-
Ο χρήστης soundworks57 έγραψε:
Μου αρέσιε που βγάζεις συμπεράσματα έτσι αβίαστα.
Το ότι το εργοστάσιο δεν παραδίδεια νταλλακτικά για super cinq δεν το λαμβάνει ςκαθόλου? Μόνο όσα είναι στοκ από το εργοστάσιοAλλο ειναι η επαρκεια ανταλλακτικων και αλλο να ξερει ο υπαλληλος πως να τα βρει στο ειδικο προγραμμα της εταιριας .Αλλο να σου λενε οτι αυτο το μοντελο δεν υπαρχει και αλλο να σου λενε οτι αυτο το ανταλλακτικο δεν παραγεται πλεον.
-
Από το σούπερ 5 και μετά είναι απόλυτως αυτοματοποιημένη η επιλογή.
Αν πας αυτή την στιγμή σε αντιπροσωπεία RENAULT και ζητήσεις ένα ανταλλάκτικό για οποιοδήποτε RENAULT Super 5 η απάντηση που μάλλον θα πάρεις είναι ό,τι το αυτοκίνητο δεν υπάρχει στο DIALOGYS και δεν μπορούν να σου βρούν ανταλλακτικά.
Τι συμβαίνει τώρα.
Το αυτοκίνητο υπάρχει και παραυπάρχει αλλά με την περιγραφή: super cinq (δηλαδή 5) και όχι super 5.
Αυτό παιδιά δεν το ξέρουν πολλοί και από την τωρινή κεντρική αντιπροσωπεία και δεν το υποθέτω αυτό αλλά το έζησα στο πετσί μου, όταν πήγα να αγοράσω ένα ανταλλακτικό για το 5 Turbo.
Και καλά τα παιδιά σε μαγαζιά αυτά δεν ήταν και χτες για να γνωρίζουν (αν και αυτό δεν είναι δικαιολογία) οι ανταλλακτηκάριοι και οι τεχνικοί στην κεντρική αντιπροσωπεία;
Αυτό για να καταλάβετε πόσο ενημερωμένοι είναι όλοι αυτοί οι τύποι που δουλεύουν στο χώρου του αυτοκινήτου.Μου αρέσιε που βγάζεις συμπεράσματα έτσι αβίαστα.
Το ότι το εργοστάσιο δεν παραδίδεια νταλλακτικά για super cinq δεν το λαμβάνει ςκαθόλου? Μόνο όσα είναι στοκ από το εργοστάσιοΕγώ νομίζω, πως ο άνθρωπος απλά τόνισε, ότι υπάλληλοι που δουλεύουν στα τμήματα ανταλλακτικών των επίσημων εισαγωγέων, δεν μπορούν καν να χρησιμοποιήσουν σωστά τα εργαλεία που τους παρέχει το εργοστάσιο, ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους...
Διαφωνώ...
Εσύ φίλε μου διαφωνείς μόνο για να διαφωνείς.
Με καλύπτει απόλυτως η απάντηση που πήρες από τον Covus από τον ΒILL33 και από τον bibendum.
Το ό,τι εσύ κατάλαβες από ένα απολύτως σαφές κείμενο, διαφορετικό νόημα είνα δικό σου θέμα... -
Προ PGA πάντως όταν χρειάστηκα ένα ανταλλακτικό -το οποίο μέχρι να φτάσω στο τμήμα ανταλλακτικών της αντιπροσωπίας είχα ξεχάσει πως ακριβώς πρέπει να το ζητήσω- αλλά 'περιγραφικά' και με το μοντέλο και έτος, το βρήκαν και μου το έδωσαν. Στο πρόγραμμα τους -για περιπτώσεις ανίδεων ... βλέπε εμένα- είχαν μέχρι και σχέδια για να μπορούν να δουν τι ακριβώς θέλεις.
Τουλάχιστον σε 2 αντιπροσωπίες εδώ πάνω (η μία δεν υπάρχει πλέον) που χρειάστηκα ανταλλακτικά στα τμήματα ανταλ/κων τους είχαν έμπειρους υπαλλήλους και καταλαβαιναν τι θέλεις ακόμα και με περιγραφή.
