-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Παιδιά εγώ χτες παρήγγειλα από e bay , παπούτσια Timberland , (100 € γλύτωσα στο σύνολο..) ...
σήμερα μου ήρθε και email ότι η αποστολή τους ξεκίνησε..
Ξέρει κανείς που θα μου έρθουν τα παπούτσια? Θα έρθουν απευθείας σπίτι ή θα πρέπει να τα πάρω από τα ΕΛ.ΤΑ ή κάποια ταχυμεταφορική? στο χαρτί της παραγγελίας δεν έλεγε τπτ , μόνο τα έξοδα για το shipping...Υ.Γ
-
είναι η 1η φορά που παραγγέλνω , εξού και οι απορίες μου..
-
Από τι εξαρτάται το αν θα πληρώσεις τελωνείο για πράγματα που παραγγελνεις από τις Η.Π.Α?
Αν πληρωσες με paypal θα σου έρθουν εκεί που έχεις δηλώσει διεύθυνση στο paypal. Αλλιώς εκεί που έχεις δηλώσει στο ebay
-
-
Εγώ που περιμένω κάτι βιβλία με απλό απλό απλό ταχυδρομείο δηλαδή... του χρόνου...
-
Πολλές φορές μου έχει τύχει να έρθουν πάρα πολύ γρήγορα από το εξωτερικό (π.χ με τα Γερμανικά ταχυδρομεία) και μετά να καθυστερήσουν εδώ.
-
Από Αγγλία πάντως θα αργήσουν αυτές τις μέρες ο,τιδήποτε κι αν παραγγείλετε. Λόγω κακοκαιρίας, όχι μόνο έχουν πρόβλημα κάποια αεροδρόμια (Heathrow, Gatwick, Birmingham), αλλά πιο πολύ υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους και κόβεται η κυκλοφορία. Οπότε όλες οι εταιρίες courrier, όπως και η Royal Mail, έχουν μέρες καθυστέρησης. Υπομονή..
-
Η UPS παντως φαινεται να παιζει σε αλλη κατηγορια
Η 3η χρονικα παραγγελια μου απο το amazon ηρθε,οι 2 πρωτες που δεν ηταν με UPS ακομα αναμένονται.... -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Πολλές φορές μου έχει τύχει να έρθουν πάρα πολύ γρήγορα από το εξωτερικό (π.χ με τα Γερμανικά ταχυδρομεία) και μετά να καθυστερήσουν εδώ.Γερμανικά ταχυδρομεία; Οτι χειρότερο. 3 φορές μου έχασαν πακέτο, 1 μου το έκλεψαν και γενικώς ο μέσος όρος είναι 2 με 2,5 εβδομάδες για να έρθει κάτι.
Η κορυφή είναι η αγγλική Royal Mail. Αμεσα έρχονται, μικρά πακέτα 3 μέρες μαξ, μεγαλύτερα 5 με 6 και ποτέ δεν έχει χαθεί οτιδήποτε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πολλές φορές μου έχει τύχει να έρθουν πάρα πολύ γρήγορα από το εξωτερικό (π.χ με τα Γερμανικά ταχυδρομεία) και μετά να καθυστερήσουν εδώ.
Γερμανικά ταχυδρομεία; Οτι χειρότερο. 3 φορές μου έχασαν πακέτο, 1 μου το έκλεψαν και γενικώς ο μέσος όρος είναι 2 με 2,5 εβδομάδες για να έρθει κάτι.
Η κορυφή είναι η αγγλική Royal Mail. Αμεσα έρχονται, μικρά πακέτα 3 μέρες μαξ, μεγαλύτερα 5 με 6 και ποτέ δεν έχει χαθεί οτιδήποτε.
Τι να πω, ίσως είναι και θέμα τύχης.
Εμένα σε NOS Valves από Γερμανία έκαναν μια εβδομάδα. Μάλιστα έφτασαν από DHL σε 2 ημέρες στην Ελλάδα. Από Ολλανδία πάλι, έκαναν ακριβώς το χρόνο που λες (περίπου 3 εβδομάδες) και τους παρακαλούσα γονατιστός να μου πουν πότε θα φτάσουν.
