-
Φιλε μου, η ποινη φυλακισης ειναι ΤΟΣΗ (οσο χρονικη διαρκεια εχει) γιατι υποτιθεται οτι τοσο χρειαζεται για να αναμορφωθει καποιος. Και η λογικη της προωρης αποφυλακισης ειναι ακριβως το οτι καποιοι αναμορφωνονται πιο γρηγορα απο αλλους. Σε βαζουν δηλαδη φυλακη για να αναμορφωθεις ετσι ωστε οταν βγεις να μην ξανακανεις οτι εκανες, δεν σε βαζουν φυλακη για εκδικηση.
Ενας ψυχικα ΑΡΡΩΣΤΟΣ, που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ των πραξεων του, μπορει μεσα σε 1-2-3-5 χρονια να θεραπευτει και να μην ειναι αρρωστος πια ωστε να επαναλαβει τις πραξεις του, οποτε προς τι ο λογος να παραμενει εγκλειστος? Για εκδικηση? Για 'να μαθει'?
(τα παραπανω ειναι αποψεις, μπορει να λεω και μπουρδες αλλα ετσι το εχω καταλαβει εγω)
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Φιλε μου, η ποινη φυλακισης ειναι ΤΟΣΗ (οσο χρονικη διαρκεια εχει) γιατι υποτιθεται οτι τοσο χρειαζεται για να αναμορφωθει καποιος. Και η λογικη της προωρης αποφυλακισης ειναι ακριβως το οτι καποιοι αναμορφωνονται πιο γρηγορα απο αλλους. Σε βαζουν δηλαδη φυλακη για να αναμορφωθεις ετσι ωστε οταν βγεις να μην ξανακανεις οτι εκανες, δεν σε βαζουν φυλακη για εκδικηση.Ενας ψυχικα ΑΡΡΩΣΤΟΣ, που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ των πραξεων του, μπορει μεσα σε 1-2-3-5 χρονια να θεραπευτει και να μην ειναι αρρωστος πια ωστε να επαναλαβει τις πραξεις του, οποτε προς τι ο λογος να παραμενει εγκλειστος? Για εκδικηση? Για 'να μαθει'?
(τα παραπανω ειναι αποψεις, μπορει να λεω και μπουρδες αλλα ετσι το εχω καταλαβει εγω)
O σχιζοφρενής σκέφτεται και δρα με έναν τρόπο τελείως διαφορετικό και ακατανόητο για όλους εμάς που ζούμε στον 'πραγματικό κόσμο'.
Οπότε το να τον τιμωρήσουμε όπως θα κάναμε με έναν ψυχικά υγιή, δεν έχει κανένα νόημα...Μάλλον έχει δίκαιο ο kacey, έτσι όπως το βλέπω εγώ...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
...Τελικά, μήπως δεν είναι μία η αλήθεια;...
Συνέχισε τη σκέψη σου...
...Έκαναν το λάθος και το πλήρωσαν με τη ζωή τους...*
Η συνέχεια της σκέψης μου, είχε προηγηθεί.
*Αυτό, δεν είναι γεγονός; Δεν είναι αλήθεια; Γιατί δεν τολμά κανείς να το πει; Ή μήπως, απλά, αυτό δεν πουλάει;
Ας υποθέσουμε ότι τα πράγματα είχαν εξελιχθεί αλλιώς, ότι πχ ο Ρώσος είχε πάρει τα όπλα των δυο αστυνομικών αφήνοντάς τους ζωντανούς και είχε σκοτώσει δραπετεύοντας έναν πολίτη. Δεν θα τα βάζαμε τότε όλοι με τους μπάτσους συλλήβδην; Τώρα τα έχουμε βάλει μεν μαζί τους, αλλά όχι με όλους! Οι δυο νεκροί είναι περίπου ήρωες και οι υπόλοιποι, απλά, αποποιούνται ευθύνες!!!
