-
Παιχνίδι αγγλικής φίρμας, κατασκευασμένο στην Κίνα:
τιμή στην Ελλάδα 110 ευρώ
τιμή στην Αγγλία 60 ευρώΊσως η Αγγλία είναι πιο κοντά στην Κίνα σε σχέση με την Ελλάδα.
Πήγα στο κατάστημα 2 φορές, διαπίστωσα την κοροϊδία και τους χαιρέτησα. Ας τα βάλουν...
Πρόκειται για την ELC, αν αναρρωτιέται κανείς.
Τα ίδια και χειρότερα με ρουχισμό. Δύο ως και τρεις φορές ακριβότερα σε τιμές λιανικής μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας για τα ίδια ακριβώς επώνυμα προϊόντα.
-
Γιατι στο Λονδινο υπαρχει μια μπουτικ ανα 200 κατοικους ενω στην Αθηνα ο καθε Αθηναιος εχει την δικη του μπουτικ ....καπως ετσι .
Πουλανε ενα παντελονι κ θελουν να καλυψουν τα εξοδα του μηνα κ να περισεψει κατι για να ζησει η οικογενεια κ να συντηρησουν σκαφη κ αυτοκινητα .
Γνωστο φιρματο καταστημα πουλουσε ενα παλτο 850€ ,το κατεβασε στα 300€ απολυτως μετρητοις κ χωρις αποδειξη . -
Στο Supermarket (να μην λέμε περί μπουτικ) στην Γερμανία ένα μεγάλο κουτί των Pampers έκανε
15 € , ενώ εδώ πάλι στο Supermarket (Μαρινόπουλος) ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο κουτί των Pampers 25 € !!!!!Στο **JAMBO **μια Barbie που τραγουδούσε ελληνικά έκανε 30 €. Ίδια Barbie που τραγουδούσε βουλγάρικα έκανε 15 € !!!! Το διαπίστωσα όταν αγόρασα την βουλγάρα νομίζοντας πως έκαναν έκπτωση! Στο σπίτι από τα μάτια της μικρής κατάλαβα πως δεν καταλαβαίνει τίποτα!!!!
Την πήγα πίσω και με +15 € πήρα την ελληνική έκδοση! -
Η ελληνική γλώσσα είναι πιο πλούσια από τη βουλγαρική.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η ελληνική γλώσσα είναι πιο πλούσια από τη βουλγαρική.Θα έλεγα πως είναι η **πλουσιότερη **γλώσσα στον κόσμο!!!
Υ.Γ Πλάκα, πλάκα όντως είναι!!!
-
Μπορεις καποιος να βρει ποσο εχει η βενζινη ή το ρευμα στην Δανια;
Ποσο η ασπιρινη στην χωρα-παραγωγο Γερμανια;
Ποσο στοιχιζουν τα οπωροκηπευτικά στην σουπερ-παραγωγο ΗΠΑ; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μπορεις καποιος να βρει ποσο εχει η βενζινη ή το ρευμα στην Δανια;:whistlink:Βρήκες χώρα να μας συγκρίνεις,ούτε στον ύπνο μας δεν μπορούμε να τους φτάσουμε σε ανάπτυξη αλλά και μισθούς.
Πέραν τούτου οι Δανοί δεν αγοράζουν 2λιτρα και τζιποειδή για να επιδείξουν κάτι ούτε νομίζω να καίνε ρεύμα άσκοπα σαν εμάς.Ποσο η ασπιρινη στην χωρα-παραγωγο Γερμανια;
Κάθε μέρα σπιρίνες τρώς?
Ποσο στοιχιζουν τα οπωροκηπευτικά στην σουπερ-παραγωγο ΗΠΑ;
Και το λίτρο το ελαιόλαδο έχει στο ράφι 25 με 30 δολλάρια και κάνουν κρά για να το βρουν γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει.
Εμείς το έχουμε σε αφθονία και σχεδόν τσάμπα και καταναλώνουμε σπορέλαια και γράσσα.
Ποιός έχει καλύτερο βιοτικό επίπεδο? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ποιός έχει καλύτερο βιοτικό επίπεδο?Νομιζω εμεις.
Τις κοινωνικες παροχες που εχουμε εδω στις ΗΠΑ τις βλεπουν στις ταινιες sci-fi.
Πχ εγκυος στις ΗΠΑ δικαιουται...0 ημερες αδειας. -
delete
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πρόκειται για την ELC, αν αναρρωτιέται κανείς.
Εχοντας πλέον μια εμπειρία από τη συγκεκριμένη εταιρία -για την ακρίβεια από την επιχείρηση που την εκπροπωπεί στην Ελλάδα, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω και να φέρω το ακόλουθο παράδειγμα.