Προφανώς όταν αλλάζεις πρόγραμμα στους υπολογιστές πρέπει να γίνονται και τα ανάλογα σεμινάρια/εκπαιδευσεις των χειριστών καθώς επίσης και τα προγράμματα να έχουν και μια πιο απλή 'αναζήτηση'. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στο πρόγραμμα τους -για περιπτώσεις ανίδεων ... βλέπε εμένα- είχαν μέχρι και σχέδια για να μπορούν να δουν τι ακριβώς θέλεις.Νομίζω είναι κατάλληλη στιγμή και αφορμή να ρωτήσω πώς μπορεί να προμηθευτεί κανείς το repair manual (ή πώς αλλιώς το λένε...). Παράδειγμα: αγοράζω αύριο το νέο Megane. Αν το ζητήσω, μπορεί ο αντιπρόσωπος να μου το δώσει ή όχι;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Προ PGA πάντως όταν χρειάστηκα ένα ανταλλακτικό -το οποίο μέχρι να φτάσω στο τμήμα ανταλλακτικών της αντιπροσωπίας είχα ξεχάσει πως ακριβώς πρέπει να το ζητήσω- αλλά 'περιγραφικά' και με το μοντέλο και έτος, το βρήκαν και μου το έδωσαν. Στο πρόγραμμα τους -για περιπτώσεις ανίδεων ... βλέπε εμένα- είχαν μέχρι και σχέδια για να μπορούν να δουν τι ακριβώς θέλεις.
Τουλάχιστον σε 2 αντιπροσωπίες εδώ πάνω (η μία δεν υπάρχει πλέον) που χρειάστηκα ανταλλακτικά στα τμήματα ανταλ/κων τους είχαν έμπειρους υπαλλήλους και καταλαβαιναν τι θέλεις ακόμα και με περιγραφή.
Προφανώς όταν αλλάζεις πρόγραμμα στους υπολογιστές πρέπει να γίνονται και τα ανάλογα σεμινάρια/εκπαιδευσεις των χειριστών καθώς επίσης και τα προγράμματα να έχουν και μια πιο απλή 'αναζήτηση'.Το πρόγραμμα είναι το ίδιο από το 2000 που ήρθε στην Ελλάδα, γίνεται κάθε μέρα και καλύτερο και είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Τώρα αν δεν ξέρεις ό,τι το 5 στα Γαλλικά λέγεται cinq και οι Γάλλοι γουστάρουν να το λένε έτσι είναι άλλο πράγμα. Δεν χρειάζονται πάντα απόλυτες γνώσεις για ένα πράγμα. Χρειάζεται και λίγο εξυπνάδα.
Επίσης στα μαγαζιά οι υπάλληλοι (όπως σε όλες τις δουλειές δηλαδή) είναι και λίγο 'αναλώσιμοι'. Σήμερα είμαι εγώ, αύριο άλλος. Η κεντρική αντιπροσωπεία όμως επιβάλεται να έχει στις θέσεις αυτές ανθρώπους με άριστες γνώσεις. -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Στο πρόγραμμα τους -για περιπτώσεις ανίδεων ... βλέπε εμένα- είχαν μέχρι και σχέδια για να μπορούν να δουν τι ακριβώς θέλεις.
Νομίζω είναι κατάλληλη στιγμή και αφορμή να ρωτήσω πώς μπορεί να προμηθευτεί κανείς το repair manual (ή πώς αλλιώς το λένε...). Παράδειγμα: αγοράζω αύριο το νέο Megane. Αν το ζητήσω, μπορεί ο αντιπρόσωπος να μου το δώσει ή όχι;
Πάρε εσύ το MEGANE και όλο και κάτι θα γίνει. Τώρα αν είναι επίσημα ή ανεπίσημα δεν παίζει ρόλο.
Σου έχω στείλει ένα ΠΜ. Έχω μια ερώτηση.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Αν πας αυτή την στιγμή σε αντιπροσωπεία RENAULT και ζητήσεις ένα ανταλλάκτικό για οποιοδήποτε RENAULT Super 5 η απάντηση που μάλλον θα πάρεις είναι ό,τι το αυτοκίνητο δεν υπάρχει στο DIALOGYS και δεν μπορούν να σου βρούν ανταλλακτικά.
Τι συμβαίνει τώρα.
Το αυτοκίνητο υπάρχει και παραυπάρχει αλλά με την περιγραφή: super cinq (δηλαδή 5) και όχι super 5.
Αυτό παιδιά δεν το ξέρουν πολλοί και από την τωρινή κεντρική αντιπροσωπεία και δεν το υποθέτω αυτό αλλά το έζησα στο πετσί μου, όταν πήγα να αγοράσω ένα ανταλλακτικό για το 5 Turbo.
