-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
απο πιτα που δεν τρως τι σε μελει κιαν καειγενικα απορια το εχω αυτο με το αεριο.. δεν εχω και γνωσεις για το θεμα..απλα δεν ειχα δει ποτε κανα τουρμπατο με αεριο μεχρι που ειδα τη μιτο
οσο για το start and stop εχει ηδη βαλει και η audi στο Α5 και λογικα θα αρχισει να μπαινει παντου στα vag
-
παιδια,απο οσο γνωριζω,μπορει κ να λανθανω βεβαιως,το προβλημα με τους υπερσυμπιεστες ειναι οταν το αφησουμε να κρυωσει(μιλωντας για χαμηλες θερμοκρασιες) αποτομα απο υψηλες θερμοκρασιες,οποτε μπορει να στραβωσει η φτερωτη η να ραγισουν τα μεταλλα του ιδιου του υπερσυμπιεστη απο τα φαινομενα αποτομης συστολης(κ διαστολης αντιστοιχως κατα την εκκινηση,με την αποτομη θερμανση)..
οταν ομως ειμαστε σταματημενοι στο φαναρι για το πολυ 1 λεπτο,η θερμοκρασια δεν προλαβαινει να πεσει τοσο αποτομα,ωστε να δημιουργηθουν τετοια προβληματα..
να γινω πιο κατανοητος.η στιγμη που δημιουργειται το προβλημα σε ενα υπερσυμπιεστη δεν ειναι στο ενα λεπτο αφου σβησεις τον κινητηρα..ειναι μετα,οταν θα αρχισει να παγωνει..καθοτι στο ενα λεπτο δεν εχει προλαβει να πεσει κ πολυ η θερμοκρασια(κ το σημαντικοτερο δεν πεφτει τοσο χαμηλα ωστε να παρατηρηθουν φαινομενα συστολης)
κ για οσους πριν παρκαρουν,μενουν λιγο στο ρελαντι(κ καλα κανουν,για περαιτερω ασφαλεια),μπορουν απλως εκεινη τη στιγμη να απενεργοποιουν το σταρτ στοπ συστημα.. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
...
θα δουμε.. φοβαμαι παντως οτι καποιοι ειναι beta testers και τα προβληματα σιγουρα θα βγουν εκτος εγγυησης(δυστυχώς) έχεις δίκιο. Σε αυτή την κατηγορία βάζω και το multiair αλλά και τα νέας γενιάς κιβώτια ταχυτήτων. Τα αυτοκίνητα με νέες καινοτομίες, gimmick/gadget θα έπρεπε κανονικά να είναι φθηνότερα, αφού οι κάτοχοί τους επιτελούν κοινωνικό έργο! (βλέπε beta testers)
Off-topic: QsisVTS, στο S3 έχεις DSG; Αν ναι, γράψε αν μπορείς τις εντυπώσεις σου σε ένα αντίστοιχο topic.
-
@clab
ναι αλλα το τουρμπο οπως ελεγαν καποιοι φιλοι στα τεχνικα θεματα, πρεπει να το κρυωνεις για να φυγει το λαδι απο την τουρμπινα για να μην μεινει εκει και καρβουνιασει και τελικα προκαλεσει προβληματα στη φτερωτη κτλ κτλ..
για αυτο ακομα και στα vag οπου το νερο συνεχιζει να κυκλοφορει ακομα και αν σβησεις τον κινητηρα σου λεει μετα απο πιεση να το κρυωσεις..βεβαια καποιος θα πει οτι αν το αυτοκινητο εχει πιεστει δε θα σβηνει ακομα και με ενεργοποιημενο το start and stop και οτι εχουν προβλεφθει ολες οι παραμετροι , ωστε να ειναι αξιοπιστο.
αλλα οπως και να το κανουμε αυτο ειναι ακομα κατι νεο (οχι νεα τεχνολογια οπως θεωρουν καποιοι τα τουρμπο ) συνεπως ισως ειναι καλο να περιμενει ο κοσμος..
-
μην αγχωνεστε και παθετε τιποτα.
