-
Όποιος δεν τα ήξερε αυτά, λάθος επάγγελμα διάλεξε.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Τελικά, συζητώντας, μου είπε ότι ένω δουλεύει τις άπειρες ώρες ταξί δεν παίρνει ΠΟΤΕ 2πλή κούρσα και δεν επιλέγει ποτέ διαδρομή.Μακάρι όλοι οι ταξιτζήδες να ήταν σαν τον χθεσινό! Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ
Δυστυχως δεν το βλεπω γιατι αν συνεχισει ετσι θα αναγκαστει να το δωσει ....ειδικα αν το χρωσταει κι'ολας ..
(εννοειται οτι δεν εννοω την ευγενεια που πρεπει να ειναι ντεφακτο ...) -
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Τσεκάρω τον κλιματισμό και του εξηγώ πως κατ' αρχήν βιάζομαι, και και πως πρέπει να κάνουμε τη διαδρομή Κέντρο - Χίλτον - Περιστέρι.
Και γρήγορα κινήθηκε, και περίμενε να πάρω τη γυναίκα μου, και τον κλιματισμό δυνάμωσε όταν μπήκαμε και οι δύο πίσω, και γενικώς άψογος.
Ευτυχώς για όλους μας. Αν πετύχαινα περίπτωση με την αναστάτωση που είχα, θα γινόμασταν πρωτοσέλιδο.Αυτο το 'βιαζομαι' ....πρεπει να ειναι το συχνοτερο ανεκδοτο που λενε οι πελατες στους ταριφες ....
ειδικα για τετοια διαδρομη οπως η παραπανω ....Επισης ο κλιματισμος θα επρεπε να χρεωνετε η οχι(τουλαχιστον οταν μπαινει υστερα απο απαιτηση του πελταη..) ?? εσεις τι λετε ??
Ναι η οχι , αλλα κ με αιτιολογια ... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όποιος δεν τα ήξερε αυτά, λάθος επάγγελμα διάλεξε.Αυτο ισχυει τοτε για ολα τα επαγγελματα κ θα πρεπει να μην μιλαει κανενας ...να μην απαιτει τιποτα ....
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Αυτο ισχυει τοτε για ολα τα επαγγελματα κ θα πρεπει να μην μιλαει κανενας ...να μην απαιτει τιποτα ....
Ε; Γιατί να μην απαιτεί; Είπα εγώ να μην απαιτούν οι ταξιτζήδες (για τους ταρίφες δεν με νοιάζει) καλύτερες συνθήκες;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτο ισχυει τοτε για ολα τα επαγγελματα κ θα πρεπει να μην μιλαει κανενας ...να μην απαιτει τιποτα ....
Ε; Γιατί να μην απαιτεί; Είπα εγώ να μην απαιτούν οι ταξιτζήδες (για τους ταρίφες δεν με νοιάζει) καλύτερες συνθήκες;
Απο που να απαιτουν ?? Αφου ειναι οι μονοι ελευθεροι επαγγελματιες που τα εσοδα τους τα καθοριζει το κρατος (χωρις να τους πληρωνει κ χωρις καμια οικονομικη μελετη) ενω τα εξοδα τους καθοριζονται απο ιδιωτες (αντιπροσωπιες κ.λ.π) ...
Κ φυσικα δυστυχως επειδη οι περισσοτεροι ταριφες στις μερες μας χρωστανε στις τραπεζες ΔΕΝ μπορουν πλεον να κανουν τις κινητοποιησεις που εκαναν παλαιοτερα...
Βλεπεις δεν ειναι καθηγητες να απεργουν κ να πληρωνονται ...Ξαναλεω ομως οτι σε αλλα επαγγελματα γινονται πολλα χειροτερα κια σημαντικοτερα .....οι ταξιτζηδες μας μαραναν ...
