-
Αναθεωρωση η αμφισβητηση ειναι ο ρεβιζιονισμος?
-
Κυριολεκτικά, ρεβιζιονισμός σημαίνει αναθεωρητισμός. Όμως, υπάρχουν δύο ειδών αναθεωρητισμοί:
Ο αναθεωρητισμός που προέρχεται άνωθεν για ιδεολογικούς λόγους και δεν αποτελεί απότοκον αμφισβητήσεως, αλλά, αντιθέτως, αποτελεί εξέλιξη προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Επί παραδείγματι, ο αναθεωρητικός σιωνισμός, που, συνδυασμένος με τον εθνικό μεσσιανισμό, αποτελεί πλέον την επίσημη ιδεολογία του Ισραήλ. Δεν προήλθε από αμφισβήτηση, αλλά από διαπίστωση ότι οι ισραηλίτες άρχισαν να γίνονται πιο κοσμικοί, άθεοι και ανεκτικοί προς αλλόθρησκους και αλλόφυλους, κάτι που η ισραηλινή και ισραηλιτική ηγεσία δεν επιθυμούσε και δεν επιθυμεί.
Ο αναθεωρητισμός που προέρχεται από αμφισβήτηση. Π.χ. το 'η γη κινείται' που είπε ο Γαλιλαίος, αμφισβητώντας όσα έλεγε η εκκληcία και η τεκμηρίωση της ανυπαρξίας ιστορικής αξίας της 'αγίας γραφής'.
-
Ο χρήστης natasha.n έγραψε:
Για να περιοριστούμε στον φυλετικό ρατσισμό: οι ρατσιστές, δεν αποδέχονται την διαφορετικότητα. Ως εκ τούτου, θεωρούν μία φυλή που φέρει τα Χ χαρακτηριστικά, είναι ανώτερη (ή κατώτερη, ανάλογα με την οπτική γωνία που το βλέπει κανείς) της φυλής που φέρει τα Υ χαρακτηριστικά.
Δηλαδή,αποδέχονται τήν διαφορετικότητα αλλά όχι τήν ισόττητα.
Να ρωτήσω τώρα κάτι:
Είπαμε προηγουμένως για τούς παιδεραστές,και πραγματικά θα αυτοδικούσα απέναντί τους.
Θεωρείτε ότι,εφ'όσον είμαι αρνητικότατος απέναντι στούς παιδεραστές (τους τσουβαλιάζω όλους εδώ) και θα ήθελα να τους δώ στήν 'ψυρού',είμαι ρατσιστής απέναντι σε αυτούς;Υπάρχουν όρια που διαχωρίζουν ποιές 'ομάδες' μπορούμε να αντιπαθούμε χωρίς να αποκαλούμαστε ρατσιστές και ποιές όχι;
Είναι το ίδιο μία ομάδα που φέρει παραπλήσια φυλετικά χαρακτηριστικά (άσπροι,μαύροι,Τούτσι,Χούτου,Βλάχοι,Πόντιοι,Γύφτοι κ.λ.π.) και μίας ομάδα που έχει άλλα κοινά χαρακτηριστικά (εργασίας/παθών/εγκλημάτων/διαστροφών όπως π.χ. ταξιτζήδες/τζογαδόροι/δολοφόνοι/παιδεραστές)Είναι κάποιος που γνωρίζει τούς ακριβείς ορισμούς;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Για να περιοριστούμε στον φυλετικό ρατσισμό: οι ρατσιστές, δεν αποδέχονται την διαφορετικότητα. Ως εκ τούτου, θεωρούν μία φυλή που φέρει τα Χ χαρακτηριστικά, είναι ανώτερη (ή κατώτερη, ανάλογα με την οπτική γωνία που το βλέπει κανείς) της φυλής που φέρει τα Υ χαρακτηριστικά.
Δηλαδή,αποδέχονται τήν διαφορετικότητα αλλά όχι τήν ισόττητα.
Να ρωτήσω τώρα κάτι:
Είπαμε προηγουμένως για τούς παιδεραστές,και πραγματικά θα αυτοδικούσα απέναντί τους.