Τώρα, για το αν πράγματι η φυλακή σωφρονίζει να μου επιτρέψετε να έχω τις επιφυλάξεις μου. Ότι μερικοί άνθρωποι πράγματι σωφρονίζονται φοβάμαι ότι είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί οι φυλακές είναι (σχεδόν) κέντρα προώθησης του εγκλήματος; Μα γιατί, ακόμα μια φορά, είμαστε υποκριτές. Για να δούμε:
Πόσοι από εμάς εδώ θα ήθελαν να εργαστούν σαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι;
Πόσοι πιστεύουν ότι οι περισσότεροι (τουλάχιστον) από τους φύλακες είναι σαν τον Τομ Χανκς στο 'Πράσινο Μίλι';
Πόσοι πιστεύουν ότι όλοι οι φυλακισμένοι έχουν την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται; Πόσοι ότι δεν χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη;
Τελικά, καλό είναι να καταλάβουμε ότι οι φυλακές είναι γεμάτες χαρισματικούς ανθρώπους. Δεν είναι απλό να σκοτώσεις, να βιάσεις, να κλέψεις, να παραχαράξεις, να πουλήσεις προστασία, να εκδοθείς ... γιού νέιμ ιτ. Και εμείς, ως κοινωνία, για να καλύψουμε την ανικανότητά μας να στρέψουμε τα χαρίσματά τους στο καλό, τους χώνουμε μέσα, μήπως και φοβηθούν και δεν το ξανακάνουν. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Φιλε μου, η ποινη φυλακισης ειναι ΤΟΣΗ (οσο χρονικη διαρκεια εχει) γιατι υποτιθεται οτι τοσο χρειαζεται για να αναμορφωθει καποιος. Και η λογικη της προωρης αποφυλακισης ειναι ακριβως το οτι καποιοι αναμορφωνονται πιο γρηγορα απο αλλους. Σε βαζουν δηλαδη φυλακη για να αναμορφωθεις ετσι ωστε οταν βγεις να μην ξανακανεις οτι εκανες, δεν σε βαζουν φυλακη για εκδικηση.
Ενας ψυχικα ΑΡΡΩΣΤΟΣ, που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ των πραξεων του, μπορει μεσα σε 1-2-3-5 χρονια να θεραπευτει και να μην ειναι αρρωστος πια ωστε να επαναλαβει τις πραξεις του, οποτε προς τι ο λογος να παραμενει εγκλειστος? Για εκδικηση? Για 'να μαθει'?
O σχιζοφρενής σκέφτεται και δρα με έναν τρόπο τελείως διαφορετικό και ακατανόητο για όλους εμάς που ζούμε στον 'πραγματικό κόσμο'.
Οπότε το να τον τιμωρήσουμε όπως θα κάναμε με έναν ψυχικά υγιή, δεν έχει κανένα νόημα...Μάλλον έχει δίκαιο ο kacey, έτσι όπως το βλέπω εγώ...
Ο ψυχικα αρρωστος και ιδιαιτερα ο πασχων απο σχιζοφρενεια,δεν εχει καμμια αντιληψη της πραξης του,η οποια σε ολους εμας τους «φυσιολογικους» ειναι απεχθης...
Παραδειγμα: Οταν μιλανε για φονο που εχουν διαπραξει(εξαιρετικα μικρο ποσοστο των σχιζοφρενων και ιδιως οι πασχοντες απο βαρια σχιζοφρενεια,το πιθανοτερο ειναι ομως οτι θα αυτοκτονησουν) σου μιλανε λες και δεν εγινε τιποτα...Ειχαμε την τυχη κατα την διαρκεια του τριμηνου της ψυχιατρικης να εξετασουμε εναν ασθενη ο οποιος σκοτωσε και τεμαχισε τον πατερα του,γιατι ετσι του ειπε το φεγγαρι,εβαψε τους τοιχους του σπιτιου του με αιμα και στη συνεχεια εκατσε και ψεκασε με αεροζολ τους ορχεις του νεκρου κ μετα τους εφαγε
Για εμας ακουγεται συγκλονιστικο,αποκρουστικο-οτι θελετε βαλτε- αλλα κατα την διηγηση του το ελεγε εξαιρετικα ψυχραιμα και σαν να μην συνεβαινε τιποτα και σαν να εκανε κατι το φυσιολογικο...
Η ιστορια αυτη ειναι 100% αληθινη,κ δεν εγινε γνωστη γιατι εγινε την ιδια ημερα που επεσαν οι διδυμοι πυργοι.. Μικρες αναφορες υπαρχουν μονο σε καποιες εφημεριδες...
Οι ανθρωποι αυτοι ειναι ΑΡΡΩΣΤΟΙ και πρεπει να αντιμετωπιζονται εντελως διαφορετικα απο τους «φυσιολογικους» που διαπραττουν φονο..
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ένας πρααγματικά ψυχικά άρρωστος πρέπει να αντιμετωπιστεί υπό διαφορετικούς όρους από έναν κοινό εγκληματία.
Δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος ανήκε σ' αυτήν την κατηγορία, γενικά μιλαω...
Προσωπικά για μένα ΟΛΟΙ οι δολοφόνοι είναι ψυχικά άρρωστοι.
Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο.
Κάποιος που είναι λογικός, δεν αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή (εκτός και αν φυσικά κινδυνεύει η δική του). -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τελικά, καλό είναι να καταλάβουμε ότι οι φυλακές είναι γεμάτες χαρισματικούς ανθρώπους. Δεν είναι απλό να σκοτώσεις, να βιάσεις, να κλέψεις, να παραχαράξεις, να πουλήσεις προστασία, να εκδοθείς ... γιού νέιμ ιτ. Και εμείς, ως κοινωνία, για να καλύψουμε την ανικανότητά μας να στρέψουμε τα χαρίσματά τους στο καλό, τους χώνουμε μέσα, μήπως και φοβηθούν και δεν το ξανακάνουν.
Δυσκολα βάζεις Ηλία! Αντε και βρίσκεις έναν τρόπο να τους αξιοποιήσεις όλους αυτούς (του παραχαράκτες τους κάνεις σύμβουλους σε τράπεζες και στο Εθνικό Νομισματοκοπείο, τους δολοφόλους τους τοποθετείς στα σφαγεία, τους 'προστάτες' τους κάνεις φοροεισπράκτορες και τους βιαστές τους χρησιμοποιείς για λύσεις το Δημοραφικό πρόβλημα) Μήπως τότε οι προικισμένοι άνθρωποι που βρίσκουν δυσκολία να 'αναδειχτούν' θα ψάχνουν να βρούν την ευκαιρία τους μέσω του εγκλήματος; Κι αυτό το λεω γιατί από τότε που οι χάκερς άρχισαν να προσλαμβάνονται απο δω κι από κει άρχισαν να εμφανίζονται χάκερς (κράκερς όπως θες πες τους) που ασχολήθηκαν με το αντικείμενο αποβλέποντας (κατα κύριο λόγο) στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και στα πολλά μηδενικά των πολυεθνικών
-
Πριν πιάσουμε τον υπουργό, έχουμε ορίσει ως φταίχτη αυτόν που τους έστειλε, αυτόν που τους μετέθεσε κλπ, μέχρι τον αρχηγό της αστυνομίας. Άσχετοι ή ηθελημένα ψεύτες, δεν γνωρίζω. Τελικά, μήπως δεν είναι μία η αλήθεια;Μια απάντηση, αδέλφια, στην υπόθεση αυτή: Γιατί στο καλό σταμάτησαν στη μέση του πουθενά για κατούρημα; Γιατί τους έστειλαν δυο μαζί; Και άντε, τους λυπήθηκαν. Γιατί δεν ήσαν και οι δύο αστυνομικοί έξω από την κλούβα, έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο;
- Χαλαρότητα των ημερών (λίγο πριν την πρωτοχρονιά)
- Δεν ήξεραν τι κουμάσι κουβάλαγαν (σου λέει δύο 17χρονοι κι ένας ρώσος...)
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Ο ψυχικα αρρωστος και ιδιαιτερα ο πασχων απο σχιζοφρενεια,δεν εχει καμμια αντιληψη της πραξης του,η οποια σε ολους εμας τους «φυσιολογικους» ειναι απεχθης...
Παραδειγμα: Οταν μιλανε για φονο που εχουν διαπραξει(εξαιρετικα μικρο ποσοστο των σχιζοφρενων και ιδιως οι πασχοντες απο βαρια σχιζοφρενεια,το πιθανοτερο ειναι ομως οτι θα αυτοκτονησουν) σου μιλανε λες και δεν εγινε τιποτα...Ειχαμε την τυχη κατα την διαρκεια του τριμηνου της ψυχιατρικης να εξετασουμε εναν ασθενη ο οποιος σκοτωσε και τεμαχισε τον πατερα του,γιατι ετσι του ειπε το φεγγαρι,εβαψε τους τοιχους του σπιτιου του με αιμα και στη συνεχεια εκατσε και ψεκασε με αεροζολ τους ορχεις του νεκρου κ μετα τους εφαγε
Για εμας ακουγεται συγκλονιστικο,αποκρουστικο-οτι θελετε βαλτε- αλλα κατα την διηγηση του το ελεγε εξαιρετικα ψυχραιμα και σαν να μην συνεβαινε τιποτα και σαν να εκανε κατι το φυσιολογικο...
