-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Παιδιά μην ανησυχείτε, το ποιοι είναι πράκτορες, οι ενδιαφερόμενοι το μαθαίνουν σε μια μέρα!!!! αυτά είναι για τους 'αθώους' πολίτες!!!!
Για το ποιός ο ρόλος τους απλά αναφέρτε μου μια επιτυχία τους!!!
Γιατί αν κοιτάξω κατά Ιμια μεριά ή κατά Οτσαλαν... απλά άντε γειά!!!!!!Εσυ πως το γνωριζεις οτι το μαθαινουν σε μια μερα?
Οι επιτυχιες τους δεν ειναι για να μαθαινονται στο ευρυ κοινο.
Επισης πως γνωριζεις οτι τα Ιμια ή ακομα κ του Οτσαλαν η ιστορια ηταν αποτυχια των μυστικων υπηρεσιων?Γενικοτερα μου φαινεται πως ξεχνιεται κ παραμεριζεται πολυ το γεγονος οτι πολλοι απο τους ανθρωπους των μυστικων υπηρεσιων εχουν σαν επαγγελμα το να παιζουν το κεφαλι τους κορωνα γραμματα για την Εθνικη Ασφαλεια της χωρας μας. Καλο ειναι να το σεβαστουμε ειδικοτερα απο την στιγμη που δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε τα παρασκηνιακα γεγονοτα, ολα αυτα που δεν θα μαθουμε ποτε.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Παιδιά μην ανησυχείτε, το ποιοι είναι πράκτορες, οι ενδιαφερόμενοι το μαθαίνουν σε μια μέρα!!!! αυτά είναι για τους 'αθώους' πολίτες!!!!Μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτό που λες... Επειδή λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν 'να μάθουν το ποιοι είναι πράκτορες σε μια μέρα', γι'αυτο το FBI έκανε περίπου 10 χρόνια να συλλάβει τον Rudolf Abel (έναν από τους σημαντικότερους Σοβιετικούς κατασκόπους κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου), και αυτό με την βοήθεια Σοβιετικού πληροφοριοδότη μάλιστα...
Στο θέμα μας τώρα, η αλήθεια είναι οτι δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου το ζήτημα με τους Πακιστανούς.
Πάντως, ακόμα κι αν όντως πραγματοποιήθηκαν παράνομες απαγωγές και ανακρίσεις (αλήθεια, από πότε η δράση των μυστικών υπηρεσιών εντασσόταν σε νόμιμα πλάισια; ), οι αναμεμιγμένοι κατάσκοποι εκτελούσαν διαταγές ανωτέρων τους, πράγμα που ορισμένοι εδώ μέσα δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το καταλάβουν. Αντί λοιπόν να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα των πρακτόρων, γιατι δεν δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των εντολέων (πιθανόν και του εντολέα της ίδιας της ΕΥΠ);
Όπως καταλαβαίνετε το θέμα έχει ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας. Πραγματικά δεν ξέρω ποιους σκοπούς εξυπηρετούν αυτές οι 'αποκαλύψεις' αλλά δείχνει τον γενικότερο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα λεγόμενα θέματα 'εθνικής ασφάλειας' και 'εθνικής σημασίας'(*). Το όλο σκηνικό μου θύμισε τα Ίμια που το ελικόπτερο του Alpha μετέδιδε ζωντανά τον απόπλου των πλοίων από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Το μόνο που μένει να 'αποκαλυφθεί' πλέον είναι...οι γραμμές προκάλυψης και..χμμ..και το γενικότερο σχέδιο δράσης των ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση κάποιου 'θερμού επεισοδίου' Άντε και εις ανώτερα!
(*)Μάλλον δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον όρο 'εθνική' τώρα που το ξανασκέφτομαι
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Παιδιά μην ανησυχείτε, το ποιοι είναι πράκτορες, οι ενδιαφερόμενοι το μαθαίνουν σε μια μέρα!!!! αυτά είναι για τους 'αθώους' πολίτες!!!!
Μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτό που λες... Επειδή λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν 'να μάθουν το ποιοι είναι πράκτορες σε μια μέρα', γι'αυτο το FBI έκανε περίπου 10 χρόνια να συλλάβει τον Rudolf Abel (έναν από τους σημαντικότερους Σοβιετικούς κατασκόπους κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου), και αυτό με την βοήθεια Σοβιετικού πληροφοριοδότη μάλιστα...
Virss μην σου κανει εντυπωση! Οι ανθρωποι της ΕΥΠ εχουν συνδικαλισμο εκει μεσα.... Οτι και να πει κανεις απο εκει και περα ειναι περριτο! Ουδεμια σχεση με Σοβιετικους και Αμερικανους υπερκατασκοπους... αυτοι βρισκονται 'αλλου'.
