-
Ο χρήστης zambia έγραψε:
oχι οτι δεν συμβαινουν αυτα, αλλα μην πιστευεις οτι ακους MANDAKOS
αληθεια ειναι αυτο το γεγονος και εγω στην αρχη ελεγα οτι ειναι ψεμα αλλα μετα το διαβασα στο internet
το διαβασες ως αρθρο σε σελιδα εφημεριδας ή σαν ιστοριουλα σε καποια σελιδα??
Μου ηρθε και μενα αυτη η ιστορια....Μονο που θυμαμαι οτι παλιοτερα ειχε κυφορησει ακομα και στις ειδησεις μια παρομοια για εκεινον τον τυπο που ειχε ξυπνησει στη μπανιερα μεσ'τον παγο χωρις το ενα του νεφρο
Απατη????
Δεν ειπα εγω οτι ειναι απατη, ισα ισα ειπα οτι συμβαινουν αυτα!! Ειπα οτι το συγκεκριμενο δεν ξερω αν ισχυει-αν ισχυε σε ελληνικο σχολειο και κυκλοφορουσε ετσι ως γεγονος δεν θα γινοταν χαμος στις ειδησεις κλπ κλπ?!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
oχι οτι δεν συμβαινουν αυτα, αλλα μην πιστευεις οτι ακους MANDAKOS
αληθεια ειναι αυτο το γεγονος και εγω στην αρχη ελεγα οτι ειναι ψεμα αλλα μετα το διαβασα στο internet
το διαβασες ως αρθρο σε σελιδα εφημεριδας ή σαν ιστοριουλα σε καποια σελιδα??
αρχικα το ακουσα που το ελεγε η μητερα μου στον πατερα μου μετατο διαβασα σε μια ιστοσελιδα σαν αρθρο
-
καλά καλά...αυτό είναι που λέμε Urban Legend. Προσωπικά είχα διαβάσει το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ πράγμα πριν λίγα χρόνια στα αγγλικά.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
καλά καλά...αυτό είναι που λέμε Urban Legend. Προσωπικά είχα διαβάσει το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ πράγμα πριν λίγα χρόνια στα αγγλικά.Μα ακριβως αυτο λεω. Αυτη η ιστορια κυκλοφορει χρονια τωρα, με μικροαλλαγες στις διαφορες εκδοχες της.
-
Λοιπόν για να μην πιστεύετε ό,τι θέλετε στο μέλλον θα σας πω τα χαρακτηριστικά των Urban Legends:
-Ποτέ μα ποτέ δεν αναφέρεται ΑΚΡΙΒΩΣ που έγινε το περιστατικό
-Ποτέ δεν αναφέρει ονόματα
-Ποτέ δε λέει πότε ακριβώς έγινε το περιστατικό
-Δεν θα το δείξουν οι ειδήσεις ή γενικότερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκτός κιαν μιλάμε για εφημερίδες Espresso ή για κανάλια τύπου Star... -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
καλά καλά...αυτό είναι που λέμε Urban Legend. Προσωπικά είχα διαβάσει το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ πράγμα πριν λίγα χρόνια στα αγγλικά.
Μα ακριβως αυτο λεω. Αυτη η ιστορια κυκλοφορει χρονια τωρα, με μικροαλλαγες στις διαφορες εκδοχες της.
Ο σκοπός των Αστικών Μύθων είναι να τρομάξουν ανθρώπους γι' αυτό και μόνο αυτοί οι μυθοι αναφέρονται σε φαντάσματα ή σε νεφρά και ξέρω και'γω σε τι άλλο...
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Μα ακριβως αυτο λεω. Αυτη η ιστορια κυκλοφορει χρονια τωρα, με μικροαλλαγες στις διαφορες εκδοχες της.
Ο σκοπός των Αστικών Μύθων είναι να τρομάξουν ανθρώπους γι' αυτό και μόνο αυτοί οι μυθοι αναφέρονται σε φαντάσματα ή σε νεφρά και ξέρω και'γω σε τι άλλο...
correct Επισης να κινησουν την περιεργεια αυτων που το ακουν ωστε να το μεταδωσουν και αυτοι σε αλλους (αλλη πασιγνωστη ιστορια αυτη με την συγκατοικο που εμενε με μια νεκροφιλη)
-
Ας μην ξεχναμε και την αλλη ιστορια με τον τυπο που γνωριζει μια γκομενα κ μετα τα σχετικα πανε στο ξενοδοχειο για τα καθεκαστα
Οταν ξυπνησε το πρωι ειδε με τρομο στον καθρεπτη ' Καλως ηρθες στον κοσμο του Aids' (ο ιδιος τυπος ομως την ειχε κολλησει την γκομενα συφιλη,αλλα δεν της το ειπε κανενας )
Βεβαια υπαρχει και η παραλλαγη του(λιγοτερο φοβιστικη ομως) που ξυπνησε ο ιδιος τυπος μεσα σε μια μπανιερα γεματη παγακια(τρελο hung over θα ειχε ο καημενος) και αιματα(τοσο αιμα ουτε στο η διασωση του στρατιωτη Ραϊαν) κ με τρομο παλι καταλαβε οτι του ελειπε ο ενας νεφρος(δεν πειραζει μαστορα ο εχων 2 πρεπει να δινει τον ενα)
Urban legends....
-
και να πονηρεψουν λιγο τους λιγοτερο υποψιασμενους...που πας ρε ζευγαρακι στα σκοτεινα χωραφια? ξερεις τι μπορει να υπαρχει εκει?