Θεωρείτε ότι,εφ'όσον είμαι αρνητικότατος απέναντι στούς παιδεραστές (τους τσουβαλιάζω όλους εδώ) και θα ήθελα να τους δώ στήν 'ψυρού',είμαι ρατσιστής απέναντι σε αυτούς;Υπάρχουν όρια που διαχωρίζουν ποιές 'ομάδες' μπορούμε να αντιπαθούμε χωρίς να αποκαλούμαστε ρατσιστές και ποιές όχι;
Είναι το ίδιο μία ομάδα που φέρει παραπλήσια φυλετικά χαρακτηριστικά (άσπροι,μαύροι,Τούτσι,Χούτου,Βλάχοι,Πόντιοι,Γύφτοι κ.λ.π.) και μίας ομάδα που έχει άλλα κοινά χαρακτηριστικά (εργασίας/παθών/εγκλημάτων/διαστροφών όπως π.χ. ταξιτζήδες/τζογαδόροι/δολοφόνοι/παιδεραστές)Είναι κάποιος που γνωρίζει τούς ακριβείς ορισμούς;
Δεν τιθεται θεμα ρατσισμου απεναντι στους παιδεραστες, ασελγουν εις βαρος ανηλικων......ριξε τους στην πυρρα, η ακομα καλυτερα σε κανα χαντακι, δεν μιλαμε για 'ζωα' γιατι θα αδικησουμε τους τετραποδους φιλους, μιλαμε για κτηνη στην χειροτερη τους μορφη!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Να ρωτήσω τώρα κάτι:Είπαμε προηγουμένως για τούς παιδεραστές,και πραγματικά θα αυτοδικούσα απέναντί τους.
Οι ομάδες 'παιδεραστές, δολοφόνοι, τζογαδόροι κλπ' προσδιορίζονται από την τέλεση μιας ενέργειας. Αρα η άποψη σου για τους παιδεραστές είναι στην ουσία η άποψή σου για την ενέργεια αυτή, και κατά συνέπεια για τον άνθρωπο που την τελεί.
Αυτό δεν ισχύει για τις υπόλοιπες ομάδες.
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Ερωτηση: ειναι ρατσισμος αν πει καποιος πως οι ιδιοι οι Εβραιοι δικαιωνουν τον Χιτλερ που τους κυνηγησε? Ποσα αμαχα γυναικοπαιδα καθαρισαν οι Εβραιοι με συνοπτικοτατες διαδικασιες στον προσφατο 'πολεμο' του Λιβανου......δλδ εσύ περίμενες να δεις Τις τελευταίες Μαλακίες των Ισραιληνών για να δικαιώσεις των Χίτλερ?
ΥΓ, φυσικά ΜΟΝΟ πάνω σε αυτόν τον τομέα και σε κανένα άλλο!!!
-
Δημήτρη,επειδή πάμπολες φορές τείνουμε μετα απο το τσουβάλιαμα κάποιων ανθρώπων να τους κατηγορούμε ομαδικά (π.χ, οι ταξιτζήδες,) χωρίς φυσικά να μας ενοχλεί το επάγγελμα του ταξιτζή,για αυτό θέλω να βρώ όρια ανάμεσα στίς δύο κατηγορίες
Μου φαίνεται δηλαδή,ότι,όπως και να έχει θα βρεθούνε κάποια 'κοινά-μεμπτά' χαρακτηριστικά για να τα χρησιμοποιήσουμε για να κατηγορήσουμε κάποιους ομαδικάΑυτό με πονηρεύει περισσότερο στο ότι αυτή η ενέργεια είναι έμφυτη.Δέν χρειαζόμαστε πραγματικά αίτια για να τσουβαλιάσουμε και να ρίξουμε τούς 'κακούς' στήν πυρά.Πιστεύω ότι το κάνουμε διότι είναι το φυσικό μας.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ερωτηση: ειναι ρατσισμος αν πει καποιος πως οι ιδιοι οι Εβραιοι δικαιωνουν τον Χιτλερ που τους κυνηγησε? Ποσα αμαχα γυναικοπαιδα καθαρισαν οι Εβραιοι με συνοπτικοτατες διαδικασιες στον προσφατο 'πολεμο' του Λιβανου......