οι τουρμπινες δεν χαλανε τοσο ευκολα ειδικα με τα συνθετικα λαδια τωρα .καλα πως γινεται να κυκλοφορει το νερο αφου σβησει η μηχανη;
-
για το αεριο επισης,τουλαχιστον στην ιταλια υπαρχει εδω κ πολλα χρονια..ακομα κ σε υπερσυμπιεσμενα..κ δεν παρουσιαζει προβληματα(εννοειται αν ειναι ορθως τοποθετημενο κ οχι προχειροκατασκευες του μηχανικου της γειτονιας) κ αν εξαιρεσεις την σαφως χαμηλοτερη αποδοση του,συμφερει αρκετα μιας κ κοστιζε(γιατι δεν εχω παρατηρησει τελευταιως) το μισο απο οσο ενα συμβατικο καυσιμο οπως η βενζινη η το πετρελαιο..
μακαρι να ερθει κ στην ελλαδα καποια στιγμη αυτη η επιλογη..πραγματικα συμφερει..κιουση,ξαναλεω,τα προβληματα απο οσο ξερω δεν δημιουργουνται οταν μειωθει ελαφρως η θερμοκρασια.η ζημια γινεται οταν αφησουμε ολη την διαδικασια ψυξης(η αντιθετως κατα την εκκινηση του κινητηρα-θερμανσης) να γινει αποτομα κ πληρως.οταν σταματαμε λοιπον στο φαναρι,δεν προλαβαινει να κρυωσει τοσο ωστε να δημιουργησει προβληματα στην τουρμπινα..το λεω επειδη η συγκεκριμενη τεχνολογια δεν ειναι τοσο νεα οσο θεωρειται(εδω κ αρκετα χρονια υπηρχαν σκουτερς που εφεραν την εν λογω τεχνολογια)..ακομα κ στα αυτοκινητα το πρωτο που το εβαλε μαζικα ηταν το μινι κ εχει 2-3 ετη τουλαχιστον..μαλιστα χωρις προβληματα στους υπερσυμπιεστες(ολως παραδοξως για μινι,υπαρχει κ κατι πανω του που δεν παρουσιασε προβληματα.. )..
επισης αυτα για τους μπετα τεστερς,δεν ξερω αν ειναι αληθεια,αν ναι,τοτε ειμαι πολυ τυχερος που το δικο μου dsg δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.. ,ουτε πιστευω οτι τα διπλου συμπλεκτη του γκρουπο θα εχουν(ελπιζω δηλαδη )
-
μην αγχωνεστε και παθετε τιποτα.
οι τουρμπινες δεν χαλανε τοσο ευκολα ειδικα με τα συνθετικα λαδια τωρα .καλα πως γινεται να κυκλοφορει το νερο αφου σβησει η μηχανη;
συνεχιζει να δουλευει για καποια ωρα ενα μοτερακι το οποιο κυκλοφορει νερο ωστε να ψυξει την τουρμπινα.
δεν ξερω αλλα πώς και γιατι, απλα εχει αναφερθει στα τεχνικα οτι συμβαινει σε ολα τα vag , μαλλον για να προστατεψει τη τουρμπινα απο καφρους, αλλα και για να μην σε αναγκαζει να το κρυωνεις ολη την ωρα..
για αυτο στο εγχειριδιο λεει μονοοταν το πιεσεις πολυ να το αφησεις 1-2 λεπτα στο ρελαντι(εγω το αφηνω παντα ενα λεπτακι τουλαχιστον παντως )
-
εγω δεν το πιστευω αυτο.
τι μοτερακι ειναι;ηλεκτρικο;και πως κινει το νερο δλδ. -
εγω δεν το πιστευω αυτο.
τι μοτερακι ειναι;ηλεκτρικο;και πως κινει το νερο δλδ.προφανως απο τη μπαταρια , αφου δε δουλευει η μηχανη.. ρε συ δε θυμαμαι, το ειχαν εξηγησει στα περι τουρμπο στα τεχνικα..
παντως και σβηστό συνεχιζει να κυκλοφορει νερο και να ψυχει τη τουρμπινα..δεν θυμαμαι αν ειναι το νερο του ψυγειου , θα ψαξω να βρω τα ποστ
edit
viewtopic.php?f=6&t=31258&start=195Qsis παντως στον 2.0 TFSI αλλα και στους υπολοιπους tsi του GROUP υπαρχει οντως μια μικρη ηλεκτρικη αντλια που κυκλοφορει το νερο στο αξονακι της τουρμπινας για max 8 λεπτα αφοτου σβησει το μοτερ.
