-
Κατά πτώτον χρόνια πολλά σε όλους!!!
Κατά δεύτερον, θα ήθελα να δώσω το έναυσμα για μια συζήτηση εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Πιστεύω πως διαβάζοντας τον τίτλο του θέματος θα μπορέσετε να καταλάβετε τί εννοώ.
Πόσο σιχαίνεστε τους δήθεν 'γραβατωμένους' 'δυσκοίλιους' όταν αλωνίζουν με τις 6μετρες Μερκεντέ τους στις πιο 'χαΐστικες' και κοσμοπολίτικες οδούς της πόλης σας; Πόσο τους ζηλεύετε;
Πόσο βαρεθήκατε επιτέλους να βλέπετε τα πάρκινγκ των νυχτερινών μαγαζιών πηγμένα από Μερκεντέ, Άουντι, Φερράρι, μεγάλες Alfa Romeo Jeεp και Καγιέν; Πόσο τους ζηλεύετε; Κουραστήκατε πια να βλέπετε τους πλούσιους κυρίους να σας κλείνουν και να πηγαίνουν με 10 αφού ως γνωστόν ο ΚΟΚ δεν ισχύει πάντα για τις μεγάλες Μερκεντέ; Πόσο θα θέλατε να κάνετε το ίδιο;
Πόσο απηυδήσατε από τα κατορθώματα των αεριτζίδων αρχόντων της ασφάλτου; Πόσα καντήλια κατεβάσατε όταν είδατε το τζιπ του νεόπλουτου κυρίου Γραβατίδη και της σεβαστής κυρίας Φοραωχρυσορολογίδου να διπλοπαρκάρουν δίπλα στο ταπεινό αμαξίδιό σας; -
Κατά δεύτερον, θα ήθελα να δώσω το έναυσμα για μια συζήτηση εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Πιστεύω πως διαβάζοντας τον τίτλο του θέματος θα μπορέσετε να καταλάβετε τί εννοώ.
Πόσο σιχαίνεστε τους δήθεν 'γραβατωμένους' 'δυσκοίλιους' όταν αλωνίζουν με τις 6μετρες Μερκεντέ τους στις πιο 'χαΐστικες' και κοσμοπολίτικες οδούς της πόλης σας; Πόσο τους ζηλεύετε;
Πόσο βαρεθήκατε επιτέλους να βλέπετε τα πάρκινγκ των νυχτερινών μαγαζιών πηγμένα από Μερκεντέ, Άουντι, Φερράρι, μεγάλες Alfa Romeo Jeεp και Καγιέν; Πόσο τους ζηλεύετε; Κουραστήκατε πια να βλέπετε τους πλούσιους κυρίους να σας κλείνουν και να πηγαίνουν με 10 αφού ως γνωστόν ο ΚΟΚ δεν ισχύει πάντα για τις μεγάλες Μερκεντέ; Πόσο θα θέλατε να κάνετε το ίδιο;
Πόσο απηυδήσατε από τα κατορθώματα των αεριτζίδων αρχόντων της ασφάλτου; Πόσα καντήλια κατεβάσατε όταν είδατε το τζιπ του νεόπλουτου κυρίου Γραβατίδη και της σεβαστής κυρίας Φοραωχρυσορολογίδου να διπλοπαρκάρουν δίπλα στο ταπεινό αμαξίδιό σας; -
Ξέχασες να βάλεις στη κατηγορία των 'γρβατωμένων' και τους κατόχους μεγάλων Alfa.
-
Προστέθηκε. Σ' ευχαριστώ!
-
Εγώ που φοράω γραβάτα και οδηγάω κορσάκι 1000αρι σε ποια κατηγορία ανήκω;;
παίδες ας μη βαζουμε ταμπέλες, δεν ξέρουμε πόσο αρέσει στον άλλον να φοράει κάθε πρωι το λαιμοσφήχτη...
-
Θέτεις υπερβολικά πολλά ζητήματα μαζί.
Κοινωνική και οικονομική ανισότητα υπήρχε σε όλες τις κοινωνίες από καταβολής κόσμου, και δεν βλέπω πώς θα σταματήσει να υπάρχει. Το ζητούμενο τουλάχιστον είναι να μην υπάρχει ακραία φτώχεια (εξαθλίωση), έντονη αδικία και στεγανά στην κοινωνία (το αντίθετο, καλόν θα είναι να υπάρχει κοινωνική κινητικότητα).
