-
Αυτο για την ποιοτητα το ακουσα για τους καφεδες στην Ελλαδα σε καπουτσινο γαλλικους και καποιους αλλους, οι περισσοτεροι συφωνησαν οτι εχουμε την χειροτερη ποιοτητα, αυτο με τη φετα σαν να εχει βαση και θα ρωτησω εναν γνωστο που εχει τυροκομειο.
-
Για τον καφε +1.
-
Τι λέτε ρε, στην ελλάδα του φραπέ?
Οι στιγμιαίοι καφέδες είναι έτσι κι αλλιώς η χειρότερη ποιότητα καφέ, είχα (χρόοοοονια πίσω) παραθέσει άρθρο της Ναυτεμπορικής που έλεγε ότι κάποια εκατομμύρια τσουβάλια καφέ είχαν μουχλιάσει κ ήταν πλέον κατάλληλα μόνον για την παρασκευή στιγμιαίου καφέ (τα αγόρασε, μαζί με τη μούχλα, γνωστή εταιρία στιγμ. καφέ...)... -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Μια χαρά είναι. Προέρχονται συνήθως από τις ίδιες φίρμες που έχουν τα 'επώνυμα' (τουλάχιστον για Καρφούρ και Λιντλ που ξέρω σίγουρα), απλά έχουν διαφορετική συσκευασία. Ακριβώς το ίδιο γάλα. Σου δείχνει πόσο πληρώνεις τη διαφήμιση...με δεδομένα
α) ότι σχεδόν κάθε τρόφιμο που φτάνει στο τραπέζι μας έχει μια 'συνταγή'
β) κάθε εργοστάσιο μπορεί με τα ίδια μηχανήματα/διεργασίες να παράγει διαφορετικές συνταγές
δεν θα ήμουνα καθόλου σίγουρος οτι το Χ και το Ψ προϊόν που παράγονται για διαφορετικούς πελάτες από το ίδιο εργοστάσιο είναι τα ίδια
πριν αρκετά χρόνια είχα συζήτηση με άτομο απο εργοστάσιο της Nestle το οποίο έλεγε για τις διαφορές στα γάλατα (συμπυκνωμένα) που παρήγαγε τότε το ίδιο εργοστάσιο (διαφορετική συνταγή για τη δικιά τους ετικέτα και διαφορετική για τους πελάτες τους)
λογικά και στο φρέσκο υπάρχουν αντίστοιχες 'συνταγές', διαφορά στις πρώτες υλες κλπ
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
λογικά και στο φρέσκο υπάρχουν αντίστοιχες 'συνταγές', διαφορά στις πρώτες υλες κλπ
Φρέσκο γάλα + συνταγή ;;;
Τεσπα, εγώ το ξέρω από άνθρωπο που δούλευε σε εταιρεία που δίνει τέτοια γάλατα σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Και μάλιστα μου το είπε αφού τον απολύσανε (για άλλους λόγους), άρα δεν είχε κάποιο συμφέρον...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν ξερω αν ειναι αληθεια αυτο αλλα εγω εχω παρατηρησει σε συσκευασμενη φετα Δελτα την μια φορα να εχει πολυ καλη γευση (τουλαχιστον αυτη που αρεσει σε εμενα) και μετα απο λιγες μερες αλλη συσκευασια να εχει γευση σαν γιαουρτι.H γεύση της φέτας ποτέ δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια, ακόμη και απο την ιδια εταιρεία και αυτό κυρίως γιατί η φέτα είναι ενα προιόν που με το χρόνο ωριμάζει. Αλλη γέυση έχει το δοχείο που παράχθηκε 2 μηνες πριν, αλλη αυτό που παράχθηκε 5 μηνες πριν...Ακόμη και η γεύση του ίδιου δοχείου όμως, αλλαζει με τον καιρό.
