-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Η Alpha ξεκίνησε νεο κόλπο.
Για οποιαδίποτε ιντερνετική συναλαγή σου κρατάει ένα ποσοστό (απο 18 εως 30% αν δεν κανω λαθος) σαν ασφάλιση της συναλαγής (δεν ξερω τι παει να πει αυτό).ώπα, μισό λεπτό.
τι εννοείς ιντερνετική συναλλαγή? paypal ή και σε μεταφορές ποσών εντός ή εκτός Ελλάδας.
αν ισχύει το β, την έχω κάνει με ελαφρά γιατί το βρίσκω απαράδεκτο. ασφάλιση να κάνει στο σύστημά της. δλδ αν δεν ολοκληρωθεί η συναλλαγή ποιος θα φταίει? εγώ? -
Παρντόν;
Εγώ αγόρασα κάτι (μικρό, 25€) από ebay μέσω paypal-πιστωτικής Alpha. Τι είναι αυτό; Θα μου κρατήσουν ποσοστό επί της αξίας της συναλλαγής; Πρώτη φορά το ακούω. -
To υπολογισα και για το ποσο που εδωσα μου κρατησαν ακριβως το 9% του ποσου.
Ελπιζω να μου επιστραφει συντομα, θα κανω και ενα τηλφωνο στην Alpha αυριο.
Αποτι φαινεται ειναι σχετικα νεα αλλαγη.
Οντως συζητειται στο http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=43846.0 -
Στο dpgr.gr ήταν για αγορά και το ποσό κρατήθηκε για προστασία έναντι μεταβολής συναλλαγματικής ισοτιμίας.
Και επιστράφηκε τις επόμενες μέρες.
Αυτή η περίπτωση μπορεί να είναι διαφορετική, πχ. μπορεί να έφαγε paypal fee αν δεν πρόσεξε τις επιλογές που του έδινε. -
Κατάφερα και το βρήκα
http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=43846.0 -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Με Standard Int'l Shipping, οταν ερθει, θα μου αφησουν ειδοποιητηριο να παω να το παραλαβω ;
Στο περιπου, ποσο χρειαζεται για να ρθει Σαλονικη απο US ;
Μολις ηρθε, 7η εργασιμη σημερα.
-
Ερώτηση: αγόρασα από ένα ελληνικό online store μια τηλεόραση. Πλήρωσα με πιστωτική, όλα οκ. Χρεώθηκε η κάρτα μου. Σε συνεννόηση με τον μαγαζί μου είπαν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη και θα είναι σε 10-15 μέρες από την αντιπροσωπεία και με ρώτησαν αν θα περιμένω ή θέλω να ακυρώσω. Λέω οκ, θα περιμένω. Εν τω μεταξύ (δεν την έχω παραλάβει ακόμα) λίγες μέρες μετά την παραγγελία ανέβηκε η τιμή κατα 85ε. Και ρωτάω εγώ, μπορεί να με χρεώσει 85ε έξτρα? Φαντάζομαι πως όχι...
-
φυσικα και οχι , αφου εχεις ηδη χρεωθει και 2ον εσυ την αγορασες βλέποντας μια Α τιμη , δεν μπορει ο αλλος να σε τιμολογησει παραπανω
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
φυσικα και οχι , αφου εχεις ηδη χρεωθει και 2ον εσυ την αγορασες βλέποντας μια Α τιμη , δεν μπορει ο αλλος να σε τιμολογησει παραπανωKαι εγώ αυτό πιστεύω αλλά θέλω να δω πως θα εξελιχθεί το όλο θέμα...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
φυσικα και οχι , αφου εχεις ηδη χρεωθει και 2ον εσυ την αγορασες βλέποντας μια Α τιμη , δεν μπορει ο αλλος να σε τιμολογησει παραπανω
Kαι εγώ αυτό πιστεύω αλλά θέλω να δω πως θα εξελιχθεί το όλο θέμα...
ακομα και να μην ειχες χρεωθει,απο τη στιγμη που εχεις κανει την παραγγελια με τη συγκεκριμενη τιμη δεν θα μπορουσε να σου αλλαζε την τιμη μετα ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω,εκτος αν κανεις νεα παραγγελια με τη νεα τιμη
το περιεργο ειναι οτι σου τραβηξε τα λεφτα ενω δεν εχει διαθεσιμο το προιον καθως ο 'κανονας' στα e-shop ειναι οτι σε χρεωνουν λιγο πριν το πακεταρουν για να στο στειλουν
πρεπει μαλλον η τηλεοραση να ηταν 'διαθεσιμη κατοπιν παραγγελιας' -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
ακομα και να μην ειχες χρεωθει,απο τη στιγμη που εχεις κανει την παραγγελια με τη συγκεκριμενη τιμη δεν θα μπορουσε να σου αλλαζε την τιμη μετα ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω,εκτος αν κανεις νεα παραγγελια με τη νεα τιμη
το περιεργο ειναι οτι σου τραβηξε τα λεφτα ενω δεν εχει διαθεσιμο το προιον καθως ο 'κανονας' στα e-shop ειναι οτι σε χρεωνουν λιγο πριν το πακεταρουν για να στο στειλουν
πρεπει μαλλον η τηλεοραση να ηταν 'διαθεσιμη κατοπιν παραγγελιας'Έχουν παιχτεί διάφορα με αυτή την τηλεόραση.
