψε θέλει κρέμασμα διότι εσείς είστε περισσότερες ώρες στους δρόμους άρα αναλογικά διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο.Οσον αφορα την ζωνη , γνωριζουμε ολοι την αναγκαιοτητα της , αλλα υπαρχουν κ ορισμενες ιδιαιτεροτητες ως αναφορα το ταξι κ αλλες κατηγοριες σχετικων με μεταφορες επαγγελματων...λογω των συχνων στασεων ...επιβιβασεων και αποβιβασεων του οδηγου ...
Αυτο που αναφερεις για τον νομοθετη , αλλα και τους υπευθυνους για την τηρηση των νομων , κρατησε το γιατι θα μας χρειαστει πολλες φορες
Σχετικά με τη διαδρομή που ακολουθεί ένας οδηγός ταξί για να με πάει στον προορισμό μου, προσωπικά ποτέ δεν είχα πρόβλημα αφού στις περισσότερες περιπτώσεις με ρωτάνε από πού θέλω να με πάνε, και άλλες φορές μου λένε ότι είναι καλύτερα να πάμε από τον τάδε δρόμο γιατί στη δείνα περιοχή έχει κίνηση, πράγμα που το γνωρίζω άλλωστε.
Aκριβως ετσι ειναι , οπως τα λες , αλλα κ να μη σε ρωβτησει μπορεις με το που μπεις μεσα να τους πεις ποια διαδρομη θελεις και αν ο ταξιτζης δεν εχει υπ'οψην του καποιο συγκεκριμενο προβλημα θα σε παει απο εκει ....
Πιστεψε με οτι με τα σημερινα τιμολογια κανεις ταξιτζηςε δεν θελει να κανει βολτες τον πελατη , γιατι απλα δεν τον συμφερει ...
Το μονο που μπορει να κανει ειναι να σε παει απο ποιο κεντρικους δρομους μπας κ 'διπλωσει' ...Τώρα, σε ό,τι αφορά με το 20λεπτο, όπως είπες φίλε TLG, ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα να στρογγυλέψει ο ταξιτζής το ποσό προς τα επάνω, με την προϋπόθεση όμως ότι κι αυτός ήταν σωστός απέναντί μου. Επίσης, η συνεχής δικαιολογία που ακούμε εμείς οι πελάτες, ότι «δεν έχω ψιλά βρε φιλαράκι», πρέπει κάποτε να κοπεί. Πουθενά αλλού δε συμβαίνει αυτό, μόνο στην Ελλάδα! Σου κάνει τόσο κόπο όταν διαπιστώσεις ότι μένεις από ψιλά να σταματήσεις στο πρώτο περίπτερο που θα βρεις για να χαλάσεις ένα χαρτονόμισμα;
Λοιπον , επειδη τα ιδια ελεγα κ εγω , πιστεψε με οτι οι περιπτεραδες δεν χαλανε τοσο ευκολα(σχεδον ποτε) κ ειδικα σε ταξιτζηδες ...
Απο την αλλη οταν π.χ φορτωνω ταυτοχρονα 2 ατομα για δυο μικρες διαδρομες της ταξεως των 2,70 ευρω και σου δινουν και οι δυο 50αρικο ??
Η την αλλη φορα που πηρα μια κοπελλα για μια διαδρομη 500 μετρα και μου εδωσε κατοσταρικο !!!!!! κ.λ.π κ.λ.πΤέλος, αναφορικά με τα όσα είπες για την διπλοκούρσα και για το σήκωμα του χεριού πιο πάνω, στην περίπτωση της διπλοκούρσας ο ταξιτζής είναι παράνομος. Το παραβλέπουμε αυτό (αναγκαίο κακό, όπως είπε και ο drdino), κανένα πρόβλημα τουλάχιστον από μένα, αλλά τουλ. ρωτήστε τον πρώτο πελάτη αν θέλει και πάρτε κούρσες που πραγματικά βολεύουν, πχ μου έχει τύχει αρκετές φορές να γυρίζω από κέντρο για Μαρούσι, να πιάνουμε Κηφισίας και να θέλει να πάρει διπλοκούρσα άτομο που πάει στο ύψος του ΑΝΤ1. Κανένα πρόβλημα, να τον πάρει τον άνθρωπο, εμένα δε με βγάζει από το δρόμο μου.
