-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Παντως, η τιμη πωλησης ενος προϊοντος δεν εξαρταται μονο απο την τιμη αγορας του...Στάλθηκε από το XT1032 μου
βασικά εξαρτάται απο τους μ@λ@κες που προτείθενται να το αγοράσουν στην τιμή που τους το πασάρουν!!!
συγγενικό μου πρόσωπο που ήταν ενα φεγγάρι στον Κωτσόβολο μου είχε πει οτι το ίδιο πράγμα πωλείται σε άλλη τιμή στην Εκάλη,σε άλλη στο Αιγάλεω και σε άλλη στο Κερατσίνι......είπατε τίποτα;;; -
Πολύ σωστά, το λέει και δω με λίγο...πιο όμορφες λεξούλες...:
Price discrimination or price differentiation is a pricing strategy where identical or largely similar goods or services are transacted at different prices by the same provider in different markets or territories.[1][2][3] Price differentiation is distinguished from product differentiation by the more substantial difference in production cost for the differently priced products involved in the latter strategy.[3] Price differentiation essentially relies on the variation in the customers' willingness to pay.[2][3]
The term differential pricing is also used to describe the practice of charging different prices to different buyers for the same quality and quantity of a product,[4] but it can also refer to a combination of price differentiation and product differentiation.
Πάντως για να έχουν και οι ksenoi ορισμό περί αυτού, πάει να πει ότι δεν συμβαίνει μόνο εις τας Ελλάδας...
-
Αυτό που λέει ο saxon, και έχει απόλυτο δίκιο, είναι πως το κοστολόγιο ενός προϊόντος δεν περιλαμβάνει μόνο την τιμή αγοράς ή παραγωγής του. Πρέπει να προστεθούν σε αυτήν και τα πάγια της επιχείρησης (ενοίκιο, ΔΕΗ-ΟΤΕ, μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, ενδεχόμενες απώλειες από κλοπές και καταστροφές, φορολογία, μεταφορικά κλπ). Πάνω σε αυτό το κοστολόγιο μπαίνει το κέρδος. Φυσικά από εκεί και πέρα παίζει ρόλο η πελατεία σου και τι είναι διατεθειμένη να πληρώσει. Όμως εκ των πραγμάτων ένα μαγαζί στην Εκάλη θα πουλάει το ίδιο προϊόν ακριβότερα από ότι στο Μενίδι γιατί τα έξοδα στην Εκάλη είναι υψηλότερα.
-
+1
-
Και οχι μονο. Μπορει καποιος να βλεπει χαμηλη τιμη σε καποιο eshop και ακριβοτερη σε αλλο, αλλα το πρωτο να μην εχει το προιον ετοιμοπαραδοτο. Υπαρχουν, περα απο αυτα που αναφερεις, πολλοι παραγοντες που καθοριζουν την τιμη.
Στάλθηκε από το XT1032 μου
-
Πάντως, μια μέρα θα 'ρθει ο κομμουνισμός κι όλα αυτά θα σιάξουν.
-
Εγώ ξεκινάω φωτογράφηση βάπτισης απο 470€.
Άλλος κάνει το ίδιο με 250€.Οι διαφορές μας;
Εγώ έχω νοίκι, ΤΕΒΕ, ρεύμα, τηλέφωνο, πανάκριβο εξοπλισμό που πρέπει να αποσβέσω, φορολογία.
Ο άλλος; Τίποτα, γιατί το κάνει απο το σπίτι του, με πολύ φθηνότερο εξοπλισμό, χωρίς καμία φορολογία γιατί το κάνει μαύρα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτό που λέει ο saxon, και έχει απόλυτο δίκιο, είναι πως το κοστολόγιο ενός προϊόντος δεν περιλαμβάνει μόνο την τιμή αγοράς ή παραγωγής του. Πρέπει να προστεθούν σε αυτήν και τα πάγια της επιχείρησης (ενοίκιο, ΔΕΗ-ΟΤΕ, μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, ενδεχόμενες απώλειες από κλοπές και καταστροφές, φορολογία, μεταφορικά κλπ). Πάνω σε αυτό το κοστολόγιο μπαίνει το κέρδος. Φυσικά από εκεί και πέρα παίζει ρόλο η πελατεία σου και τι είναι διατεθειμένη να πληρώσει. Όμως εκ των πραγμάτων ένα μαγαζί στην Εκάλη θα πουλάει το ίδιο προϊόν ακριβότερα από ότι στο Μενίδι γιατί τα έξοδα στην Εκάλη είναι υψηλότερα.To θέμα είναι ότι ο κινέζος με το κατάστημά του πληρώνοντας όλα αυτά που λέτε στο πουλάει 15€ και ο έλληνας στο πούλαγε τόσα χρόνια 55€. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί.