Εξάλλου, η φέτα πριν διατεθεί στην αγορά, πρέπει υποχρεωτικά για 2 μήνες τουλάχιστο νομίζω, ή κατι τέτοιο, να μείνει στο τυροκομείο και να ωριμάσει, κυρίως για λόγους υγιεινής μιας και με τις ζυμώσεις που γινονται πεθαίνουν κάποιοι βλαβεροί (λιγότερο ή περισσότερο) μικροοργανισμοί...Αυτό στη θεωρία βέβαια, μιας και όταν η ζήτηση είναι μεγαλη και το γαλα λιγοστό, φευγει απο την παραγωγή στην κατανάλωση κατευθείαν.... -
Φρέσκο γάλα + συνταγή ;;;δεν έχεις παρατηρήσει διαφορά στη γεύση δελτα με μεβγάλ με αγνό πχ
Τεσπα, εγώ το ξέρω από άνθρωπο που δούλευε σε εταιρεία που δίνει τέτοια γάλατα σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Και μάλιστα μου το είπε αφού τον απολύσανε (για άλλους λόγους), άρα δεν είχε κάποιο συμφέρον...
δεν σου λέω οτι δεν μπορεί να είναι το ίδιο γάλα (ακόμη και με ακριβώς την ίδια διαδικασία φτιαγμένο)
απλά σου λέω οτι δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα πως φτιάχτηκε κάτι ακόμα και στο ίδιο εργοστάσιο
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Δεν ξερω αν ειναι αληθεια αυτο αλλα εγω εχω παρατηρησει σε συσκευασμενη φετα Δελτα την μια φορα να εχει πολυ καλη γευση (τουλαχιστον αυτη που αρεσει σε εμενα) και μετα απο λιγες μερες αλλη συσκευασια να εχει γευση σαν γιαουρτι.
H γεύση της φέτας ποτέ δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια, ακόμη και απο την ιδια εταιρεία και αυτό κυρίως γιατί η φέτα είναι ενα προιόν που με το χρόνο ωριμάζει. Αλλη γέυση έχει το δοχείο που παράχθηκε 2 μηνες πριν, αλλη αυτό που παράχθηκε 5 μηνες πριν...Ακόμη και η γεύση του ίδιου δοχείου όμως, αλλαζει με τον καιρό.
Εξάλλου, η φέτα πριν διατεθεί στην αγορά, πρέπει υποχρεωτικά για 2 μήνες τουλάχιστο νομίζω, ή κατι τέτοιο, να μείνει στο τυροκομείο και να ωριμάσει, κυρίως για λόγους υγιεινής μιας και με τις ζυμώσεις που γινονται πεθαίνουν κάποιοι βλαβεροί (λιγότερο ή περισσότερο) μικροοργανισμοί...Αυτό στη θεωρία βέβαια, μιας και όταν η ζήτηση είναι μεγαλη και το γαλα λιγοστό, φευγει απο την παραγωγή στην κατανάλωση κατευθείαν....Για αυτο και αποφευγω πλεον την επώνυμη και διαφημιζομενη φετα.Αγοραζω συσκευασμενη φετα Σπαρτης (δεν θυμαμαι μαρκα) ,χυμα φετα Στυμφαλιας που δεν την βρισκω ομως ευκολα οπως και ντοπια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν ξερω αν ειναι αληθεια αυτο αλλα εγω εχω παρατηρησει σε συσκευασμενη φετα Δελτα την μια φορα να εχει πολυ καλη γευση (τουλαχιστον αυτη που αρεσει σε εμενα) και μετα απο λιγες μερες αλλη συσκευασια να εχει γευση σαν γιαουρτι.
H γεύση της φέτας ποτέ δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια, ακόμη και απο την ιδια εταιρεία και αυτό κυρίως γιατί η φέτα είναι ενα προιόν που με το χρόνο ωριμάζει. Αλλη γέυση έχει το δοχείο που παράχθηκε 2 μηνες πριν, αλλη αυτό που παράχθηκε 5 μηνες πριν...Ακόμη και η γεύση του ίδιου δοχείου όμως, αλλαζει με τον καιρό.
