-
κοιταζοντας ενα μεταχειρησμενο αυτοκινητο ειδα στις ζωνες ασφαλειας ενα καρτελακι που εγραφε 12-2003.Οταν ρωτησα τον εμπορο την ημερομηνια κατασκευης του αυτοκινητου μου ειπε οτι ειναι 4-2004.
Αναγραφουν παντα οι ζωνες ασφαλειας την πραγματικη ημερομηνια κατασκευης του αυτοκινητου η μερικες φορες τα εργοστασια κατασκευης βαζουν ζωνες απο στοκ?ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ!!!
-
κοιταζοντας ενα μεταχειρησμενο αυτοκινητο ειδα στις ζωνες ασφαλειας ενα καρτελακι που εγραφε 12-2003.Οταν ρωτησα τον εμπορο την ημερομηνια κατασκευης του αυτοκινητου μου ειπε οτι ειναι 4-2004.
Αναγραφουν παντα οι ζωνες ασφαλειας την πραγματικη ημερομηνια κατασκευης του αυτοκινητου η μερικες φορες τα εργοστασια κατασκευης βαζουν ζωνες απο στοκ?ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ!!!
-
-
Το θέμα μεταφέρεται στα 'Τεχνικά'.
[moderator]
-
Ο χρήστης argiris_k έγραψε:
Αναγραφουν παντα οι ζωνες ασφαλειας την πραγματικη ημερομηνια κατασκευης του αυτοκινητου η μερικες φορες τα εργοστασια κατασκευης βαζουν ζωνες απο στοκ?Εννοείται ότι όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου είναι από στοκ!!!
Τα φτιάχνει ο προμηθευτής, τα βάζει στην αποθήκη (διαχείριση αποθεμάτων) και όταν πάρει παραγγελλία από τον πελάτη του (Ford, Peugeot, Mercedes, Bentley, Rolls Royce, Lada, Wartburg) του τα στέλνει (όσα συμφώνησαν και στην ποιότητα και την τιμή που συμφώνησαν)!!!
Που είναι το παράξενο;;;
-
Το παράξενο είναι όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο και σου δείχνουν στην άδεια κυκλοφορίας το αυτοκίνητο να είναι του '98 ενώ οι ζώνες ασφαλείας του '92.
-
Το παράδειγμα του leonp είναι τραγικό, δηλαδή κάποιος κλέβει αβέρτα...
Αντίθετα το παράδειγμα του argiris_k είναι λογικότατο!
Αφού το εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΕΙ το αυτοκίνητο, λογικό είναι κάποιος άλλος (προμηθευτής) ΝΩΡΙΤΕΡΑ να έχει φτιάξει τα επιμέρους συστήματα.
Όταν αγόρασα το Ίμπιζα καινούριο, το πίσω κάθισμα είχε ημερομηνίες Ιουνίου της ίδιας χρονιάς (το πήρα Σεπτέμβρη) και αν θυμάμαι καλά σε κάποια ανταλλακτικά είδα ταμπελάκια από τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης χρονιάς!!
-
Μερικες φορες υπαρχει το καρτελακι του κατασκευαστη κατω απο το πορπαγκαζ στη θεση της ρεζερβας που εχει αναλυτικα τους κωδικους για τα χρωματα,ημερομηνια κατασκευης,εξτρα............Αν δεν το εχει ξεκολησει ο Μαντρας
-
Παιδιά απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω ελάχιστες είναι οι βιομηχανίες που κρατούν στόκ με τα εξαρτήματα ενός προϊόντος... (βλέπε Just in time παραγωγή δηλαδή παραλαβή όταν το χρειάζομαι κι όχι αποθήκευση).
...ο πιο ασφαλής τρόπος να δεις την ημερομηνία κατασκευής ενός αυτοκινήτου είναι από τον αριθμό του πλαισίου και τους επίσημους καταλόγους.
-
Πιό πιθανό μου φαίνεται να γράφουν οι ζώνες τη δική τους ημερομηνία παραγωγής παρά του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πιό πιθανό μου φαίνεται να γράφουν οι ζώνες τη δική τους ημερομηνία παραγωγής παρά του αυτοκινήτου.Αυτο ειναι το σωστο. Οι ζωνες γραφουν την δικια τους ημερομηνια κατασκευης.Οπως και τα καθισματα και τα λαστιχα και οι αεροσακοι κλπ.Τωρα αν οι ζωνες γραφουν νεωτερη ημερομηνια απο το αυτοκινητο μηπως το αμαξι εχει εμπλακει σε ατυχημα και τις αλλαξαν ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πιό πιθανό μου φαίνεται να γράφουν οι ζώνες τη δική τους ημερομηνία παραγωγής παρά του αυτοκινήτου.
Αυτο ειναι το σωστο. Οι ζωνες γραφουν την δικια τους ημερομηνια κατασκευης.Οπως και τα καθισματα και τα λαστιχα και οι αεροσακοι κλπ.Τωρα αν οι ζωνες γραφουν νεωτερη ημερομηνια απο το αυτοκινητο μηπως το αμαξι εχει εμπλακει σε ατυχημα και τις αλλαξαν ;
Μα όχι, οι ζώνες γράφουν παλιότερη ημερομηνία, 3-4 μήνες όπως γράφει παραπάνω, από την ημερομηνία κατασκευής του αυτοκινήτου, που είναι απολύτως λογικό!
-
Οι ζώνες ασφαλείας όπως και τα περισσότερα τμήματα μπορούν να αναγράφουν ημερομηνία παραγωγής τους. Από τον αριθμό πλαισίου κλπ προκύπτει η ημερομηνία παραγωγής του αυτοκινήτου. Όμως η άδεια ενός αυτοκινήτου που εισάγεται από το εξωτερικό τι γράφει σαν ημερομηνία 1ης άδειας? Αυτήν της Ελλάδας ή την αρχική του στο εξωτερικό?
(αυτό που κυκλοφορώ λέει αυτήν της Ελλάδας ενώ έχω βρει ότι ήταν 3-4 χρόνια παλιότερο!)
γραφουν οι ζωνες ασφαλειας την ημερομηνια κατασκευης του αυτ