-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
για το A/C που διάβασα, φίλος με clio που σταμάτησε να δουλεύει το A/C άκουσε διάφορα, από αντικατάσταση συμπιεστή έως.... άστο!
Τελικά με τους μηχανικούς μου που μίλησε τον ρώτησαν αν έχει βάλει ποτέ φρέον!
Φυσικά ήταν αρνητική η απάντηση κ του είπαν ότι το πιθανότερο έχει μείνει από φρέον κ για να μην πάθει ζημιά ο συμπιεστής δεν δίνει εντολή να δουλέψει!Όντως πήγε το μέτρησε κ ήταν 'άδειο' έβαλε φρεον κ όλα καλά
Ο συμπιεστής όταν χαλάει κάνει πολύ θόρυβο κατά διαστήματα.Μακάρι να είναι όλα τα προβλήματα τόσο απλά σαν την διαροή φρεον αλλά δυστυχώς δεν είναι.Από εκεί και πέρα πρέπει ο καθένας να ανοίγει τα μάτια του και να μην καταπίνει αμάσητο ότι του λενε.
-
800Ε; Ρε τους λήσταρχους.
Τhvarveris θα τους τα πω,σ'ευχαριστώ πολυ.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
σερβις σε Clio II 1.4 or 1.6 16v σε αντιπροσωπεία έχουμε πληρώσει από 600€ (το στάνταρτ εκτός από 20% έκπτωση που έκαναν σε κάποιους) έως και 850 ευρώ!!! με αντλία κ τακάκια!
Την Πάτρα την αναφέρω διότι κ τα δύο συνεργεία είναι κορυφαία κ πλήρες σερβις με αντλίες, βαλβολίνες, φίλτρα ακόμα κ A/C κ τακάκια πλήρωσε φίλη σε clio II 1.6 16v προ μηνός 335 ευρώ!
Πάντως έχουν ξεφύγει με το τι ζητάνει κ τι χρεώνουν κ δυστυχώς δεν είναι μόνο στα Renault αυτό...
Τα 335 που λες κατεβαίνουν και κάτω από 300 και χωρίς χάρες και εκπτώσεις.
Θοδωρή έγραψες ότι χρεώνετε 400 ευρώ κ τώρα ότι κατεβαίνει κ κάτω από 300
Τι εννοείς ή κάτι δεν κατάλαβα εγώ?Πάντως τα 335 ήταν κανονική τιμή όχι με έκπτωση ή χάρη!
Στην Renault (αντιπροσωπεία) μας χρέωσαν στο ΙΙ 1.6 6v που έχουμε 600 ευρώ κ επειδή ήξερα κάποιον μέσα μου έκαναν 20% έκπτωση κ δεν χρέωσαν την επισκευή του παραθυρου του συνοδηγού που είχε σπάσει το γνωστό πλαστικό 'δόντι' οπότε πληρώσαμε 480 ευρώΑχχχ τι να κάνουμε που ήταν επείγον κ δεν προλάβαινα να το πάω Πάτρα...
-
ειμαι το μονο twingo !!!
και ειμαι και προβληματικο
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
σερβις σε Clio II 1.4 or 1.6 16v σε αντιπροσωπεία έχουμε πληρώσει από 600€ (το στάνταρτ εκτός από 20% έκπτωση που έκαναν σε κάποιους) έως και 850 ευρώ!!! με αντλία κ τακάκια!
Την Πάτρα την αναφέρω διότι κ τα δύο συνεργεία είναι κορυφαία κ πλήρες σερβις με αντλίες, βαλβολίνες, φίλτρα ακόμα κ A/C κ τακάκια πλήρωσε φίλη σε clio II 1.6 16v προ μηνός 335 ευρώ!
Πάντως έχουν ξεφύγει με το τι ζητάνει κ τι χρεώνουν κ δυστυχώς δεν είναι μόνο στα Renault αυτό...
Τα 335 που λες κατεβαίνουν και κάτω από 300 και χωρίς χάρες και εκπτώσεις.
