-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
χθες βραδυ μιλουσα με τον Γ. Σακκα για οσους τον ξερουν!
Τον χάζευα τη δεκαετία του '80 όταν έκανε προπόνηση ή/και αγωνιζόταν στο Lions, στο Παγκράτι.
Πολύ (πολύ) καλός!
Παιζει ακομη στο πρωταθλημα, 3σποντες βεβαια μονο.
Εγω τωρα ξεκινησα να μαθαινω 3σποντο και ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα... -
Τι μου βαλατε τωρα αυτο το θεμα?
Το μεγαλυτερο κολλημα της ζωης μου. Στο λυκειο επαιζα το πολυ δυο φορες την εβδομαδα αλλα μολις εγινα φοιτητης αρχισα να το σκιζω. Μολις αγορασα και με τα πρωτα λεφτα της δουλειας μια καλη στεκα (bear για οσους γνωριζουν, 150.000 τοτε αλλα δεν τα εκλαψα ποτε), εγινε η ζωη μου. Την περιοδο που προετοιμαζομουν για τα πανελληνια (οκταμπαλο παλιοτερα, πλεον μονο εννιαμπαλο και straight) επαιζα πολλες ωρες την ημερα.
Μιλαμε για κολλημα αφου μπορει να παιζεις χρονια και καθε μερα να ανακαλυπτεις κατι καινουριο.
Δυστυχως ομως ειχα παντα και μερικες νεκρες περιοδους (ενα μηνα χωρις να πιασω στεκα) στο πανελληνιο το περισσοτερο που εχω φτασει ειναι στη Β' Κατηγορια
Τωρα πλεον που εχουν περασει απο τα χερια μου παμπολλες στεκες και εχω περασει πολλες ωρες πανω στην 'πρασιναδά' μπορω να πω οτι το μπιλιαρδο (ειτε αμερικανικο ειτε γαλλικο) ειναι απο τις πιο ομορφες και πιο επικοδομητικες ενασχολησεις!
Παρεπιπτοντως ο Bustamante που ειπωθηκε προηγουμενως ειναι παιχτης (ο κορυφαιος) του εννιαμπαλου και οχι του snooker.
Μηπως να οργανωσουμε κανα φιλικο τουρνουα που θα παρουν μερος οι 'παλαιμαχοι' του φορουμ και τα 'πουλεν' του? Πιστευω θα εχει αρκετη πλακα... -
μηπως εχεις καμια καλη στεκα για πουλημα??
-
den eipa pote oti o bustamante einai paiktis tou snooker......!
gia na katadeiksw ti dyskolia kai tin anwterotita tou snooker , edwsa paradeigma sto oti an ypothesoume oti enas 9ballas megalis klasis apofasizei na paiksei snooker me enan snookera antistoixis klasis, to apotelesma tha einai sigoura yper tou snookera....se antitheti periptwsi o kalos snookeras mporei kallista na stathei isaskios paizontas 9ballo me enan 9balla megalis klasis... -
kai episis o Reyes einai anwteros tou bustamante...oxi twra , an to pareis diaxronika....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μηπως εχεις καμια καλη στεκα για πουλημα??spiro, εχω κατι καλο υπ'οψιν μου. Αν θες πραγματι, pm me
aekara, συγκρινεις δυο ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικα πραγματα. Για ατομα σαν εμας, ερασιτεχνες, ειναι απαραιτητο να ξερεις πρωτα πολυ καλο εννιαμπαλο για να παιξεις εστω υποφερτο snooker. Πολλοι ομως απο αυτους που πρωταγωνιστουν στο snooker κανουν προπονηση αποκλειστικα σε αυτο απο πολυ μικρη ηλικια και δεν θα μπορεσουν να σταθουν σε ενα τραπεζι εννιαμπαλου με επαγγελματιες.Ερωτηση για τις παλιοσειρες:
μου ελεγε ο πατερας μου για κατι τυπους στα παλια μπιλιαρδαδικα με τα πολλα γαλλικα τραπεζια που εβαζαν ενα καπελο στη μεση του τραπεζιου και για καθε καραμπολα που εκαναν, εβαζε ο ''αντιπαλος'' του στο στοιχημα μια δεκαρα στο καπελο. Αν εκανε ενα 'τελαρο' επαιρνε τα λεφτα απο το καπελο, αλλιως πληρωνε αυτος (ή καπως ετσι τελος παντων). Ειχατε δει ποτε εσεις κατι τετοιο ή ειχατε παιξει? -
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Ερωτηση για τις παλιοσειρες:
μου ελεγε ο πατερας μου για κατι τυπους στα παλια μπιλιαρδαδικα με τα πολλα γαλλικα τραπεζια που εβαζαν ενα καπελο στη μεση του τραπεζιου και για καθε καραμπολα που εκαναν, εβαζε ο ''αντιπαλος'' του στο στοιχημα μια δεκαρα στο καπελο. Αν εκανε ενα 'τελαρο' επαιρνε τα λεφτα απο το καπελο, αλλιως πληρωνε αυτος (ή καπως ετσι τελος παντων). Ειχατε δει ποτε εσεις κατι τετοιο ή ειχατε παιξει?δεν ειμαι και πολυ παλιοσειρα, αλλα τυχαια το ακουσα χθες να το συζητηνε σε μαγαζι που ημουν!
Συγκεκριμενα μιλουσαν για πιατακι που βαζανε και οχι καπελο αλλα φανταζομαι ειναι το ιδιο πραγμα!σε λιγο θα εχεις και ΡΜ
-
gia galliko vlepe SEMIH SAYGINER....tourkos ...o kalyteros gallas sti gi...
katevaste kai trickshots tou kai tha sas pesoun ta matia katw -
Ο χρήστης aekara21 έγραψε:
gia galliko vlepe SEMIH SAYGINER....tourkos ...o kalyteros gallas sti gi...
katevaste kai trickshots tou kai tha sas pesoun ta matia katwδωσε μας κανενα λινκ να κατεβασουμε
-
katevase to e-mule , to gnwsto peer-to-peer program , an exeis dsl akoma kalytera.....
semih sayginer trickshots...gyrw sta 150Mb!
karekles , mpoukalia , gynaikes panw sto trapezi...gia trela trickshotakia... -
επισης http://www.caromcafe.com/frameset.html
http://joewihit3.tripod.com/Billiards/Tricks.htmhttp://www.caromtv.com/webcam.html εχει και live camera, και βιντεο απο αγωνες[/list]
-
pantws gia na petyxeis 100% orismena periploka trickshots , thes paara ma para polles wres....to pan einai na stineis swsta...an den exeis sto spiti trapezi , einai dyskolo...
-
Πήραμε πέρσι με τον αδερφό μου ένα τραπέζι 2,80μ μήκος και το έχουμε στο ημιυπόγειο μας.Το αγόρασαμε απο έναν κατασκευαστή στον Κορυδαλό,1500
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Snooker και μονο Snooker.
Μια εποχη πριν πολλα χρονια βλεπαμε λιγο Eurosport εδω στη Κρητη και μπορουσα να δω λιγο αλλα καποιος 'καμαλας' μας εβγαλε τη κεραια.Steven Hendry is the boss!!! Χαρισματικος παιχτης!!!
Φαίνεται πως έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έβγαλε την κεραία
O Rocket Ronnie είναι μία ξεχωριστή κατηγορία παίχτη, μοναδικός στο είδος του. Επίσης μου αρέσει πολύ και το στυλ του Peter Ebdon. Ατάραχος χωρίς ίχνος αγωνίας στο ανέκφραστο πρόσωπό του, κάτι σαν sniper δηλαδή αλλά στο snookerΚαλος ο Ronnie αλλα δεν θα φτασει ποτε το Σκωτσεζο, ειδικα αν συνεχισει να παιζει τοσο γρηγορα. Αληθεια πως ειναι τωρα η παγκοσμια καταταξη;
-
Kαταρχήν να ζητήσω συγνώμη που χρησιμοποιώ ένα Αυτοκινητιστικό Forum για να κάνω αυτή την ερώτηση!. Αν κρίνουν οι συντονιστές μπορούν να μου το απαγορευσουν..