Από 'κει και πέρα, ζητούμενο είναι να έχουν παιδεία οι πλούσιοι, τουλάχιστον. Αν είναι νεόπλουτοι και στερούνται παιδείας, [όπως στην Ελλάδα και γενικά στον τρίτο κόσμο, Μεξικό, Βραζιλία] αυτό είναι κακό όχι μόνον για τους ίδιους (εμετικό αισθητικό αποτέλεσμα), αλλά και για όλη την κοινωνία (προβολή εμετικών προτύπων ηθικώς και αισθητικώς, και διαιώνιση του μοντέλου).
Η 'γραβάτα' τώρα, μπορεί να είναι το λαμε κοστούμι του μπράβου της κας Νεοπλουτοπούλου και το σινιε φόρεμα της ίδιας (που την φοράει, δεν το φοράει εκείνη), αλλά μπορεί να είναι και το κομψότατο και αποπνέον πραγματική αρχοντιά ιταλικό κοστούμι ενός οδηγού μεγάλης Άλφα, Φιορεντίνου αρχιτέκτονα (ας πούμε), του οποίου η οικογένεια εκτός από παράδες παράγει πνευματικούς ανθρώπους τα τελευταία 500 χρόνια, και του οποίου το παιδικό δωμάτιο ήταν ζωγραφισμένο από κάποιοιον διάσημο ζωγράφο εδώ και 300 χρόνια.
Ας μην υποτιμούμε τις γραβάτες λοιπόν συλλήβδην, υπάρχουν και οι αντίστοιχες Άλφα και Φερράρι και σε αυτόν τον τομέα - και χωρίς προβλήματα αξιοπιστίαςΚατά τα άλλα, την ελληνική λαϊκή χλευαστική διάθεση προς τη 'φλωριά' και το λιμοκοντορισμό τη συμμερίζομαι απόλυτα, αλλά μη έχοντας γνωρίσει ποτέ την αρχοντιά, η ελληνική λαϊκή χλεύη παίνει σβάρνα και αυτήν (αδίκως).
ΥΓ:Αποπειραθείτε να πάτε σε συνεργείο με το κοστούμι σας, να δείτε πλάκα! (Μου συμβαίνει συχνά δυστυχώς, εξ ανάγκης, μια και το κοστούμι είναι η δική μου στολή εργασίας...)
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Εγώ που φοράω γραβάτα και οδηγάω κορσάκι 1000αρι σε ποια κατηγορία ανήκω;;παίδες ας μη βαζουμε ταμπέλες, δεν ξέρουμε πόσο αρέσει στον άλλον να φοράει κάθε πρωι το λαιμοσφήχτη...
Η λέξη γραβάτα είναι σε εισαγωγικά, αν πρόσεξες! Άλλη έννοια έχει.
-
Ψήφος στο πρώτο (υπό συνθήκες) .
Όχι από σύμπλεγμα κατωτερότητας ή ζήλιας αλλά γιατί έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι από αυτούς που συμπεριφέρονται με αυτό το τρόπο δεν 'αξίζουν' να 'μετακινούν' κάποιο από τα αυτοκίνητα αυτά.
Τα αγοράζουν με λάθος σκεπτικό και ουσιαστικά μόνο για να τα αγοράσουν κι όχι για να το χαρούν.
Το ίδιο φυσικά μπορεί να συμβαίνει και με 'φθηνότερες μάρκες' αυτοκινήτων (μεγάλων σε όγκο αλλά φθηνών στη τιμή κτήσης τους) αλλά σε μικρότερη κλίμακα απ΄ ότι στις συγκεκριμένες εταιρείες.Ο σωστός στη συμπεριφορά του άνθρωπος ότι και να οδηγεί θα φανεί και οι συγκεκριμένοι 'τύποι' συμπολιτών μας με αυτά που κάνουν βοηθούν στο να ξεχωρίσουν αυτοί που πραγματικά ξέρουν τι οδηγούν και τι αγόρασαν από αυτούς που απλά είναι 'πουλ μούρ' .
-
(...) αλλά μπορεί να είναι και το κομψότατο και αποπνέον πραγματική αρχοντιά ιταλικό κοστούμι ενός οδηγού μεγάλης Άλφα, Φιορεντίνου αρχιτέκτονα (ας πούμε), του οποίου η οικογένεια εκτός από παράδες παράγει πνευματικούς ανθρώπους τα τελευταία 500 χρόνια, και του οποίου το παιδικό δωμάτιο ήταν ζωγραφισμένο από κάποιοιον διάσημο ζωγράφο εδώ και 300 χρόνια. (...)
(...) ΥΓ:Αποπειραθείτε να πάτε σε συνεργείο με το κοστούμι σας, να δείτε πλάκα! (Μου συμβαίνει συχνά δυστυχώς, εξ ανάγκης, μια και το κοστούμι είναι η δική μου στολή εργασίας...)
