Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ποιό από τα παρακάτω στοιχεία ασφάλειας και άνεσης θεωρείτε
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ποιό από τα παρακάτω στοιχεία ασφάλειας και άνεσης θεωρείτε
    • 1
    • 2
    • 3
    • 3 / 3
    Περί αυτοκίνησης
    29
    45
    152
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      mirage last edited by

Ο χρήστης trailBraker έγραψε:

3ο τους ΠΛΕΥΡΙΚΟΥΣ γιατι δεν έχω πειστεί για την χρησιμότητα τους. Πιστεύω πως εχουν μπει στα αυτοκίνητα περισσότερο για λόγους marketing παρα ουσίας. Για να λέμε πως το δικό μου έχει 8 αερόσακους ενώ το άλλο 6. Προσοχή, δεν μιλάμε για μετωπικούς (ειδικά οδηγού) που τους θεωρώ απαραίτητους.

Κάποτε διάβαζα-άκουγα τα ίδια για τους εμπρόσθιους. Σήμερα όλοι θέλουν 2 τουλάχιστον 'μπαλόνια' και οι ίδιοι πωλητές που έλεγαν οτι οι αερόσακοι είναι άχρηστοι ( δεν θέλω σχόλια του στυλ οι πωλητές ειναι άσχετοι, άσχετοι η όχι κάνουν καλά την δουλεία τους και πουλάνε ότι διαθέτουν και στην τελική οι περισσότεροι που αγοράζουν αυτοκίνητο τον πωλητή θα ακούσουν γιατί θα τους πεί κάτι που θα τονίσει το εγώ τους και όχι εμένα και εσάς που θα τους βγάλουν 'κακή' την προσωπική τους επιλογή και ας τους λέμε απλά την αλήθεια ) τονίζουν οτι το αμαξι έχει 6,8,10 αερόσακους. Οι πλευρικοί αερόσακοι ( και οι θωρακικοί και οι κεφαλής ) είναι πάρα πολύ χρήσιμοι και ειδικά στις συνηθισμένες συγκρούσεις με λίγα χλμ μέσα στην πόλη. Για του λόγου το αληθές δείτε πώς συμπεριφέρθηκε το ίδιο αυτοκίνητο με και χωρίς αερόσακους στην ίδια ακριβώς σύγκρουση
      http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=256
      http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=292
      και πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του πλευρικού αερόσακου κεφαλής στην προστασία των επιβατών

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • elteo
        elteo last edited by

Πρώτος ο κλιματισμός...δεν αντέχω με τίποτα την ελληνική ζέστη που συνοδεύεται από υγρασία, ελληνικό ντιζελοκινητήρα και φασαρία από τα κάθε είδους παπάκια, αστικά κτλ και μετά το ESP.

Το r-cd το θεωρώ αυτονόητο ενώ τους πλευρικούς (αν κι έχω στο αμάξι μου) δεν μπορώ να πω ότι εάν μου δίνονταν η επιλογή να τους βάλω extra ότι θα το έκανα.

• X
          xristos69 last edited by

Ο χρήστης lukeduke έγραψε:
          Το ηχοσύστημα ΙΜΗΟ μπορεί να θεωρηθεί εξοπλισμός ασφαλείας. Αν κάποιος οδηγεί συχνά σε μεγάλα ταξίδια η απαλή μουσική σε χαμηλή ένταση επιδρά θετικά. Ειδικά το βράδυ βοηθά να μην κοιμηθεί ο οδηγός όπως κάνει και η χαμηλής έντασης κουβεντούλα με επιβάτες. Σε αντίθεση με τη συνομιλία σε τηλέφωνο (ακόμα και με handsfree) που αποσπά την προσοχή απο το δρόμο.
          (Κάπου είχα διαβάσει μια σχετική έρευνα' μπορεί να ήταν και σε αυτό το φόρουμ)

Η απαλή -ακόμα και η έντονη-μουσική σε νανουρίζει. Ότι χειρότερο.Αν νυστάζεις λίγο κλείσε τελείως τη μουσική ή βάλε κάνα talk show και άνοιξε λίγο ένα παράυθρο. Καμία σχέση η απαλή μουσική με την κουβεντούλα που ξυπνάει τον εγκέφαλό σου προκειμένου να συμμετέχεις.

