-
Απο ποτε Νασο το κολλαρο (και το καπιστρι!) θαναι υποχρεωτικα για ΟΛΟΥΣ στο Ακροπολις? Θα προλαβω να κανω το τελευταιο μου (2006) χωρις καποιον στο σβερκο???(Του Ελληνος ο τραχηλος ζυγον δεν υπομενει ) γαρ.
-
Ο χρήστης colin1 έγραψε:
nass , αν το σκέφτομαι σωστά, και με βάση την ανακοίνωση της ΕΘΕΑ, και σήμερα αν ήθελε κάποιος νέος οδηγός να ετοιμάσει αυτ/το και να τρέξει μέχρι το 2010 σε εθνικούς αγώνες , ΔΕΝ θα αγοράσει καθισματα, ζώνες και κράνη με υποδομή για hans καθώς μέχρι να γίνει υποχρεωτικό (το hans) θα έχουν λήξει ή θα λήγουν (2005+5) . Οπότε γιατί να επιβαρυνθεί με αυξημένο κόστος 20-40%. (Εξαιρείται βέβαια η περίπτωση που θέλει εξαρχής από σημέρα να χρησιμοποιήσει hans).Εχει διάφορους λόγους:
Τα 5 χρόνια διάρκειας έγιναν 7 οπότε πάμε 2012 ενώ το HANS θα είναι υποχρεωτικό από 2009 ή 2010.
Θα μπορεί να συμμετάσχει από 2007 ή 2008 κανονικά (στη γενική κατάταξη) σε ΕΚΟ/ΕΛΠΑ και Ακρόπολις χρησιμοποιώντας HANS.
Θα είναι ασφαλέστεροςΤέλος πάντων, ευθύνη της ΕΘΕΑ είναι να ενημερώσει έγκαιρα, από εκεί και πέρα ο καθένας ας κάνει το λογαριασμό του κατά την κρίση του.
Το hans (της sparco) κοστίζει ανάλογα το μέγεθος και τη κλίση που έχει από 800 έως 900 ευρώ περίπου. Σίγουρα το 2010 θα είναι στη μισή τιμή.
Ακριβώς...
Το κόστος μετατροπής ενός κράνους για hans είναι εξακριβωμένα αυτό.
Δεν ξέρω αν γίνεται σε όλα τα κράνη αλλά, έτσι και αλλιώς, τόσο το καλύτερο, ας ξέρουν οι αγωνιζόμενοι και αυτή τη δυνατότητα.
Thanks colin1 για τις πληροφορίες.
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Απο ποτε Νασο το κολλαρο (και το καπιστρι!) θαναι υποχρεωτικα για ΟΛΟΥΣ στο Ακροπολις? Θα προλαβω να κανω το τελευταιο μου (2006) χωρις καποιον στο σβερκο???(Του Ελληνος ο τραχηλος ζυγον δεν υπομενει ) γαρ.2007 ή 2008. Θα έχω περισσότερες πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
πχ. αν μια ζώνη τρυπηθεί για να περάσει tie-wrap για στήριξη καλωδίου ενδοσυννενόησης (έχει συμβεί! ) ή αν συμμετάσχει σε ατύχημα πρέπει να αντικατασταθεί, ακόμα και αν φαίνεται κατά τ΄ άλλα σε άριστη κατάσταση)Οι 8856/2000 φόρμες δεν έχουν διάρκεια ζωής με χρόνια αλλά με ...πλυσίματα (50 max). Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Οπότε ισχύει το παραπάνω για τα κράνη.
επειδη δεν εχω δει απο κοντα,αλλα μονο σε φωτο, οι παγκοσμιοι το tie-wrap πως το περνανε στη ζωνη?(δυστυχος δεν ξερω πως περνανε φωτογραφια για να σας το δειξω,αν ξερει κανεις ας μου πει πως το κανουν ,αλλα υπαρχουν στο νετ πολλες για να δειτε)και κατι ακομα τα πλυσιματα στη φορμα πως θα τα μετρατε?θα εχει πλυσομετρο?
-
Ο χρήστης ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΦΑΓΑΔΑΚΗΣ έγραψε:
επειδη δεν εχω δει απο κοντα,αλλα μονο σε φωτο, οι παγκοσμιοι το tie-wrap πως το περνανε στη ζωνη?Ή πιάνουν όλη τη ζώνη γύρω-γύρω, ή τρυπάνε μόνο το ύφασμα που είναι ραμμένο πάνω στη ζώνη και λέει τον κατασκευαστή, δηλ. εκεί που λέει (πχ.) 'SPARCO' τρυπάνε το ύφασμα μόνο και το περνάνε το tie-wrap.