-
Τι σχέση έχει ακριβώς το τι γίνεται με τα άλλα επαγγέλματα; Επειδή δλδ ο γείτονας κλέβει ας κλέψουμε και εμείς; Τουλάχιστον εδώ, κράζουμε ό,τι στραβό δούμε, είτε το κάνει ο ταρίφας είτε ο φούρναρης.
Ταξιτζής είσαι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι σχέση έχει ακριβώς το τι γίνεται με τα άλλα επαγγέλματα; Επειδή δλδ ο γείτονας κλέβει ας κλέψουμε και εμείς; Τουλάχιστον εδώ, κράζουμε ό,τι στραβό δούμε, είτε το κάνει ο ταρίφας είτε ο φούρναρης.Ταξιτζής είσαι;
Ειδες που κ εσυ λες οτι ολοι κλεβουν ?? και μαλιστα πολυ περισσοτερο απο τους κιτρινιαρηδες , βρωμιαρηδες , αξεστους ταριφες ...
Αν κ δεν βλεπω κανεις να σχολιαζει τους φουρναρηδες , εγω δεν ειπα αυτο που καταλαβες ....
Να σχολιαζουμε κ να κατακρινουμε τα κακως κειμενα , αλλα να μην γενικευουμε και να εχουμε την διαθεση να μαθουμε γιατι γινονται ορισμενα πραγματα που δεν αρεσουν σε μερικους και βρισκουν την ευκαιρια να εξαντλησουν ολη την αυστηρη κριτικη τους .....ενω παραλληλα ειναι τοσο προθυμοι να φωναζουν την αστυνομια .....π.χ
- ειναι κακος κ απατεωνας ο ταξιτζης οταν ειμαστε εμεις μεσα και περνει κ αλλον , αλλα ειναι και παλι κακος οταν ειμαστε εμεις ο δευτερος πελατης και δεν μας παρει ...
2)Ειναι ασχετος ο ταξιτζης που σταματαει χωρις να βγαλει αλαρμ(λες και εμεις που ειμαστε απο πισω δεν ξερουμε τοι μπροστα ποαρχει οχημα που κανει συχνες στασεις ...) , αλλα ειναι επισης κατακριτεος οταν σηκωσουμε εμεις το χερι ξαφνικα για να σταματησει και δεν το κανει η σταματησει 20-30 μετρα παρακατω ....
Βεβαια με ορισμενους που εχω κατσει και τους εχω εξηγησει μερικα πραγματα αρχιζουν κ καταλαβαινουν μερικα πραγματα...
Αφου ρωτας λοιπον ημουν ταξιτζης μεχρι πριν απο 6 μηνες ...
Εσυ τι δουλεια κανεις ???Και για να αναψουν τα αιματα λιγακι , οι περισσοτεροι ταξιτζηδες ειναι πολλοι προσεκτικοι οδηγοι (οδηγειστε κ εσεις 12ωρες σερι μεσα σε αυτη την πολη και μετα μπορειτε να λετε οτι θελετε)....και σιγουρα δεν ειναι χειροτεροι απο τουλαχιστον τον μεσο ορο των υπολοιπων οδηγων ...
Οι χειροτεροι οδηγοι στην Αθηνα ειναι οι οδηγοι δικυκλων ....και το χειροτερο ειναι οτι δεν το καταλαβαινουν ...
- ειναι κακος κ απατεωνας ο ταξιτζης οταν ειμαστε εμεις μεσα και περνει κ αλλον , αλλα ειναι και παλι κακος οταν ειμαστε εμεις ο δευτερος πελατης και δεν μας παρει ...
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Τι σχέση έχει ακριβώς το τι γίνεται με τα άλλα επαγγέλματα; Επειδή δλδ ο γείτονας κλέβει ας κλέψουμε και εμείς; Τουλάχιστον εδώ, κράζουμε ό,τι στραβό δούμε, είτε το κάνει ο ταρίφας είτε ο φούρναρης.
Ταξιτζής είσαι;
Ειδες που κ εσυ λες οτι ολοι κλεβουν ?? και μαλιστα πολυ περισσοτερο απο τους κιτρινιαρηδες , βρωμιαρηδες , αξεστους ταριφες ...