Απο εκει και περα, βλεπω ρε παιδια πως επικαλειστε λογους εθνικης ασφαλειας. Ξαναρωτω λοιπον, ασφαλεια ποιανου? Των Βρεταννων? Τουλαχιστον της δικης μας, εεε δεν νομιζω να κυνδινευουμε απο τα Πακιστανια...
Παντως εχει πλακα η υποθεση, γιατι φαινεται αυτοι οι 'πρακτορες' τελικα να ειναι ακαλυπτοι απο το κρατος για τις ενεργειες τους!!! Εαν οντως ισχυει, τοτε ειμαστε κρατος 'μπανανια' και με την βουλα.
Σχετικα με το αν μπορουν να κανουν απαγωγες και ανακρισεις... συμφωνα με τον αντιτρομοκρατικο νομο ΝΑΙ εχουν το δικαιωμα. Ποιο καλο παιδι ομως ξερει εαν εχουμε θεσει σε ισχυ αυτο τον νομο?
Παντως εδω που φτασαμε, να διακυβευουν την ασφαλεια μας και τα δικαιωματα μας οι ιδιοι τους οποιους πληρωνουμε για να τα διαφυλλατουν, μας στελνει παααααρα πολυ μακρια απο οποιαδηποτε εννοια δημοκρατιας. Αυτου του στυλ οι αυθαιρεσιες θυμιζουν αλλες εποχες, απλα κρυβομαστε μου φαινεται πλεον πισω απο το δαχτυλο μας και δεν βλεπουμε που μας εχουν οδηγησει.
-
H ΕΥΠ είναι η μόνη υπηρεσία παγκοσμίως η οποία παίρνει και στρατεύσιμους που υπηρετούν στο 15ο όροφο του Υπ. Δημ Τάξης την θητεία τους ... εκτός από υπαλλήλους του Υπ. Δημοσίας Τάξεως κατά καιρούς πηγαίνουν με αποσπάσεις και διάφοροι στρατιωτικοί από τα τρία σώματα καθώς και Λιμενικοί!!!!! Το τί γίνεται στις πρεσβείες και το τι είδους ακόλουθοι και τι είδους υπάλληλοι είναι ο καθένας οι ενδιαφερόμενοι το ξέρουν πολύ καλά και ιδίως στις ευαίσθητες περιοχές!!!!!
Αν είμαι ψέυτης η φαντασιόπληκτος το ξέρετε από τον τόσο καιρό που γράφω εδώ!!!!! Δυστυχως δεν υπάρχουν τα μέσα εδώ για να γίνει σωστά η δουλειά και η εξαψήφια υπηρεσία είναι θύμα την εκάστοτε πολιτικής συγκιρίας και βολέματος
-
Για να είμαι δίκαιος υπήρχε μια επιτυχία όταν χάρη σε ένα πομπό που έβαλαν κάποια γατόνια στο Σαρώνικο πιάστηκε στα ανοιχτά της Ισπανίας μια από τις μεγαλύτερες καραβιές με κόκα ever...... Πήραμε συγχαρητήρια και λεφτά για δωράκια έκπληξη από τις ΗΠΑ για να μην θαλασσαδέρνονται τα γατόνια που έκαναν και την δουλειά, αλλά δεν περίσσεψε γι αυτούς τίποτα τελικά γιατί τα μάσησαν άλλοι καρεκλάτοι που τώρα δεν ακούγονται και λένε τα κανάλια ότι τηρούν αξιοπρεπή στάση!!!!
ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΔΕ ΧΟΡΕΥΕΙ
ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ!!!! -
Διαβάζω για 'ζητήματα εθνικής ασφάλειας', 'εθνικό συμφέρον' και άλλα 'χαριτωμένα' και με πιάνει ένα αίσθημα ασφηξίας.. σε λίγο θα ψηφίζουμε και τον Μπους τζούνιορ (που θα έχουν τελειώσει οι θητείες του στη αμερική) για να διαφυλάττει την απειλούμενη 'εθνική ασφάλεια'..
Μα τι λέτε ρε παιδιά;;; Πάμε καλά;;;
Κατ` αρχάς: είναι δυνατόν σε μια δημοκρατία να υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες; Είναι δυνατόν σε συνθήκες διεθνούς δικαίου να υπάρχουν κατάσκοποι; ΟΧΙ!