Αυτοί που λέω είχαν τρυπήσει την ίδια τη ζώνη με αποτέλεσμα να την αχρηστεύσουν. Τα λυπήθηκα τα παιδιά και η ζώνη ήταν καινούργια αλλά δυστυχώς δεν 'παιζόταν' η κατάσταση.(δυστυχος δεν ξερω πως περνανε φωτογραφια για να σας το δειξω,αν ξερει κανεις ας μου πει πως το κανουν ,αλλα υπαρχουν στο νετ πολλες για να δειτε)
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=13504
Υπάρχει απάντηση σε όλα -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ενα τελευταίο: στο κόστος της όλης ιστορίας (ίσως καθίσματα, ίσως ζώνες, σίγουρα καινούργιο κράνος ή τροποποίηση του παλιού) πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος της ίδιας της συσκευής HANS, που ανέρχεται σε (έχω ακούσει και τα 2 νούμερα) 200 έως 1000 ευρώ.
Το σίγουρο είναι πως σε μερικά χρόνια όλα αυτά θα είναι σαφώς φτηνότερα.
Περισσότερα νέα, την άλλη εβδομάδα.
Πάνω σε αυτό, είχα βρεί πριν 2-3 περίπου χρόνια σε μαγαζί στην Μόντσα σύστημα HANS (αν είναι διαφορετικά για πίστα και ράλι, αυτό ήταν προφανώς για πίστα, μιας και δεν έτρεχαν ακόμα στα ράλι με HANS τότε).
Το κόστος τότε ήταν 150 ευρώ.
Δεν ξέρω αν ήταν 'καλό' ή 'κακό' μοντέλο, ή αν τότε είχαν πολιτική να είναι φτηνό για να αποτήσει 'πελατεία', μιας και μόλις είχε πρωτογίνει υποχρεωτικό στην Φ1 και παραπονιόντουσαν οι οδηγοί...
Θυμάμαι όμως πως μου είχε φανεί εξαιρετικά φτηνό σε σχέση με το απλό καρτίστικο μαξιλαράκι που φοράω το οποίο κάνει καμιά 50αριά ευρώ και δεν έχει σχέση η ασφάλεια...
Ο λόγος που δεν το πήρα είναι πως τότε δεν υπήρχαν κράνη ράλλυ για HANS (όλα ήταν για πίστα) και πως το δικό μου ήταν μάλλον πολύ καινούριο για να το αλλάξω...
Το 2007 το πολύ πάντως, αν συνεχίζω τους αγώνες, θα πάρω νέο κράνος, φυσικά με HANS.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Amaxopoulos έγραψε:
'Βρε Νασο,δεν τους λες αν εχουν και το προγραμμα αγωνων του 2006 να το ανεβασουν.'Nass απαντησε:
'Δεν το ξέρω και δε με ενδιαφέρει. Αλλά σε τι θα σε βοηθήσει αυτή η γνώση αυτή τη στιγμή ?'Eυχαριστω για την απαντηση.....
Η απάντησή μου όντως 'ακούγεται' αγενής και ζητώ συγνώμη (δεν ήταν πρόθεσή μου)
Αλλά όντως δεν ξέρω τίποτα για πρόγραμμα 2006.
Και όντως δεν καταλαβαίνω γιατί είναι επείγον στη φάση αυτή (ώστε να 'βάλουμε τα μέσα' για να το ανεβάσουν στο site).
Θα ρωτήσω λοιπόν αλλά φαντάζομαι πως θα έχουν λόγους για να μην το ανεβάζουν (αν είναι έτοιμο)Φαντάζομαι πως τα οικονομικά του δεν έφτιαξαν από χθες, έτσι δε θα ακολουθήσει ολόκληρο κύπελλο ασφάλτου (για 'σκόνες' ούτε λόγος...) και ενδιαφέρεται για να κάνει τους υπολογισμούς, τις άδειες από τη δουλειά και τις θυσίες του...
Επίσης φαντάζομαι πως παραμένει ονειροπόλος και παρότι δεν έχει βαρύ σε ιστορία επίθετο, ούτε σχέσεις με το χώρο του αυτοκινήτου και κατ επέκταση των αγώνων, σκοπεύει να προσεγγίσει χορηγούς. (που ήδη έχει αργήσει πιστεύω)
Άπαξ λοιπόν και δε θα τρέξει σε πλήρες κύπελλο, πρέπει να τους πει τι σκοπεύει να κάνει, και το να πεί 'θα κάνω 3 με 5 αγώνες ανάλογα με το πότε θα γίνουν και το που', θα τον κάνει πιο κωμικό κι από τον Τσάκωνα!!
