-
Ο φανατισμός για μένα (για να είμαι και γω λίγο on topic) έχει άμεση σχέση με τη λέξη ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ. Η προκατάληψη αλλοιώνει την εικόνα της πραγματικότητας και οδηγεί στη γενίκευση.
Θα πρέπει στον καθορισμό της έννοιας του φανατικού να διευκρινήσουμε και μερικές άλλες παραπλήσιες έννοιες ή όρους. Και συγκεκριμένα: Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου με προκατάληψη και σε τι διαφέρει από την αυταρχική προσωπικότητα; Ποια είναι τα κύρια γνωρίσματα της φασιστικής προσωπικότητας; Ακόμα κάτι: Το άτομο που θυσιάζεται για ένα ιδανικό τι σχέση έχει με το φανατισμό; Είναι η αυτοθυσία φαινόμενο φανατισμού;
Στην περίπτωση της προκατάληψης το άτομο έχει προσχηματισμένες, αδιαμφισβήτητες γνώμες και απόψεις αναφορικά με πρόσωπα, αξίες ή και ακόμα αντικείμενα. Η προσχηματισμένη γνώμη μεταδίδεται από την εκπαίδευση και την παράδοση και το άτομο ακολουθεί ορισμένους στερεότυπους μηχανισμούς σκέψης, πνευματικής στάσης ή νοοτροπίας. Η στερεοτυπία στη σκέψη εξυπακούει πνευματική νωθρότητα και συνεπάγεται οικονομία στη διεργασία της δημιουργικής σκέψης. Αντίθετα, η δημιουργική σκέψη η οποία δεν προκαθορίζεται από ήδη σχηματισμένες απόψεις ή καθορισμένο τρόπο του σκέπτεσθαι, προϋποθέτει πνευματική εγρήγορση και ψυχική ευκαμψία με βάση τα εκάστοτε δεδομένα.
Η προκατάληψη αλλοιώνει την εικόνα της πραγματικότητας και οδηγεί στη γενίκευση. Μια τέτοια γενίκευση είναι η προκατάληψη για το χρώμα του δέρματος. Π.χ., οι μαύροι είναι κατώτερα ανθρώπινα όντα, κι έτσι έχουμε το ρατσισμό. Μπορεί η προκατάληψη να αφορά τη θρησκεία: Ο μη χριστιανός, π.χ. ο μουσουλμάνος, απορρίπτεται και καταπολεμάται? αυτό είχε συμβεί με τις σταυροφορίες. Το φαινόμενο, όμως των σταυροφοριών εμπίπτει στο πεδίο του φανατισμού.
Στην περίπτωση που η προκατάληψη αφορά μια συγκεκριμένη εθνική κοινωνία, ένα έθνος, τότε μιλούμε για εθνοκεντρισμό.
Το άτομο είναι εχθρικά τοποθετημένο έναντι διαφορετικών εθνοτήτων ή φυλών. Ο εθνοκεντρισμός αναφέρεται σε ευρύτερες ομάδες και μπορεί να αποβεί καθοριστικός των σχέσεων – αρμονικών ή εχθρικών μεταξύ χωρών ή λαών. Αποκορύφωμα αυτού του έξαλλου φαινομένου του εθνοκεντρισμού υπήρξε ο εθνικοσοσιαλισμός του Χίτλερ. Όποιος δεν ανήκε στην αριανή φυλή της Γερμανίας ήταν υπάνθρωπος, κακός και έπρεπε να εξαφανιστεί.Η λέξη κλειδί για μένα λοιπόν πάνω στο θέμα που συζητάμε είναι η λέξη προκατάληψη, η οποία οδηγεί σε ακραίες (οπαδικές συμπεριφορές)
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ç ÷ñçóéìïðïßçóç öñÜóåùí üðùò ï ï 'êáëýôåñïò êáôáóêåõáóôÞò ðáãêïóìßùò', íïìßæù ðùò åßíáé îåêÜèáñï óçìÜäé ïðáäéóìïý.Ï ïðáäüò äåí ìðïñåß íá äå÷ôåß ðùò ôï 'êáëýôåñï' åßíáé êÜôé ìç áíôéêåéìåíéêü êáé ìç ìåôñÞóéìï, áëëÜ êÜôé ðïõ åîáñôÜôáé áðü ôéò ðñïôéìÞóåéò êáé ôéò ðñïôåñáéüôçôåò ôïõ êáèåíüò. ¶ñá ï óõãêåêñéìÝíïò üñïò, äåí õößóôáôáé!
ÌéëÜìå ðëÝïí ãéá ôï èÝáôñï ôïõ ðáñáëüãïõ åäþ ìÝóá!
ÄçëáäÞ äåí õðÜñ÷ïõí ìåôñÞóéìåò äéáäéêÜóßåò ìÝóá áðü ôéò ïðïßåò ðñïêýðôåé ï êáëýôåñïò?(÷ùñßò åéóáãùãéêÜ)
Å?Äåí õðÜñ÷ïõí?
ÌÞðùò åßìáé óå Üëëï ðëáíÞôç?
ÌÞðùò áõôüò êáôïéêåßôáé ìüíï áðü öéëüëïãïõò??? -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Όλες οι μεγάλες θεωρίες ξεκίνησαν μέσα από σχετικές θεωρήσεις και ατελείωτες συζητήσεις.