Εξάλλου, η φέτα πριν διατεθεί στην αγορά, πρέπει υποχρεωτικά για 2 μήνες τουλάχιστο νομίζω, ή κατι τέτοιο, να μείνει στο τυροκομείο και να ωριμάσει, κυρίως για λόγους υγιεινής μιας και με τις ζυμώσεις που γινονται πεθαίνουν κάποιοι βλαβεροί (λιγότερο ή περισσότερο) μικροοργανισμοί...Αυτό στη θεωρία βέβαια, μιας και όταν η ζήτηση είναι μεγαλη και το γαλα λιγοστό, φευγει απο την παραγωγή στην κατανάλωση κατευθείαν....Για αυτο και αποφευγω πλεον την επώνυμη και διαφημιζομενη φετα.Αγοραζω συσκευασμενη φετα Σπαρτης (δεν θυμαμαι μαρκα) ,χυμα φετα Στυμφαλιας που δεν την βρισκω ομως ευκολα οπως και ντοπια.
Ζηριας κ γραβιερα Λιμνων .Στο Ελληνικο (Αρκαδιας ) εχω βρει πολυ καλη φετα .
Ο ΑΒ στον ισθμο εχει φετα ζηριας κ την γραβιερα Λιμνων -
Αν πας Λεβιδι στο παντοπωλειο που ειναι στην επανω πλευρα της πλατειας (Παρχας) ζητα φετα Στυμφαλιας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν πας Λεβιδι στο παντοπωλειο που ειναι στην επανω πλευρα της πλατειας (Παρχας) ζητα φετα Στυμφαλιας.Το σαββατο ημουν κ εφαγα στο εστιατοριο που ειναι γεματο με φωτογραφιες απο σκηνες του παλιου Ελληνικου κινηματογραφου .
Μαλλον για την ιδια φετα μιλαμε
Κερασια γιατι δεν βρηκα -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Αν πας Λεβιδι στο παντοπωλειο που ειναι στην επανω πλευρα της πλατειας (Παρχας) ζητα φετα Στυμφαλιας.
Το σαββατο ημουν κ εφαγα στο εστιατοριο που ειναι γεματο με φωτογραφιες απο σκηνες του παλιου Ελληνικου κινηματογραφου .
Μαλλον για την ιδια φετα μιλαμε
Κερασια γιατι δεν βρηκαΣτον Καμπουρη εφαγες μαλλον ,οπως μπαινεις στην πλατεια στο δεξι σου χερι.
Κερασια δεν εχω δει και εγω ακομα ισως προς Καστρι Μονη Μαλεβης να εβρισκες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στον Καμπουρη εφαγες μαλλον (...)
Κουμπούρης δε λέγεται, ξάδελφε?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Στον Καμπουρη εφαγες μαλλον (...)
Κουμπούρης δε λέγεται, ξάδελφε?
Κουμπουρης εχεις απολυτο δικιο , http://www.koubouris.gr/
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Φρέσκο γάλα + συνταγή ;;;
δεν έχεις παρατηρήσει διαφορά στη γεύση δελτα με μεβγάλ με αγνό πχ
Ίσως οφείλονται σε ελαφρώς διαφορετική περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Βέβαια, να σημειώσω ότι η Ελλάδα παράγει λιγότερο από το μισό του γάλακτος που καταναλώνει, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα φρέσκα έχουν ένα ποσοστό σε σκόνη (νομίζω ότι μέχρι 20% σε σκόνη θεωρείται φρέσκο. Ίσως εκεί να οφείλονται και κάποιες διαφορές, αν και προσωπικά για να πω την αλήθεια δεν έχω παρατηρήσει τίποτα. Μόνο σε έναν (πολύ μικρή εταιρεία) που είχε 3,7% λιπαρά. Μην μου πεις ότι αυτοαναιρούμαι...
δεν σου λέω οτι δεν μπορεί να είναι το ίδιο γάλα (ακόμη και με ακριβώς την ίδια διαδικασία φτιαγμένο)
απλά σου λέω οτι δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα πως φτιάχτηκε κάτι ακόμα και στο ίδιο εργοστάσιο
Κοίτα, στο ένα εργοστάσιο που ξέρω (εδώ στα βόρεια), απλά μπαίνει διαφορετικό κουτί στη γραμμή. Ότι υπάρχει στο κουτί με το σήμα της βιομηχανίας υπάρχει και στο κουτί με το σήμα του σούπερ μάρκετ. Το κουτί ακριβώς ίδιο (μόνο οι ζωγραφιές αλλάζουν), άρα μιλάμε για ακριβώς το ίδιο προϊόν. Το ίδιο ισχύει και για κασέρια που κάνει η εν λόγω βιομηχανία για λογαριασμό σούπερ μάρκετ.