Οι ερωτήσεις της ψηφοφορίας έχουν ρητορικό χαρακτήρα. Ίσως δε θα έπρεπε να το θέσω τόσο 'γριφωδώς' ( τί είπα τώρα, μά την 7μετρη Μερκεντέ μου και μά τις μετοχές μου στο Χρηματιστήριο του Dow Jones; )
Μη 'μένεις' στο ενδυματολογικό! Η γραβάτα είναι σε εισαγωγικά!
Άλλωστε είναι αρκετά διακριτοί οι σοβαροί και αξιόλογοι κύριοι που φορούν γραβάτα (χωρίς εισαγωγικά τώρα) από αυτούς που δεν φορούν αλλά κάνουν τα όσα ανέφερα. Π.χ. μπορεί να μη φοράς γραβάτα και να αγοράζεις Cadillac παίρνοντας δάνειο για 524 χρόνια, και μάλιστα να έχεις το ύφος 1000 καρδιναλίων μαζί όταν πέφτουν στην αντίληψή σου τα γνωστά πτωχά ανθρωπάρια... -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Κατά τα άλλα, την ελληνική λαϊκή χλευαστική διάθεση προς τη 'φλωριά' και το λιμοκοντορισμό τη συμμερίζομαι απόλυτα, αλλά μη έχοντας γνωρίσει ποτέ την αρχοντιά, η ελληνική λαϊκή χλεύη παίνει σβάρνα και αυτήν (αδίκως).
Ο Coyote τα λέει όλα σε μια φράση.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Κατά τα άλλα, την ελληνική λαϊκή χλευαστική διάθεση προς τη 'φλωριά' και το λιμοκοντορισμό τη συμμερίζομαι απόλυτα, αλλά μη έχοντας γνωρίσει ποτέ την αρχοντιά, η ελληνική λαϊκή χλεύη παίνει σβάρνα και αυτήν (αδίκως).
Ο Coyote τα λέει όλα σε μια φράση.
Πώς ορίζεται η αρχοντιά;
-
Α, εξυπακούεται ότι δεν μου αρέσει να οδηγώ με γραβάτα, και ότι έχω ψηφίσει το -Α-. Όταν πρέπει να φοράω κοστούμι, εννοείται ότι βγάζω το σακάκι και το κρεμάω, για να οδηγήσω σαν άνθρωπος και για να μη τσαλακώνεται το ρημάδι!
Ξέχασα να πω και για τις Καγιέν. Πέραν του ότι τα σπορ φορτηγά αποτελούν μία εξ ορισμού παράλογη και χυδαία κατηγορία οχήματος, εκεί που με έχουν εξοργίσει είναι διπλοπαρκαρισμένες, μαζί με Τσερόκια κλπ, στην Ξενοκράτους, στενο του Κολωνακίου, έξω από άθλιο κωλάδικο πολυτελείας (sushi... μπλιαχ).
@Χρήστο Λάππα: Χρόνια Πολλά καπιτάνιε μου, για την ημέρα, κι ευχαριστώ για τον έπαινο. Το ονοματεπώνυμό σου μου φέρνει πολύ σε κλέφτικο!
Το ψευδώνυμό μου το γράφω χωρίς e στο τέλος (υπάρχει άλλο μέλος με e). -
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το ορθογραφικό!
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Πώς ορίζεται η αρχοντιά;
Π Α Ι Δ Ε Ι Α, δηλαδή: ήθος, αισθητική, απλότητα και γενναιοδωρία.
Βλέπε και την κάπως ακραία περίπτωση του Φλωρεντινού τζέντλμαν, πιο πάνω.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Α, εξυπακούεται ότι δεν μου αρέσει να οδηγώ με γραβάτα, και ότι έχω ψηφίσει το -Α-. Όταν πρέπει να φοράω κοστούμι, εννοείται ότι βγάζω το σακάκι και το κρεμάω, για να οδηγήσω σαν άνθρωπος και για να μη τσαλακώνεται το ρημάδι!Απορώ γιατί επιμένεις στο ενδυματολογικο!
Π Α Ι Δ Ε Ι Α, δηλαδή: ήθος, αισθητική, απλότητα και γενναιοδωρία.
Σωστός!