'Είσαι ουτοπικός' θα μου πείτε. Όχι, απλά δεν θέλω να υπάρχουν σκιές! Επίσης απλά, η πολιτική κατάσταση, τόσο εντός όσο και εκτός, νοσεί και πολύ μάλιστα! Αλλιώς, γιατί να θέλουν να κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλον;;
Και για να πάψει και αυτή η καραμέλα των ηρώων πρακτόρων που με αυταπάρνηση προασπίζουν το συμφέρον της χώρας και άλλα τέτοια, τα έχω δει από αρκετά κοντά τα πράγματα και.. είναι μια ΔΗΜΟΣΙΑ υπηρεσία και τίποτα άλλο! Δηλαδή, το χάος, άνθρωποι αστοιχείωτοι σε θέσεις-κλειδια, οργάνωση μηδέν, ωχαδερφισμός και χαβαλές, και πότε θα πάει 3 η ώρα να πάω στη πιτσαρία που έχω ανοίξει στο όνομα της γυναίκας μου 'γιατί έχουμε και δουλειές'!!!!
Ίσως κάποιοι πράκτορες πράγματι να προασπίζουν το εθνικό συμφέρον.. οι (πολλές) σφαλιάρες σε διεθνές επίπεδο σημαίνουν ότι δεν κάνουν και πολύ καλή δουλειά...
Ίσως κάποιο 'μαγικό χέρι' να μας κρατά ασφαλείς και να κράτησε την ολυμπιάδα ασφαλή.. η ξενοφοβία για τους 'κακούς Αλβανούς' * αποδυκνείει ότι δεν αισθανόμαστε και τόσο ασφαλείς.. και πολύ πιο πιθανό είναι η ολυμπιάδα να αποδείχτηκε ασφαλής επειδή κάποιος πριν αρκετά χρόνια είχε τη φαεινή ιδέα να τα έχει καλά με τους άραβες, παρά επειδή οι της ΕΥΠ είναι τζιμάνια...
- οι φουκαράδες οι Αλβανοί έχουν χτίσει πλέον τη μισή Ελλάδα
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
ΟΛΑ έγιναν για την διαφήμιση...θα μου πείτε πάντα για αυτό γίνεται αλλά τώρα ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΝΕ!
Και θέλετε την απόδειξη γιατί το παρακάνανε και γιατί όλα έγιναν για την διαφήμιση?
Πολύ απλά γιατί σε ΟΛΕΣ τις άλλες περιπτώσεις ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΩΝ παρανομιών χρηματισμού,μιζών,εμπορίας ναρκωτικών κλπ.** κρύβουν πρόσωπα,αλλοιώνουν φωνές κλπ.**???
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!+100 απλά απαράδεκτοι οι δημοσιογραφίσκοι-τηλεδικαστές!
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Διαβάζω για 'ζητήματα εθνικής ασφάλειας', 'εθνικό συμφέρον' και άλλα 'χαριτωμένα' και με πιάνει ένα αίσθημα ασφηξίας.. σε λίγο θα ψηφίζουμε και τον Μπους τζούνιορ (που θα έχουν τελειώσει οι θητείες του στη αμερική) για να διαφυλάττει την απειλούμενη 'εθνική ασφάλεια'..Μα τι λέτε ρε παιδιά;;; Πάμε καλά;;;
Κατ` αρχάς: είναι δυνατόν σε μια δημοκρατία να υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες; Είναι δυνατόν σε συνθήκες διεθνούς δικαίου να υπάρχουν κατάσκοποι; ΟΧΙ!
'Είσαι ουτοπικός' θα μου πείτε. Όχι, απλά δεν θέλω να υπάρχουν σκιές! Επίσης απλά, η πολιτική κατάσταση, τόσο εντός όσο και εκτός, νοσεί και πολύ μάλιστα! Αλλιώς, γιατί να θέλουν να κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλον;;
Κι όμως σε όλες τις χώρες δημοκρατικές κ μη υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες.
Άλλο το τι επιθυμείς εσύ σαν πολίτης κ άλλο το τι ισχύει αυτή την στιγμή παγκοσμίως.Και για να πάψει και αυτή η καραμέλα των ηρώων πρακτόρων που με αυταπάρνηση προασπίζουν το συμφέρον της χώρας και άλλα τέτοια, τα έχω δει από αρκετά κοντά τα πράγματα και.. είναι μια ΔΗΜΟΣΙΑ υπηρεσία και τίποτα άλλο! Δηλαδή, το χάος, άνθρωποι αστοιχείωτοι σε θέσεις-κλειδια, οργάνωση μηδέν, ωχαδερφισμός και χαβαλές, και πότε θα πάει 3 η ώρα να πάω στη πιτσαρία που έχω ανοίξει στο όνομα της γυναίκας μου 'γιατί έχουμε και δουλειές'!!!!
Ίσως κάποιοι πράκτορες πράγματι να προασπίζουν το εθνικό συμφέρον.. οι (πολλές) σφαλιάρες σε διεθνές επίπεδο σημαίνουν ότι δεν κάνουν και πολύ καλή δουλειά...