αυτο βεβαια δεν αναιρει το διλεπτο στο ρελαντι να κυκλοφορησει το λαδι.και το χαν αναλυσει κι αλλοι παλιοτερα..
καλα εγω λεω την αντλια μοτερακι
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
για το αεριο επισης,τουλαχιστον στην ιταλια υπαρχει εδω κ πολλα χρονια..ακομα κ σε υπερσυμπιεσμενα..κ δεν παρουσιαζει προβληματα(εννοειται αν ειναι ορθως τοποθετημενο κ οχι προχειροκατασκευες του μηχανικου της γειτονιας) κ αν εξαιρεσεις την σαφως χαμηλοτερη αποδοση του,συμφερει αρκετα μιας κ κοστιζε(γιατι δεν εχω παρατηρησει τελευταιως) το μισο απο οσο ενα συμβατικο καυσιμο οπως η βενζινη η το πετρελαιο..
μακαρι να ερθει κ στην ελλαδα καποια στιγμη αυτη η επιλογη..πραγματικα συμφερει..Στη Fiat δούλευαν στο γκαζάρισμα του TJet μαζί με τους τεχνικούς της Landi από το 2006.Η δεξαμενή καυσίμων είναι η γνωστή της Landi Renzo Omegas.Ο 1,4ΤJet είναι ο μοναδικός εργοστασιακός υπεροτροφοδοτούμενος κινητήρας αυτή τη στιγμή, προορισμένος να καταναλώνει και GPL,είκοσι χρόνια μετά από τον turbo του Saab 900.
H αυτονομία σε συνδυασμένο κύκλο είναι της τάξης των 480 χιλιομέτρων (με 21 ευρώ γεμίζει το ρεζερβουάρ των 39 λίτρων),η οποία προστιθέμενη στην αυτονομία των 740 χιλιομέτρων της δεξαμενής βενζίνης,ανεβάζει τη συνολική αυτονομία στα 1120 χιλιόμετρα.
Το ίδιο σύστημα πρωτοπαρουσιάστηκε και στην Delta 120Tjet και αναμένεται με ενδιαφέρον στα Punto Evo και Bravo.
Άλλο ένα πλεονέκτημα των γκαζαρισμένων κινητήρων (με GPL ή μεθάνιο)είναι ότι πέραν της κρατικής επιδότησης για τους χαμηλούς ρύπους,απολαμβάνει επιπλέον αντιρυπαντικής επιδότησης, η οποία συνδυαζόμενη και με ενδεχόμενη απόσυρση παλαιού οχήματος,ρίχνει την τιμής της MiTo 120 Tjet GPL distinctive από τα 20.000 ευρώ στα 15.000.Στο πολύ προσεχές μέλλον το γκαζάρισμα των κινητήρων (με μεθάνιο ή GPL),θα είναι γενικευμένη πρακτική για το gruppo Fiat,καθώς θα επεκταθεί στους κινητήρες MultiAir και σε αυτούς άμεσου ψεκασμού.
Αυτή τη στιγμή το ποσοστό των πωλούμενων αυτοκινήτων στην ιταλική αγορά με καύσιμα GPL+Metano είναι περίπου στο 38% έναντι του 62% βενζίνης-diesel.
επισης αυτα για τους μπετα τεστερς,δεν ξερω αν ειναι αληθεια,αν ναι,τοτε ειμαι πολυ τυχερος που το δικο μου dsg δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.. ,ουτε πιστευω οτι τα διπλου συμπλεκτη του γκρουπο θα εχουν(ελπιζω δηλαδη )
......τα περί beta testers είναι αστεία.
-
Εγώ πάντως ακόμα και αν το πιέσω για πολύ λίγο το αφήνω μετά στο ρελαντί για 3 λεπτά απαραιτήτως...γιατί εμένα έχει τον 20vt και δεν νομίζω να έχει το σύστημα ψύξης όπως οι TSI.
Για το start/stop πρέπει να περιμένουμε να δούμε το αυτοκίνητο από κοντά και τον τρόπο που δουλεύει και μετά να κρίνουμε!
Όσο για το αέριο πήγα στο εξωτερικό και υπάρχει εν αφθονία σε όλα τα αυτοκίνητα που είδα.Είδα και εδώ στην Ελλάδα ένα 206cc να το έχει. -
και μεις εχουμε γνωστο μας που ειχε αεριο και πολλοι ταξιτζηδες εχουν αεριο, απλα δεν ηξερα τι γινεται με τα τουρμπατα και τα καυσαερια..και οπως λεει η αλμπα για να ειναι ο tjet το μοναδικο μοτερ αυτη τη στιγμη δεν θα ειναι και τοσο ευκολο
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
......τα περί beta testers είναι αστεία.