Αν κ δεν βλεπω κανεις να τους σχολιαζει , εγω ομως δεν ειπα αυτο ..
Να σχολιαζουμε κ να κατακρινουμε τα κακως κειμενα , αλλα να μην **γενικευουμε **και να εχουμε την διαθεση να μαθουμε γιατι γινονται ορισμενα πραγματα που δεν αρεσουν σε μερικους και βρισκουν την ευκαιρια να εξαντλησουν ολη την αυστηρη κριτικη τους .....ενω παραλληλα ειναι τοσο προθυμοι να φωναζουν την αστυνομια .....Την γενίκευση ότι όλοι κλέβουν την κάνεις εσύ, άποψη κατά την γνώμη μου καθαρά ολοκληρωτική και φασιστική. Επιπλέον, σου το ξαναλέω, όταν είμαστε στο συγκεκριμένο θέμα για τους ταρίφες (και όχι τους σωστούς επαγγελματίες) είναι τρόπον τινά άκυρο να την λες σε όσους αναφέρουν και κρίνουν βάση των εμπειριών τους. Αν θέλεις, είσαι ελεύθερος να ανοίξεις θέμα για κράξιμο οποιουδήποτε μη σωστού επαγγελματία.
Από κει και πέρα, δεν με ενδιαφέρει καθόλου να μάθω γιατί οι ταρίφες κάνουν ό,τι κάνουν στα αεροδρόμια, τους σταθμούς και τα λιμάνια, δεν με ενδιαφέρει να μάθω γιατί έκανε ό,τι έκανε στο kid, δεν με ενδιαφέρει να μάθω γιατί αλλάζουν λωρίδες συλλήβδην χωρίς να βγάλουν φλας ή βγάζοντας φλας αφού στρίψουν το τιμόνι. Και δεν με ενδιαφέρει γιατί όλα είναι δικαιολογίες.
π.χ
2)Ειναι ασχετος ο ταξιτζης που σταματαει χωρις να βγαλει αλαρμ(λες και εμεις που ειμαστε απο πισω δεν ξερουμε τοι μπροστα ποαρχει οχημα που κανει συχνες στασεις ...) , αλλα ειναι επισης κατακριτεος οταν σηκωσουμε εμεις το χερι ξαφνικα για να σταματησει και δεν το κανει η σταματησει 20-30 μετρα παρακατω ....
- αναγκαίο κακό. εγώ προσωπικά δεν διαμαρτύρομαι, αρκεί να με ρωτήσει πρώτα ο ίδιος αν έχω πρόβλημα να γίνει κάτι τέτοιο. Και πίστεψέ με, υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που το κάνουν.
- φυσικά και είναι άσχετος που σταματάει χωρίς αλάρμ, το περίεργο πού είναι; Λάθος δεν είναι; Όπως και το να σταματήσουμε το ταξί κάνοντάς του νόημα από το μισό μέτρο, λάθος δεν είναι; Γιατί προσπαθείς να δικαιολογήσεις λάθος πρακτικές με άλλες εξίσου λανθασμένες;
Βεβαια με ορισμενους που εχω κατσει και τους εχω εξηγησει μερικα πραγματα αρχιζουν κ καταλαβαινουν μερικα πραγματα...
Αφου ρωτας λοιπον ημουν ταξιτζης μεχρι πριν απο 6 μηνες ...
Εσυ τι δουλεια κανεις ???Καλό αυτό, σημαίνει ότι έχεις πειθώ. Debate έχεις κάνει ποτέ;
Φοιτητής μαθηματικού είμαι.
Και για να αναψουν τα αιματα λιγακι , οι περισσοτεροι ταξιτζηδες ειναι πολλοι προσεκτικοι οδηγοι (οδηγειστε κ εσεις 12ωρες σερι μεσα σε αυτη την πολη και μετα μπορειτε να λετε οτι θελετε)....και σιγουρα δεν ειναι χειροτεροι απο τουλαχιστον τον μεσο ορο των υπολοιπων οδηγων ...