Βλεπεις τωρα τι γινεται ??Απο τη μια πρεπει να τηρουνται οι νομοι , αλλα απο την αλλη υπαρχει αυτο το 'αναγκαιο κακο' που για τον καθενα ειναι κατι διαφορετικο ....
Πρεπει τελικα να αποφασισουμε ολοι οτι οι θα τηρουμε τους νομους ή θα κανουμε οτι θελει ο καθενας ...(αυτο που γινεται τωρα δηλαδη....μπαχαλο!)
Ως αναφορα την διπλοκουρσα κανονικα θα επρεπε να επιτρεπετε , με την συμφωνη γνωμη του πελατη και χωρις ο ταξιτζης να κανει το ταξι λεωφορειο σταματωντας καθε 10 μετρα να ρωταει .....
Επισης ομως σκεψου και το εξης σκηνικο .....
σε περνω ας πουμε απο κεντρο για το Περιστερι ....στο δρομο σταματαμε να παρουμε μια κυρια που παει και αυτη Περιστερι .....Αν τωρα κατσουμε να ρωτησουμε εκεινη την ωρα που ακριβως στο Περιστερι παει ο ενας και που ο αλλος θα μας βριζουν οι απο πισω , γιατι σταματησαμε...αν στην πορεια χρειαστει να γινει μια παρακαμψη για καποιον απο τους δυο επιβαινοντες - το Περιστερι ειναι τεραστιο- τοτε θα υπαρχει γκρινια οτι κανω κυκλους......
Δηλαδη ετσι κ αλλιως ο ταξιτζης θα φαει το βρισιδι....και υπαρχουν παρα πολλες τετοιες περιπτωσειςΤο σήκωμα του χεριού... τι να σου πω, αν σταματάς κατ' ευθείαν από τη μία καλά κάνεις (υπερβάλλων ζήλος), από την άλλη όμως κινδυνεύεις να χάσεις τον πίσω προφυλακτήρα σου. Ο κόσμος που γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα για το αυτοκίνητο δε νομίζω ότι σηκώνει το χέρι του την τελευταία στιγμή πάντως για να κάνει νόημα στο ταξί.
Κ ομως φιλε μου ...κ ομως ....υπαρχει και πολυς κοσμος που δεν γνωριζει αυτα που εσυ λες ως στοιχειωδη..
Οσον αφορα το 'κοκκαλωμα' τωρα , δικιο εχεις ,αλλα εδω ειναι το 'αναγκαιο κακο' που ελεγα προηγουμενος ....για να βγει το μεροκαμματο ...
(παντα σε 12αρη βαση ..για να μη ξεχνιομαστε...γιατι καπου αλλου ακουω για 8ωρα ,7ωρα κ.λ.π)Με αφορμη αυτο που λες για τον προφυλακτηρα , απαντω και σε σχολια για απροσεκτη οδηγηση απο τους ταξιτζηδες...
Ε λοιπον σας πληροφορω οτι ο μεγαλυτερος φοβος ενος οδηγου ταξι ειναι το τρακαρισμα και ειδικα οταν φταιει ...Γιατι εκτος απο το κοστος επισκευης ειναι και τα χαμενα μεροκαμματα.....τα οποια μετα με 2,70 ΔΕΝ μαζευονται με τιποτα....Αυτά από εμένα, πάντα με διάθεση διαλόγου.
Γι'αυτο κ εγω χαρηκα που απαντησα στο μυνημα σου ..και εξ'αφορμης αυτου..εγραψα και τον προλογο ....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ταξιτζής δεν είχε μπλοκ αποδείξεων για να δικαιολογήσουν τα έξοδά τους.Χεχε ..μαλλον επειδη δεν εχουν που να τα δικαιολογησουν , αφου φορολογουνται με τεκμαρτο εισοδημα .....
Στην εταιρια που εργαζομαι, οσοι συναδελφοι ταξιδευουν συχνα, εχουν μαζι τους μπλοκ για την περιπτωση αυτη, η οποια μαλλον αποτελει τον κανονα...
Ναι αυτο εχει γινει κανονας και για πολλα αλλα επαγγελματα...Γιατρους,δικηγορους,υδραυλικους,ηλεκτρολογους ,και αν συνεχισω να γραφω θα θελησουμε πολλες σελιδες...
Αλλωστε τα γνωριζουμε ολοι .. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ας μη τους πληρώσουν τότε..... Δικαίωμα τους είναι... να τον δεις πως τον πάει βέργα....
Θα του πει... μεγάλε δε μπορω να σε πληρώσω... Ελα αύριο στο ξενοδοχείο να σε πληρώσω αλλιώς ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ!!!!!