Δηλαδή τι έχεις δει από αρκετά κοντά? Έχεις πάει σε κάποια αποστολή κ τα γνωρίζεις?
Δημόσια υπηρεσία είναι κ όντως όπως όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα έχει κ αυτή νοσηρά φαινόμενα. Αυτό σε καμία των περιπτώσεων όμως δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι πάνε να εκτεθούν πρόσωπα που όντως εργάζονται με κίνδυνο για προάσπιση εθνικών συμφερόντων, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Δεν μπορεί κανείς να μιλάει υποτιμητικά γι αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν στην ΕΥΠ κ κάνουν δουλειά κ πολύ σοβαρή για την ακρίβεια. Κ αν κάποιοι υπέπεσαν σε σοβαρά παραπτώματα κ πρέπει να τιμωρηθούν ας τιμωρηθούν , αλλά όχι με τον τρόπο των δημοσιογραφίσκων. Αυτά πρέπει να γίνονται διακριτικά κ όχι με τέτοιες γελοιότητες.
Από που προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι πολλές σφαλιάρες σε διεθνές επίπεδο οφείλεται στο ότι δεν κάνουν κ πολύ καλή δουλειά κ όχι σε άλλους παράγοντες? Αν έχεις τις γνώσεις να κρίνεις κ να συμπεράνεις γνωρίζοντας παρασκήνια θα σε παρακαλούσα να τις μοιραστείς μαζί μας. -
ÄéáâÜæù ãéá 'æçôÞìáôá åèíéêÞò áóöÜëåéáò', 'åèíéêü óõìöÝñïí' êáé Üëëá '÷áñéôùìÝíá' êáé ìå ðéÜíåé Ýíá áßóèçìá áóöçîßáò.. óå ëßãï èá øçößæïõìå êáé ôïí Ìðïõò ôæïýíéïñ (ðïõ èá Ý÷ïõí ôåëåéþóåé ïé èçôåßåò ôïõ óôç áìåñéêÞ) ãéá íá äéáöõëÜôôåé ôçí áðåéëïýìåíç 'åèíéêÞ áóöÜëåéá'..Ìá ôé ëÝôå ñå ðáéäéÜ;;; ÐÜìå êáëÜ;;;
Êáô` áñ÷Üò: åßíáé äõíáôüí óå ìéá äçìïêñáôßá íá õðÜñ÷ïõí ìõóôéêÝò õðçñåóßåò; Åßíáé äõíáôüí óå óõíèÞêåò äéåèíïýò äéêáßïõ íá õðÜñ÷ïõí êáôÜóêïðïé; Ï×É!
Ôé ëåò ñå ößëå ôþñá?
Ìå ôçí äéêÞ óïõ ëïãéêÞ ãéáôß íá õðÜñ÷ïõí äéêáóôÝò Þ óôñáôüò?
Åãþ ëÝù íá ìçí õðÜñ÷ïõí êáé öáíÜñéá!'Åßóáé ïõôïðéêüò' èá ìïõ ðåßôå. ¼÷é, áðëÜ äåí èÝëù íá õðÜñ÷ïõí óêéÝò! Åðßóçò áðëÜ, ç ðïëéôéêÞ êáôÜóôáóç, ôüóï åíôüò üóï êáé åêôüò, íïóåß êáé ðïëý ìÜëéóôá! Áëëéþò, ãéáôß íá èÝëïõí íá êáôáóêïðåýïõí ï Ýíáò ôïí Üëëïí;;
Êáé åðéêßíäõíá èá Ýëåãá.
Ìïõ èõìßæåéò ôïí Ñïõóþ ðïõ Ýëåãå ïôß ïé Üíèñùðïé ãåííéïýíôáé êáëïß Þ ìáëëüí ôïí ÓùêñÜôç ðïõ Ýëåãå ïôß áí ï Üíèñùðïò ãíùñßóåé ôçí áñåôÞ èá ãßíåé áõôüìáôá êáëüò...ãéá áõôü ï êïëëÞôüò êáé ìáèçôÞò ôïõ ï ÁëêéâéÜäçò Þôáíå Ýíá ñåìÜëé êáé ìéóü?Áðü ôçí ðïëý áñåôÞ ðïõ ôïõ äßäáîå?