Περιμένω τις απόψεις σου. Ανάλυσέ το λίγο και ίσως βρεις μόνος σου απαντήσεις στα ερωτήματά σου!Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν από πολλά αθώα ψέματα' AlfaRomeo
Όλες οι μεγάλες θεωρίες απέκτησαν αξιωματική υπόσταση όταν επιβεβαιώθηκαν από αντικειμενική έρευνα ή επιβεβαιώθηκαν μέσω διαφορετικών,πολλών παρατηρητών που κατέληξαν σε κοινά με τα θεωρητικώς ισχυριόμενα συμπεράσματα...
Σε διαφορετική περίπτωση,παρέμειναν θεωρίες,αδιάφορο αν χαρακτηρίζονται μεγάλες ή μικρές.Για να είμαι ειλικρινής,εγώ περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σου επί των ερωτημάτων μου,καθώς προσπαθώ να το αναλύσω,αλλά οι απαντήσεις που επέρχονται με οδηγούν σε ατραπούς διάφορετικές των δικών σου....
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Ç ÷ñçóéìïðïßçóç öñÜóåùí üðùò ï ï 'êáëýôåñïò êáôáóêåõáóôÞò ðáãêïóìßùò', íïìßæù ðùò åßíáé îåêÜèáñï óçìÜäé ïðáäéóìïý.
Ï ïðáäüò äåí ìðïñåß íá äå÷ôåß ðùò ôï 'êáëýôåñï' åßíáé êÜôé ìç áíôéêåéìåíéêü êáé ìç ìåôñÞóéìï, áëëÜ êÜôé ðïõ åîáñôÜôáé áðü ôéò ðñïôéìÞóåéò êáé ôéò ðñïôåñáéüôçôåò ôïõ êáèåíüò. ¶ñá ï óõãêåêñéìÝíïò üñïò, äåí õößóôáôáé!
ÌéëÜìå ðëÝïí ãéá ôï èÝáôñï ôïõ ðáñáëüãïõ åäþ ìÝóá!
ÄçëáäÞ äåí õðÜñ÷ïõí ìåôñÞóéìåò äéáäéêÜóßåò ìÝóá áðü ôéò ïðïßåò ðñïêýðôåé ï êáëýôåñïò?([b]÷ùñßò åéóáãùãéêÜ)
Å?Äåí õðÜñ÷ïõí?[/b]ÌÞðùò åßìáé óå Üëëï ðëáíÞôç?
ÌÞðùò áõôüò êáôïéêåßôáé ìüíï áðü öéëüëïãïõò???XAXAXA!!!
Åßìáé óôïí ðëáíÞôç ðïõ äåí Ý÷åé ìåæïýñåò!!! -
Αγαπητέ MICZ, άθελά σου βέβαια υποπίπτεις σε 'παγίδα' μεγάλου διαμετρήματος την οποία εσύ ο ίδιος έχεις 'στήσει'. Κοίτα τί ακριβώς γράφεις.
Ο φανατισμός για μένα (για να είμαι και γω λίγο on topic) έχει άμεση σχέση με τη λέξη ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ
Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η αναζήτηση της αλήθειας δεν είναι μια απλή υπόθεση. Προυποθέτει πολλά πράγματα, πολλέ μελέτες, πολλές έρευνες. Όμως εσύ διαλέγεις την εύκολη οδό της του στερεότυπου, του κανόνα, ο οποίος ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να αλλάξει. Δεν το αντιλαμβάνεσαι και δεν επιθυμείς, ή δεν δύνασαι, να αμφισβητήσεις τον κανόνα. Ποιός είναι ο κανόνας; Αυτό που μόλις έγραψες παραπάνω. Δες και τί γράφεις παρακάτω...
Στην περίπτωση της προκατάληψης το άτομο έχει προσχηματισμένες, **αδιαμφισβήτητες γνώμες **και απόψεις αναφορικά με πρόσωπα, αξίες ή και ακόμα αντικείμενα.
Η στερεοτυπία στη σκέψη εξυπακούει **πνευματική νωθρότητα **και συνεπάγεται οικονομία στη διεργασία της δημιουργικής σκέψης.
Ερεύνησέ το λίγο και μην σκοντάφτεις σε στερεότυπα και σε θεωρίες. Η αλήθεια είναι συνάρτηση του χρόνου και του νου. Μην το ξεχνάς!
-
Εγω αλφα ρομεο δεν καταλαβαινω το σφαλμα του, μπορεις να μου το εξηγησεις? Νομιζω μαλιστα οτι εχουν βαση και συνεχεια οι αποψεις που παραθετεις (τοy MICZ). Μηπως δεν τα διαβαζεις προσεκτικα? Η οτι διαβαζεις το ερμηνευεις οπως εσυ θες?
-
Κοίτα τώρα να δεις τι γίνεται.
**Ορισμένοι πάνε να μας πείσουν ότι η Alfa Romeo είναι η καλύτερη εταιρία του κόσμου ** μιλώντας για την ιστορία της και ότι ο ''οπαδισμός'' ανάλογα με την οπτική γωνία που το εξετάζεις ή την ερμηνεία που δίνεις μπορεί να έχει και θετικά στοιχεία (και όλα αυτά κατεβάζοντας βιβλιογραφίες).Δεδομένου οτί σήμερα ανήκει και αποτελεί συγκεκριμένο κομμάτι της στρατηγικής ενός gruppo , **NAI EINAI!!! **:D
Και πρόσεχε ...θα ξαναεκτεθείς!!!Πότε έγινε αυτό? Επειδή λέω ότι Alfa δεν είναι η καλύτερη?(που φυσικά και ΔΕΝ είναι) Ή που δεν γνώριζα ΤΟ γεγονός?
Εσύ να δεις πόσο έχεις εκτεθεί με όλα αυτά.H Alfa σίγουρα δεν είναι η καλύτερη σήμερα τον κόσμο αλλά είναι ένα σημαντικό κομμάτι ενός group εταιρειών το οποίο είναι ο καλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως.
Εξαιτίας ίσως αυτού του group βεβαίως σώθηκε αλλά από εκεί και ύστερα όσο και να προμοτάρετε δεν πρόκειται να 'ξεκόψει μπροστά' και να γίνει μεμονωμένα ο καλύτερος κατασκευαστής.
Αλήθεια πρότεινε μου εσύ τον καλύτερο...μπορείς?
Και επειδή εγώ μόνο έχω εκτεθεί για πες μου εσύ την λαμπρή ιστορία της BMW?
To link που μας έδωσες έγραφε την ιστορία της.Αυτό δεν σημαίνει οτί είναι και λαμπρή.Ιστορία έχει και η Daewoo.
Κάτι άρχισε να λάμπει από την 2002.Πρόσεχε τι είπα...άρχισε να λάμπει,δεν τυφλωθήκαμε!
Αλλά εσύ μας είπες για την ιστορία της.
Πες την μου λοιπόν γιατί εμένα οι ιστορικές γνώσεις μου ξεκινάνε από την 147.
’κου δεν γνώριζουν την Alfa στην Αμερική!
Η Alfa αποσύρθηκε μετά την Milano (αλήθεια ποια είναι αυτή? προλαβαίνεις να κάνεις search! ).
To ξέρεις οτί η κληρονομιά των σημερινών ''μικρών' Spider -ξεκινώντας από την Giulietta- δημιουργήθηκε ύστερα από απαίτηση των αμερικανών?(...προς μια άγνωστηηη μάααρκα!!!!ΟΥΟΥΟΥ!!!! )
Γνωρίζεις οτί η Audi καπηλεύτηκε -τι πρωτότυπο- σχετικά πρόσφατα σε μια πασίγνωστη διαφήμιση με ένα πασίγνωστο (αμερικάνο) ηθοποιό την 'κληρονομιά' μια άγνωστης μάρκας (ΟΥΟΥΟΥ!!! ) σε μια υπερπασίγνωστη (αμερικάνικη) ταινία για την οποία η άγνωστη μάρκα (ΟΥΟΥΟΥ!!! ) έβγαλε ειδική έκδοση ενός άγνωστου μοντέλου?(ΟΥΟΥΟΥ!!! )
Το Gone in 60 sec το είδες?Μάλλον δεν είσαι παρατηρητικός! Εμένα μου έμοιαζε για ταινία τρόμου!!!(ΟΥΟΥΟΥ!!! )Υ.Γ.Παρότι δεν ασχολούμε με την BMW ,αλλά ασχολούμε με την αυτοκίνηση, μπορώ να σου πώ για την 328 (την φωτογραφία της οποίας μας έδωσες) περισσότερα από ότι ...όλο το inernet!
Ξέχασες την Ε30 Μ3, την Μ1 και τη Ζ1, αλλά πραγματικά Spidey με έχει πιάσει η πλάτη μου στο άτιμο ΄το πληκτρολόγιο και έχω και άλλα πράγματα να κάνω, όπως να κοιμηθώ γιατί αύριο είνα δύσκολη μέρα για μένα.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Εγω αλφα ρομεο δεν καταλαβαινω το σφαλμα του, μπορεις να μου το εξηγησεις? Νομιζω μαλιστα οτι εχουν βαση και συνεχεια οι αποψεις που παραθετεις (τοy MICZ). Μηπως δεν τα διαβαζεις προσεκτικα? Η οτι διαβαζεις το ερμηνευεις οπως εσυ θες?Αγαπητέ Funis, πρόσεξες πιστεύω τη φράση 'άμεση σχέση'!
Τίποτα δεν σχετίζεται άμεσα ή μονοδιάστατα με κάτι μόνον μέχρι αποδείξεως τούτου. Ως τη στιγμή λοιπόν της αποδείξεως όλα σχετίζονται με όλα (εάν φσικά θέλουμε να ειμαστε σωστοί και πλήρεις στην έρευνα που κάνουμε) και τίποτα δεν εξαρτάται άμεσα από τίποτα. Στην έρευνα δεν πρέπει να υπάρχουν στερεότυπα!!! -
Όλες οι μεγάλες θεωρίες απέκτησαν αξιωματική υπόσταση όταν επιβεβαιώθηκαν από αντικειμενική έρευνα ή επιβεβαιώθηκαν μέσω διαφορετικών,πολλών παρατηρητών που κατέληξαν σε κοινά με τα θεωρητικώς ισχυριόμενα συμπεράσματα...
Εδώ είναι το λάθος σου!!!
Ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο να δώσουμε υπόσταση στη θεωρία μου ή στη θεωρία σου! Ίσως δε σκέφτηκες πως ίσως η θεψρία μου να είχε ρητορικό χαρακτήρα ώστε να δώσει έναυση για μια συζήτηση που θα κατέληγε σε ένα λαμπρό αποτέλεσμα!Ξαναγράφω!!! Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν από πολλά αθώα ψέματα' AlfaRomeo
-
Η χρησιμοποίηση φράσεων όπως ο ο 'καλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως', νομίζω πως είναι ξεκάθαρο σημάδι οπαδισμού.
Ο οπαδός δεν μπορεί να δεχτεί πως το 'καλύτερο' είναι κάτι μη αντικειμενικό και μη μετρήσιμο, αλλά κάτι που εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις προτεραιότητες του καθενός. Άρα ο συγκεκριμένος όρος, δεν υφίσταται!
Μιλάμε πλέον για το θέατρο του παραλόγου εδώ μέσα!
Δηλαδή δεν υπάρχουν μετρήσιμες διαδικάσίες μέσα από τις οποίες προκύπτει ο καλύτερος?(χωρίς εισαγωγικά)
Ε?Δεν υπάρχουν?
Μήπως είμαι σε άλλο πλανήτη?
Μήπως αυτός κατοικείται μόνο από φιλόλογους???Μπορείς να μου τα αναφέρεις;
Πιστεύω πως το 'καλύτερο' όχι μόνο διαφέρει από κριτή σε κριτή, αλλά εξαρτάται και από τη χρονική στιγμή της κρίσης.
-
Ξαναγράφω!!! Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν από πολλά αθώα ψέματα' AlfaRomeo
Σοφιστεία μαθηματικής βάσης...
Έξυπνο,αλλά παραμένει σοφιστεία...
Κατά τα λοιπά,μόλις έθεσες το θέμα στη σωστή του βάση,γιατί αφαίρεσες την απόλυτη χροιά των λεχθέντων!
Πολύ ωραία....
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Η χρησιμοποίηση φράσεων όπως ο ο 'καλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως', νομίζω πως είναι ξεκάθαρο σημάδι οπαδισμού.Ο οπαδός δεν μπορεί να δεχτεί πως το 'καλύτερο' είναι κάτι μη αντικειμενικό και μη μετρήσιμο, αλλά κάτι που εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις προτεραιότητες του καθενός. Άρα ο συγκεκριμένος όρος, δεν υφίσταται!
έλα τώρα, δεν θέλω αηδίες, ο καλυτερότερος είναι, αφού βγάζει τα καλύτερα αυτοκίνητα παγκοσμίως (πχ Stilo) και πολλά άλλα
απλώς λόγω εσωτερικού ανταγωνισμού δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο 'πιο καλυτερότερος' μην είναι η Alfa; μήν είναι η Lancia; ή μήπως η Fiat;
για τις πωλήσεις και τα κέρδη έχω μία αμφιβολία, αλλά αυτά δεν είναι μετρήσιμα
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Êïßôá ôþñá íá äåéò ôé ãßíåôáé.
**ÏñéóìÝíïé ðÜíå íá ìáò ðåßóïõí üôé ç Alfa Romeo åßíáé ç êáëýôåñç åôáéñßá ôïõ êüóìïõ ** ìéëþíôáò ãéá ôçí éóôïñßá ôçò êáé üôé ï ''ïðáäéóìüò'' áíÜëïãá ìå ôçí ïðôéêÞ ãùíßá ðïõ ôï åîåôÜæåéò Þ ôçí åñìçíåßá ðïõ äßíåéò ìðïñåß íá Ý÷åé êáé èåôéêÜ óôïé÷åßá (êáé üëá áõôÜ êáôåâÜæïíôáò âéâëéïãñáößåò).ÄåäïìÝíïõ ïôß óÞìåñá áíÞêåé êáé áðïôåëåß óõãêåêñéìÝíï êïììÜôé ôçò óôñáôçãéêÞò åíüò gruppo , **NAI EINAI!!! **:D
Êáé ðñüóå÷å ...èá îáíáåêôåèåßò!!!Ðüôå Ýãéíå áõôü? ÅðåéäÞ ëÝù üôé Alfa äåí åßíáé ç êáëýôåñç?(ðïõ öõóéêÜ êáé ÄÅÍ åßíáé) ¹ ðïõ äåí ãíþñéæá ÔÏ ãåãïíüò?
Åóý íá äåéò ðüóï Ý÷åéò åêôåèåß ìå üëá áõôÜ.H Alfa óßãïõñá äåí åßíáé ç êáëýôåñç óÞìåñá ôïí êüóìï áëëÜ åßíáé Ýíá óçìáíôéêü êïììÜôé åíüò group åôáéñåéþí ôï ïðïßï åßíáé ï êáëýôåñïò êáôáóêåõáóôÞò ðáãêïóìßùò.
Åîáéôßáò ßóùò áõôïý ôïõ group âåâáßùò óþèçêå áëëÜ áðü åêåß êáé ýóôåñá üóï êáé íá ðñïìïôÜñåôå äåí ðñüêåéôáé íá 'îåêüøåé ìðñïóôÜ' êáé íá ãßíåé ìåìïíùìÝíá ï êáëýôåñïò êáôáóêåõáóôÞò.
ÁëÞèåéá ðñüôåéíå ìïõ åóý ôïí êáëýôåñï...ìðïñåßò?
Êáé åðåéäÞ åãþ ìüíï Ý÷ù åêôåèåß ãéá ðåò ìïõ åóý ôçí ëáìðñÞ éóôïñßá ôçò BMW?
To link ðïõ ìáò Ýäùóåò Ýãñáöå ôçí éóôïñßá ôçò.Áõôü äåí óçìáßíåé ïôß åßíáé êáé ëáìðñÞ.Éóôïñßá Ý÷åé êáé ç Daewoo.
ÊÜôé Üñ÷éóå íá ëÜìðåé áðü ôçí 2002.Ðñüóå÷å ôé åßðá...Üñ÷éóå íá ëÜìðåé,äåí ôõöëùèÞêáìå!
**ÁëëÜ åóý ìáò åßðåò ãéá ôçí éóôïñßá ôçò.**Ðåò ôçí ìïõ ëïéðüí ãéáôß åìÝíá ïé éóôïñéêÝò ãíþóåéò ìïõ îåêéíÜíå áðü ôçí 147.
¢êïõ äåí ãíþñéæïõí ôçí Alfa óôçí ÁìåñéêÞ!
Ç Alfa áðïóýñèçêå ìåôÜ ôçí Milano (áëÞèåéá ðïéá åßíáé áõôÞ? ðñïëáâáßíåéò íá êÜíåéò search! ).
To îÝñåéò ïôß ç êëçñïíïìéÜ ôùí óçìåñéíþí ''ìéêñþí' Spider -îåêéíþíôáò áðü ôçí Giulietta- äçìéïõñãÞèçêå ýóôåñá áðü áðáßôçóç ôùí áìåñéêáíþí?(...ðñïò ìéá Üãíùóôççç ìÜááñêá!!!!ÏÕÏÕÏÕ!!!! )
Ãíùñßæåéò ïôß ç Audi êáðçëåýôçêå -ôé ðñùôüôõðï- ó÷åôéêÜ ðñüóöáôá óå ìéá ðáóßãíùóôç äéáöÞìéóç ìå Ýíá ðáóßãíùóôï (áìåñéêÜíï) çèïðïéü ôçí 'êëçñïíïìéÜ' ìéá Üãíùóôçò ìÜñêáò (ÏÕÏÕÏÕ!!! ) óå ìéá õðåñðáóßãíùóôç (áìåñéêÜíéêç) ôáéíßá ãéá ôçí ïðïßá ç Üãíùóôç ìÜñêá (ÏÕÏÕÏÕ!!! ) Ýâãáëå åéäéêÞ Ýêäïóç åíüò Üãíùóôïõ ìïíôÝëïõ?(ÏÕÏÕÏÕ!!! )
Ôï Gone in 60 sec ôï åßäåò?ÌÜëëïí äåí åßóáé ðáñáôçñçôéêüò! ÅìÝíá ìïõ Ýìïéáæå ãéá ôáéíßá ôñüìïõ!!!(ÏÕÏÕÏÕ!!! )Õ.Ã.Ðáñüôé äåí áó÷ïëïýìå ìå ôçí BMW ,áëëÜ áó÷ïëïýìå ìå ôçí áõôïêßíçóç, ìðïñþ íá óïõ ðþ ãéá ôçí 328 (ôçí öùôïãñáößá ôçò ïðïßáò ìáò Ýäùóåò) ðåñéóóüôåñá áðü üôé ...üëï ôï inernet!
ÎÝ÷áóåò ôçí Å30 Ì3, ôçí Ì1 êáé ôç Æ1, áëëÜ ðñáãìáôéêÜ Spidey ìå Ý÷åé ðéÜóåé ç ðëÜôç ìïõ óôï Üôéìï ´ôï ðëçêôñïëüãéï êáé Ý÷ù êáé Üëëá ðñÜãìáôá íá êÜíù, üðùò íá êïéìçèþ ãéáôß áýñéï åßíá äýóêïëç ìÝñá ãéá ìÝíá.
ÎÝñåéò íá äéáâÜæåéò?
Ìåãáëýôåñï ôï Üôéìï äåí ãßíåôáé!
Ôï ôüíéóá ,äåí ôï ôüíéóá?
Ôï ôüíéóá ,äåí ôï ôüíéóá?(äéò)
Ôï ôüíéóá ,äåí ôï ôüíéóá?(ôñéò)
...........................................
ÌåôÜ ôçí 2002 êÜôé Üñ÷éóå íá ëÜìðåé.Ôá åßðáìå áõôÜ.
Ôçí éóôïñßá èÝëù íá ìÜèù.
Õïu know 328,507...Isetta ...
Btw ç Ì1 ãåñìáíéêÞ Þôáí???
Ç Isetta Þôáí ðéï ãåñìáíéêÞ!(Öôïõ!Ôá ìáñôýñçóá! )
Êáé ç Z1 ôé íá óïõ ðù???Åîáßóéá!!!Ïñüóçìï!!!
...ãéá ôá ðåñß áìåñéêÜíùí ôçí ðÜðéá ôþñá!
Äõóôõ÷þò êáé åãþ öåýãù ìÜëëïí áýñéï ãéá ôñåéò åâäïìÜäåò(!!!) êáé äåí èá Ý÷ù internet.