καλα συμφωνοι, αλλα ειναι ψυχολογικο το ζητημα και ποτε δε ξερεις τι θα γινει..
εγω παντως υπηρξα beta tester του αυτοκινητου μου και του τφσι στα 265 και δε με χαλασε απο το να περιμενα να βεβαιωθω οτι ολα λειτουργουν καλα, παρολα αυτα καποιες βελτιωσουλες εγιναν απο συνηθη μικροπροβληματα (ευτυχως) οπως η μεταλλικη σκαστρα και ο πιο ανθεκτικος δισκος -
και μεις εχουμε γνωστο μας που ειχε αεριο και πολλοι ταξιτζηδες εχουν αεριο, απλα δεν ηξερα τι γινεται με τα τουρμπατα και τα καυσαερια..και οπως λεει η αλμπα για να ειναι ο tjet το μοναδικο μοτερ αυτη τη στιγμη δεν θα ειναι και τοσο ευκολοΓια να επιτευχθούν οι ίδιες επιδόσεις με τον βενζινοκινητήρα,σε συνδυασμό με απαράλλαχτα τακτικά διαστήματα προγραμματισμένης συντήρησης (μόνο αλλαγή λαδιού και φίλτρων ανά 30.000 Km),απαιτήθηκε από τη Fiat εκτεταμένη επέμβαση στην κυλινδροκεφαλή,ενίσχυση στις ανοχές κάποιων μερών....για να μην μιλήσουμε για το software των εγκεφάλων.Διαφορετικά πολλές δυσκολίες,ανάμεσά τους και νομικές επιπλοκές με την εγγύηση,δεν θα επέτρεπαν την ασφαλή του διάθεση στο εμπόριο..
-
Εκτός από Ιταλία διατίθενται και κάπου αλλού τα GPL?? Βραζιλία ίσως?
Μου κάνει για μεγάλη επένδυση ώστε να αφορά τα λίγες χιλιάδες αμαξια της ιταλικής αγοράς!ΒΤW τυχαία πήρα στα χέρια μου το ελληνικό ΕVO και γράφει ότι Punto Evo m-air καίει 9λτ με το πόδι στο πάτωμα!! Βρε λες??
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εκτός από Ιταλία διατίθενται και κάπου αλλού τα GPL?? Βραζιλία ίσως?Σε όλη την Ευρώπη.
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
το start and stop σε τουρμπο εμενα δε μου φαινεται καλη ιδεα
Και σε Ιταλικό
ΥΓ: Qsi δεν παει για σενα.
Βάρα κι εσύ...να δούμε τι θα γίνει όταν βγει. Έτσι έλεγαν για τη Μίτο στην αρχή...τέρας αξιοπιστίας και είχε πρόβλημα με το τιμόνι. Για να δούμε τώρα τι θα γίνει με ένα σύστημα το οποίο προσωπικά σε Ιταλικό θα με φόβιζε! Εδώ δεν άνοιγε το (ηλεκτρικό) πορτ-μπαγκάζ) στην 147...σ'αυτό θα κολλήσουν. Οι Ιταλοί γενικώς έχουν θέμα στα ηλεκτρικά και δε μου αλλάζεις τη γνώμη με ΤΙΠΟΤΑ...όσο και να χτυπιέσαι.
Το συγκεκριμένο σύστημα είναι πολύ ιδιαίτερο και θέλει πολύ προσοχή. Η BMW το έχει τελειοποιήσει σχεδόν αλλά χωράει αρκετή βελτίωση, παρ'όλα αυτά στα ΣΤΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ turbo ΔΕΝ το φοράει ακόμα όσπου να το τελειοποιήσει ακόμα περισσότερο. Αλλά ακόμα και στη BMW είχε κολληματάκια 1-2 φορές...να δω τι θα κάνει στη Μίτο.
το start and stop σε τουρμπο εμενα δε μου φαινεται καλη ιδεα
Οι τουρμποντίζελ BMW το έχουν ήδη αν δεν κάνω λάθος.