δλδ εσύ περίμενες να δεις Τις τελευταίες Μαλακίες των Ισραιληνών για να δικαιώσεις των Χίτλερ?
Δηλαδή ρε παιδιά,δικαιώνετε εσείς τώρα τον Χίτλερ για τήν γεννοκτονία τών Εβραίων,επειδή οι Ισραηλινοί κάνουν κάτι παρόμοιο σήμερα;
Ωραίοι είστε ρε. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δημήτρη,επειδή πάμπολες φορές τείνουμε μετα απο το τσουβάλιαμα κάποιων ανθρώπων να τους κατηγορούμε ομαδικά (π.χ, οι ταξιτζήδες,) χωρίς φυσικά να μας ενοχλεί το επάγγελμα του ταξιτζή,για αυτό θέλω να βρώ όρια ανάμεσα στίς δύο κατηγορίες
Μου φαίνεται δηλαδή,ότι,όπως και να έχει θα βρεθούνε κάποια 'κοινά-μεμπτά' χαρακτηριστικά για να τα χρησιμοποιήσουμε για να κατηγορήσουμε κάποιους ομαδικάΑντρέα νομίζω ότι το όριο που ψάχνεις είναι η τέλεση (ή μη) μιας μεμπτής ενέργειας. Όλοι οι δολοφόνοι εξ ορισμού έχουν σκοτώσει (μεμπτή ενέργεια). Όλοι οι ταξιτζήδες εξ' ορισμού έχουν ταξί (καμία μεμπτή ενέργεια ως εδώ). Ο ρατσισμός είναι ότι εξαιτίας του ότι έχουν ταξί *υποθέτουμε *ότι θα κάνουν κάποια μεμπτή ενέργεια ή ότι θα έχουν κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά, πράγμα που δεν είναι αληθές για όλους. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Μου φαίνεται δηλαδή,ότι,όπως και να έχει θα βρεθούνε κάποια 'κοινά-μεμπτά' χαρακτηριστικά για να τα χρησιμοποιήσουμε για να κατηγορήσουμε κάποιους ομαδικάΑντρέα νομίζω ότι το όριο που ψάχνεις είναι η τέλεση (ή μη) μιας μεμπτής ενέργειας. Όλοι οι δολοφόνοι εξ ορισμού έχουν σκοτώσει (μεμπτή ενέργεια). Όλοι οι ταξιτζήδες εξ' ορισμού έχουν ταξί (καμία μεμπτή ενέργεια ως εδώ). Ο ρατσισμός είναι ότι εξαιτίας του ότι έχουν ταξί *υποθέτουμε *ότι θα κάνουν κάποια μεμπτή ενέργεια ή ότι θα έχουν κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά, πράγμα που δεν είναι αληθές για όλους. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ.
Το ίδιο λέμε Δημήτρη.
Εφ'όσων υποθέτουμε **με ευκολία **ότι θα κάνει μία πραξη κατακριταία ο ταξιτζής (ή ο μπάτσος,ο παπάς,ο χεβιμεταλάς,ο δικηγόρος,ο γιατρός κ.τ.λ.) αντί να υποθέτουμε ότι ΔΕΝ θα κάνει,για αυτό πιστεύω ότι η τάση αυτή (του να ομαδοποιούμε και να παρουσιάζουμε τήν ομάδα αυτή ώς εχθρική) είναι έμφυτη
Δέν θυμάμαι αυτή τη στιγμή κανένα αντίστροφο παράδειγμα,όπου π.χ. να κολλήσει η ρετσινιά τού 'καλού' απο τήν κοινωνία σε κάποια ομάδα ανθρώπων,που θα σήμαινε ότι έχουμε έμφυτη τήν τάση να ομαδοποιούμε και να επαινούμε μία ομάδα ανθρώπων
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ερωτηση: ειναι ρατσισμος αν πει καποιος πως οι ιδιοι οι Εβραιοι δικαιωνουν τον Χιτλερ που τους κυνηγησε? Ποσα αμαχα γυναικοπαιδα καθαρισαν οι Εβραιοι με συνοπτικοτατες διαδικασιες στον προσφατο 'πολεμο' του Λιβανου......
δλδ εσύ περίμενες να δεις Τις τελευταίες Μαλακίες των Ισραιληνών για να δικαιώσεις των Χίτλερ?
Εγω να τον δικαιωσω? Μονοι τους το κανουν.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δηλαδή ρε παιδιά,δικαιώνετε εσείς τώρα τον Χίτλερ για τήν γεννοκτονία τών Εβραίων,επειδή οι Ισραηλινοί κάνουν κάτι παρόμοιο σήμερα;
Ωραίοι είστε ρε.Επαναλαμβανω, εγω, εμεις δεν δικαιωνουμε κανεναν, το κανουν οι Εβραιοι απο μονοι τους, εμεις απλα παρακολουθουμε.
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Ωραίοι είστε ρε.Επαναλαμβανω, εγω, εμεις δεν δικαιωνουμε κανεναν, το κανουν οι Εβραιοι απο μονοι τους, εμεις απλα παρακολουθουμε.
Ευχαριστούμε, μας το λένε συνέχεια!
Απλα σκέψου ότι δεν πρέπει να κάνεις ότι δεν σου αρέσει να σου κάνουν.....σκέψου λοιπόν να στο έχουν κάνει, και να το κάνεις και εσύ σε άλλους μετά.....!
-
Οι Εβραιοι δεν εχουν κανει τιποτα....συμφωνα με τα λεγομενα τους παντα
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οχι ρε,δέν ρώτησα για τόν Τζάκσον πώς τόν αποκαλούνε οι μαύροι.
Τους μιγάδες άν τους δέχονται σαν μαύρους οι καθεαυτού μαύροι,ή άν τους θεωρούνε κατώτερους κ.λ.π. ρώτησαΤο ιδιο. Στα ματια μου εξαρταται απο το που μεγαλωνουν και ποιους συναναστρεφωνται. Πολλοι τους θεωρουν μη καθαρους και λιγουλακι προδοτες και χωρις καλο γενετικο παρελθον. Αλλα αυτο ειναι παρων και απο τους λευκους και απο τους μαυρους.
Τους μιγάδες δηλαδή,τους θεωρούνε ώς κατώτερους και μή καθαρούς οι λευκοί,αποκαλώντας τους 'μαύρος' ή 'έγχρωμους',ενώ αντιμετωπίζονται ώς κατώτεροι και μή-καθαροί απο τούς καθεαυτού μαύρους.
Δηλαδή,ούτε αυτοί που κρατάνε τήν εξουσία στήν κοινωνία,τους δίνουνε μία ισάξια θέση σε αυτήν,ούτε όμως και οι μέχρι πρότινος καταπιεσμένοι απο τους εξουσιαστές,θά δίνανε λίγο χώρο δίπλα τους να βολευτούνε οι νέοι 'κατώτεροι'
Γάμησέ τα.Προσεξε ειπα πολλοι αλλα οχι ολοι. Προσωπικα βλεπω να υπαρχουν λιγωτερο και λιγωτερο τετοιες αποψεις. Οι διαφυλετικες οικογενειες και τα παιδια συμβαινιυν πολυ πιο συχνα και πολυ λιγοτερα προβληματα υπαρχουν. Και φυσικα μην ξεχναμε οτι η νομοθεσια ειναι πολυ αυστηρη σε τετοιες περιπτωσεις.
Νικος
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ωραίοι είστε ρε.Εως και ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΙ θα έλεγα. ΟΥΣΤ!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ωραίοι είστε ρε.Εως και ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΙ θα έλεγα. ΟΥΣΤ!
O Χιτλερ και η παρεα του οχι μονο ανατριχιατικοι ηταν αλλα και κτηνη και απανθρωποι, αλλα οι Ισραηλινοι τι ειναι?
-
Εγώ έχω πει πάντως επανειλημμένως ορισμένα πράγματα:
-
Το ότι κάποιον τον δέρνανε τα άλλα παιδιά στο σχολείο δεν είναι δικαιολογία για να κακομεταχειρίζεται ως ενήλικος τους άλλους.