Ôçí ãëýôùóåò ...êáé ôçí ãëõôþóáôå! -
Τίποτα δεν σχετίζεται άμεσα ή μονοδιάστατα με κάτι μόνον μέχρι αποδείξεως τούτου. Ως τη στιγμή λοιπόν της αποδείξεως όλα σχετίζονται με όλα (εάν φσικά θέλουμε να ειμαστε σωστοί και πλήρεις στην έρευνα που κάνουμε) και τίποτα δεν εξαρτάται άμεσα από τίποτα. Στην έρευνα δεν πρέπει να υπάρχουν στερεότυπα!!!
Μα ο ανθρωπος εδωσε ορισμο της προκαταληψης και του τι αυτη σημαινει για εκεινο. Κι εσυ το χρησιμοποιησες με το αοριστο 'Τίποτα δεν σχετίζεται άμεσα ή μονοδιάστατα'. Ειναι βολικη απαντηση δεν λεω γιατι εκμηδενιζει την αποψη του συνομιλητη προβαλοντας την ως βασισμενη σε μονομερη αντιμετωπιση. κι ομως ακομα και η ερευνα που λες πρεπει να στηριχτει σε καποιους κανονες και καποιους ορισμους. Απο κει και περα αναλυουμε αυτους και προχωραμε την σκεψη.
Επι του θεματος τωρα του φανατισμου, ο μη φανατισμος λοιπον προυποθετει οτι εχουμε εξετασει ολες τις πλευρες και εχουμε δεχτει τα θετικα στοιχεια της καθε μιας και εχουμε απορριψει τα αρνητικα της (συμφωνα με την δικη μας αντιληψη). Απαντησεις σε υπερθετικο βαθμο δεν μπορουν να θεωρηθουν αντικειμενικες, το καλυτερο απο ολα πχ. Το καλυτερο θα ειναι σε καποιο τομεα δεν μπορει να ειναι σε ολα. Η μη φανατισμενη αποψη ακολουθει το ταδε ειναι καλυτερο σε αυτο και αυτο αλλα υστερει εκει κι εκει. Λαμβανοντας ολα αυτα τα στοιχεια εγω το προτιμω. ΑΛΛΑ δεν προσπαθω να το επιβαλλω στους αλλους.
Τι σημαινει αυτο? Ολοι εχουμε αποψη για το τι ειναι καλυτερο συμφωνα με τα γουστα μας. Μας καλυπτει και μας αρεσει. Κι ομως οι ανθρωποι, σαν εσενα κι εμενα που γραφουν σε ενα φορουμ, πρεπει να εχουν ως βασικο στοχο τον διαλογο. Ο διαλογος δεν γινεται με απαξιωση του συνομιλητη. Δεν ειναι ο στοχος να πειστω οτι οι αλφα ρομεο ειναι οι καλυτερες, για μενα δεν ειναι, για σενα ομως ειναι. Κανοντας ενα υγιη διαλογο στον οποιο παρουσιαζεις τα θετικα και τα αρνητικα μπορει να καταλαβω γιατι τις προτιμας. Γραφοντας ειρωνειες ομως το μονο που κανεις ειναι να βλεπω αλφα στο δρομο να σκεφτομαι τα ποστ σου και να μου γυριζουν τα αντερα (υπερβολη για να σου δειξω το αντιθετο απο το επιθυμητο αποτελεσμα απο αυτο που υποθετω θα ηθελες να εχεις, εχεις τελικα). {παραδειγμα το παραπανω, μην αρχισεις τα link για να μου αποδειξεις οτι ειναι οι καλυτερες )Υπαρχουν πολλοι χρηστες στο φορουμ. Θα σου δωσω ενα αλλοπαραδειγμα. Παρα πολλοι ειναι ολυμπιακοι. Γιατι ολοι τα βαζουν με τον red army? Γιατι ειναι ο μονος που προσπαθει να επιβαλλει την αποψη του και ο μονος που δεν αναγνωριζει οτι και οι αντιπαλοι εχουν θετικα στοιχεια, παιζουν καλη μπαλα σε καποια παιχνιδα, εχουν μερικους καλους παιχτες κλπ κλπ. Ομοιως και σε λοιπα θεματα πλην οπως η αυτοκινηση η η formula (εκει να δεις τι γινεται).
Αυτο λοιπον πιστευω εγω οτι χωριζει τον θαυμαστη απο τον οπαδο. Το open minded που λενε και οι αγγλοι. Βλεπω, κρινω αποφασιζω και δεχομαι οτι οι ανθρωποι, οι ομαδες, τα αυτοκινητα δεν μπορουν να ειναι τελεια! Ποτε!
επισης: >Αγαπητη Funis
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Ξαναγράφω!!! Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν από πολλά αθώα ψέματα' AlfaRomeo
Σοφιστία μαθηματικής βάσης...
Έξυπνο,αλλά παραμένει σοφιστία...
Κατά τα λοιπά,μόλις έθεσες το θέμα στη σωστή του βάση,γιατί αφαίρεσες την απόλυτη χροιά των λεχθέντων!
Πολύ ωραία....
Καμία απόλυτη χροιά!!!