Και καλά τα παιδιά σε μαγαζιά αυτά δεν ήταν και χτες για να γνωρίζουν (αν και αυτό δεν είναι δικαιολογία) οι ανταλλακτηκάριοι και οι τεχνικοί στην κεντρική αντιπροσωπεία;
Αυτό για να καταλάβετε πόσο ενημερωμένοι είναι όλοι αυτοί οι τύποι που δουλεύουν στο χώρου του αυτοκινήτου.Μου αρέσιε που βγάζεις συμπεράσματα έτσι αβίαστα.
Το ότι το εργοστάσιο δεν παραδίδεια νταλλακτικά για super cinq δεν το λαμβάνει ςκαθόλου? Μόνο όσα είναι στοκ από το εργοστάσιοΕγώ νομίζω, πως ο άνθρωπος απλά τόνισε, ότι υπάλληλοι που δουλεύουν στα τμήματα ανταλλακτικών των επίσημων εισαγωγέων, δεν μπορούν καν να χρησιμοποιήσουν σωστά τα εργαλεία που τους παρέχει το εργοστάσιο, ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους...
Διαφωνώ...
Με καλύπτει απόλυτως η απάντηση που πήρες από τον Covus από τον ΒILL33 και από τον bibendum.
Το ό,τι εσύ κατάλαβες από ένα απολύτως σαφές κείμενο, διαφορετικό νόημα είνα δικό σου θέμα...¨οχι φίλε μου αλλα μερικά πράγματα δεν λέγονται στα fora...και δεν τα ξέρεις όλα πίστεψε με, επειδή δούλευες κάποτε στην εισαγωγική.
Το τι καταλαβαίνω εγώ, είναι δικό μου θέμα, και καταλαβαίνω πολλά πίστεψε με,α λλά βαρέθηκα να ακούω τις κατα καιρούς επιθέσεις σου από ασφαλές πεδίο, για ανθρώπους που ξέρω ότι δουλεύουν και προσπαθούν για το καλύτερο.
Ο καθένας μπορεί να έχει μια άποψη, είναι το μόνο εύκολο, αλλά πρέπει να την τεκμηριώνεις.
¨Εγινα κατανοητός ? -
Τι συμβαίνει τώρα.
Διαφωνώ...
Το ό,τι εσύ κατάλαβες από ένα απολύτως σαφές κείμενο, διαφορετικό νόημα είνα δικό σου θέμα...¨οχι φίλε μου αλλα μερικά πράγματα δεν λέγονται στα fora...και δεν τα ξέρεις όλα πίστεψε με, επειδή δούλευες κάποτε στην εισαγωγική.
Το τι καταλαβαίνω εγώ, είναι δικό μου θέμα, και καταλαβαίνω πολλά πίστεψε με,α λλά βαρέθηκα να ακούω τις κατα καιρούς επιθέσεις σου από ασφαλές πεδίο, για ανθρώπους που ξέρω ότι δουλεύουν και προσπαθούν για το καλύτερο.
Ο καθένας μπορεί να έχει μια άποψη, είναι το μόνο εύκολο, αλλά πρέπει να την τεκμηριώνεις.
¨Εγινα κατανοητός ?Αν δεν γουστάρεις να διαβάζεις τι γράφω μην το κάνεις. Κοιτά να κάνεις καλά την δουλειά σου και άσε το απειλητικό-αγανακτισμένο ύφος γιατί δεν περνάει.
Έγινα κατανοητός; -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Τι συμβαίνει τώρα.
Διαφωνώ...
¨Εγινα κατανοητός ?Αν δεν γουστάρεις να διαβάζεις τι γράφω μην το κάνεις. Κοιτά να κάνεις καλά την δουλειά σου και άσε το απειλητικό-αγανακτισμένο ύφος γιατί δεν περνάει.
Έγινα κατανοητός;Kαι εσύ να αφήσεις το ειρωνικό και χιλίων καρδηναλίων ύφος γιατί επίσης δεν περνάει.
Και να δεν γουστάρεις να διαβάζεις αυτά που γράφω επίσης μην το κάνεις ?
Κατάλαβες ? -
**Κυριοι τελος .[mod] **
-
Λοιπον back on topic , εχθες στην Renault ΡΕΜΕΣ στην Παλληνη ειχε πρωτη μουρη προς πωληση μεταχειρισμενο VelSatis με τιμη 11,000 € μιλαμε για ΤΗΝ απαξιωση !
-
Νομίζω ότι είναι κάτι αναμενόμενο...
Είναι ένα αυτοκίνητο που στην Ελλάδα έχει πουλήσει 30-40 κομμάτια όλα κι όλα, που η πλειοψηφία του κόσμου δεν γνωρίζει καν την ύπαρξή του και ζούμε σε μια περίοδο κρίσης που οποιοδήποτε 2λιτρο πωλείται χαμηλότερα.Βέβαια θεωρώ πως όποιος αγόραζε το Vel Satis στην Ελλάδα ως νέο αυτοκίνητο γνώριζε ότι θα είχε ένα θεματάκι στη μεταπώλησή του.