Η χειρότερή μου εμπειρία είναι οι ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, όπου είχε φτάσει πακέτο στην Ελλάδα και περίμεναν 1 εβδομάδα να συγκεντρωθεί συγκεκριμένος αριθμός δεμάτων για να ξεκινήσουν τη διανομή.
Πάντως, ό,τι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει είναι η UPS μακράν, με χρόνο παράδοσης συνήθως 1 μέρα πριν την προβλεπόμενη.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παιδιά εγώ χτες παρήγγειλα από e bay , παπούτσια Timberland , (100 € γλύτωσα στο σύνολο..) ...
σήμερα μου ήρθε και email ότι η αποστολή τους ξεκίνησε..
Ξέρει κανείς που θα μου έρθουν τα παπούτσια? Θα έρθουν απευθείας σπίτι ή θα πρέπει να τα πάρω από τα ΕΛ.ΤΑ ή κάποια ταχυμεταφορική? στο χαρτί της παραγγελίας δεν έλεγε τπτ , μόνο τα έξοδα για το shipping...Υ.Γ
-
είναι η 1η φορά που παραγγέλνω , εξού και οι απορίες μου..
-
Από τι εξαρτάται το αν θα πληρώσεις τελωνείο για πράγματα που παραγγελνεις από τις Η.Π.Α?
Αν πληρωσες με paypal θα σου έρθουν εκεί που έχεις δηλώσει διεύθυνση στο paypal. Αλλιώς εκεί που έχεις δηλώσει στο ebay
πλήρωσα με Visa , η πληρωμή έγινε κανονικά , μου ήρθε και η απόδειξη του pay pal..
Το μόνο περίεργο είναι ότι μου βγάζει την ένδειξη uncomfirmed δίπλα από την δ/νση μου..Αυτό πάλι τι σημαίνει? -
-
-
αυτό με τη Γερμανία το έχω παρατηρήσει κι εγώ από διάφορες εταιρείες είτε μέσω ebay είτε εκτός. οδικώς πιο γρήγορα θα έρχονταν
-
Έχει τύχει να μου στείλουν απο hong kong στις 16-10 και να μου έρθει 21-12. Προχθές δηλαδή.
2 μήνες μετά. -
Είναι απρόβλεπτο από hong kong, Κίνα κ από κει. Έχει τύχει να κάνω σε 2 βδομάδες και σε ενάμιση μήνα, αλλά από Γερμανία πάντα 1μιση βδομαδα το λιγότερο. Η Αγγλία κ Αμερική είναι πιο γρηγορες
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γερμανικά ταχυδρομεία; Οτι χειρότερο. 3 φορές μου έχασαν πακέτο, 1 μου το έκλεψαν και γενικώς ο μέσος όρος είναι 2 με 2,5 εβδομάδες για να έρθει κάτι.
Η κορυφή είναι η αγγλική Royal Mail. Αμεσα έρχονται, μικρά πακέτα 3 μέρες μαξ, μεγαλύτερα 5 με 6 και ποτέ δεν έχει χαθεί οτιδήποτε..Έχει τύχει να μου στείλουν απο hong kong στις 16-10 και να μου έρθει 21-12. Προχθές δηλαδή.
2 μήνες μετά.Παραγγελία απο Γερμανια εχει κανει 3 εβδομαδες ενω απο Hong Kong 10 ημερες απο Αγγλια μονο 5-6 ημερες
-
Από ebay, παίζει ρόλο και ο πωλητής για τις καθυστερημένες παραδόσεις.
Εγώ πάντως είχα πέσει σε καλούς από Γερμανία. Μάλιστα στην πρώτη μου αγορά, επειδή αυτό που έψαχνα ήταν σπάνιο (κάτι προενισχύτριες λάμπες) και επειδή υπήρχε κάποιο χρηματικό όριο και δεν μπορούσα να κάνω την πληρωμή μέσω ebay, με βοήθησε στέλνοντας στο Paypal τη διαταγή πληρωμής.