ÐñÝðåé íá õðÜñ÷åé ñåáëéóôéêÞ åðßâëåøç äõóôõ÷þò!Êáé ãéá íá ðÜøåé êáé áõôÞ ç êáñáìÝëá ôùí çñþùí ðñáêôüñùí ðïõ ìå áõôáðÜñíçóç ðñïáóðßæïõí ôï óõìöÝñïí ôçò ÷þñáò êáé Üëëá ôÝôïéá, ôá Ý÷ù äåé áðü áñêåôÜ êïíôÜ ôá ðñÜãìáôá êáé.. åßíáé ìéá ÄÇÌÏÓÉÁ õðçñåóßá êáé ôßðïôá Üëëï! ÄçëáäÞ, ôï ÷Üïò, Üíèñùðïé áóôïé÷åßùôïé óå èÝóåéò-êëåéäéá, ïñãÜíùóç ìçäÝí, ù÷áäåñöéóìüò êáé ÷áâáëÝò, êáé ðüôå èá ðÜåé 3 ç þñá íá ðÜù óôç ðéôóáñßá ðïõ Ý÷ù áíïßîåé óôï üíïìá ôçò ãõíáßêáò ìïõ 'ãéáôß Ý÷ïõìå êáé äïõëåéÝò'!!!!
ºóùò êÜðïéïé ðñÜêôïñåò ðñÜãìáôé íá ðñïáóðßæïõí ôï åèíéêü óõìöÝñïí.. ïé (ðïëëÝò) óöáëéÜñåò óå äéåèíÝò åðßðåäï óçìáßíïõí üôé äåí êÜíïõí êáé ðïëý êáëÞ äïõëåéÜ...
Óõìöùíþ áñêåôÜ...áëëÜ äåí öôáßíå ïé ßäéïé.
Öôáßíå ïé äéÜöïñåò êõâåñíÞóåéò ðïõ õðÞñîáí Þ õðÜñ÷ïõí ...äëä. êáô' åðÝêôáóç åìåßò áöïý åìåßò ôïõò øçößæïõìå ãéá íá êÜíïõìå ...ôá ßäéá áêñéâþò ðñÜãìáôá ðïõ êáôçãïñïýìå ôçí ÅÕÐ. -
Η απάντηση του keisj ουσιαστικά με κάλυψε, απλά θέλω να διευκρινίσω ένα-δυο σημεία ακόμα.
Όταν αναφέρθηκα σε λόγους 'εθνικής ασφάλειας' δεν υπονόησα οτι η εθνική μας ασφάλεια απειλείται από τους Πακιστανούς...αλίμονο. Απλά το γεγονός οτι δημοσιοποιούνται ονόματα πρακτόρων οι οποίοι ενδεχομένως να εμπλέκονται και σε άλλα ευαίσθητα θέματα που άπτονται της εθνικής μας ασφάλειας είναι -τουλάχιστον- τραγικό.
Επίσης, το γεγονός ότι η ΕΥΠ προσλαμβάνει και υπαλλήλους του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης αλλά και στρατιωτικούς δεν μου λέει προσωπικά απολύτως τίποτα γιατί ως υπηρεσία θα έχει σίγουρα διάφορες θέσεις να καλύψει. Πολλές από αυτές θα καλύπτονται από το προαναφερθέν 'φανερό' προσωπικό, θα υπάρχουν όμως σίγουρα και άλλοι τομείς που θα απασχολούνται 'μυστικοί' και εκπαιδευμένοι για άλλου είδους επιχειρήσεις.
Αυτό στο οποίο συμφωνώ είναι οτι τελικά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά το πόσο μπανανία είμαστε αφού το κράτος δεν διαθέτει τους απαραίτητους μηχανισμούς για να προστατεύσει μια τόσο κρίσιμη και νευραλγική (υποτίθεται) υπηρεσία από την ασυδοσία κάποιων δημοσιογράφων.
Σχετικά με το αν ήταν παράνομες οι ενέργειές τους, έθεσα ένα (ρητορικό) ερώτημα στο αρχικό μου ποστ: από πότε η δράση των μυστικών υπηρεσιών εντάσσεται στα πλαίσια του νόμου; Ένα μεγάλο μέρος της δράσης τους είναι εξ'ορισμού παράνομο εκτός κι αν πιστεύετε οτι π.χ. ένας έλληνας πράκτορας που βρίσκεται στην Χ χώρα και παρακολουθεί την δράση κάποιας εθνικιστικής οργάνωσης η οποία έχει εγείρει αξιώσεις κατά τις Ελλάδας έχει πάρει άδεια από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Ακόμη όμως κι αν συμφωνήσουμε (που συμφωνούμε) οτι οι ενέργειες των πρακτόρων ήταν πράγματι απαράδεκτες και δεν συμβαδίζουν με τις αντιλήψεις των Ελλήνων περί δημοκρατίας etc. etc. γιατί οι θεματοφύλακες της δημοκρατίας - δημοσιογράφοι στρέφονται απλά κατά μερικών ατόμων που απλά εκτελούσαν τις διαταγές της υπηρεσίας τους; Γιατί η έρευνά τους δεν φτάνει στους εντολοδότες της ΕΥΠ; Μα γιατί οι τελευταίοι είναι μάλλον γνωστοί -οπότε θα κομίζαμε μάλλον γλαύκα ες Αθήνας, άσε που αν πάει κανείς και κόντρα βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για διακοπές εφ'όρου ζωής στην εξωτική Κούβα και στο μαγευτικό Guantanamo Bay (και μάλιστα με δωρεάν prive πτήση προσφορά της CIA). Μαγκιές λοιπόν εκεί πέρα δεν παίζουν και ούτε φυσικά θα αποχωριστεί ποτέ ο Χ μεγαλοδημοσιογράφος το Cayenne και τα in στέκια του Κολωνακίου για να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά του ιδεώδη.