Η ιστορια αυτη ειναι 100% αληθινη,κ δεν εγινε γνωστη γιατι εγινε την ιδια ημερα που επεσαν οι διδυμοι πυργοι.. Μικρες αναφορες υπαρχουν μονο σε καποιες εφημεριδες...
Οι ανθρωποι αυτοι ειναι ΑΡΡΩΣΤΟΙ και πρεπει να αντιμετωπιζονται εντελως διαφορετικα απο τους «φυσιολογικους» που διαπραττουν φονο..
Ωραία και ενδιαφέροντα όλα αυτά που αναφέρεις Bagus.
Το θέμα είναι ότι εμένα με ενδιαφέρει η προστασία των 'λογικών' ανθρώπων. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάποιος μπορεί να χάσει τη ζωή του από έναν 'άρρωστο' και να θωρούμε τελείως φυσιολογικό ότι ο δεύτερος έδρασε έτσι επειδή δεν είναι στα καλά του και θεωρεί φυσιολογική την πράξη του. Αυτό για εμένα είναι απαράδεκτο.
Δεν με ενδιαφέρει να κάνουμε καλά τον άρρωστο, αλλά να σώσουμε τον ήδη φυσιολογικό άνθρωπο από ενδεχόμενη δολοφονία ΠΡΩΤΑ, και ΜΕΤΑ, ΑΦΟΥ έχουμε εξασφαλίσει την ασφάλεια του πρώτου, να ασχοληθούμε και με τον δεύτερο(θέλει και κάποιο χρόνο να γίνει 'καλά', έτσι δεν είναι;). Μπορεί να γίνει αυτό;
Αν ΔΕΝ μπορούμε να καταφέρουμε τα παραπάνω σαν κοινωνία και να προστατέψουμε τους πολίτες απ' τον κάθε παρανοϊκό, τότε λυπούμαι που θα το πω, αλλά θα έπρεπε ή να ξεφορτωνόμαστε τους επικίνδυνους και 'ανίατους' σχιζοφρενείς ή να τους παραμερίζουμε σε ιδρύματα από την πρώτη στιγμή που συναντούμε τέτοια συμπεριφορά, με παρέμβαση της πολιτείας(και ασχέτως με την συγκατάθεση ή όχι των οικογενειών τους). --- βέβαια, τώρα αντέστρεψα την σειρά δράσης της προηγούμενης παραγράφου.
Εν τέλει, σίγουρα δεν είμαι ειδικός να προτείνω την καλύτερη μέθοδο σχετικά με τους σχιζοφρενείς: ας φροντίσουν οι ειδικοί. Αυτό που εμένα ενδιαφέρει είναι να μην χάνεται πρώτα ένας αθώος και ύστερα να έχουμε τον, κάθε είδους, σωφρονισμό.
Y.Γ.: είμαι εκτός θέματος, αλλά δεν ήξερα πού αλλού να απαντήσω. Μήπως να ανοίγαμε ένα καινούργιο θέμα; (εδώ συζητούμε για τους αστυνομικούς). Βέβαια, συζητούμε και για την ψυχολογία εγκληματιών, οπότε μπορεί να είμαστε και εντός θέματος;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Προσωπικά για μένα ΟΛΟΙ οι δολοφόνοι είναι ψυχικά άρρωστοι.
Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο.
Κάποιος που είναι λογικός, δεν αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή (εκτός και αν φυσικά κινδυνεύει η δική του).+1
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Dear Savvas,
Τίποτα από τα δυο δεν προβλέπεται να συμβαίνει κατά την μεταγωγή κρατουμένων.
Άσε που για να τα βάλει 40++άρης με 23άχρονο με το σωματότυπο του Ρώσου, θα έπρεπε να κάνει από τα νιάτα του τουλάχιστον πάλη... -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Δυσκολα βάζεις Ηλία! Αντε και βρίσκεις έναν τρόπο να τους αξιοποιήσεις όλους αυτούς (του παραχαράκτες τους κάνεις σύμβουλους σε τράπεζες και στο Εθνικό Νομισματοκοπείο, τους δολοφόλους τους τοποθετείς στα σφαγεία, τους 'προστάτες' τους κάνεις φοροεισπράκτορες και τους βιαστές τους χρησιμοποιείς για λύσεις το Δημοραφικό πρόβλημα) ....Αυτό που βάζω και ξέρω ότι δεν είναι απλά δύσκολο αλλά αδύνατο, είναι το να βρεθεί τρόπος το χάρισμα του καθ' ενός να στραφεί προς το καλό από την αρχή. Ο χαρακτήρας μορφώνεται σε πολύ τρυφερή ηλικία, σε ηλικία που οι περισσότεροι λέμε 'μικρό είναι, δεν καταλαβαίνει', ξεχνώντας ότι είναι μικρό, όχι χαζό. Τότε ο ρόλος της κοινωνίας είναι καθοριστικός. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
-
Dear Savvas,
Τίποτα από τα δυο δεν προβλέπεται να συμβαίνει κατά την μεταγωγή κρατουμένων.
Άσε που για να τα βάλει 40++άρης με 23άχρονο με το σωματότυπο του Ρώσου, θα έπρεπε να κάνει από τα νιάτα του τουλάχιστον πάλη...Dear Ilias,
το ξέρω ότι δεν προβλέπονται, έδωσα μία απάντηση στο ερώτημά σου. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Dear Ilias,
το ξέρω ότι δεν προβλέπονται, έδωσα μία απάντηση στο ερώτημά σου.Τέτοιες ξέρω κι εγώ φίλε, γι' άλλες ψάχνω.
-
Αυτό που βάζω και ξέρω ότι δεν είναι απλά δύσκολο αλλά αδύνατο, είναι το να βρεθεί τρόπος το χάρισμα του καθ' ενός να στραφεί προς το καλό από την αρχή. Ο χαρακτήρας μορφώνεται σε πολύ τρυφερή ηλικία, σε ηλικία που οι περισσότεροι λέμε 'μικρό είναι, δεν καταλαβαίνει', ξεχνώντας ότι είναι μικρό, όχι χαζό. Τότε ο ρόλος της κοινωνίας είναι καθοριστικός. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Ειναι στο (συλλογικό) DNA μας να μη γίνει ποτέ αυτό που λες, όπως και πολλά άλλα...
-
Dear Ilias,
το ξέρω ότι δεν προβλέπονται, έδωσα μία απάντηση στο ερώτημά σου.Τέτοιες ξέρω κι εγώ φίλε, γι' άλλες ψάχνω.
O (Η)Λιακόπουλος είσαι;
-
Συμφωνώ με τον king Alexander.
Πρέπει να μας νοιάζει πρωτίστως να μην κινδυνέψει άλλος άνθρωπος από τον εκάστοτε εγκληματία. Το πώς θα του συμπεριφερθούμε μετά, ανήκει σε άλλη συζήτηση.
Ο νεκρός διέλυσε τρεις οικογένειες. Ο πρώτος στόχος της Δικαιοσύνης είναι να προφυλάξει όλες τις υπόλοιπες οικογένειες, από το να μπουν στο ιδιαίτερο αυτό club. Μετά αρχίζουμε και σκεφτόμαστε το ποια ποινή αρμόζει στον κάθε άνθρωπο.
Τα υπόλοιπα όλα είναι πατήματα για να ασχολούνται τα ΜΜΕ.
-
Τα καραγκιοζοειδη ξαναχτυπησαν.....
Βρηκαν καποιο μαυρο στο Νοσοκομειο της Λαρισας που εμοιαζε με τον (πολυ καλο) Αιθιοπα ιατροδικαστη της Θεσσαλονικης Σαμουηλ Ντουγκουνζαου και του πηραν αποκλειστικη συνεντευξηΟταν δε ο Πραγματικος Ιατροδικαστης τους πηρε τηλεφωνο και τους ειπε οτι δεν εχει παει στη Λαρισα προσπαθησαν να μαζεψουν τα ασυμμαζευτα.....
**ΟΥΣΤ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ **
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Βρηκαν καποιο μαυρο στο Νοσοκομειο της Λαρισας που εμοιαζε με τον (πολυ καλο) Αιθιοπα ιατροδικαστη της Θεσσαλονικης Σαμουηλ Ντουγκουνζαου και του πηραν αποκλειστικη συνεντευξηΟταν δε ο Πραγματικος Ιατροδικαστης τους πηρε τηλεφωνο και τους ειπε οτι δεν εχει παει στη Λαρισα προσπαθησαν να μαζεψουν τα ασυμμαζευτα.....