Και γιατι να μην τον πληρωσει κανονικα ο πελατης και να του κοψει μια προχειρη αποδειξη και μετα να του στειλει την κανονικη αποδειξη ο ταριφας με ...courier ... ???
-
Τlg υπάρχει και ένα δικό μου ποστ στην προηγούμενη σελίδα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τlg υπάρχει και ένα δικό μου ποστ στην προηγούμενη σελίδα.Ναι το ειδα...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ωραία....To καλυτερο σχολιο μεχρι τωρα.....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πού να τους υποχρεώσουν να βάλουν ταμειακές μηχανές.
Μα ολα τα ταξι εχουν υποχρεωτικα ταμειακες μηχανες ...
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Πού να τους υποχρεώσουν να βάλουν ταμειακές μηχανές.
Μα ολα τα ταξι εχουν υποχρεωτικα ταμειακες μηχανες ...
Ωραία....
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Δυστυχως δεν το βλεπω γιατι αν συνεχισει ετσι θα αναγκαστει να το δωσει ....ειδικα αν το χρωσταει κι'ολας ..
-
δλδ οποιος κανει σωστα τη δουλεια του ειναι κοροιδο, ετσι?
-
ναι, ασε που αμα το δωσει, πρεπει να δωσει και ο φιλος του το 2ο μαιμου που κυκλοφορει...
-
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Επισης ο κλιματισμος θα επρεπε να χρεωνετε η οχι(τουλαχιστον οταν μπαινει υστερα απο απαιτηση του πελταη..) ?? εσεις τι λετε ??
Ναι η οχι , αλλα κ με αιτιολογια ...Φυσικα! Ακομα να χρεωνεται εξτρα το ραδιοφωνο, το ανοιγμα παραθυρου, οι ματιες εξω απο το παραθυρο, κλπ. (ρε, θα τρελαθουμε εδω μεσα....)
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Αφου ρωτας λοιπον ημουν ταξιτζης μεχρι πριν απο 6 μηνες ...
Δεν το καταλαβαμε...
Και για να αναψουν τα αιματα λιγακι , οι περισσοτεροι ταξιτζηδες ειναι πολλοι προσεκτικοι οδηγοι
Νομιζω οτι πρεπει να παει στα φαννιεστ!
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Προσωπικά δεν ξέρω πολλά επαγγέλματα στα οποία κάνεις επιλογή πελατών και εξυπηρετείς όποιον πελάτη σε βολεύει και τους υπόλοιπους άσχετα με την κατάσταση τους (ηλικιωμένους, άρρωστους κλπ) άστους να κουρεύονται.Μα το φανταζεσαι να εισαι πχ στη τραπεζα και να λεει ο ταμιας: '-Εσυ, το γκομενακι με τα κοκκινα, για ελα...'
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
ps..οff topic ρητορικη ερωτηση γιατι κανεις δεν θα απαντησει επι της ουσιας....αληθεια γιατι οι καθηγητες (μαθηματικοι κ.λ.π ) δεν κανουν σωστα τη δουλεια τους στα σχολεια κ το μονο που τους νοιαζει ειναι τα ιδιαιτερα ...???
Δεν ειμαι καθηγητης, αλλα μαλλον οι δικοι σου καθηγητες, δεν εκαναν σωστα τη δουλεια τους και εχεις δικιο, μιας και προσπαθεις να υποβιβασεις αλλους μηπως και φανεις καλυτερος... (οχι εσυ προσωπικα, ο κλαδος...)
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
ps..οff topic ρητορικη ερωτηση γιατι κανεις δεν θα απαντησει επι της ουσιας....αληθεια γιατι οι καθηγητες (μαθηματικοι κ.λ.π ) δεν κανουν σωστα τη δουλεια τους στα σχολεια κ το μονο που τους νοιαζει ειναι τα ιδιαιτερα ...???
Δεν ειμαι καθηγητης, αλλα μαλλον οι δικοι σου καθηγητες, δεν εκαναν σωστα τη δουλεια τους και εχεις δικιο, μιας και προσπαθεις να υποβιβασεις αλλους μηπως και φανεις καλυτερος... (οχι εσυ προσωπικα, ο κλαδος...)
Κυρία, δεν μιλούσα μόνο εγώ, οι άλλοι μου μιλούσαν.
έντιτ: ακόμα περιμένω απάντηση στο ποστ μου...
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες