-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Φίλοι σύντεκνοι, το Megane πλέον περπαταει με 61000 χλμ. Πρέπει να κάνω έλεγχο σε αναρτησεις, ευθυγράμηση κλπ;
Το αμάξι πάει μια χαρά στο δρόμο. Ίσως μονη παραφωνία (;) εδω και λίγο καιρο όταν πέφτω σε λακκουβες, ανωμαλιές οδοστρωματος, το τιμόνι σα να χτυπάει λίγο. Να το ψάξω καλά;Tι εννοεις χτυπαει?
Τραβαει δεξια η αριστερα η κανει οντως καποιο θορυβο? (Ο οποιος πχ πιθανον να σημαινει προβλημα στη κρεμαγιερα)Προσωπικα, ευθυγραμμιση κανω μια φορα το χρονο και παντα κατι... ισιωνει.
Δε θα εκανε κακο μια διαγνωση σε αμορτισερομετρο-φρενομετρο-τζογομετρο και μια ευθυγραμμιση. Περιπου 50€ κοστιζει αλλωστε. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Φίλοι σύντεκνοι, το Megane πλέον περπαταει με 61000 χλμ. Πρέπει να κάνω έλεγχο σε αναρτησεις, ευθυγράμηση κλπ;
Το αμάξι πάει μια χαρά στο δρόμο. Ίσως μονη παραφωνία (;) εδω και λίγο καιρο όταν πέφτω σε λακκουβες, ανωμαλιές οδοστρωματος, το τιμόνι σα να χτυπάει λίγο. Να το ψάξω καλά;Tι εννοεις χτυπαει?
Τραβαει δεξια η αριστερα η κανει οντως καποιο θορυβο? (Ο οποιος πχ πιθανον να σημαινει προβλημα στη κρεμαγιερα)Προσωπικα, ευθυγραμμιση κανω μια φορα το χρονο και παντα κατι... ισιωνει.
Δε θα εκανε κακο μια διαγνωση σε αμορτισερομετρο-φρενομετρο-τζογομετρο και μια ευθυγραμμιση. Περιπου 50€ κοστιζει αλλωστε.όχι δεν τραβάει δεξια αριστερα απλά κάνει θόρυβο. Κρεναγιέρα ε;
-
Όχι αναγκαστικά. Μπορεί να είναι ας πούμε τα ζανφοράκια (κάτι μπαράκια που συνδέουν το γόνατο με την αντιστρεπτική) ή τα ακρόμπαρα, ακόμα και τα τοπμαουντ..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όχι αναγκαστικά. Μπορεί να είναι ας πούμε τα ζανφοράκια (κάτι μπαράκια που συνδέουν το γόνατο με την αντιστρεπτική) ή τα ακρόμπαρα, ακόμα και τα τοπμαουντ..Οτιδηποτε τετοιο μπορει να ειναι. Απλα ενα παραδειγμα εφερα...
Καλυτερα θα στα πει ο μηχανικος σου. -
Η Renault ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 6.000 εργαζόμενων, 4.900 εκ των οποίων θα είναι από την Γαλλία και οι υπόλοιποι 1.100 από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Η είδηση αυτή έρχεται μόλις ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της Renault ότι αύξησε την κερδοφορία της κατά 37% το πρώτο εξάμηνο του 2008 έναντι της αντίστοιχης περιόδου για το 2007...
Οι διοικούντες της Renault, το 15% της οποίας ανήκει στο γαλλικό κράτος, είπαν ότι οι περικοπές ήταν αναγκαίες μετά την μείωση του ετήσιου στόχου πωλήσεων στα 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα από 3,3 εκατομμύρια μονάδες που ήταν ο αρχικός στόχος για το 2008. Όπως είναι φυσικό, το πανίσχυρο γαλλικό συνδικάτο εργαζομένων CGT ετοιμάζεται να αντιδράσει στις περικοπές της Renault με την διοργάνωση απεργιών. Σε δηλώσεις του στον γαλλικό τύπο, ο εκπρόσωπος του CGT, Φαμπιέν Γκασέ τόνισε ότι οι απολύσεις είναι εντελώς αδικαιολόγητες. «Το 2005 υπήρχαν 44.143 εργαζόμενοι στην Renault και πουλήσαμε 2.533.428 αυτοκίνητα παγκοσμίως. Το 2008, ο πρόεδρος της εταιρείας Κάρλος Γκόν θέλει να πουλήσει 3 εκατομμύρια οχήματα με 35.000 υπαλλήλους...» είπε μεταξύ άλλων ο Γκασέ.Από το drive.gr
-
Tα παρακάτω αφορούν Κλιώ 1.2 (2001)
από αλλαγή πρώτης σε δευτέρα
και δευτέρας σε τρίτητο αμάξι μόλις πατάω γκάζι αρχίζει και κλωτσάει πολύ, σαν να μπουκώνει, συνήθως αυτό γίνεται όταν αλλάζω ταχύτητα και ο κινητήρας έχει κάτω από 3000 στροφές, σαν να μην μπορεί να 'αντέξει' την σχέση που έχω στο κιβώτιο. δεν δικαιολογείται με 2500 στροφές να μην μπορώ να βάλω 2α από 1η
επίσης στο ρελαντί το αμάξι κάθε 5-10 δεύτερα αρχίζει και τρέμει σαν να πάει να σβήσει.
Να υποθέσω κάτι κακό ή κάτι πολύ κακό;
-
Καμμένος πολλαπλασιαστής ίσως? Τα συμπτώματα μου θυμίζουν κάτι τέτοιο...
-
επομένως βουρ στο συνεργείο
να σαι καλα
-
Δε θα εκανε κακο μια διαγνωση σε αμορτισερομετρο-φρενομετρο-τζογομετρο και μια ευθυγραμμιση. Περιπου 50€ κοστιζει αλλωστε.όχι δεν τραβάει δεξια αριστερα απλά κάνει θόρυβο. Κρεναγιέρα ε;
τα megane εχουν ενα κακο...τα silentblock των ψαλιδιων 'κλανουν' στα 60-65 χιλιαδες χλμ.-παροτι τα ψαλιδια τους ειναι ιδια με του clio ανακαλυψαμε χτες οτι τα silentblocks ειναι διαφορετικα στη σκληροτητα σε σχεση με του clio-!μπορει να φταινε και τα μπαλακια του ψαλιδιου οπως και τα bull joints(αν εχουν 'σκασει' μεταδιδουν ολους τους κραδασμους στην κρεμαγιερα και κατεπεκταση στο τιμονι) οπως επισης και τα top mount(λιγο δυσκολο αυτα να εχουν κλασει...)!χτες εκανα κινηση και αλλαξα στο clio τα παρακατω γιατι ειχα παρομοια συμπτωματα με τις λακουβες: silentblocks ψαλιδιων-μπαλακια ψαλιδιων-top mount . τσεκαρα και κρεμαγιερα για τυχον κενα αλλα ολα τα υπολοιπα ηταν οκ.!αποτελεσμα το αμαξι δεν εχει σχεση με πριν σε λακουβες και σαμαρια...αγγιζω την τελειοτητα σχεδον...αθορυβα!ριξε πρωτα μια ματια σε ολα αυτα και μετα πηγαινε ψαξε κρεμαγιερα!
-
Ο χρήστης mop26 έγραψε:
τα megane εχουν ενα κακο...τα silentblock των ψαλιδιων 'κλανουν' στα 60-65 χιλιαδες χλμ.-παροτι τα ψαλιδια τους ειναι ιδια με του clio ανακαλυψαμε χτες οτι τα silentblocks ειναι διαφορετικα στη σκληροτητα σε σχεση με του clio-!!Στο δικό μου δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.
Πολλά εξαρτήματα πάντως κατα καιρούς μου έλεγαν ότι είναι ίδια με το Kangoo. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
τα megane εχουν ενα κακο...τα silentblock των ψαλιδιων 'κλανουν' στα 60-65 χιλιαδες χλμ.-παροτι τα ψαλιδια τους ειναι ιδια με του clio ανακαλυψαμε χτες οτι τα silentblocks ειναι διαφορετικα στη σκληροτητα σε σχεση με του clio-!!
Στο δικό μου δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.
Πολλά εξαρτήματα πάντως κατα καιρούς μου έλεγαν ότι είναι ίδια με το Kangoo.για να καταλαβεις οτι εχουν 'σκασει' τα silentblocks πρεπει να τα ξεπρεσαρεις πανω απο τα ψαλιδια!αλλιως ΔΕΝ φαινεται..οποτε κρατα μια επιφυλαξη οτι μπορει και να το ειχες αυτο το προβλημα!γενικοτερα ολα τα renault μικρη και μεσαια κατηγορια εχουν αρκετα κοινα ανταλακτικα...
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Καμμένος πολλαπλασιαστής ίσως? Τα συμπτώματα μου θυμίζουν κάτι τέτοιο...το ίδιο νομιζω κι εγω, μάλλον ειναι πολλαπλασιαστης!!!
-
το ίδιο νομιζω κι εγω, μάλλον ειναι πολλαπλασιαστης!!!
I'll third that.
-
Προστέθηκαν νέοι αντιπρόσωποι στο δίκτυο της Renault στην επαρχία ( πχ Μαγνησία, Αχαία κλπ):
http://www.renault.com.gr/default.asp?pid=322
Επίσης σε pdf ο ισχύων τιμοκατάλογος:
http://www.renault.com.gr/files/PDF_MOD ... PGA_V1.pdf
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
το ίδιο νομιζω κι εγω, μάλλον ειναι πολλαπλασιαστης!!!
I'll third that.
Πολλαπλασιαστής ήταν.
Αλλάχτηκε και όλα μέλι γάλα, ξαναπήρε τα πάνω της η κλιώ.
Να στε καλά παίδες.
-
Καλές βόλτες και πάλι με τη 'μούσα'!
Γι'αυτό είμαστε εδώ! Δεν κάνει τπτ! -
Καλημέρα,
πόσο στοιχίζει η αλλαγή πολλαπλασιαστή εκτός εγγύησης (ανταλλακτικό+εργατικά);
-
50-60 ευρώ σαν ανταλακτικό ο μέσος όρος, αλλά μπορεί να το βρεις και με 45...Σαν εργασία είναι το ξεβίδωμα δύο βιδών, δλδ ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει...
-
Ρωτάω γιατί ένας φίλος μου μηχανικός μου είπε ότι τα clio έχουν γενικά πρόβλημα με τα ηλεκτρικά και ότι η αλλαγή πολλαπλασιαστή κοστίζει 3500 ευρώ .......
Ενδιαφερόμουν για το καινούριο το TCE αλλά φοβάμαι λίγο με αυτό που άκουσα μιας και θέλω αξιόπιστο αμάξι για 10 χρόνια περίπου.
-
Αλλαγή αυτοκινήτου εννοούσε μάλλον!
RENAULT FORUM