**ΟΥΣΤ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ **
Πες μας το κανάλι και το δημοσιογράφο.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
**ΟΥΣΤ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ **
-
(αν κάποιος διαχειριστής κρίνει ότι πρέπει να μεταφερθεί, μπι μάι γκεστ )
- Θα βγει μεγάλο, καλό κουράγιο σε όποιον το διαβάσει
Το νέο σαβουάρ βιβρ για μεταγωγές κρατουμένων
' ...Οι υπεύθυνοι των τμημάτων μεταγωγών είχαν παραλάβει το εγχειρίδιο αυτό με εντολή να το διανείμουν σε όλο το προσωπικό προκειμένου να μελετηθεί, αφομοιωθεί και στη συνέχεια να ελέγχει με ειδικά τεστ ο βαθμός πρόσκτησης της νέας γνώσης.
Η εκπαιδευτική αυτή διαδικασία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Τα όργανα της τάξης , το νοητικό και γνωστικό υπόβαθρό των οποίων έχει τα τελευταία χρόνια ραγδαία ανέβει εξαιτίας του αξιοκρατικού συστήματος προσλήψεων, διένυαν τη φάση της γνωστικής επεξεργασίας του κειμένου. Ανεύρισκαν αλφαβητικά και κατά κύματα, στο λεξικό, όλες τις άγνωστες λέξεις και τα καλολογικά στοιχεία, με απώτερο σκοπό να φτάσουν εκτός εξαμήνου στην πλήρη κατανόησή του.
Στη συνέχεια επρόκειτο να τους παραδοθούν μαθήματα χρήσης Η/Υ , για να μπορέσουν να απαντήσουν στα ειδικά ερωτήματα πολλαπλών επιλογών που εκπόνησε το υπουργείο. Θεωρήθηκε πιο πρακτικό να απαντούν σε αυτά με ένα 'κλικ' και όχι με επιλογή γραμμάτων της αλφαβήτου , επειδή:1ο) Ένα ποσοστό 68% , παρουσίαζε χρόνια σύγχυση μεταξύ του Α. και του Δ. και
2ο) επειδή το 'κλικ' τους εξοικείωνε ψυχολογικά με τη χρήση των όπλων.'Εγκύκλιος 0/4 Κανονισμός ασφάλειας των μεταγωγών”.
(Μεταγωγή : Η μεταφορά κρατουμένων από ένα τόπο σε άλλο με τη συνοδεία φυλάκων)
**
Επιλογή και αριθμός φρουρών **Όταν πρόκειται να διεκπεραιώσουμε μια μεταγωγή κατόπιν εντολής άνωθεν, σε πρώτη φάση μαζευόμαστε και μετριόμαστε.
Αν βγαίνουμε ένας, είμαστε «οριακά» και χρειάζεται ίσως να οδηγήσει κάποιος περίοικος ή εθελοντής από τους κρατουμένους ή να βάλουμε τον αυτόματο στην κατηφόρα.
Αν είμαστε δύο , είμαστε κομπλέ. Ο ένας θα είναι στο τιμόνι και ο άλλος θα κλείσει την πόρτα της κλούβας. Το αν θα την κλείσει από μέσα ή απέξω και το που θα είναι οι κρατούμενοι σε συνάρτηση με μας επαφίεται στην τύχη. Αν είμαστε από τρεις και πάνω-εκτός που είναι ακόμα δεσμός- μπορούμε να φέρουμε εις πέρα μέχρι και διανομή κατ’ οίκον.
Σε περίπτωση που το τμήμα μας , ένεκα των τελευταίων εθνοσωτήριων εκλογών, είναι πλήρως επανδρωμένο και μας παίρνει να κάνουμε κι επιλογή, φροντίζουμε να απαλλάξουμε τους συναδέλφους μας, που είναι ξενυχτισμένοι, λόγω νυχτερινής βάρδιας στο τμήμα, παροχής προστασίας σε νυχτερινά κέντρα της περιοχής, εργασίας σε αυτά ή έκτακτης απόσπασης στις ανακρίσεις Πακιστανών (τσαντοκουβαλητές πρακτόρων, καμαρότοι στα βασανιστήρια κ.τ.λ) .