-
Αυτά που έκανε ο Χίτλερ σε μια παλαιότερη γενιά Εβραίων σε καμμία περίπτωση δεν δίνουν το δικαίωμα στην τωρινή γενιά Εβραίων να κάνει τα ίδια στους γειτονικούς της λαούς (που δεν τους πειράξανε και ποτέ τους Εβραίους, για να λέμε αλήθειες - ό,τι κάνανε και κάνουν οι Άραβες το κάνουν ευρισκόμενοι εν αμύνηι ή αντιστεκόμενοι σε μια βάρβαρη και ρατσιστική κατοχή και όχι ως επιτιθέμενοι). Δηλαδή, αν υιοθετήσουμε τη 'λογική' των Εβραίων, τι πρέπει εμείς να κάνουμε; Να βγάλουμε το άχτι μας για όσα μας κάνανε οι Τούρκοι αφανίζοντας Σκοπιανούς, Βούλγαρους, Αλβανούς, Κροάτες και Ρουμάνους; Κι αν κάτσουμε να συμπεριλάβουμε και όσα μας έκαναν οι βυζαντινοί αυτοκράτορες και οι σταυροφόροι και ο Αλάριχος και οι πρώιμοι χριcτιανοί, τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε το άχτι μας; Να ξεκληρίσουμε την ανθρωπότητα;
Υπό αυτό το πρίσμα, κάπου λες 'για ένα λεπτό, αυτοί είναι χειρότεροι από τον Χίτλερ' ή 'ρε μπας και δεν είναι αναίτιος ο αντιεβραϊσμός;'. Σημειώστε ότι δεν χρησιμοποιώ την εσφαλμένη λέξη 'αντισημιτισμός', διότι οι Εβραίοι είναι μόνον ένας μικρός κλάδος των σημιτικών φύλων - σημαντικά πολυπληθέστεροι είναι οι Άραβες. Άρα, αν είσαι αντισημίτης, αντιπαθείς πρωτίστως τους Άραβες. Εάν, βεβαίως, θέλουμε να κυριολεκτούμε και να ακριβολογούμε και όχι να παίζουμε με τις λέξεις.
-
-
Η διαφορά είναι ότι το Χίτλερ χαρακτηρίζουμε ως κτήνος (το ίδιο ο Ες, ο Άιχμαν, ο Γκέμπελς, ο Χάινριχ και όποιος ενεπλάκτη στη μαζική εξολόθρευση Εβραίων, τσιγκάνων, κομμουνιστών, ομοφυλόφιλων κ.λπ.) όχι ΟΛΟΥΣ τους Γερμανούς.
Έτσι λοιπόν κτήνος είναι ο Αριέλ Σαρόν, τα πρωτοπαλίκαρα του Λικούντ, οι αξιωματικοί του Ισραηλινού στρατού που διατάζουν την ισοπέδωση ολόκληρων οικισμών στα κατεχόμενα. Όχι ΟΛΟΙ οι Ισραηλινοί. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
[
Προσεξε ειπα πολλοι αλλα οχι ολοι. Προσωπικα βλεπω να υπαρχουν λιγωτερο και λιγωτερο τετοιες αποψεις. Οι διαφυλετικες οικογενειες και τα παιδια συμβαινιυν πολυ πιο συχνα και πολυ λιγοτερα προβληματα υπαρχουν. Και φυσικα μην ξεχναμε οτι η νομοθεσια ειναι πολυ αυστηρη σε τετοιες περιπτωσεις.Νικος
Εχεις υπ'όψιν σου καμία έρευνα ή στατιστική που να εξηγεί τό πώς εξελίσεται φυλετικά η κοινωνία τών ΗΠΑ απο τους τελευταίους δύο αιώνες;
Πόσο τα εκατό είναι λευκοί,πόσο μαύροι,πόσο μιγάδες κ.λ.π.;Υποθέτω ότι η συντριπτική πλειοψηφεία (πάνω απο 70% υποθέτω) θα είναι λευκοί έ;
Ρατσισμός -όλων των ειδών-