Άρα λοιπόν τι απομένει; Επικεντρωνόμαστε (κλασικά) στον τελευταίο τροχό της αμάξης et voila...! Έχουμε ένα ακόμα πιασάρικο θεματάκι που θα προκαλέσει τις (κλασικές) εκδηλώσεις μαζικής υστερίας (και θα ξεχαστεί φυσικά μετά από λίγο καιρό) ενώ θέματα όπως τις παρακολουθήσεις κινητών/σταθερών/e-mails και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς τα κάνουμε γαργάρα. Αλλά αυτά δεν μας προκαλούν αισθήματα ασφυξίας...
-
Kαι το ολο θεμα ηταν τελικα παραμυθη..... καποιων δικηγορων και των Πακιστανων για να κανουν ντορο.
Χθες στον Alpha ηταν ο δικηγορος και ο προεδρος των Πακιστανων, και τα εριχνε ο ενας στον αλλο για το ποιος δημιουργησε το θεμα, μιας και η αληθεια ειναι οτι η ασφαλεια εκανε απλα καποιες προσαγωγες παραπανω απο οτι συνηθως.
Και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα .....ετσι οι οφελοιμενοι ηταν τα καναλια και οι εφημεριδες που καλυψαν τηλεοπτικο χρονο και πουλησαν και κανα φυλο παραπανω.
-
Να υποθέσω ότι ο δικηγόρος ήταν ο Ραγκούσης; Ωραίος τύπος. Όπου άτομο με καταγγελίες (αστήρικτες ή μη) κατά της αδυσώπητης κρατικής εξουσίας, τρέχει ο κύριος αυτός να δείξει τη μούρη του στα κανάλια. Πακιστανοί, Ξηροί, 'αναρχικοί' βρήκαν τον νομικό εκφραστή τους.
Δεν φταίει κανείς, φταίνει αυτοί που έδωσαν στον Θέμο και την παρέα του την οικονομική δυνατότητα να εκδώσουν αποκαλυπτική φυλλάδα.
'Διαλιέχτεεεεε, Πακιστανοί και CIA, υπουργός με παράνομη ψησταριά στο μπαλκόνι του, γραμματέας Τοπικής της ΝΔ σε ξενοδοχείο με την κουμπάρα, ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ιταλικά πορνοντιβιντί'. -
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Ρε παιδιά...τι κάθομαι και διαβάζω!!!
Καλά είναι δυνατό να θεωρείτε επιτρεπτό να δημοσιεύονται τα ονόματα Ελλήνων πρακτόρων της ΕΥΠ ,που είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι της Δημόσια Διοίκησης ουσιαστικά, ακόμα και αν έκαναν λαλακία ?
Η ίδια εφημερίδα έπρεπε να τους προστατεύσει!!!
Έχετε κύριοι τα στοιχεία...πηγαίνετε τα κατευθείαν στον εισαγγελέα!
Το συγκεκριμένο θέμα ,για ευνόητους λόγους που αναφέρθηκαν, δεν έπρεπε να πάρει δημοσιότητα ...στο θέμα της κατονομασίας εννοώ!
ΟΛΑ έγιναν για την διαφήμιση...θα μου πείτε πάντα για αυτό γίνεται αλλά τώρα ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΝΕ!
Και θέλετε την απόδειξη γιατί το παρακάνανε και γιατί όλα έγιναν για την διαφήμιση?
Πολύ απλά γιατί σε ΟΛΕΣ τις άλλες περιπτώσεις ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΩΝ παρανομιών χρηματισμού,μιζών,εμπορίας ναρκωτικών κλπ.** κρύβουν πρόσωπα,αλλοιώνουν φωνές κλπ.**???
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!Και σε αυτοκίνητα που πέφτουν στο Θερμαϊκό, καλύπτουν τις πινακίδες
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να υποθέσω ότι ο δικηγόρος ήταν ο Ραγκούσης; Ωραίος τύπος. Όπου άτομο με καταγγελίες (αστήρικτες ή μη) κατά της αδυσώπητης κρατικής εξουσίας, τρέχει ο κύριος αυτός να δείξει τη μούρη του στα κανάλια. Πακιστανοί, Ξηροί, 'αναρχικοί' βρήκαν τον νομικό εκφραστή τους.Δεν φταίει κανείς, φταίνει αυτοί που έδωσαν στον Θέμο και την παρέα του την οικονομική δυνατότητα να εκδώσουν αποκαλυπτική φυλλάδα.