Θοδωρή έγραψες ότι χρεώνετε 400 ευρώ κ τώρα ότι κατεβαίνει κ κάτω από 300
Τι εννοείς ή κάτι δεν κατάλαβα εγώ?Πάντως τα 335 ήταν κανονική τιμή όχι με έκπτωση ή χάρη!
Στην Renault (αντιπροσωπεία) μας χρέωσαν στο ΙΙ 1.6 6v που έχουμε 600 ευρώ κ επειδή ήξερα κάποιον μέσα μου έκαναν 20% έκπτωση κ δεν χρέωσαν την επισκευή του παραθυρου του συνοδηγού που είχε σπάσει το γνωστό πλαστικό 'δόντι' οπότε πληρώσαμε 480 ευρώΑχχχ τι να κάνουμε που ήταν επείγον κ δεν προλάβαινα να το πάω Πάτρα...
Κατ αρχή CLIO 1400 και 1600 χρησιμοποιούν τα ίδια ακριβώς ανταλλακτικά.Στα 180 που λεω εγώ για σερβις το φίλτρο A/c είναι μέσα.Για την κουβέντα η τιμή του αυτή την εποχή είναι 15 ευρώ.
Πρόσθεσα λοιπόν στην τιμή του σέρβις τα παραπάνω πράγματα που πήρε η φίλη σου και τις εργασίες και μου βγήκε γύρω στα 280-290 ευρώ.
Για αυτό έγραψα ότι βγαίνει και παρακάτω.
Η διαφορά προκύπτει συνήθως από την τιμή της εργατώρας αλλά και από την ποσότητας της που χρεώνουν.Τα ανταλλακτικά πάνω κάτω ίδια είναι παντού.
Επίσης πολλές φορές προκύπτουν διαφορές αλλά όχι μεγάλες γιατί μερικές φορές μέσα στον χρόνο μερικά ανταλλακτικά έχουν μικρότερη τιμή λόγω καμπάνιας προώθησης.
Τα 600 ευρώ που λές είναι απλό σέρβις ή μαζί με ιμάντα.
Γιατί άμα είναι 600 το απλό σερβις όχι μέχρι την Πάτρα αλλά και μέχρι τα Τίρανα έπρεπε να πας με το παράθυρο ανοικτό.
Στην Πάτρα στην ΡΕΝΚΟ πας; -
τα 600 ευρώ (480 τελικά) ήταν σερβις 60.000 με ιμάντες κ ότι άλο αλλάζεται ΕΚΤΟΣ αντλίαας!
Όχι στην Πάτρα δεν πάω στην Ρενκο (αν κ έχω 2 φίλους / γνωστούς εκεί) γιατί η δουλειά τους δεν με ικανοποιεί (όσο πιο ευγενικά μπορώ να το πω!)
Το πάω σε δυο συνεργεία που φτιάχνουν Renault (αν θέλετε κ επιτρέπεται μπορώ να πω ονόματα) κ είναι οι 2 'βασικοί' μηχανικοί της Renault στην Παλιά αντιπροσωπεία που υπήρχε στην Πάτρα (προ ρενκο) κ είναι τίμιοι, φιλικοί, πολύ καλοί μηχανικοί, φθηνοί κ πάνω από όλα Ανθρωποι!!!