αυτά δεν μετράνε ,είναι bmw... όσο και να χαλάνε , ο γείτονας και η πεθερά σε βλέπει με άλλο μάτι...
όσο και να το χτυπάς, δίκιο θα έχω...
Ναι ναι...δίκιο έχεις...γιαυτό το πήρα...για να μπω στο μάτι του γείτονα (που o ένας έχει S3, ο άλλος E-Class και ο άλλος Lexus)
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Βάρα κι εσύ...να δούμε τι θα γίνει όταν βγει. Έτσι έλεγαν για τη Μίτο στην αρχή...τέρας αξιοπιστίας και είχε πρόβλημα με το τιμόνι. Για να δούμε τώρα τι θα γίνει με ένα σύστημα το οποίο προσωπικά σε Ιταλικό θα με φόβιζε! Εδώ δεν άνοιγε το (ηλεκτρικό) πορτ-μπαγκάζ) στην 147...σ'αυτό θα κολλήσουν. Οι Ιταλοί γενικώς έχουν θέμα στα ηλεκτρικά και δε μου αλλάζεις τη γνώμη με ΤΙΠΟΤΑ...όσο και να χτυπιέσαι.
Το συγκεκριμένο σύστημα είναι πολύ ιδιαίτερο και θέλει πολύ προσοχή. Η BMW το έχει τελειοποιήσει σχεδόν αλλά χωράει αρκετή βελτίωση, παρ'όλα αυτά στα ΣΤΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ turbo ΔΕΝ το φοράει ακόμα όσπου να το τελειοποιήσει ακόμα περισσότερο. Αλλά ακόμα και στη BMW είχε κολληματάκια 1-2 φορές...να δω τι θα κάνει στη Μίτο.
Mήπως θα ήταν καλύτερο για όλους μας αν κρατούσες τις τις φοβίες για τον εαυτό σου και συνέχιζες να ασχολείσαι με τη φωτογράφιση και το ποστάρισμα εικόνων από το αυτοκίνητό σου (δεν μπορεί....σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες στάσεις... που σου έχουν ξεφύγει).
Καταρχήν το σύστημα start&go είναι εξελιγμένο και κατασκευασμένο από την Bosch για λογαριασμό της FiatPT.H ίδια η γερμανική εταιρεία κατασκευάζει το starter.Eπιπροσθέτως το σύστημα περιλαμβάνει τροποποιημένη μπαταρία,παρέχει τη δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησής του ή κατ'επιλογήν εμπλοκής του και στους κινητήρες euro 5 της FPT συνοδεύεται με δυνατότητα λειτουργίας των περιφερειακών μηχανικών μερών (αντλίες νερού,λαδιού κλπ) 'on demand'.
Κατά δεύτερον το σύστημα 'start&stop' διατίθεται ήδη από το φθινόπωρο του 2008 στη σειρά αυτοκινήτων PUR-O2 της Fiat(500 1,2 FIRE/Bravo 1,6mjet 90 & 105CV/Croma 1,9Mjet 120CV....άρα και σε υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες),μαζί με τα πακέτα EcoDrive της Microsoft,πράσινων ελαστικών,'οικολογικών' λαδιών και κιβωτίων με ειδικά μελετημένες σχέσεις.....χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό.Τέλος είναι τόσο 'διαστημική' η συγκεκριμένη τεχνολογία... που η Fiat τη χρησιμοποίησε στις αρχές της δεκαετίας του 80,στα Ritmo 60 και Regata Energy Saver (cut off+electronic ignition)...για να την εγκαταλείψει λίγο αργότερα,ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος (η οικολογία δεν ήταν της μόδας τότε,ούτε υπήρχε η ανάγκη περιορισμού των εκπεμπόμενων γραμμαρίων CO2).Την ίδια εποχή η BMW πάσχιζε να στήσει ασφαλώς στο δρόμο την E30
-
Η εμπειρια μου απο τα υδροψυκτα τουρμπακια της 2.24v εχοντας τα για 60.000 χλμ μετα απο επισκευη τους, οταν το αγορασα εδω και 10 χρονια, ο χρονος που κανει καποιος για να παρκαρει, να μπει σε χωρο παρκινγ του σπιτιου του, να περιμενει ισως ενα φαναρι για να στριψει κοντα στο σπιτι του, φτανει για να κρυωσουν......(δεν εχουν παθει κατι απο τοτε δλδ), αλλωστε σε ολες αυτες τις μανουβρες δεν 'μπαινει ' το τουρμπο.... και ετσι δεν ζεσταινεται η τουρμπινα.... θελω να πω οτι οσο και να το εχει σκισει καποιος σε διαδρομη ανοιχτη... μεχρι να ακινητοποιησει το οχημα του εχουν περασει καποια λεπτα με λιγες στροφες.... φυσικα δε ο ανεμιστηρας γενικα του βαντιλατερ ψυχει ολο το συγκροτημα του κινητηρα μαζυ και τα τουρμπακια ομοιομορφα.... Δεν νομιζω οτι στο Start - stop, το βαντιλατερ να μην λειτουργει αν χρειαζεται..... αρα ψυξη θα υπαρχει για να κρατηθει ο κινητηρας στη σωστη θερμοκρασια.... Η προσεκτικη μελετη του συστηματος οπως ανφερεται και πιο πανω απο την Alba, δεν αφηνει περιθωρια αμφισβητησης ..της αξιοπιστιας... πιστευω δε να εχει πραγματικα διαφορα σε καταναλωση και ρυπους.... σε πραγματικες συνθηκες που αντιμετοπιζουμε ολοι εμεις στους δρομους....