Αν είμαστε , μεταξύ μας μεταξά, τα παραπάνω είναι πολυτέλειες. Σύνθημά μας : «Θα πάμε και ας μας βγει και σε κακό»Μεταφορικά μέσα
[…] αν δεν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τροχήλατο κοτέτσι (έχει κάνει λόγο πριν για τις «κλούβες») , υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές οικολογικές λύσεις , όπως το υποζύγιο που μεταφέρει άνετα , ένα δυο κρατουμένους κατακεφαλήν και το ροβόλημα κατά μόνας, τουλάχιστο μέχρι να βγουν στην εθνική και κάνουν ωτοστόπ. Πάντα σημειώνουμε προκαταβολικά στο φανελάκι τους σημείωμα με τα στοιχεία τους και το αδίκημα που έχουν διαπράξει.
Αν η απόσταση που πρέπει να διανυθεί είναι μεγάλη , μπορούμε να επιτάξουμε ταξί ή λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Στην τελευταία αυτή περίπτωση , εκτός από τα υπηρεσιακά μας όπλα, παίρνουμε μαζί και την υπηρεσιακή μας κιθάρα, διότι η μεταγωγή προσλαμβάνει χαρακτήρα εκδρομής και πάντα υπάρχει μια πρωταγωνίστρια ανάμεσά μας για να εκτελέσει το «έχω ένα μυστικό» …Αν το μυστικό έχει να κάνει με την απόδραση , την κάτσαμε.Μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται
Οι κρατούμενοι πρέπει να είναι πάντα δεμένοι.
Όταν λέμε δεμένοι, δεν εννοούμε δεμένοι συναισθηματικά μεταξύ τους, εννοούμε δεμένοι με χειροπέδες ή και αλυσίδες ακόμα. Πολύ συχνά παρατηρείται αυτή η παρανόηση.
Πρόσφατα σε αστυνομικό τμήμα των Καλαβρύτων έψαχναν επί τρεις μήνες να βρουν και να μεταφέρουν κρατουμένους που είτε να είναι φίλοι είτε , ακόμα καλύτερα, να τα έχουν φτιάξει. Παρεξήγηση.
[…]
Κατά τη μεταγωγή εμείς :
-Δε μιλάμε στο κινητό
-Εφόσον είμαστε σε κλούβα ή λεωφορείο δεν παίζουμε Play Station2
-Δεν λύνουμε τον Χ ή Ψ κρατούμενο για να τον παίξουμε τάβλι.
-Δεν ομιλούμε στον οδηγό.
-Δεν αφήνουμε κάτω το γουόκι τόκι μας , ούτε ξεζωνόμαστε για να ξυστούμε.
-Δε γέρνουμε για υπνάκο.**
Σε περίπτωση βιολογικής ή άλλης ανάγκης**Αν οι κρατούμενοί μας θελήσουν να πάνε προς νερού τους στη διάρκεια της διαδρομής, είμαστε υποχρεωμένοι να τους αντιμετωπίσουμε με σεβασμό.
Είτε φροντίζουμε να έχουμε πάπιες μαζί μας είτε κάνουμε στάση για σουβλάκι, χωρίς σουβλάκι.
Προσοχή. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν εννοούμε πουλερικά πάπιες.
Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τραγελαφικό περιστατικό στη βόρεια Ελλάδα : δώδεκα πάπιες υπέστησαν εγκαύματα τρίτου βαθμού από τσίσα βαρυποινίτη .
Το ξεκαθαρίζουμε. Οι πάπιες είναι νοσοκομειακές. Τις κρατάμε κοντά στον ενδιαφερόμενο, ανάλογα με το βεληνεκές του, και ευχόμαστε να μην πέσει το μεταφορικό μας μέσο , σε λακκούβα. Όταν η τέλεση της ανάγκης στεφθεί από επιτυχία, αδειάζουμε τις πάπιες στο ρεζερβουάρ. Είναι τέτοια η ποιότητα των τροφών στις φυλακές που το όχημά μας θα γίνει τουλάχιστο πυραυλάκατος και η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί μια ώρα αρχύτερα. Αν ελλείψει νοσοκομειακού υλικού , κατεβάσουμε τον φυγόδικο για πιπί στην ύπαιθρο, επιλέγουμε ένα σημείο όχι πολύ ρομαντικό και λειτουργούμε ως ψυχροί εκτελεστές , φροντίζοντας όμως να μη λειτουργήσει ανάλογα και το έτερον ήμισυ.
[…]Με αγάπη
Ο υπουργός Δ.Τ»
Από τη εφημερίδα 'Το Ποντίκι', 5/1/2006
Δολοφονία Αστυνομικών....