-
Πόσο βαρεθήκατε επιτέλους να βλέπετε τα πάρκινγκ των νυχτερινών μαγαζιών πηγμένα από Μερκεντέ, Άουντι, Φερράρι, μεγάλες Alfa Romeo Jeεp και Καγιέν; Πόσο τους ζηλεύετε;
Πόσο απηυδήσατε από τα κατορθώματα των αεριτζίδων αρχόντων της ασφάλτου; Πόσα καντήλια κατεβάσατε όταν είδατε το τζιπ του νεόπλουτου κυρίου Γραβατίδη και της σεβαστής κυρίας Φοραωχρυσορολογίδου να διπλοπαρκάρουν δίπλα στο ταπεινό αμαξίδιό σας;Ναι, η αλήθεια είναι ότι έχω βαρεθεί να φοβάμαι μην με κλείσουν, την στιγμή που εγώ ο ίδιος μπορεί και να αφήσω το αυτοκίνητό μου 2χλμ μακρια προκειμένου να μην κλείνω άλλους(ΠΟΤΕ δεν θα διπλοπαρκάρω και ας ας λέει ότι θέλει η οπιαδήποτε παρέα που έχω μέσα στο αυτοκίνητο --- την έχω πατήσει μερικές φορές να με κλείσουν και ξέρω πως είναι ).
Να ζηλεύω τι, τα αυτοκίνητά τους; Ας πάρουν ότι θέλουν, αρκεί να σέβονται και τους υπόλοιπυς.
Κάιτι τέτοιες στιγμές, όταν με έχουν κλείσει, σκέφτομαι ΣΟΒΑΡΑ να αγοράσω κανένα Νiva(με bull bar, σκαλιά και τα λοιπά) και να αρχίσω να κοπανάω χωρίς να με νοιάζει για το τι θα πάθει το δικό μου αυτοκίνητο(όχι ότι πιο πολιτισμένο, το ξέρω).
Υ.Γ.: θυμάμαι ακόμα ένα περιστατικό με κάποια φιλαράκια που γυμναζόμασταν μαζί: είχαν κλείσει τον ένα απ'αυτούς, μας φώναξε και όπως ήταν το αυτοκίνητο του άλλου(και εξαφανισμένου) παράλληλα με τον δρόμο, το πιάσαμε και το γυρίσαμε ΚΑΘΕΤΑ!(και έτσι βγήκε το φιλαράκι, αλλά το αυτοκίνητο το αφήσαμε εκεί!) Δεν θέλω να σκέφτομαι τι βρισίδι άκουσε όταν θα ήρθε να το πάρει(αν δεν το είχε πάρει κανένας γερανός...)
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Υ.Γ.: θυμάμαι ακόμα ένα περιστατικό με κάποια φιλαράκια που γυμναζόμασταν μαζί: είχαν κλείσει τον ένα απ'αυτούς, μας φώναξε και όπως ήταν το αυτοκίνητο του άλλου(και εξαφανισμένου) παράλληλα με τον δρόμο, το πιάσαμε και το γυρίσαμε ΚΑΘΕΤΑ!(και έτσι βγήκε το φιλαράκι, αλλά το αυτοκίνητο το αφήσαμε εκεί!) Δεν θέλω να σκέφτομαι τι βρισίδι άκουσε όταν θα ήρθε να το πάρει(αν δεν το είχε πάρει κανένας γερανός...)Καλά είσαι τρελός; Δε χάνουν έτσι τέτοια σκηνικά. Σε τέτοιες περιπτώσεις στήνεσαι πίσω από έναν θάμνο με βιντεοκάμερα και περιμένεις να έρθει ο οδηγός.
-
Εγώ που φοράω γραβάτα και οδηγάω κορσάκι 1000αρι σε ποια κατηγορία ανήκω;;
παίδες ας μη βαζουμε ταμπέλες, δεν ξέρουμε πόσο αρέσει στον άλλον να φοράει κάθε πρωι το λαιμοσφήχτη...
Η λέξη γραβάτα είναι σε εισαγωγικά, αν πρόσεξες! Άλλη έννοια έχει.
Tελικά το κρασί του μεσημεριανού τραπεζιού ηταν δυνατό.. τωρα που ξύπνσηα κατάλαβα τη μλκια εγραψα... Κριμα που δεν εχουμε πρωτοχρονιά, θα ήταν η 1η του \ετους
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
ÎÝ÷áóåò íá âÜëåéò óôç êáôçãïñßá ôùí 'ãñâáôùìÝíùí' êáé ôïõò êáôü÷ïõò ìåãÜëùí Alfa.¼ðá...
Ç 166 äåí åßíáé éôáëéêÞ???!!!
Ãé' áõôü êáé äåí ìïõ ðïëõáñÝóåé öáßíåôáé!
Η αυτοκίνηση της "γραβάτας"