• L
            lukeduke last edited by

Έγραψα για απαλή μουσική για να μην έχουμε παρεξηγήσεις (βλέπε χιλιάδες οδηγούς να διακτινίζονται στίς εθνικές οδούς λικνίζοντας στους ρυθμούς της trance ή κοπανιόντας με μέταλα και ανελέητο headbanging ακολουθόντας τη συμβολή του lukeduke )
            Η μουσική, ακόμα και αν είναι αργή και χαμηλής έντασης δεν είναι απαραίτητο να σε νανουρίζει' αρκεί να σου αρέσει το κομμάτι (άν σιγοντάρεις κιόλας τόσο το καλύτερο .

Βασικά αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν όχι σκέτη μουσική αλλά κάποιος καλός σταθμός στο ραδιόφωνο, με τηλέφωνα ακροατών, σχόλια του παραγωγού κλπ. Περίπου αυτό που γράφεις και εσύ, δηλάδη κάτι που υποκαθιστά την ανθρώπινη παρουσία και την κουβεντούλα στα μακρινά ταξίδια και ενισχύει τα παραπάνω για εξοπλισμό ασφαλείας (βάλτε και μετεωρολογικά δελτία, πληροφορίες για εκτακτή ανάγκη, κυκλοφοριακό φόρτο κλπ).

ΥΓ: Αν εννοείς πολιτικά talk show κάνεις μάλλον πλάκα
            Δεν παλευόνται με τίποτα
            Δέκα λεπτά αρκούν για να πέσω στην αγκαλία του Μορφέα. (Εννοώ του ύπνου ε-να λείπουν κρύα αστεία )

• S
              skye last edited by

Παιδιά, το θέμα 'πώς επηρεάζει η μουσική την οδήγηση' το έχουμε αναλύσει σε άλλο θέμα (κανά 7άρι σελίδες πρέπει να'ταν..).
              Εγώ πιστεύω ότι είναι ανάλογα
              α ) τον άνθρωπο,
              β ) την ψυχολογία,
              γ) το κομμάτι.. (ή γενικά ό,τι ακούς)

άλλοι ακούνε κάτι και τους αποσπά την προσοχή, άλλους τους ηρεμεί, άλλους τους παίρνει ο ύπνος, άλλους τους κρατάει ξύπνιους, άλλοι ακούνε σπορ φμ και παίρνουν τηλέφωνο στο σταθμό από το κινητό τους και βρίζουν το Σολιντ που έβγαλε το Στολτίδη και φάγαμε γκολ στο 89 κοκ
              Εμένα πολλές φορές μου έχει αλλάξει τη διάθεση, είτε προς το χειρότερο είτε προς το καλύτερο.
              Αλλά με τίποτα εξοπλισμός ασφαλειας ρε παιδιά το r/cd!! μην τρελαθούμε..
              Εξοπλισμός ασφαλειας είναι το a/c για μένα στην Ελλάδα.
              Το rcd είναι εξοπλισμός άνεσης. Βέβαια, σε μία έκτακτη ανάγκη μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο εργαλείο (μποτιλιαρίσματα, ενημέρωση, φυσικές καταστροφές κ.α.)

• L
                lukeduke last edited by

Έτσι όπως το θέτεις στην τελευταία σου πρόταση θα μπορούσε κάποιος να πεί 'και ο αερόσακος είναι ανευ ουσίας. Αλλα σε μιά έκτακτη ανάγκη μπορεί να σώσει ζωές'

Ορθά βέβαια θεωρείς το r/cd εξοπλισμό άνεσης (εκτός και αν βγάζουν δελτίο θυέλλης σε podcast ). Ένα απλό ραδιοφωνάκι ΑΜ κάνει όλα τα προαναφερθέντα και είναι στάνταρ μέχρι και σε αμαξάκια του γκόλφ (όχι VW). Μπορεί η συνεισφορά του να είναι μικρή αλλά αν βοηθά έστω και λίγο μπορεί να θεωρηθεί στοιχείο ασφαλείας, όχι; Γιατί να θεωρείται λιγότερο χρήσιμο απο το a/c; Και αυτό είναι πρωτίστως στοιχείο άνεσης. Δεν οδηγάμε δα και κεντρομήχανα θηρία των πεντακοσίων ίππων. Ίσως να βοηθά σε μποτιλιάρισμα αλλά σε ανοιχτό δρόμο δεν χρειάζεται.

Για τα περί μουσικής δεν είχα διαβάσει το προηγούμενο θέμα, νιούβης στο φόρουμ

• First post
                  Last post
                • 1
                • 2
                • 3
                • 3 / 3
                • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                  • ΕΛΛΑΔΑ
                  • ΚΟΣΜΟΣ
                  • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