Αν πρόσεξες χρησιμοποίησα τη λέξη θεωρώ. Θα υμάσαι φυσικά στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο που κάναμε αποδείξεις θεωριών τί λέγαμε, έτσι; π.χ. 'Θεωρούμε πως Α=Β και C=D, αρα...κτλ, κτλ....' Τη στιγμή που κάναμε αυτές τις θεωρήσεις δεν ξέραμε τίποτα!!! Δεν είχαμε ιδέα αν θα αποδεικύαμε τη θεωρία!!! Κι όμως κάναμε -αυθαίρετες έστω- θεωρήσεις ώστε να φτάσουμε τελικά στην απόδειξη! -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
...
ãéá ôéò ðùëÞóåéò êáé ôá êÝñäç Ý÷ù ìßá áìöéâïëßá, áëëÜ áõôÜ äåí åßíáé ìåôñÞóéìáÔæá!
Öáãþèçêåò ìå ôéò ðùëÞóåéò!
Åßðá åãþ ïôß ôï gruppo êÜíåé ðùëÞóåéò?
Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!..........
Åßíáé ïé ðùëÞóåéò êñéôÞñéï éêáíüôçôáò???
Ãéáôß áí åßíáé ôüôå ç Hyundai âãÜæåé êáëýôåñá áìÜîéá ü÷é ìüíï áðü ôçí Mercedes áëëÜ êáé áðü ôçí Ferrari.
Áí ïé ðùëÞóåéò åßíáé êñéôÞñéï ôüôå ïé ð@õô#íåò åßíáé ïé êáëýôåñåò üëùí ìáò!
¢ìáí ðéá!!! -
...
για τις πωλήσεις και τα κέρδη έχω μία αμφιβολία, αλλά αυτά δεν είναι μετρήσιμαΤζα!
Φαγώθηκες με τις πωλήσεις!
Είπα εγώ οτί το gruppo κάνει πωλήσεις?
Βρες το!Βρες το!Βρες το!Βρες το!Βρες το!Βρες το!Βρες το!Βρες το!Βρες το!Βρες το!Βρες το!Βρες το!Βρες το!Βρες το!..........
Είναι οι πωλήσεις κριτήριο ικανότητας???
Γιατί αν είναι τότε η Hyundai βγάζει καλύτερα αμάξια όχι μόνο από την Mercedes αλλά και από την Ferrari.
Αν οι πωλήσεις είναι κριτήριο τότε οι π@υτ#νες είναι οι καλύτερες όλων μας!
’μαν πια!!!Όπως και οι Ferrari δεν πρέπει να είναι καθόλου καλά αυτοκίνητα γιατί δεν βλέπω να πολυκυκλοφορούν...
-
...
ãéá ôéò ðùëÞóåéò êáé ôá êÝñäç Ý÷ù ìßá áìöéâïëßá, áëëÜ áõôÜ äåí åßíáé ìåôñÞóéìáÔæá!
Öáãþèçêåò ìå ôéò ðùëÞóåéò!
Åßðá åãþ ïôß ôï gruppo êÜíåé ðùëÞóåéò?
Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!Âñåò ôï!..........
Åßíáé ïé ðùëÞóåéò êñéôÞñéï éêáíüôçôáò???
Ãéáôß áí åßíáé ôüôå ç Hyundai âãÜæåé êáëýôåñá áìÜîéá ü÷é ìüíï áðü ôçí Mercedes áëëÜ êáé áðü ôçí Ferrari.
Áí ïé ðùëÞóåéò åßíáé êñéôÞñéï ôüôå ïé ð@õô#íåò åßíáé ïé êáëýôåñåò üëùí ìáò!
¢ìáí ðéá!!!¼ðùò êáé ïé Ferrari äåí ðñÝðåé íá åßíáé êáèüëïõ êáëÜ áõôïêßíçôá ãéáôß äåí âëÝðù íá ðïëõêõêëïöïñïýí...
-
Κοίτα τώρα να δεις τι γίνεται.
**Ορισμένοι πάνε να μας πείσουν ότι η Alfa Romeo είναι η καλύτερη εταιρία του κόσμου ** μιλώντας για την ιστορία της και ότι ο ''οπαδισμός'' ανάλογα με την οπτική γωνία που το εξετάζεις ή την ερμηνεία που δίνεις μπορεί να έχει και θετικά στοιχεία (και όλα αυτά κατεβάζοντας βιβλιογραφίες).Δεδομένου οτί σήμερα ανήκει και αποτελεί συγκεκριμένο κομμάτι της στρατηγικής ενός gruppo , **NAI EINAI!!! **:D
Και πρόσεχε ...θα ξαναεκτεθείς!!!Πότε έγινε αυτό? Επειδή λέω ότι Alfa δεν είναι η καλύτερη?(που φυσικά και ΔΕΝ είναι) Ή που δεν γνώριζα ΤΟ γεγονός?
Εσύ να δεις πόσο έχεις εκτεθεί με όλα αυτά.H Alfa σίγουρα δεν είναι η καλύτερη σήμερα τον κόσμο αλλά είναι ένα σημαντικό κομμάτι ενός group εταιρειών το οποίο είναι ο καλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως.
Εξαιτίας ίσως αυτού του group βεβαίως σώθηκε αλλά από εκεί και ύστερα όσο και να προμοτάρετε δεν πρόκειται να 'ξεκόψει μπροστά' και να γίνει μεμονωμένα ο καλύτερος κατασκευαστής.