-
Δε γνωρίζω τα των ρούχων. Πάντως πιθανότατα δεν πρόκειται για το ίδιο ρούχο και έχουν ακουστεί και πολλά και για λαθρεμπόριο από τους Κινέζους.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τα χρόνια πριν έλθουν εδω LIDL, MEDIAMARKT, PRAKTIKER, ALDI, ZARA, PULL & BEAR, BERSHKA, CARREFOUR, (μέχρι πέρσι πριν αγοραστεί), INTERSPORT, ΙΚΕΑ, ISTIKBAL και πολλά άλλα, υπήρχε ακρίβγια. Eυτυχώς που ήρθαν κι επιτελους έχουμε φτήνια.
Που να δεις τι έγινε όταν άνοιξαν οι κινέζοι και πούλαγαν ρούχα.... Χάλασε την μανέστρα στα εμπορικά που τα έφερναν οι ίδιοι από Κίνα με 5 και τα πούλαγαν με 55. Ελληνική επιχειρηματικότητα ρουλζ!
Αυτό, πού το βάζεις...??? Ευτυχώς που ήρθαν και τα κινέζικα κι έχουμε φτήνια...! ! ! Πριν έρθουν οι Κινέζοι, είχαμε τς' 'Ελληνες κι ακρίβγια.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτό που λέει ο saxon, και έχει απόλυτο δίκιο, είναι πως το κοστολόγιο ενός προϊόντος δεν περιλαμβάνει μόνο την τιμή αγοράς ή παραγωγής του. Πρέπει να προστεθούν σε αυτήν και τα πάγια της επιχείρησης (ενοίκιο, ΔΕΗ-ΟΤΕ, μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, ενδεχόμενες απώλειες από κλοπές και καταστροφές, φορολογία, μεταφορικά κλπ). Πάνω σε αυτό το κοστολόγιο μπαίνει το κέρδος. Φυσικά από εκεί και πέρα παίζει ρόλο η πελατεία σου και τι είναι διατεθειμένη να πληρώσει. Όμως εκ των πραγμάτων ένα μαγαζί στην Εκάλη θα πουλάει το ίδιο προϊόν ακριβότερα από ότι στο Μενίδι γιατί τα έξοδα στην Εκάλη είναι υψηλότερα.
To θέμα είναι ότι ο κινέζος με το κατάστημά του πληρώνοντας όλα αυτά που λέτε στο πουλάει 15€ και ο έλληνας στο πούλαγε τόσα χρόνια 55€. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί.
Και γιατί τόσα χρόνια δεν άνοιγες εσύ μαγαζί να το πουλάς 54€;
Να σε πούμε και καλό άθρωπο και να σβήσεις και την κακή, κατ' εσέ, ελληνική επιχειρηματικότητα; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δε γνωρίζω τα των ρούχων. Πάντως πιθανότατα δεν πρόκειται για το ίδιο ρούχο και έχουν ακουστεί και πολλά και για λαθρεμπόριο από τους Κινέζους.Οχι, μη λες τέτοια πράγματα, θα σου μεγαλώσει η μύτη. Το θέμα είναι να υπαρχει φτήνια....
Παντως, η τιμη πωλησης ενος προϊοντος δεν εξαρταται μονο απο την τιμη αγορας του...
?
Price discrimination or price differentiation is a pricing strategy where identical or largely similar goods or services are transacted at different prices by the same provider in different markets or territories.[1][2][3] Price differentiation is distinguished from product differentiation by the more substantial difference in production cost for the differently priced products involved in the latter strategy.[3] Price differentiation essentially relies on the variation in the customers' willingness to pay.[2][3]
The term differential pricing is also used to describe the practice of charging different prices to different buyers for the same quality and quantity of a product,[4] but it can also refer to a combination of price differentiation and product differentiation.