Οι χειροτεροι οδηγοι στην Αθηνα ειναι οι οδηγοι δικυκλων ....και το χειροτερο ειναι οτι δεν το καταλαβαινουν ...
Εγώ την αντίθετη εμπειρία έχω. Οι περισσότεροι ταξιτζήδες δεν είναι προσεκτικοί ούτε καλοί οδηγοί. Σχεδόν μηδενική παιδεία. Καλός οδηγός δεν είσαι όταν φροντίζεις να μην γρατζουνίσεις το αμάξι σου.
Και οι 2κυκλιστές έχουν φάει το κράξιμό τους, μην ανησυχείς.
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
π.χ
Οποιος πελατης εχει αυτη την απαιτηση ειναι απλα μαλακας.
Πρωτον δεν εχω δει καπου στον ΚΟΚ να οριζει πως πρεπει να σηκωνει χερι ο πεζος για να σταματησει ταξι. Αμα το βρεις πες μου και εμενα. Εγω να σου δειξω αυτα που οριζει ο ΚΟΚ για το πως σταματαμε στην ακρη του δρομου, ή τα ξερεις μονος σου. Απο κει και περα αμα πελατης σου γκρινιαξει για το οτι δεν κοκαλωσες και περπατησε λιγο, τοτε βλεπε το α)
Γενικα και τα δυο που εχεις γραψει ειναι δικαιολογιες του κωλου. Οπως δικαιολογιες του κωλου ειναι και ολα τα αλλα 'δυσκολα' του επαγγελματος που εχεις το θρασος να νομιζεις οτι θα επρεπε να σας απαλασσουν απο στοιχειωδη πραγματα επαγγελματικης και οδικης συμπεριφορας. Οι δυσκολιες του επαγγελματος σου ειναι γνωστες πριν το ξεκινησεις. Αμα δεν μπορεις να το εξασκεις ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ...
Και για να αναψουν τα αιματα λιγακι , οι περισσοτεροι ταξιτζηδες ειναι πολλοι προσεκτικοι οδηγοι (οδηγειστε κ εσεις 12ωρες σερι μεσα σε αυτη την πολη και μετα μπορειτε να λετε οτι θελετε)....και σιγουρα δεν ειναι χειροτεροι απο τουλαχιστον τον μεσο ορο των υπολοιπων οδηγων ...
Και γαμω τα ανεκδοτα. Ειδικα το δευτερο κομματι. Δεν αξιζει καν τον κοπο να προσπαθησω να σου απαντησω.
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
π.χ
Είναι κακός και απατεώνας όταν παίρνει άλλον και μας πηγαίνει από πιο μεγάλη διαδρομή για να τον 'εξυπηρετήσει', χωρίς μάλιστα να μας ρωτήσει.
Το δεύτερο δεν ισχύει, καλώς πράττει αφού δεν θέλει να παρανομήσει.
Είναι επικίνδυνος. Σιγά μην έπρεπε να κρατάμε 50μ. απόσταση από καθένα από τις 30.000 (ή δεν ξέρω πόσα) ταξί στην Αθήνα επειδή ο οδηγός τους θέλει να κοκκαλώσει το αμάξι απροειδοποίητα δίπλα στον πελάτη οπουδήποτε, ακόμα και σε δρόμους όπου όλοι οδηγούν με μεγάλες ταχύτητες.
Το δεύτερο δεν ισχύει, μακάρι να το έκαναν όλοι.
.................................
Μικρών δικύκλων συνήθως και ιδιαίτερα οι ντελιβεράδες - ειναι κακος κ απατεωνας ο ταξιτζης οταν ειμαστε εμεις μεσα και περνει κ αλλον , αλλα ειναι και παλι κακος οταν ειμαστε εμεις ο δευτερος πελατης και δεν μας παρει ...