Την είχα βρει στον κολομβούνη 720ε. Παίρνω τηλ. λέει ναι κάντε λογαριασμό και κάντε την παραγγελία. Μέσα σε μια ώρα η τηλ. πήγε στα 800+
Τώρα αυτό. Όπου πήρα τηλ. μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτη θα γίνει παραγγελία, οπότε λέω δεν το γλιτώνω γι αυτό το έκανα έτσι. Βέβαια φαντάζομαι μπορούν να το παίξουν και αλλιώς (δυστυχώς δεν υπάρχει, οπότε πρέπει να παραγγείλετε κάτι άλλο). Για να δούμε... -
για πράγματα ~100 ευρώ και πάνω, τα τυχαία ελληνικά ιντερνετομάγαζα δεν έχουν στοκ
που σημαίνει οτι κατόπιν παραγγελίας = να το πω στο προμηθευτή να το παραγγείλει αυτός και όταν έρθει.
γιαυτό μόνο ετοιμοπαράδοτα ή με παραγγελία στο μεγαλοκατάστημα/προμηθευτή/εισαγωγέα που τουλάχιστον μπορείς να βρεις άκρη αν όντως θα έρθει ή περιμένεις μ@λ@κ@ς -
Σε 1-2 μέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο οπότε θα δούμε αν άξιζε ή όχι...
-
Μου έχει τύχει το ίδιο στο getitnow. Στο δεύτερο τηλεφώνημα που μου έκαναν, ακύρωσαν οι ίδιοι την παραγγελία...
-
Θελω να αγορασω μια βιντεοκαμερα απο amazon.uk. Η τιμη της ειναι 250 ευρω χαμηλοτερη απο τις τιμες των Ελληνικων καταστηματων στο skroutz. Το amazon.uk ειναι αξιοπιστο οπως διαβαζω ,αλλα το θεμα ειναι τι γινεται αν κλεψει την καμερα καποιος ειτε απο το καραβι ειτε στο τελωνειο. Πως διασφαλιζομαι εγω?
-
Ποιό καράβι; Τελωνείο από UK δεν υπάρχει.
-
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
πρεπει μαλλον η τηλεοραση να ηταν 'διαθεσιμη κατοπιν παραγγελιας'δε πάει έτσι, δεν δίνει την κάρτα στον έμπορο και του λέει πέρνα την. Πάνε μέσω αυτοματοποιημένων και ασφαλών διατραπεζικών συστημάτων, συνήθως eurobank, alpha και winbank (πειραιώς). Τα στοιχεία της κάρτας ΔΕΝ φτάνουν στον έμπορο για αυτόν ακριβώς το λόγο, να μη μπορεί να κάνει κάποια κίνηση. Αν λοιπόν πλήρωσες με την τιμή που έλεγε δε μπορεί να σε χρεώσει παραπάνω, και αν σου πει μα-μου τότε κάνεις άρνηση στην τράπεζα να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, αν αρνηθεί να στα δώσει.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ποιό καράβι; Τελωνείο από UK δεν υπάρχει.Eνταξει το καραβι ηταν λαθος
Γενικα σε περιπτωσεις κλοπης του δεματος τι γινεται? Αυτο ρωταω
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πρεπει μαλλον η τηλεοραση να ηταν 'διαθεσιμη κατοπιν παραγγελιας'δε πάει έτσι, δεν δίνει την κάρτα στον έμπορο και του λέει πέρνα την. Πάνε μέσω αυτοματοποιημένων και ασφαλών διατραπεζικών συστημάτων, συνήθως eurobank, alpha και winbank (πειραιώς). Τα στοιχεία της κάρτας ΔΕΝ φτάνουν στον έμπορο για αυτόν ακριβώς το λόγο, να μη μπορεί να κάνει κάποια κίνηση. Αν λοιπόν πλήρωσες με την τιμή που έλεγε δε μπορεί να σε χρεώσει παραπάνω, και αν σου πει μα-μου τότε κάνεις άρνηση στην τράπεζα να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, αν αρνηθεί να στα δώσει.
δεν καταλαβα που διαφωνεις.
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)