'Διαλιέχτεεεεε, Πακιστανοί και CIA, υπουργός με παράνομη ψησταριά στο μπαλκόνι του, γραμματέας Τοπικής της ΝΔ σε ξενοδοχείο με την κουμπάρα, ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ιταλικά πορνοντιβιντί'.Θέλω να δω τι θα πει τώρα ο τηλε-δικαστής κ. Κιμ...αφού είμαστε όχλος καλά να πάθουμε.
-
Αν η υποθεση ηταν παραμυθι ουτε ονοματα θα υπηρχαν, ουτε οι Βρεταννοι θα φωναζαν. Κολλησατε στον Μακη... μπορει να τον αντιπαθειτε... αλλα αλλο ο Μακης και αλλο το τι εκανε η ΕΥΠ.
Το οτι θα υπαρξει προσπαθεια κουκουλωματος ειναι κατι παραπανω απο αναμενομενο.
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Δηλαδή τι έχεις δει από αρκετά κοντά? Έχεις πάει σε κάποια αποστολή κ τα γνωρίζεις?
Δημόσια υπηρεσία είναι κ όντως όπως όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα έχει κ αυτή νοσηρά φαινόμενα. Αυτό σε καμία των περιπτώσεων όμως δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι πάνε να εκτεθούν πρόσωπα που όντως εργάζονται με κίνδυνο για προάσπιση εθνικών συμφερόντων, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Δεν μπορεί κανείς να μιλάει υποτιμητικά γι αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν στην ΕΥΠ κ κάνουν δουλειά κ πολύ σοβαρή για την ακρίβεια. Κ αν κάποιοι υπέπεσαν σε σοβαρά παραπτώματα κ πρέπει να τιμωρηθούν ας τιμωρηθούν , αλλά όχι με τον τρόπο των δημοσιογραφίσκων. Αυτά πρέπει να γίνονται διακριτικά κ όχι με τέτοιες γελοιότητες.
Από που προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι πολλές σφαλιάρες σε διεθνές επίπεδο οφείλεται στο ότι δεν κάνουν κ πολύ καλή δουλειά κ όχι σε άλλους παράγοντες? Αν έχεις τις γνώσεις να κρίνεις κ να συμπεράνεις γνωρίζοντας παρασκήνια θα σε παρακαλούσα να τις μοιραστείς μαζί μας.Κοίτα, δεν είναι όλα James Bond, έτσι; Έχω βρεθεί στο ΥΔΤ και στα αντίστοιχα τμήματα των ΥΕΑ, ΥΠΕΞ. Όταν λέμε ότι είναι δημόσιες υπηρεσίες, είναι δημόσιες υπηρεσίες (καταστάσεις του τύπου 'που είναι η κλείδα, α την άφησα στ` αμάξι' να είναι τυπικές, έτσι; ). Και σύμφωνα με τα όσα κάποιοι βλέπουν στις ταινίες και θέλουν να συμβαίνει, ναι, είναι καφενεία!
Όσο για το 'παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για την πατρίδα', το ακούω βερεσέ: κανείς δεν τους ζήτησε να το κάνουν, θέλουν και το κάνουν, οπότε...
@ Spidey_TS:
Τυπική απάντησή σου.. αμφισβήτησα εγώ πουθενά την αναγκαιότητα ύπαρξης στρατού ή (πολύ περισσότερο) δικαστών (δικαιοσύνης);;;
Όλα τα 'γκρίζα' (κατάσκοποι, μυστικές υπηρεσίες) δείχνουν αδυναμία του πολιτεύματος και της διεθνούς ισορροπίας. Θες να πεις ότι πρέπει να αποδεχθούμε αυτές τις αδυναμίες και να είμαστε ευχαριστημένοι με την ύπαρξη των μυστικών υπηρεσιών;; Αν ναι, δεν θα αργήσει η ώρα που το Minority Report θα είναι πραγματικότητα..