-
Πριν 10 λεπτά: μιλούσα στο τηλέφωνο με φίλο μου που μένει στην Ανθέων απέναντι από το Αλατίνη και μου είπε ότι σταμάτησε ταξιτζής στη μέση του δρόμου (ανάμεσα από 2η και 3η λωρίδα) για να πάρει πελάτη. Περίμενε να περάσουν τα αμάξια για να πάει στην άκρη με το ταξί και βριζόταν με τους άλλους οδηγούς που προσπερνούσαν.
-
Προσωπικά δεν ξέρω πολλά επαγγέλματα στα οποία κάνεις επιλογή πελατών και εξυπηρετείς όποιον πελάτη σε βολεύει και τους υπόλοιπους άσχετα με την κατάσταση τους (ηλικιωμένους, άρρωστους κλπ) άστους να κουρεύονται.
Επίσης δεν έχω τύχει σε άλλο επαγγελματία να βρίζει την ώρα και τη στιγμή που του έτυχες σαν πελάτης γιατί θεωρεί τη διαδρομή χασούρα.
Δεν έχω καταλάβει με ποιο σκεπτικό οι οδηγοί ταξί νομίζουν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα στο δρόμο από τους υπόλοιπους οδηγούς.
Δεν έχουν μερικοί καταλάβει ότι όταν πληρώνουμε ταξί θέλουμε ταξί και όχι λεωφορείο. Καμιά πόλη στην Ευρώπη δεν έχει την αναλογία ταξί ανά κάτοικο που έχει η Αθήνα αλλά οποιαδήποτε ώρα χρειαστείς βρίσκεις ταξί. Στην Αθήνα σε ώρα αιχμής ψάχνεις με τις ώρες. Εδώ βέβαια φταίμε και εμείς που ενώ μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας κάλλιστα με τα ΜΜΜ παίρνουμε ταξί γιατί είμαστε καλομαθημένοι και δεν αφήνουμε τα ταξί ελεύθερα για κάποιον που τα χρειάζεται πραγματικά (και τους ταξιτζίδες να ψάχνουν αντί να επιλέγουν πελάτες).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από κει και πέρα, δεν με ενδιαφέρει καθόλου να μάθω γιατί οι ταρίφες κάνουν ό,τι κάνουν στα αεροδρόμια, τους σταθμούς και τα λιμάνια, δεν με ενδιαφέρει να μάθω γιατί έκανε ό,τι έκανε στο kid, δεν με ενδιαφέρει να μάθω γιατί αλλάζουν λωρίδες συλλήβδην χωρίς να βγάλουν φλας ή βγάζοντας φλας αφού στρίψουν το τιμόνι. Και δεν με ενδιαφέρει γιατί όλα είναι δικαιολογίες.
Απο τα παραπανω διαπιστωνω τα εξης ...και δεν απαντω μονο στον drdino
-
Βλεπω ποιος εχει φασιστικη νοοτροπια....
-
Διαπιστωνω οτι οι περισσοτεροι απλα θελουν να μιλανε χωρις να
ακουν...(γι'αυτο αλλωστε εχουμε κ τοσους πολιτικους στην Ελλαδα..) -
Χαιρομαι που ολοι εσεις ειστε τελειοι οδηγοι και τηρειτε ευλαβικα τον
ΚΟΚ.......ποσο μαλλον την στιγμη που δεν ειστε και 'επαγγελματιες'.. -
Επισης χαιρομαι που ζω σε μια χωρα που ολοι ειναι σωστοι
επαγγελματιες και που επιτελους ανακαλυψαμε ποιο ειναι το προβλημα
στην Ελλαδα..κρεμαστε τους ταξιτζηδες να σωθουμε ...
Μετα απο αυτα και απο την συνολικη νοοτροπια που βλεπω εδω μεσα μαλλον σας ενδιαφερει να εκτονωθειτε και οχι να συζητησετε καλοπροαιρετα ....
Συνεχιστε τα πατε μια χαρα ...και που ειστε ...Και για να σας 'φτιαξω' κ λιγο , οι ταξιτζηδες δεν ειναι υποχρεωτικο να φορανε ζωνη ασφαλειας ...μονο οι πελατες .... Βριστε ελευθερα ..
Οπως επισης μην ξεχασετε ποτε ποτε το τηλεφωνο του '100' ....που ξερετε μπορει να σας χρειαστει οταν σας κλεψουν κανενα 20λεπτο του ευρω σε κανενα ταξι ή δεν σας πανε ακριβως απο τον δρομο που εσεις φανταζεστε ......(σε περιπτωση που καποιος θελησει πραγματικα να μαθει περισσοτερα πραγματα για τα ταξι,και το γιατι γινονται ολα αυτα -καλα κ κακα - ειμαι στην διαθεση του ...)
ps..οff topic ρητορικη ερωτηση γιατι κανεις δεν θα απαντησει επι της ουσιας....αληθεια γιατι οι καθηγητες (μαθηματικοι κ.λ.π ) δεν κανουν σωστα τη δουλεια τους στα σχολεια κ το μονο που τους νοιαζει ειναι τα ιδιαιτερα ...??? Αληθεια ποσο εχει φτασει η ωρα ενος ιδιαιτερου ?? και αλλα πολλα .....
-
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Προσωπικά δεν ξέρω πολλά επαγγέλματα στα οποία κάνεις επιλογή πελατών και εξυπηρετείς όποιον πελάτη σε βολεύει και τους υπόλοιπους άσχετα με την κατάσταση τους (ηλικιωμένους, άρρωστους κλπ) άστους να κουρεύονται.Επίσης δεν έχω τύχει σε άλλο επαγγελματία να βρίζει την ώρα και τη στιγμή που του έτυχες σαν πελάτης γιατί θεωρεί τη διαδρομή χασούρα.
Δεν έχω καταλάβει με ποιο σκεπτικό οι οδηγοί ταξί νομίζουν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα στο δρόμο από τους υπόλοιπους οδηγούς.
Δεν έχουν μερικοί καταλάβει ότι όταν πληρώνουμε ταξί θέλουμε ταξί και όχι λεωφορείο. Καμιά πόλη στην Ευρώπη δεν έχει την αναλογία ταξί ανά κάτοικο που έχει η Αθήνα αλλά οποιαδήποτε ώρα χρειαστείς βρίσκεις ταξί. Στην Αθήνα σε ώρα αιχμής ψάχνεις με τις ώρες. Εδώ βέβαια φταίμε και εμείς που ενώ μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας κάλλιστα με τα ΜΜΜ παίρνουμε ταξί γιατί είμαστε καλομαθημένοι και δεν αφήνουμε τα ταξί ελεύθερα για κάποιον που τα χρειάζεται πραγματικά (και τους ταξιτζίδες να ψάχνουν αντί να επιλέγουν πελάτες).
Εγω ξερω πολλα επαγγελματα που κανουν επιλογη πελατων ...
Θα μπορουσα να σου απαντησω κ για τα υπολοιπα, αλλα βλεπω οτι ηδη το εχεις ψαξει το θεμα και δεν αναρωτιεσαι , αλλα διαπιστωνεις ....Αλλωστε οπως μου απαντησαν ηδη μαλλον δεν ενδιαφερεται κανεις να μαθει , απλα θελει να εκτονωθει ....
Παντως μια λυση στο προβλημα σου-οπως λες- ειναι να μην ξαναχρησιμοποιησεις ΤΑΧΙ....
-
Εχμ, μη γράφεις τέτοια πράγματα για τους καθηγητές. Είναι ντροπή.