Δεν λέω ότι ισχύει για ΟΛΑ τα private label προϊόντα, μόνο για τα συγκεκριμένα.
-
Ίσως οφείλονται σε ελαφρώς διαφορετική περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Βέβαια, να σημειώσω ότι η Ελλάδα παράγει λιγότερο από το μισό του γάλακτος που καταναλώνει, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα φρέσκα έχουν ένα ποσοστό σε σκόνη (νομίζω ότι μέχρι 20% σε σκόνη θεωρείται φρέσκο. Ίσως εκεί να οφείλονται και κάποιες διαφορές, αν και προσωπικά για να πω την αλήθεια δεν έχω παρατηρήσει τίποτα. Μόνο σε έναν (πολύ μικρή εταιρεία) που είχε 3,7% λιπαρά. Μην μου πεις ότι αυτοαναιρούμαι...
και τριμμένες πλάκες αμιάντου να βάζουν δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση
θυμάμαι πάντως να έχω διαβάσει οτι φρέσκο -βάση νόμου- θεωρείτε αυτό που συλλέγεται και παστεριώνεται
λογικά βέβαια περνάει και άλλες διαδικασίες ετσι ώστε να έχει η εταιρία προϊών με σταθερή γεύση/χαρακτηριστικά αλλιώς θα είχε κάθε μέρα διαφορετική γεύση το γάλα
τεσπά δεν το κατέχω το θέμα παραγωγή γάλακτος
δεν νομίζω να εννοησα κάτι διαφορετικό
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
και τριμμένες πλάκες αμιάντου να βάζουν δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση
θυμάμαι πάντως να έχω διαβάσει οτι φρέσκο -βάση νόμου- θεωρείτε αυτό που συλλέγεται και παστεριώνεται
E, απ' όσο ξέρω έχει ένα περιθώριο για χρήση σκόνης...
δεν νομίζω να εννοησα κάτι διαφορετικό
Όχι, δεν είπες κάτι τέτοιο, απλά διευκρίνησα, γιατί ξέρω κάτι άλλα private label που δεν θα τα ακουμπούσα ούτε με χειρουργικά γάντια!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Εξάλλου, η φέτα πριν διατεθεί στην αγορά, πρέπει υποχρεωτικά για 2 μήνες τουλάχιστο νομίζω, ή κατι τέτοιο, να μείνει στο τυροκομείο και να ωριμάσει, κυρίως για λόγους υγιεινής μιας και με τις ζυμώσεις που γινονται πεθαίνουν κάποιοι βλαβεροί (λιγότερο ή περισσότερο) μικροοργανισμοί...Αυτό στη θεωρία βέβαια, μιας και όταν η ζήτηση είναι μεγαλη και το γαλα λιγοστό, φευγει απο την παραγωγή στην κατανάλωση κατευθείαν....Το ιδανικό είναι 3 μήνες, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος του μελιταίου πυρετού ( χτυπά πολύ τις προβατίνες ). Εναλλακτικά αν το γάλα παστεριώνεται δεν υπάρχει θέμα.
Η γεύση της φέτας επηρεάζεται από τα λιπαρά που έχει κ αν είναι δοχείου ή βαρελιού.
Ενημερωτικά το γάλα εισαγωγής παραδοτέο έχει 0,65 ευρώ/ lt ενώ ο Ελληνας παραγωγός το δίνει 1 ευρώ. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για αυτο και αποφευγω πλεον την επώνυμη και διαφημιζομενη φετα.Αγοραζω συσκευασμενη φετα Σπαρτης (δεν θυμαμαι μαρκα)
Ταϋγετος ?
-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Για αυτο και αποφευγω πλεον την επώνυμη και διαφημιζομενη φετα.Αγοραζω συσκευασμενη φετα Σπαρτης (δεν θυμαμαι μαρκα)
Ταϋγετος ?
Νομιζω .
Σούπερμαρκετ