Θέλαμε παιδικό καθισματάκι για το τέκνο μας: στο συγκεκριμένο κατάστημα κόστιζε 200 Ε. Σε ιντερνετομάγαζο, 140+μεταφορικά (γύρω στο 20αρικο). Σε συνοικιακό κατάστημα, το βρήκα 170. Στη συνέχεια, χρειαστήκαμε και μεγαλύτερο καθισματάκι. Πάλι στο γνωστό κατάστημα. Τιμή: 320 (ίση με την προτεινόμενη λιανική από τον αντιπρόσωπο, όπως έμαθα στη συνέχεια. Στο ιντερνετομάγαζο, 240 +μεταφορικά. Στο (γνωστό, πλέον) συνοικιακό: 275.
Μαντέψτε (α) από που ψωνίσαμε τελικα και (β) ποιο το ποσοστό κέρδους της γνωστής αλυσίδας. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ποιός έχει καλύτερο βιοτικό επίπεδο?
Νομιζω εμεις.
Mε ποιά κριτήρια?
Της ταβέρνας του ούζου και του σκυλάδικου?Τις κοινωνικες παροχες που εχουμε εδω στις ΗΠΑ τις βλεπουν στις ταινιες sci-fi
Ελα να δεις το νοσοκομείο Κατερίνης και τα ξαναλέμε.
Αυτόν τρόπο σκέψης τον είχα κι εγώ,είναι εύκολο βλέπεις να κατακρίνει κάποιος εκ του ασφαλούς προκειμένου να αποδείξει ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου βλέποντας μόνο τα ελάχιστα αρνητικά και παραβλέποντας σκόπιμα συνολικά το σύστημα μιας χώρας.
Παρακάλα μόνο να μην χρειαστείς ιατρική επέμβαση ποτέ στη ζωή σου,ούτε εσύ αλλά ούτε κι εγώ αλλά κι ο κόσμος όλος στη χώρα των.....παροχών.
Στις ΗΠΑ πληρώνουν ΤΕΒΕ ανάλογα το μέγεθος της ειπχείρησης και το τζίρο.
Εδώ ένα μαγαζάκι πληρώνει τα ίδια (με βάση τα χρόνια) με έναν που έχει αλυσίδα καταστημάτων.
Αμα αρχίσουμε να λέμε τα συν και τα πλην θα δεις ότι είμαστε ακόμα στο μεσαίωνα.Πχ εγκυος στις ΗΠΑ δικαιουται...0 ημερες αδειας.
Γιατί,πρέπει?
Δική της επιλογή είναι να κάνει οικογένεια και ΚΑΡΙΕΡΑ. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δική της επιλογή είναι να κάνει οικογένεια και ΚΑΡΙΕΡΑ.Ωπα, εδώ το κούρασες: κάνει καριέρα η υπάλληλος του S/M ή η πωλήτρια του ρουχάδικου?
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Πάντως σαν κόστος ζωής, ειδικά οι εσωτερικές πολιτείες είναι ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ απ' το Ελλαδιστάν...
Αυτό είναι το σημαντικότερο,το καθημερινό κόστος διαβίωσης κατα μέσο όρο κι όχι το κόστος μιας μερσεντε
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Δική της επιλογή είναι να κάνει οικογένεια και ΚΑΡΙΕΡΑ.
Ωπα, εδώ το κούρασες: κάνει καριέρα η υπάλληλος του S/M ή η πωλήτρια του ρουχάδικου?
Οχι,αλλά δεν μπορεί το κράτος να καθορίζει το προσωπικό των ΔΥ ως τους εκλεκτούς με ενάμιση χρόνο για τις εγκυες και του Ιδιωτικού τομέα ως τους σκλάβους χωρίς άδεια.
'Η δικαιούνται άδεια όλες οι έγκυες ή κανείς.
Να μη μιλήσουμε και για τα οικονομικά πλεονεκτήματα των ΔΥ σε σχέση τους ΙΥ. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δική της επιλογή είναι να κάνει οικογένεια και ΚΑΡΙΕΡΑ.
Ωπα, εδώ το κούρασες: κάνει καριέρα η υπάλληλος του S/M ή η πωλήτρια του ρουχάδικου?
Οχι,αλλά δεν μπορεί το κράτος να καθορίζει το προσωπικό των ΔΥ ως τους εκλεκτούς με ενάμιση χρόνο για τις εγκυες και του Ιδιωτικού τομέα ως τους σκλάβους χωρίς άδεια.
Να μη μιλήσουμε και για τα οικονομικά πλεονεκτήματα των ΔΥ σε σχέση τους ΙΥ.Τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω... Δεν μίλησα για ΔΥ vs IY.
Απάντησα μόνο στο περί 'καριέρας'. ΙΥ η ταμίας του Σκλαβενίτη, ΙΥ και αυτή του Walmart. Η δεύτερη δικαιούται 0 μέρες άδεια, η πρώτη 2 μήνες. Καμιά από τις δυο τους δεν είναι 'γυναίκα καριέρας'. Αρα, 0 και στην ταμία του Σκλαβενίτη?
-
Σου απάντησα
Απο κει και πέρα αν βρήκαν οι αμερικάνοι το σύστημα και γενάνε οι γυναίκες(εκτός κι αν δεν αναπαράγονται) και δουλεύουν ας το υοθετήσουμε κι εμείς.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Θέλαμε παιδικό καθισματάκι για το τέκνο μας: στο συγκεκριμένο κατάστημα κόστιζε 200 Ε. Σε ιντερνετομάγαζο, 140+μεταφορικά (γύρω στο 20αρικο). Σε συνοικιακό κατάστημα, το βρήκα 170. Στη συνέχεια, χρειαστήκαμε και μεγαλύτερο καθισματάκι. Πάλι στο γνωστό κατάστημα. Τιμή: 320 (ίση με την προτεινόμενη λιανική από τον αντιπρόσωπο, όπως έμαθα στη συνέχεια. Στο ιντερνετομάγαζο, 240 +μεταφορικά. Στο (γνωστό, πλέον) συνοικιακό: 275.
Μαντέψτε (α) από που ψωνίσαμε τελικα και (β) ποιο το ποσοστό κέρδους της γνωστής αλυσίδας.Έχω και 'γω πρόσφατο παράδειγμα, με ακόμη πιο 'τρανταχτές' διαφορές: Roemer Kidfix στο Ελλάντα (μοντέλο 2009) και στο κακό Γερμανία (μοντέλο 2010)...
Συνολικό κόστος: μείον 20 € από Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων αξεσουάρ (ποτηροθήκη και αντιϊδρωτικό κάλυμμα), που δεν ξέρω πόσο κάνουν στο ελλάντα (ΑΝ υπάρχουν θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ακριβότερα) και εξόδων αποστολής .Υ.Γ.: ποιό συνοικιακό είναι αυτό; Ποτέ δεν βρήκα ανταγωνιστικές τιμές (σε αυτά είδη) σε τέτοιο κατάστημα...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μαντέψτε (α) από που ψωνίσαμε τελικα και (β) ποιο το ποσοστό κέρδους της γνωστής αλυσίδας.Έχω και 'γω πρόσφατο παράδειγμα, με ακόμη πιο 'τρανταχτές' διαφορές: Roemer Kidfix στο Ελλάντα (μοντέλο 2009) και στο κακό Γερμανία (μοντέλο 2010)...
Συνολικό κόστος: μείον 20 € από Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων αξεσουάρ (ποτηροθήκη και αντιϊδρωτικό κάλυμμα), που δεν ξέρω πόσο κάνουν στο ελλάντα (ΑΝ υπάρχουν θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ακριβότερα) και εξόδων αποστολής .Υ.Γ.: ποιό συνοικιακό είναι αυτό; Ποτέ δεν βρήκα ανταγωνιστικές τιμές (σε αυτά είδη) σε τέτοιο κατάστημα...
Αλλο ενα παράδειγμα που αφορά κι εμένα...Πληρωσα πριν 3 χρόνια παιδικό καθισμα, 25 ευρώ ακριβότερα, αλλα το πήρα απο μικρομάγαζο στην πόλη μου, οχι μεσω νετ...Και τότε πάλι προτιμησα να μεινουν τα χρήματα μου εδω κι ας μου κόστισε λίγο παραπάνω....
Το να αναφέρω βέβαια οτι και αυτός ο τέλευταίος και οι αλλοι στα 2 προηγούμενα παραδείγματά μου, ηρθαν και ψώνισαν κι αυτοί απο μένα, μικρή σημασία εχει για τους περισσότερους, μεγάλη όμως για μας... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Λέγεται Picollo. Έχει δυο καταστήματα, στα Ιλίσσια και στην Ηλιούπολη. Πήρα από εκεί και τα δυο. Το δεύτερο είναι το Tobi, της Maxi Cosi (δυστυχώς τα isofix έχουν πάει στο θεο...)
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αλλο ενα παράδειγμα που αφορά κι εμένα...Πληρωσα πριν 3 χρόνια παιδικό καθισμα, 25 ευρώ ακριβότερα, αλλα το πήρα απο μικρομάγαζο στην πόλη μου, οχι μεσω νετ...Και τότε πάλι προτιμησα να μεινουν τα χρήματα μου εδω κι ας μου κόστισε λίγο παραπάνω....
Μα δεν νομίζω ότι έμειναν τα χρήματά σου εδώ.
Αν είναι εισαγώμενο, μόνο το κέρδος του εμπόρου 'έμεινε εδώ'.
Σούπερμαρκετ