Πάντως για να έχουν και οι ksenoi ορισμό περί αυτού, πάει να πει ότι δεν συμβαίνει μόνο εις τας Ελλάδας...
??
???
Και οχι μονο. Μπορει καποιος να βλεπει χαμηλη τιμη σε καποιο eshop και ακριβοτερη σε αλλο, αλλα το πρωτο να μην εχει το προιον ετοιμοπαραδοτο. Υπαρχουν, περα απο αυτα που αναφερεις, πολλοι παραγοντες που καθοριζουν την τιμη.
????
Τϊ είναι αυτά που λέτε....? Υπάρχουν και τέτοια...? Εγω νόμιζα οτι οι τιμές έπρεπε να είναι ίδιες παντού, σε όλη την Ευρώπη, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε, της Ευρωζώνης τουλάχιστον, σε όλες τις περιοχές, κλπ......! Τί σκατά μας λένε τόσα χρόνια τα κανάλια και οι δημοσιοκάφροι...? Τσάμπα κάθομαι και παπαγαλίζω ο,τι ακούω για ακρίβγια....? I' m falling from the clouds...!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αυτό, πού το βάζεις...??? Ευτυχώς που ήρθαν και τα κινέζικα κι έχουμε φτήνια...! ! ! Πριν έρθουν οι Κινέζοι, είχαμε τς' 'Ελληνες κι ακρίβγια.
Προφανώς και δεν υποστηρίζω ότι ήρθαν οι ξένοι σωτήρες και μας έσωσαν από τους κακούς έλληνες. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας γιατί δεν είμαι μικρός και θυμάμαι πως ήταν η χώρα και προ ευρώ. Με την δραχμούλα. Μια χαρά ακρίβεια είχαμε εκεί που ήθελαν οι έλληνες επιχειρηματίαι.
Να σε πούμε και καλό άθρωπο και να σβήσεις και την κακή, κατ' εσέ, ελληνική επιχειρηματικότητα;Γιατί ποιος σου είπε ότι δεν έχω επιχείρηση;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Να σε πούμε και καλό άθρωπο και να σβήσεις και την κακή, κατ' εσέ, ελληνική επιχειρηματικότητα;Γιατί ποιος σου είπε ότι δεν έχω επιχείρηση;
Το γεγονός ότι δεν έσβησες όλους τους υπόλοιπους.
-
Τάπα στην τάπα πάει το θρεντ!
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Οι άλλοι απλά κοιμούνται....Ο elteo έχει βρει τον τρόπο και κονομάει....Σε 20 χρόνια που θα το πάρουμε χαμπάρι κι εμεις (και οι ξένοι που θα έρθουν να κάνουν τη δουλειά του 11 φορές φτηνότερα) και θα τον κατηγορούμε, θα μας ρωτάει κάποιος γιατί δεν κάναμε τη δουλειά του, όμως δε θα φταίει αυτός που ρωτάει, αλλά εμεις που σήμερα κοιμόμαστε.
-
Ρε μπας και έχει τα Lidl ;
-
That explains everything...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Οι άλλοι απλά κοιμούνται....Ο elteo έχει βρει τον τρόπο και κονομάει....Σε 20 χρόνια που θα το πάρουμε χαμπάρι κι εμεις (και οι ξένοι που θα έρθουν να κάνουν τη δουλειά του 11 φορές φτηνότερα) και θα τον κατηγορούμε, θα μας ρωτάει κάποιος γιατί δεν κάναμε τη δουλειά του, όμως δε θα φταίει αυτός που ρωτάει, αλλά εμεις που σήμερα κοιμόμαστε.
Στην ειρωνεία πάντως είσαι Επαγγελματίας βλέπω.
Εχω 2-3 κινέζικα καταστήματα που πουλάνε ρούχα και κονομάω. Ειρωνεία ρουλζ.
-
Ε, τί να κάνουμε ρε elteo, άλλοι στην ειρωνία κι άλλοι στην ισοπέδωση...!
Σούπερμαρκετ