-
στη πραγματικοτητα θυμαμαι στις αρχες του ετους ζευγαρι σε αλσος της αττικης. δε θυμαμαι αν ηταν στα γνωστα βουνισια στεκια, που ο ανδρας δολοφονηθηκε και η κοπελα βιαστηκε...
οποτε πρεπει ολοι να ειναι σε εγρηγορση...ποσα παιδακια εχουν εξαφανιστει μετα τους ολυμπιακους, τα λεγομενα παιδια των φαναριων...ειχα ακουσει ενα εξωφρενικο νουμερο!
καθε urban myth εχει ενα περιστατικο ως αφετηρια... -
Καλά μη το παραχοντρένουμε τώρα. Πάντως το σπαστικό είναι όταν έχεις ακούσει τέτοιο 'μύθο' και ξέρεις σίγουρα ότι είναι, έρχεται φιλαράκι σου και σου λέει ότι συνέβει τάχα σε κάποιον γνωστό του, και όσο κι αν προσπαθείς εσύ να του πεις με τρόπο ότι λεέι π@π@ριές αλλά χωρίσ να παραξηγηθεί εκείνος να συνεχίζει ακάθεκτος.Τον βαράς για δεν τον βαράς μετά?
-
σε γυναικα στη γαλλια νομιζω εγινε αυτο...πριν απο εναν μηνα!
προς το παρον παει καλα, τη παρακολουθουν ψυχολογοι γιατι δε ξερουν πως θα αντιδρασει στη νεα εικονα της...επισης, συνεπεια της επεμβασης ειναι οτι για την υπολοιπη ζωη της θα της χορηγουνται ισχυρα κατασταλτικα...
το περιστατικο ξεκινησε οταν τη δαγκωσε ο σκυλος της στο προσωπο για αγνωστο λογο... -
άλλωστε μην ξεχνάτε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο αρρωστημένη από την πιο άρρωστη φαντασία......
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Λοιπόν για να μην πιστεύετε ό,τι θέλετε στο μέλλον θα σας πω τα χαρακτηριστικά των Urban Legends:
-Ποτέ μα ποτέ δεν αναφέρεται ΑΚΡΙΒΩΣ που έγινε το περιστατικό
(snip)Προσθέτω:
- Πάντα αρχίζει με τη φράση: 'Το παρακάτω είναι αληθινή ιστορία'.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
σε γυναικα στη γαλλια νομιζω εγινε αυτο...πριν απο εναν μηνα!
προς το παρον παει καλα, τη παρακολουθουν ψυχολογοι γιατι δε ξερουν πως θα αντιδρασει στη νεα εικονα της...επισης, συνεπεια της επεμβασης ειναι οτι για την υπολοιπη ζωη της θα της χορηγουνται ισχυρα κατασταλτικα...
το περιστατικο ξεκινησε οταν τη δαγκωσε ο σκυλος της στο προσωπο για αγνωστο λογο...Σωστό.
Μόνο μια διόρθωση στην αρχική δημοσίευση...Ο δότης δεν ήταν νεκρός, αλλά εγκεφαλικά νεκρός, δηλ ήταν ζωντανός!!!
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=667413
[...]
Στις μεταμοσχεύσεις προσώπου δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί νεκρός δότης.
[...]
Οι συγγενείς του δότη, τέλος, θα έπρεπε να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την αφαίρεση του προσώπου του πριν τη διακοπή της μηχανικής υποστήριξης. -
Τελικά παντού υπάρχει ένας 'mythos' .
-
ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΙΑ '' ΓΙΑΓΙΑ'', ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.....
Αν ήταν αληθινή η ιστορία, η γιαγιά θα είχε βουτήξει το παιδί και δεν θα το έστελνε σε άλλο σπίτι.
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΤΥΧΗ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ.
Η ΜΗΤΕΡΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΕΞΗΣ:'' ΠΑΡΤΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΦΡΑ''*
Αν το παιδί πήγαινε στο σπίτι που το έστειλε η γιαγιά, δε νομίζω ότι υπήρχε λόγος να γράφει το γράμμα μέσα 'ΠΑΡΤΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΦΡΑ' τι άλλο θα μπορούσαν να του κάνουν? Να του πάρουν το συκώτι? Ή μήπως η γιαγιά εξέτασε το παιδί πριν το στείλει και αποφάσισε ότι τα νεφρά του ήταν άριστο μόσχευμα?
Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΗΤΑΝ ...ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ.!!!
Αφού το σπίτι ήταν κοντά, γιατί η γιαγιά έγραψε την διεύθυνση επάνω?Για να την βρει η αστυνομία πιο εύκολα?
-
Δεν το παιζω εξυπνος αλλα απορω πραγματικα αν υπαρχουν τοσο αθωοι (δεν γραφω κατι αλλο για να μην παρεξηγηθω) ανθρωποι που πιστευουν τετοιες σαχλαμαρες.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
http://www.softlab.ece.ntua.gr/~sivann/pub/swf/may02-smilepop-soapbox4.swf -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν το παιζω εξυπνος αλλα απορω πραγματικα αν υπαρχουν τοσο αθωοι (δεν γραφω κατι αλλο για να μην παρεξηγηθω) ανθρωποι που πιστευουν τετοιες σαχλαμαρες.«Μόνο δυο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και δεν είμαι καθόλου βέβαιος για το πρώτο», Αϊνστάιν
Μια πραγματική ιστορία - εφιάλτης!!!