Και μιας κ αναφερθήκαμε στα 2λιτρα, να σημειώσω ότι τις προάλλες που είχα περάσει από έκθεση με φίλο να δει το clio, o αντιπρόσωπος μου είπε ότι δίνουν πλέον το Clio RS στα 21.000 και κάτι, τη Laguna Coupe στα 27-28.000, το Koleos κοντά στα 20.000. Είναι φοβερές τιμές αν κάποιος αντέχει τη συντήρησή τους. Πάντως ακόμη δεν έχουν δημοσιευθεί κάπου οι προσφορές αυτές.
-
Κι αν τους πας το αυτοκίνητό σου γι' ανταλλαγή, πόσο νομίζεις θα το πάρουν ;
-
θα το παρουν αραγε;
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Λοιπον back on topic , εχθες στην Renault ΡΕΜΕΣ στην Παλληνη ειχε πρωτη μουρη προς πωληση μεταχειρισμενο VelSatis με τιμη 11,000 € μιλαμε για ΤΗΝ απαξιωση !Στη Renault (και δεν είναι η μόνη βέβαια) όλα της τα αυτοκίνητα αυτό το μεταπωλητικό μέλλον έχουν.
Στο μόνο που δεν με εκπλήσει είναι στο Velsatis!Πάντως και στο Koleos των 20.000€ καινούριο ... φαντάσου πόσο θα πωλείτε σαν μτχ! Μπορεί κανένα παλιότρεο SPortage/Tuscon να είναι και ακριβότερα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Λοιπον back on topic , εχθες στην Renault ΡΕΜΕΣ στην Παλληνη ειχε πρωτη μουρη προς πωληση μεταχειρισμενο VelSatis με τιμη 11,000 € μιλαμε για ΤΗΝ απαξιωση !
Στη Renault (και δεν είναι η μόνη βέβαια) όλα της τα αυτοκίνητα αυτό το μεταπωλητικό μέλλον έχουν.
Στο μόνο που δεν με εκπλήσει είναι στο Velsatis!Πάντως και στο Koleos των 20.000€ καινούριο ... φαντάσου πόσο θα πωλείτε σαν μτχ! Μπορεί κανένα παλιότρεο SPortage/Tuscon να είναι και ακριβότερα.
Έίδα σήμερα ένα Vel Satis στην Πολίχνη... πρέπει να είσαι τυφλός για να το αγοράσεις!
-
Πολύ μπροστά από την εποχή του ... Τόσο μπροστά που ούτε ακόμα και τωρα δεν έφτασε η εποχή του!
Η Renault βέβαια έχει και άλλη 'τραγωδία' λίγο πριν, το ... Avantime ευτράπελο! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έίδα σήμερα ένα Vel Satis στην Πολίχνη... πρέπει να είσαι τυφλός για να το αγοράσεις!
Τυφλός και με ψυχολογικά προβλήματα
Πολύ μπροστά από την εποχή του ... Τόσο μπροστά που ούτε ακόμα και τωρα δεν έφτασε η εποχή του!
Η Renault βέβαια έχει και άλλη 'τραγωδία' λίγο πριν, το ... Avantime ευτράπελο!Αυτός είναι ο υπεύθυνος αυτων των design disasters ο κύριος Patrick le Quément
τον οποίο είχε προσλάβει ο Raymond Levy CEO της Renault το 1987 για να τους ανεβάσει τις πωλήσεις με τα σχέδια του
Παραδόξως εκατσε 22 χρονια στην Renault ως head designer
Πρέπει να είχε βύσμα τον προεδρο δεν εξηγείτε αλλιως -
εμενα το Avantime μ αρεσε πολυ...και οταν το χα δει απο κοντα με γαλλικες πινακιδες ειχα παθει τη πλακα μου...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
εμενα το Avantime μ αρεσε πολυ...και οταν το χα δει απο κοντα με γαλλικες πινακιδες ειχα παθει τη πλακα μου...Θεώρησε το τύχη που είδες ένα απο τα ... 'Only 8,270 were built from 2001 to 2003'. (http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Avantime).
Δεν το έχω δει live ποτέ. Ούτε στο Παρίσι που έχω πάει 2 φορές. Ελπίζω κάποτε να το δω σε κανένα Μουσείο της Renault για να μου φύγει και το ερωτηματικό!
RENAULT FORUM