Αχ... αυτες οι Ε30.... φοβερο στησιμο τοτε....
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Κατσε πρωτα να ερθει και μετα μιλαμε για αλματα. Η αισθηση ειναι οτι θα ειναι πολυ προσεγμενη σε στησιμο,τιμονι, κιβωτιο αλλα κατσε να τη δουμε πρωτα. Μην λεμε οτι θα ειναι ΑΛΜΑΤΑ μπροστα!Τι άλματα περιμένεις να κάνει ένα σουπερμίνι με λιγότερα από 23000??
Να είμαστε και λίγο ρεαλιστές...δεν περιμένουμε την καινούργια m3 , αλλά μια βελτιωμένη έκδοση της 155αραςΡε παιδιά δεν είπα ούτε για m3 που ανέφερε κάποιος ούτε ότι από ένα απλό αμάξι θα γίνει υπερ-αυτοκίνητο. Άλματα..με βάση το σκεπτικό καλύτερος κινητήρας, κιβώτιο, ανάρτηση, start&stop, καλύτερο στήσιμο, θα είναι και το πιστεύω αυτό αρκετά πιο καλή από την 155άρα. Πείτε το άλματα, πείτε το βήματα, πείτε το απλά καλύτερη, μην κολλήσουμε στις λέξεις..το νόημα είναι καλύτερη.
Δεν είμαι κανας ψάρακας να λέω α είναι καινούργιο, θα είναι καλύτερο, έχω διαβάσει αρκετά, και προφανώς συμφωνώ και με αυτό που λέτε, ας έρθει πρώτα να το δούμε, απλά η δικιά μου εκτίμηση με βάση τις γνωριμίες που έχουν κάνει τα περισσότερα περιοδικά στο Baloco, μου έχει δώσει αυτή την εικόνα.
-
εγω δεν το πιστευω αυτο.
τι μοτερακι ειναι;ηλεκτρικο;και πως κινει το νερο δλδ.προφανως απο τη μπαταρια , αφου δε δουλευει η μηχανη.. ρε συ δε θυμαμαι, το ειχαν εξηγησει στα περι τουρμπο στα τεχνικα..
παντως και σβηστό συνεχιζει να κυκλοφορει νερο και να ψυχει τη τουρμπινα..δεν θυμαμαι αν ειναι το νερο του ψυγειου , θα ψαξω να βρω τα ποστ
edit
viewtopic.php?f=6&t=31258&start=195Qsis παντως στον 2.0 TFSI αλλα και στους υπολοιπους tsi του GROUP υπαρχει οντως μια μικρη ηλεκτρικη αντλια που κυκλοφορει το νερο στο αξονακι της τουρμπινας για max 8 λεπτα αφοτου σβησει το μοτερ.
αυτο βεβαια δεν αναιρει το διλεπτο στο ρελαντι να κυκλοφορησει το λαδι.και το χαν αναλυσει κι αλλοι παλιοτερα..
καλα εγω λεω την αντλια μοτερακι
θα πρεπει να το δω για να το πιστεψω
Alfa Romeo Mi.Τo 2008