Το Ι μου έχει 304.000 άκρως σκισμένα χλμ κ χάρης σε αυτούς πάει μία χαρά ακόμα! -
Λοιπόν σήμερα η ξαδέρφη μου έκανε service 60000 χλμ σε ένα Clio 1.4 16V facelift. To κόστος 694,45 ευρώ. Αλλάχτηκε ιμάντας ( τεντωτήρες κτλ ) ιμάντας αλτερνέιτορ, και αντλία νερού ( χρειαζόταν αλλαγή όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος ) από εκεί και πέρα τα γνωστά λάδια ( 15/30 για 10000 χλμ) υγρό καθαριστήρων, βαλβολίνες ( Elf TRJ ), υγρό κυκλώματος ψύξης, μπουζί, φίλτρο αέρα και υαλοκαθριστήρες εμπρός. Επίσης ξανασυνδέθηκαν τα καλώδια των πλευρικών αερόσακων που είχαν βγεί κάτω από δεξί κάθισμα ( είναι τρίπορτο ). Μέσα στα εργατικά υπήρχε εκτός από την εργασία μηχανικού και ηλεκτρολόγου και εργασία φανοποιού η οποία αφορούσε την αποσυναρμολόγηση και τοποθέτηση του προφυλακτήρα και αριστερού ή δεξιού ( δεν θυμάμαι με ακρίβεια ) φαναριού. Οι παραπάνω τιμές προέκυψαν με έκπτωση 15% σε όλα τα ανταλακτικά ( από επιστολή που έστειλε η MAVA ) και 15% στα εργατικά. Οι αρχικές εκπτώσεις ήταν 10% και για ανταλλακτικά και για εργατικά....Νομίζω υπέρ το δέον ακριβές τιμές. Βέβαια ο Ρομπόπουλος είναι γνωστό οτι είναι ακριβός αλλά επιμένει σε αυτόν παρόλη την ταλαιπωρία που είχε υποστεί στο παρελθόν από αδυναμία του συνεργείου να λύσει ηλεκτρονικό πρόβλημα του αυτοκινήτου.
Επίσης της είπαν οτι το πίσω δεξί αμορτισέρ είναι σκασμενο και πρότειναν αλλαγή των δύο πίσω. Η τιμή είναι 80 το τεμάχιο και περίπου 50 ευρώ εργατικά.
Τι θα μπορούσε να βάλει εκτός από Renault original χωρίς να σκληρύνει το αμάξι? Δεν θα ήταν καλύτερα να άλλαζε και τα 4 αμορτισέρ επι τη ευκαιρία? Τέλος πάρχει κάποιο συνεργείο που θα μπορούσε να κάνει αυτή την δουλεία στην Αθήνα ( όπου και πλέον μένει ) φτηνότερα από την αντιπροσωπεία? -
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
τα 600 ευρώ (480 τελικά) ήταν σερβις 60.000 με ιμάντες κ ότι άλο αλλάζεται ΕΚΤΟΣ αντλίαας!Όχι στην Πάτρα δεν πάω στην Ρενκο (αν κ έχω 2 φίλους / γνωστούς εκεί) γιατί η δουλειά τους δεν με ικανοποιεί (όσο πιο ευγενικά μπορώ να το πω!)
Το πάω σε δυο συνεργεία που φτιάχνουν Renault (αν θέλετε κ επιτρέπεται μπορώ να πω ονόματα) κ είναι οι 2 'βασικοί' μηχανικοί της Renault στην Παλιά αντιπροσωπεία που υπήρχε στην Πάτρα (προ ρενκο) κ είναι τίμιοι, φιλικοί, πολύ καλοί μηχανικοί, φθηνοί κ πάνω από όλα Ανθρωποι!!!
Το Ι μου έχει 304.000 άκρως σκισμένα χλμ κ χάρης σε αυτούς πάει μία χαρά ακόμα!Εντάξει.Τελικά παίζει ρόλο ότι από την τσέπη σου έφυγαν 480 και όχι 600.Αλλά τα 600 είναι πολλά...
Στα μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας και το καλημέρα που σου λένε στο χρεώνουν ρε παιδί μου.Στην επαρχία ακόμα και στα επίσημα υπάρχουν πιο ανθρώπινες σχέσεις και αυτό είναι θετικό από όποια πλευρά και να το δεις.
Δεν έχω καμία αντίρηση να δημοσιοποιήσεις τα ονόματα τους ούτε σημαίνει ότι πανω από τα επίσημα συνεργεία επικρεμάται το Άγιο Πνεύμα.Μερικές μάλιστα φορές ούτε περνάει από εκεί -
Έχω να πω για όλους ότι από τις 15-3-2002 και μετά οι ιμάντες εκεντροφόρου αλλάζονται κάθε 90000 ή 5 χρόνια όποιο έρθει πρώτο εκτός από ορισμένα είδικά μοντέλα (CLIO sport) που συνεχίζουν να αλλάζουν ιμάντα στα 60000.
Τα βιβλιαράκια σερβις που μοιράζονται τώρα με τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν ανεβάσει το μεσοδιάστημα στα 120000 ή 5 χρόνια με κάποιες εξαιρέσεις πάλι αλλά αναφέρουν και μερικές ειδικές περιπτώσεις χρήσης, όπως η συχνή λειτοργεία σε στάση που το μεσοδιάστημα προτείνετε να είναι πάλι 90000 ή 5 χρόνια. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Επίσης ξανασυνδέθηκαν τα καλώδια των πλευρικών αερόσακων που είχαν βγεί κάτω από δεξί κάθισμα ( είναι τρίπορτο ).Στα 4 χρόνια που το έχω,μου τα έχουν συνδέσει πάνω από 10 φορές.Τί στο διάολο;Και στο δικό μου το δεξί κάθισμα είναι
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Επίσης ξανασυνδέθηκαν τα καλώδια των πλευρικών αερόσακων που είχαν βγεί κάτω από δεξί κάθισμα ( είναι τρίπορτο ).
Στα 4 χρόνια που το έχω,μου τα έχουν συνδέσει πάνω από 10 φορές.Τί στο διάολο;Και στο δικό μου το δεξί κάθισμα είναι
έχει να κάνει είτε με τις πολιτικές του πεποιθήσεις είτε με τις δικές σου 'ιδιαίτερες' στιγμές πάνω σε αυτό....
-
Ο χρήστης grc πανος έγραψε:
Επίσης ξανασυνδέθηκαν τα καλώδια των πλευρικών αερόσακων που είχαν βγεί κάτω από δεξί κάθισμα ( είναι τρίπορτο ).
Στα 4 χρόνια που το έχω,μου τα έχουν συνδέσει πάνω από 10 φορές.Τί στο διάολο;Και στο δικό μου το δεξί κάθισμα είναι
έχει να κάνει είτε με τις πολιτικές του πεποιθήσεις είτε με τις δικές σου 'ιδιαίτερες' στιγμές πάνω σε αυτό....
Χμ...να δώσω μια πιο πεζή εξήγηση?
Το απότομο τράβηγμα του καθισμάτος μπρός-πίσω στα τρίθυρα οδηγεί στο ξεκούπωμα των κλιπς. Τόσο απλά -
Πάνω που πήγα να γράψω αυτό:
'Σύμφωνα με στατιστική που είναι της μόδας τώρα τελευταία, οι οδηγοί clio είναι υπερσεξουαλικά όντα και για αυτό εκτός από επιδότηση 20% στην αγορά προφυλακτικών, θα πρέπει η αντιπροσωπεία να επισκευάζει δωρεάν τα καλώδια στο κάθισμα του συνοδηγού...'
είδα ότι o mirage μιλάει για την ξαδέρφη του, και για να μην προκαλέσω οικογενειακό επεισόδιο (με ποιον χαλάς τα καλώδια του καθίσματος, μωρή; ), απέσυρα το σχόλιο...
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
τα 600 ευρώ (480 τελικά) ήταν σερβις 60.000 με ιμάντες κ ότι άλο αλλάζεται ΕΚΤΟΣ αντλίαας!πολλα λεφτα αν δεν ειχε και κατι αλλο ιδιαιτερο και μαλιστα χωρις αντλια.
Και απο οτι ξερω υπαρχει οδηγια για τις αντλιες νερου.Καπου ειδα οτι σε καποιον χρεωσαν εργασια για το βαλε-βγαλε προφυλακτηρα και ενα φαναρι που δεν θυμαται πιο απο τα δυο ειναι, ειναι το δεξι.και το βγαζουν για να εχουν χωρο να μπορουν να δουλεψουν.
Βagus η μαμα ρενω για τα κλιο τα διλιτρα για ιμαντες λεει μοτερ κατω
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Πάνω που πήγα να γράψω αυτό:'Σύμφωνα με στατιστική που είναι της μόδας τώρα τελευταία, οι οδηγοί clio είναι **υπερσεξουαλικά όντα **και για αυτό εκτός από επιδότηση 20% στην αγορά προφυλακτικών, θα πρέπει η αντιπροσωπεία να επισκευάζει δωρεάν τα καλώδια στο κάθισμα του συνοδηγού...'
είδα ότι o mirage μιλάει για την ξαδέρφη του, και για να μην προκαλέσω οικογενειακό επεισόδιο (με ποιον χαλάς τα καλώδια του καθίσματος, μωρή; ), απέσυρα το σχόλιο...
Εξού και επιλογή αυτοκινήτου με γυναικείο όνομα
Όλες οι απόψεις των προλαλησάντων έχουν μια βάση ,παρολαυτά η έλλειψη πίσω θυρών και το συχνό πίσω μπρος...του καθίσματος φαίνεται να είναι η αιτία..όπως πολύ πεζά εξήγησε και ο μιραζ
Και το δικό μου τρίπορτο είναι.Γιατί 20%;Τσιγγουνιές θα κάνουμε χριστουγεννιατικα;
-
Ρε παιδια παρτε μια ταινια και κολληστε τα φισακια για να μην σας ξαναπαρουσιαστει το προβλημα.....
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Ρε παιδια παρτε μια ταινια και κολληστε τα φισακια για να μην σας ξαναπαρουσιαστει το προβλημα.....αυτο καναμε και μεις...
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Ρε παιδια παρτε μια ταινια και κολληστε τα φισακια για να μην σας ξαναπαρουσιαστει το προβλημα.....Αυτό θα κάνω την επόμενη φορά. Για να λέμε την αλήθεια αυτό προσφέρθηκα να κάνω και αυτή την φορά αφού το πρόβλημα είναι γνωστό σε μένα αλλά πηρα αρνητική απάντηση...
-
Ο χρήστης cliov6 έγραψε:
τα 600 ευρώ (480 τελικά) ήταν σερβις 60.000 με ιμάντες κ ότι άλο αλλάζεται ΕΚΤΟΣ αντλίαας!
πολλα λεφτα αν δεν ειχε και κατι αλλο ιδιαιτερο και μαλιστα χωρις αντλια.
Και απο οτι ξερω υπαρχει οδηγια για τις αντλιες νερου.Καπου ειδα οτι σε καποιον χρεωσαν εργασια για το βαλε-βγαλε προφυλακτηρα και ενα φαναρι που δεν θυμαται πιο απο τα δυο ειναι, ειναι το δεξι.και το βγαζουν για να εχουν χωρο να μπορουν να δουλεψουν.
Βagus η μαμα ρενω για τα κλιο τα διλιτρα για ιμαντες λεει μοτερ κατω
Αν μπορείς να που πεις το αριθμό της οδηγίας για τις αντλίες νερού να μου το πεις γιατί εγώ δεν την έχω δει ποτέ.
Για το CLIO SPORT η RENAULT λέει να χρεωθεί με 5,2 εργατώρες η αλλαγή του σετ ιμάντα.Το βιβλίο με τις εργατώρες που δίνει η RENAULT δεσμεύει τα επίσημα συνεργεία ώς προς το πάρε δώσε με την εταιρεία, δηλαδή ώς προς το τι χρεώνει το συνεργείο στην RENAULT για εργασίες εγγύσης.Για τις εργασίες προς τους πελάτες απότελεί βέβαια οδηγό, αλλά δεν δεσμεύει για την πιστή τήρηση του.Για αυτό υπάρχουν και διαφορές σε τιμές που πολλές φορές είναι μεγάλες. -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Ρε παιδια παρτε μια ταινια και κολληστε τα φισακια για να μην σας ξαναπαρουσιαστει το προβλημα.....Μακάρι να ξερα πώς γίνεται
RENAULT FORUM