Σε όσους αρέσει το μπιλιάρδο, θα διαλέγατε να παίξετε Snooker αντί για αμερικάνικο, γαλlικό σε μία prive λέσχη σε αγγλικά πρότυπα - Ησυχία, χαμηλός φωτισμός?..Κάτι έχω στο νού μου.. Γενικά δηλαδή πόσοι προτιμούν Snooker ένατι των άλλων..
-
Κάπου είχαμε θέμα για μπιλιάρδο
...αλλά εγώ προτιμώ Γαλλικό αν και snooker δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω. Δεν έχει τύχει να βρω σε μαγαζί αν και θα ήθελα
-
καλη φαση ειναι..
δεν υπαρχουν πολλα στην Ελλαδα.
εγω προσωπικα ενα ξερω στο Καλαμακι, οπου ο ιδιοκτητης ειναι και πρηξ@@δης..
να φανταστεις εχει βαλει ενα ταμπελακι πανω στο τραπεζι με διαφορους κανονες
μην ακουμπατε το τραπεζι
ειναι το καλυτερο στον κοσμο και κατι τετοιαβεβαια με ολα τα κωλοπαιδα που πανε εκει, ενταξει..
τωρα απο την αλλη, δεν ξερω ποση απηχηση εχει στην Ελλαδα.. το καλο ειναι οτι ολα τα κωλοπαιδα απορροφουνται απο τα χιλιαδες μπιλιαρδαδικα και θα εχεις σιγουρα 'καλο' κοσμο
-
για καλό κόσμο μιλάω...Οι πιτσιρικάδες πάνε στην πολλή βαβούρα...Εγώ σκέφτομαι για ένα περιβάλλον 'κυριλλέ' με μόνο snooker τραπέζια, και κανα Γαλλικό..!! Με τηλέφωνο, κάρτες μέλους, φωτα μόνο στα τραπέζια, και απουσία μουσικής...!! ....
-
Ο χρήστης face έγραψε:
για καλό κόσμο μιλάω...Οι πιτσιρικάδες πάνε στην πολλή βαβούρα...Εγώ σκέφτομαι για ένα περιβάλλον 'κυριλλέ' με μόνο snooker τραπέζια, και κανα Γαλλικό..!! Με τηλέφωνο, κάρτες μέλους, φωτα μόνο στα τραπέζια, και απουσία μουσικής...!! ....Ωραίο ακούγεται
Συμφωνώ για τον καλό κόσμο. Αντί ο καλός κόσμος να μπλέκει στα μαγαζιά που από τον πολύ καπνό δεν βλέπεις μπροστά σου, θα έρθει σε εσένα
Βέβαια δεν ξέρω αν σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, αυτός ο καλός κόσμος είναι αρκετός για να συντηρήσει μία τέτοια επιχείρηση. -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Κάπου είχαμε θέμα για μπιλιάρδο...**αλλά εγώ προτιμώ Γαλλικό αν και snooker δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω. Δεν έχει τύχει να βρω σε μαγαζί αν και θα ήθελα **
άσε, είναι τρελό κόλλημα...!!!! είναι καθαρά εγκεφαλικό, πιό πολύ και απο γαλικό που αν μάθεις καλά 4 στεκιές (κλαυστα κτλ) πάει μόνο του μετά...
καταρχήν το τραπέζι είναι 1,90 Χ 3,80 και οι μπάλες οι μισες απο το γαλλικό..!
Μπιλιάρδο !!!