Από Ελλάδα, είχα πέσει σε τύπο που έμενε Κόρινθο και μου είπε: 'Θα ανέβω εγώ Αθήνα να στα φέρω για να γλυτώσουμε τα ΕΛΤΑ'.
-
Εγώ πάντως τα μόνα παρεδώσε που είχα με Γερμανία (thomann) τα λαμβάνω σε 5 εργάσιμες maximum, με ΕΛΤΑ ταχυμεταφορές.
-
Με thomann μου έκαναν τη οι ταχυμεταφορές.
-
η Γερμανία αργεί. διαπιστωμένο σε πολλές περιπτώσεις και όχι μόνο με DHL.
Aγγλία - Γαλλία σαφώς καλύτερες.
περιμένω κάτι απο Αυστρία, παραγγελία 6/12 έφυγε 15/12 και δεν έχει φτάσει ακόμα (δυστυχώς δεν έχω ούτε tracking nr, ελπίζω να αξιωθούν να μου δώσουν ύστερα απο το mail που τους έστειλα)
Γενικά διακρίνω μια τάση αυξανόμενης σνομπαρίας απο το Ραιχ. μπορεί να είναι ιδέα μου ή απλά να έχουν βελτιωθεί οι (μέχρι πρόσφατα) όχι τόσο EU oriented Άγγλοι. πάντως η σύγκριση είναι αποκαλυπτική. -
Απ'τους Άγγλους, σε όσες περιπτώσεις είχα tracking, εντός 2 ημερών το πακέτο είχε παραδοθεί στα ΕΛ.ΤΑ, και η όποια καθυστέρηση είχε προκληθεί από τους 'δικούς' μας, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις δεν ενημέρωναν κάν το on-line tracking system για την πορεία του
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Από ebay, παίζει ρόλο και ο πωλητής για τις καθυστερημένες παραδόσεις.Μπα, ο πωλητής δεν φταίει. Από eshop ψώνισα 2 φορές και ο άνθρωπος ήθελε να μου τα ξαναστείλει.
Στην Γερμανία μου είχαν κλέψει επίσης το πρώτο 2din navi (450 ευρώ) που είχα αγοράσει από Αγγλία αλλά μου στάλθηκε με οδικό κούριερ.
Μάλιστα ο αγγλος μου είχε πει ότι είναι το 5ο δέμα που του κλέβουν που έχει προορισμό την Ελλάδα. Τα είχε πάρει στο κρανίο.
Δεν αγοράζω πλέον από Γερμανία για αυτό τον λόγο. Είναι ΓΤΠΚ .-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Από ebay, παίζει ρόλο και ο πωλητής για τις καθυστερημένες παραδόσεις.
Μπα, ο πωλητής δεν φταίει. Από eshop ψώνισα 2 φορές και ο άνθρωπος ήθελε να μου τα ξαναστείλει.
**Στην Γερμανία μου είχαν κλέψει επίσης το πρώτο 2din navi (450 ευρώ) που είχα αγοράσει από Αγγλία αλλά μου στάλθηκε με οδικό κούριερ.
Μάλιστα ο αγγλος μου είχε πει ότι είναι το 5ο δέμα που του κλέβουν που έχει προορισμό την Ελλάδα. Τα είχε πάρει στο κρανίο.**
Δεν αγοράζω πλέον από Γερμανία για αυτό τον λόγο. Είναι ΓΤΠΚ .-
Μου θυμίζει τη φάση με το play.com που στο τέλος μας έβαλαν το όριο με τις 30 λίρες και ησυχάσανε με εμάς. Τότε, σε φίλο μου είχαν ξαναστείλει τα πράγματα 2 και 3 φορές! Πολύ καλοί οι τύποι.
Έχω να αγοράσω από Γερμανία (ebay) γύρω στον ένα χρόνο, οπότε αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι παίζει. Γεγονός είναι ότι ο καθένας μας έχει τις εμπειρίες του και τις καταγράφει εδώ.
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)