Αλήθεια πρότεινε μου εσύ τον καλύτερο...μπορείς?
Και επειδή εγώ μόνο έχω εκτεθεί για πες μου εσύ την λαμπρή ιστορία της BMW?
To link που μας έδωσες έγραφε την ιστορία της.Αυτό δεν σημαίνει οτί είναι και λαμπρή.Ιστορία έχει και η Daewoo.
Κάτι άρχισε να λάμπει από την 2002.Πρόσεχε τι είπα...άρχισε να λάμπει,δεν τυφλωθήκαμε!
**Αλλά εσύ μας είπες για την ιστορία της.**Πες την μου λοιπόν γιατί εμένα οι ιστορικές γνώσεις μου ξεκινάνε από την 147.
’κου δεν γνώριζουν την Alfa στην Αμερική!
Η Alfa αποσύρθηκε μετά την Milano (αλήθεια ποια είναι αυτή? προλαβαίνεις να κάνεις search! ).
To ξέρεις οτί η κληρονομιά των σημερινών ''μικρών' Spider -ξεκινώντας από την Giulietta- δημιουργήθηκε ύστερα από απαίτηση των αμερικανών?(...προς μια άγνωστηηη μάααρκα!!!!ΟΥΟΥΟΥ!!!! )
Γνωρίζεις οτί η Audi καπηλεύτηκε -τι πρωτότυπο- σχετικά πρόσφατα σε μια πασίγνωστη διαφήμιση με ένα πασίγνωστο (αμερικάνο) ηθοποιό την 'κληρονομιά' μια άγνωστης μάρκας (ΟΥΟΥΟΥ!!! ) σε μια υπερπασίγνωστη (αμερικάνικη) ταινία για την οποία η άγνωστη μάρκα (ΟΥΟΥΟΥ!!! ) έβγαλε ειδική έκδοση ενός άγνωστου μοντέλου?(ΟΥΟΥΟΥ!!! )
Το Gone in 60 sec το είδες?Μάλλον δεν είσαι παρατηρητικός! Εμένα μου έμοιαζε για ταινία τρόμου!!!(ΟΥΟΥΟΥ!!! )Υ.Γ.Παρότι δεν ασχολούμε με την BMW ,αλλά ασχολούμε με την αυτοκίνηση, μπορώ να σου πώ για την 328 (την φωτογραφία της οποίας μας έδωσες) περισσότερα από ότι ...όλο το inernet!
Ξέχασες την Ε30 Μ3, την Μ1 και τη Ζ1, αλλά πραγματικά Spidey με έχει πιάσει η πλάτη μου στο άτιμο ΄το πληκτρολόγιο και έχω και άλλα πράγματα να κάνω, όπως να κοιμηθώ γιατί αύριο είνα δύσκολη μέρα για μένα.
Ξέρεις να διαβάζεις?
Μεγαλύτερο το άτιμο δεν γίνεται!
Το τόνισα ,δεν το τόνισα?
Το τόνισα ,δεν το τόνισα?(δις)
Το τόνισα ,δεν το τόνισα?(τρις)
...........................................
Μετά την 2002 κάτι άρχισε να λάμπει.Τα είπαμε αυτά.
Την ιστορία θέλω να μάθω.
Υοu know 328,507...Isetta ...
Btw η Μ1 γερμανική ήταν???
Η Isetta ήταν πιο γερμανική!(Φτου!Τα μαρτύρησα! )
Και η Z1 τι να σου πω???Εξαίσια!!!Ορόσημο!!!
...για τα περί αμερικάνων την πάπια τώρα!
Δυστυχώς και εγώ φεύγω μάλλον αύριο για τρεις εβδομάδες(!!!) και δεν θα έχω internet.
Την γλύτωσες ...και την γλυτώσατε!Την πάτησες ξανάρθα! Για τα μοντέλα άλλη ώρα, μη φοβάσαι όταν έρθεις με το καλό θα ξαναπιαστούμε.
Έχεις την τάση να το παίζεις δάσκαλος, ξερόλας, δίκαιος και δεν ξέρω τι άλλο. Προσπαθείς να πιαστείς από φράσεις (που γράφω πάνω στη βιασύνη μου) για να δείξεις τι?ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ. Εγώ βαριέμαι να ψάχνω τα λάθη σου (εκτός αν είσαι ημίθεος και δεν κάνεις) και συ το χαβά σου.
Κeep walking (έτσι δεν γράφεται? )
-
κι ομως ακομα και η ερευνα που λες πρεπει να στηριχτει σε καποιους κανονες και καποιους ορισμους. Απο κει και περα αναλυουμε αυτους και προχωραμε την σκεψη.
Όταν η αρχική θεώρηση έχει απόλυτη χροιά (όπως λέει ο φίλος μου ο tsilis) και μάλιστα ενισχύεται από λέξεις του τύπου 'άμεσος' εύκολα καταλαβαίνεις πως στην εξέλιξη της έρευνας αυτής δεν υπάρχει διάθεση να καταρρίψεις την αρχική αυτή θεώρηση αν χρειαστεί! Σε μια έρευνα που δεν έχεις διάθεση να αμφισβητήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό θα καταλήξεις σίγουρα σε αποτυχία!
[Διάσπαση] Η ψυχολογία του οπαδού, φανατισμός κλπ..