Πάντως το 2001 είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα του 2002 (σαν ενημερωτικό φυλλάδιο στο Παλλάδιο) στις 1 Δεκεμβρίου, και το 2002 το πρόγραμμα του 2003 στις 30 Νοεμβρίου. (και κλαιγόμασταν ήδη πως θα το θέλαμε νωρίτερα...)
Το 2003 ήταν η Ολυμπιάδα στη μέση και δε θυμάμαι πότε ανακοινώθηκε, και το 2004 (πέρσι) έλειπα, έλιωνα στη σχολή νυχθημερόν και δε θυμάμαι καν αν ανέπνεα!!
-
Ο χρήστης colin1 έγραψε:
Το hans (της sparco) κοστίζει ανάλογα το μέγεθος και τη κλίση που έχει από 800 έως 900 ευρώ περίπου. Σίγουρα το 2010 θα είναι στη μισή τιμή.
Το κόστος μετατροπής ενός κράνους για hans είναι εξακριβωμένα αυτό.http://www.edra.it/shopcart3/shopuk.cgi/SID=1133437070.9406/page=productk.htm/product=1348
Το φτηνότερο Σπάρκο στα 675 ευρώ...Τρελλό χρήμα...
Επίσης το ΙΔΙΟ κράνος (αν και πισταδόρικο) ΜΕ HANS
http://www.edra.it/shopcart3/shopuk.cgi/SID=1133437070.9406/page=productk.htm/product=1309και ΧΩΡΙΣ HANS
http://www.edra.it/shopcart3/shopuk.cgi/SID=1133437070.9406/page=productk.htm/product=1149Έχουν διαφορά 80 ευρώ στα 520, ήτοι 15%!!!!!
Καλά κρασιά....
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Το κόστος μετατροπής ενός κράνους για hans είναι εξακριβωμένα αυτό.http://www.edra.it/shopcart3/shopuk.cgi/SID=1133437070.9406/page=productk.htm/product=1348
Το φτηνότερο Σπάρκο στα 675 ευρώ...Τρελλό χρήμα...
Επίσης το ΙΔΙΟ κράνος (αν και πισταδόρικο) ΜΕ HANS
http://www.edra.it/shopcart3/shopuk.cgi/SID=1133437070.9406/page=productk.htm/product=1309και ΧΩΡΙΣ HANS
http://www.edra.it/shopcart3/shopuk.cgi/SID=1133437070.9406/page=productk.htm/product=1149Έχουν διαφορά 80 ευρώ στα 520, ήτοι 15%!!!!!
Καλά κρασιά....
Το φτηνότερο Σπάρκο στα 675 ευρώ....
ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ... ALIQUOTA IVA!!!
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ...ΦΠΑ!!
ΕΤΣΙ ΤΑ 675 ΕΥΡΩ...ΓΙΝΟΝΤΑΙ 803!
-
Πληροφοριες για Hans
-
Ολοκληρώθηκαν οι ομολογκασιόν για 206 1,4 8v και 16v και μάλιστα με VK εισαγωγή και άλλα καλούδια!!!
Προσοχή: Πρόκειται για εθνικές και όχι FIA. -
VK οπως Α η Κιτ Καρ?
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
VK οπως Α η Κιτ Καρ?Όπως κιτ καρ Δημήτρη!
-
το 206 1.4 16ν μπορει να δεχτει και σειριακο 5αρι πλεον στην Α5
-
Ο χρήστης TEAM έγραψε:
το 206 1.4 16ν μπορει να δεχτει και σειριακο 5αρι πλεον στην Α5ΑΝΟΙΞΕ ΒΟΟΚ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (ΑΠΟ ΕΛΠΑ)ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙ/ΤΟΥ ΣΟΥ.
-
Ο χρήστης stelios ormas έγραψε:
το 206 1.4 16ν μπορει να δεχτει και σειριακο 5αρι πλεον στην Α5
ΑΝΟΙΞΕ ΒΟΟΚ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (ΑΠΟ ΕΛΠΑ)ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙ/ΤΟΥ ΣΟΥ.
Δεν κατάλαβες Στέλιο...Δεν ρωτάει...Πληροφορία δίνει ότι στην Εθνική Ομολογκασιόν του 206 1.4 για την ομάδα Α πλέον συμπεριλαμβάνεται και σειριακό πεντάρι σασμάν...
ΝΕΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ/ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ!