-
1.Eκεί είναι που θα πώ Golf λόγω καλύτερου στησίματος και οδικής συμπεριφοράς.Την Corolla την θεωρώ άνοστη οδηγικά.
2.Είμαι απόλυτος στο θέμα ενεργητική ασφάλεια και γι αυτό είμαι δογματικός Μικρά 1.4+,Μικρομεσαία 1.6+,Μεσαία 1,8+. -
Αν μιλάμε για 1.4 έχουμε τσόντα, για 1.6 η Corola είναι πάλι λίγο πιο γρήγορη στην ευθεία, αλλά το Golf στρίβει, φρενάρει και είναι πιο άνετο. Επίσης είναι πιο φρέσκο και όμορφο μέσα-έξω και πιο μουράτο. Μειονέκτημα ο FSI ο οποίος είναι περίεργος με τη βενζίνη και ίσως ψιλοκαίει λάδι. Η Toyota έχει περισσότερα χρόνια εγγύηση και καλύτερα εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Golf από μένα. (Αν πούμε και για το Golf 2.0 fsi vs Corola 1.8 TS πάλι Golf για μένα).
-
Στα 1.4 λεω corolla, γιατι νομιζω οτι σε αυτα τα κυβικα παιζει σημαντικο ρολο να εχεις ενα δυνατο και καλο μοτερ με τα συγκεριμενα βαρη αμαξωματων, χωρις να εισαι και ασχημος και σε αλλους τομεις...
-
Και στα 1.6 πάλι Toyota. Αξιόπιστο, με εγγύηση 5 ή 6 χρόνια (δε θυμάμαι ακριβώς) και στο κράτημα μπορεί να μην έχει του Golf αλλά δεν κάνει και τις στροφές ευθείες. Όσο για το αν ο FSI καίει λάδια μάλλον τα έχει μία μικρή αδυναμία. Μικρή στην αρχή. Μετά τα 100.000 χιλιόμετρα δεν ξέρω τι θα γίνεται
VW Golf 1.4 FSI vs Toyota Corolla 1.4