Γιατί απλώς δεν δέχεσαι το ότι αν κάποιοι είναι σκάρτοι, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να είναι και οι υπόλοιποι;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί απλώς δεν δέχεσαι το ότι αν κάποιοι είναι σκάρτοι, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να είναι και οι υπόλοιποι;
Οχι μονο το δεχομαι , αλλα ειναι κανονας για μενα ....αλλα οταν ομως βλεπω οτι οι συνομιλητες μου δεν το δεχονται κ γενικευουν ....
Γιατι κανεις δεν ρωτησε π.χ 'γιατι ρε παιδια οι ταριφες προσπαθουν να 2πλωσουν ' ...
Απλα κατακρινουν και λενε οτι οι καλοι ειναι οι εξαιρεση ....Οχι ρε παιδια δεν ειναι ετσι ...
Αν αρχισουμε να λεμε ιστοριουλες να πω και εγω τις εμπειριες μου απο πολλους κακους πελατες .....αλλα ξεχασα δεν υπαρχει 'ΚΟΚ' για αυτους...Τελος παντων ....οπως λεει και ενας φιλος 'αυτοι εχουν δικιο κ εγω την ησυχια μου '....
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Εγω ξερω πολλα επαγγελματα που κανουν επιλογη πελατων ...
Θα μπορουσα να σου απαντησω κ για τα υπολοιπα, αλλα βλεπω οτι ηδη το εχεις ψαξει το θεμα και δεν αναρωτιεσαι , αλλα διαπιστωνεις ....Εγώ θα προτιμούσα να μου απαντήσεις.
Αλήθεια είναι ανάγκη να αναρωτηθώ την καθημερινή πραγματικότητα?Αλλωστε οπως μου απαντησαν ηδη μαλλον δεν ενδιαφερεται κανεις να μαθει , απλα θελει να εκτονωθει ....
Διέκρινες στην απάντηση μου δείγματα εκτόνωσης?
Παντως μια λυση στο προβλημα σου-οπως λες- ειναι να μην ξαναχρησιμοποιησεις ΤΑΧΙ....
Είναι και αυτή μια λύση. Πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι.
-
Ωραία....
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Απο τα παραπανω διαπιστωνω τα εξης ...και δεν απαντω μονο στον drdino
- Βλεπω ποιος εχει φασιστικη νοοτροπια....
Ποιός έχει φασιστική νοοτροπία; Εσύ που λές ότι ΟΛΟΙ κλέβουν (με συμπέρασμα καλώς κλέβουν οι ταξιτζήδες) ή εγώ που λέω ότι δεν με ενδιαφέρει για ποιόν λόγο δεν κάνει καλά την δουλειά του ο ταξιτζής, αρκεί μόνο που δεν την κάνει καλά; Αν αύριο εγώ γίνω γιατρός, θα σε ενδιαφέρει για ποιόν λόγο ξέχασα την λαβίδα μέσα όταν έκανα εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς;
- Διαπιστωνω οτι οι περισσοτεροι απλα θελουν να μιλανε χωρις να
ακουν...(γι'αυτο αλλωστε εχουμε κ τοσους πολιτικους στην Ελλαδα..)
Σου απαγορεύσαμε να μιλήσεις; Εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος (πρώην) συνάδελφός σου;
- Χαιρομαι που ολοι εσεις ειστε τελειοι οδηγοι και τηρειτε ευλαβικα τον
ΚΟΚ.......ποσο μαλλον την στιγμη που δεν ειστε και 'επαγγελματιες'..
Εγώ δεν ξέρω αν είμαι τέλειος οδηγός (που δεν είμαι, κανείς δεν είναι τέλειος πέρα από τον Senna), αλλά τον ΚΟΚ τον τηρώ ευλαβικά. Η μόνη διάταξη που γράφω στα @@ είναι το όριο ταχύτητας στις εθνικές οδούς. Θέλεις να σου αναφέρω τι δεν τηρεί ένας ταρίφας (και όχι ταξιτζής, μην τα μπερδεύουμε) σε 10 λεπτά διαδρομής; Επιπλέον, αναφέρεις το χαρακτηριστικό 'επαγγελματίας' λες και αποτελεί δικαιολογία για τη μη τήρηση του ΚΟΚ. Κατάλαβα λάθος;
- Επισης χαιρομαι που ζω σε μια χωρα που ολοι ειναι σωστοι
επαγγελματιες και που επιτελους ανακαλυψαμε ποιο ειναι το προβλημα
στην Ελλαδα..κρεμαστε τους ταξιτζηδες να σωθουμε ...