Εξάλλου, όλα αυτά που βγαίνουν στη φόρα με τις μιστικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις των αμερικάνων τι υποδηλώνουν; Ότι η εξουσία σε συνδυασμό με την ατιμωρησία και την απόκρυψη (ό,τι είναι οι μυστικές υπηρεσίες δηλαδή) οδηγεί στην κατάχρηση! Να δούμε πώς θα αισθανθείς αγαπητέ όταν ο κρυφός μπάτσος ή πράκτορας σε 'τσιμπίσει', σε πετάξει σε μια κλούβα και σου βγάλει την κουκούλα από το κεφάλι σε ένα υγρό υπόγειο για να σε ανακρίνει, γιατί θεώρησε (το 'όργανον'..) ότι μπορεί να είσαι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.. σίγουρα, θα συνεργαστείς πρόθυμα και με κέφι, γιατί.. είσαι ρεαλιστής και κόπτεσαι για την 'εθνική ασφάλεια'..
-
Η δημοσίευση των ονομάτων των πρακτόρων ήταν απαράδεκτη: πρέπει να εφαρμοσθεί ο σχετικός νόμος και οι συγγραφείς να υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις που προβλέπονται.
Τώρα, αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους οι πράκτορες ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα που θα διερευνηθεί απ' τους εισαγγελείς, και πάντα, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες/εξουσίες που έχει η εν λόγω υπηρεσία. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν πρέπει να διωχθούν μόνο οι 'μικροί' και όχι οι προϊστάμενοί τους ή, πιο σωστά, οι αρμόδιοι υπουργοί που έδιναν εντολές.
-
Όσο για το 'παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για την πατρίδα', το ακούω βερεσέ: κανείς δεν τους ζήτησε να το κάνουν, θέλουν και το κάνουν, οπότε...
Οποτε τι?
Κ ο πιλοτος της πολεμικης αεροποριας δεν τον υποχρεωσε κανεις να ρισκαρει την ζωη του στον αερα καθε μερα, μονος του πηγε. Αυτο ομως δεν αλλαζει το γεγονος οτι το επαγγελμα του σε καθημερινη βαση ειναι να προασπιζει την εθνικη ασφαλεια της χωρας.
Αυτο εγω σαν Ελληνας δεν μπορω να μην το σεβομαι. Ειναι καποιοι εστω λιγοι σ αυτην την χωρα που εκτελουν καθηκοντα κ που αν, κουφια η ωρα, γινει ποτε καποιο θερμο επεισοδιο θα ειναι οι πρωτοι στην πρωτη γραμμη οταν εσυ κ εγω θα ειμαστε μπροστα στην τηλεοραση περιμενοντας.
Τωρα αν εσυ τα ακους βερεσε τι να σου πω , δικαιωμα σου. -
Σκέψου λίγο πάνω στο αν πραγματικά ο όποιος πιλότος υπερασπίζεται την ακεραιότητα της χώρας του ή την δυνατότητα του υπουργού του να παραγγέλνει αεροπλάνα (και λοιπές πολεμικές μηχανές) σε συμφέρουσες τιμές
Εννοείται ότι για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να καλύψει το 'κόλπο' με ένα ισχυρό ιδεολογικό μανδύα γιατί άλλοι ρισκάρουν (όντως) τη ζωή τους, άλλοι πληρώνουν (εμείς) και άλλοι τα κονομάνε. Ξαναπές μου λίγο λοιπόν για την ελλάδα και τα εθνικά ιδεώδη κλπ κλπ που υπερασπίζονται οι πράκτορες
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Σκέψου λίγο πάνω στο αν πραγματικά ο όποιος πιλότος υπερασπίζεται την ακεραιότητα της χώρας του ή την δυνατότητα του υπουργού του να παραγγέλνει αεροπλάνα (και λοιπές πολεμικές μηχανές) σε συμφέρουσες τιμέςΕννοείται ότι για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να καλύψει το 'κόλπο' με ένα ισχυρό ιδεολογικό μανδύα γιατί άλλοι ρισκάρουν (όντως) τη ζωή τους, άλλοι πληρώνουν (εμείς) και άλλοι τα κονομάνε. Ξαναπές μου λίγο λοιπόν για την ελλάδα και τα εθνικά ιδεώδη κλπ κλπ που υπερασπίζονται οι πράκτορες
Δεν είπα για εθνικα ιδεώδη σε συνδυασμό με την πολιτική σκηνή. Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο που καλύτερα να μην εξετάσουμε γιατί μόνο θλίψη κ αηδία προκαλεί.
Αναφέρθηκα στους ανθρώπους που κάθε μέρα ρισκάρουν την ζωή τους για την χώρα μας. Το οτι αυτοί παίζουν την ζωή τους κ άλλοι θα λουζονται την επιτυχια τους κ θα κρύβουν την αποτυχια τους (νίπτωντας χείρας) είναι άλλο θέμα που δεν έχει νόημα να το εξετάσουμε γιατί δεν νομίζω οτι οι γενικές απόψεις θα διαφέρουν.Φιλικά πάντα εεε!
Δημοσίευση ονομάτων Ελλήνων Μυστικών Πρακτόρων.Τι άλλο πια..