Να σχολιάσουμε όλους τους άσχετους θέλουμε, προχώρα. Και τους ντιλιβεράδες που μπαίνουν αέρα πατέρα στον μόνόδρομο, και τον ηλίθιο που τριπλοπαρκάρει, και την χαζή που νομίζει ότι μπορεί να οδηγεί, να καπνίζει να βάφεται και να μιλάει στο κινητό ταυτόχρονα.
Μετα απο αυτα και απο την συνολικη νοοτροπια που βλεπω εδω μεσα μαλλον σας ενδιαφερει να εκτονωθειτε και οχι να συζητησετε καλοπροαιρετα ....
Συνεχιστε τα πατε μια χαρα ...και που ειστε ...Εμένα τουλάχιστον η καλοπροαίρετη συζήτηση με ενδιαφέρει. Και αυτό έχοντας γνωρίσει αρκετούς σωστούς ταξιτζήδες οι οποίοι μου λένε τα ίδια που σου λέω και εγώ.
Και για να σας 'φτιαξω' κ λιγο , οι ταξιτζηδες δεν ειναι υποχρεωτικο να φορανε ζωνη ασφαλειας ...μονο οι πελατες .... Βριστε ελευθερα ..
Οπως επισης μην ξεχασετε ποτε ποτε το τηλεφωνο του '100' ....που ξερετε μπορει να σας χρειαστει οταν σας κλεψουν κανενα 20λεπτο του ευρω σε κανενα ταξι ή δεν σας πανε ακριβως απο τον δρομο που εσεις φανταζεστε ......Αχ τι ωραία, ζήλεψα που δεν υποχρεωμένος ο ταξιτζής να φορέσει ζώνη. Aλλά άμα ο ίδιος έχει κάλο στον εγκέφαλο και δεν την φοράει για την σωματική του ακεραιότητα, σε μένα δεν πέφτει λόγος. Συμφωνείς, δεν είναι; Εξάλλου ως πελάτης πάντα φοράω την ζώνη μου, εκτός από τις φορές που η ζώνη είναι μέσα στην βρωμιά.
(σε περιπτωση που καποιος θελησει πραγματικα να μαθει περισσοτερα πραγματα για τα ταξι,και το γιατι γινονται ολα αυτα -καλα κ κακα - ειμαι στην διαθεση του ...)
ps..οff topic ρητορικη ερωτηση γιατι κανεις δεν θα απαντησει επι της ουσιας....αληθεια γιατι οι καθηγητες (μαθηματικοι κ.λ.π ) δεν κανουν σωστα τη δουλεια τους στα σχολεια κ το μονο που τους νοιαζει ειναι τα ιδιαιτερα ...??? Αληθεια ποσο εχει φτασει η ωρα ενος ιδιαιτερου ?? και αλλα πολλα .....
Δεν μου λες, γιατί προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα κακά; Αλλά για να έχουμε και καλό ρώτημα, για πες μου τα εξής: γιατί επιλέγουν κούρσες από τους σταθμούς μεταφορών, γιατί δεν φροντίζουν για την καθαριότητα των ίδιων και των οχημάτων τους, γιατί αλλάζουν λωρίδες χωρίς φλας, κάνουν χαρωτικές σφήνες και περνάνε με κόκκινο; Επίσης γιατί προσπαθούν να κλέψουν στα ρέστα και γιατί έτσι και τους πεις προορισμό που δεν τους αρέσει σε κοροϊδεύουν μέσω του cb με τα φιλαράκια σου.
Εδώ είμαστε...
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες