-
Σκεφτομαι να προχωρησω στην αγορα μιας Aprilia Sportcity 125.
Η αποκλειστικη χρηση του συγκεκριμενου οχηματος, θα εινα καθημερινα για μια διαδρομη απο το σπιτι (Πετρουπολη) μέχρι το γραφειο (Πειραιας).
Η εμπειρια μου στη χρηση δικυκλων ειναι πολυ μικρη.Θα μ ενδιαφερε παρα πολυ να μαθω γνωμες και κριτικες, πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα
-
Η αποκλειστικη χρηση του συγκεκριμενου οχηματος, θα εινα καθημερινα για μια διαδρομη απο το σπιτι (Πετρουπολη) μέχρι το γραφειο (Πειραιας).
Η εμπειρια μου στη χρηση δικυκλων ειναι πολυ μικρη.Θα μ ενδιαφερε παρα πολυ να μαθω γνωμες και κριτικες, πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα
-
-
Εγω θα προτεινα για το 200αρι και οχι το 125 παντως. Αν βεβαια δεν εχεις διπλωμα για πιο μεγαλο μηχανακι και υπαρχει προβλημα να βγαλεις τοτε αλλαζει. Αναμφισβητητα οδηγικα το μηχανακι ειναι κορυφαιο. Αν μαθεις για αξιοπιστια, μεταπωληση, σερβις και κοστος σε ανταλλακτικα τοτε μην το σκεπτεσαι καθολου και μην ρωτησεις τα συνεργεια βεβαια, θα ακουσεις βλακειες, ρωτα απλα καποιον που εχει Aprilia. Και μια παρατηρηση: Το αδιαφορο σε μενα Honda SH150 εχει πουλησει παρα πολυ, ενω το κορυφαιο Sportcity δεν το πολυβλεπω να κυκλοφορει, ενω η τιμη ειναι ιδια. Αυτο με εχει παραξενεψει παντως.
-
Συμφωνω τοσο για το 200κ.εκ οσο και γι αυτα που λες σχετικα με το αδιαφορο Χοντα.
Εχει ο αδερφος μου το SH150 '04 και δεν με ενθουσιαζει καθολου. Αντιθετως το Sportcity το θεωρω πολυ ομρφο.
Το Χοντα πουλαει επειδη ειναι Χοντα (Εστω και 'Χοντα Ιταλια' οπως γραφει και η αδεια του μαλιστα) αλλα επειδη εχει αποδειξει οτι ειναι πολυ καλο. Νομιζω οτι ειναι το κορυφαιο στην κατηγορια του.
Το θεμα μας λοιπον ειναι ΑΝ το Απριλια υστερει σε κατι η οχι.
Υπερτερει σιγουρα σε ομορφια και προσωπικοτητα.
Υπερτερει οτι εχει (ακομη και στην εκδοση 125) δισκοφρενο πισω.
Και απομενει να διαπιστωσουμε αν υστερει σε αξιοπιστια και κοστος συντηρησης.
Για να εχει μεινει πισω σε πωλησεις, φανταζομαι οτι θα υστερει και σε μεταπωλητικη αξια
Ειδωμεν... -
Συμπληρωνω ακομη μια φορα απο προσωπικη οδηγηση και των δυο, οτι το Aprilia υπερτερει επισης σε ανεση, ευελιξια, επιδοσεις, φρενα και οδικη συμπεριφορα. Το Χοντα ειναι εντελως αξιοπιστο, αλλα για το Aprilia δεν ξερουμε ακομη. Το μονο αρνητικο που εχω ακουσει (απο κατοχους του Pegasus) ειναι οτι εχει λιγο ακριβα ανταλλακτικα. Σε συνεργειο ομως μου ειπαν πιο φτηνα απο beverly. Δεν βρισκεις ακρη τελικα, ο καθενας λεει τα δικα του.
-
Εχεις υπ οψιν σου καποιον dealer της Aprilia που να κανει καμμια καλη προσφορα? Ολοι μου λενε για μια μπαγκαζιερα δωρο
Ενας αλλος εμπορος Honda, κανει το 10% της αξιας απο το μηχανακι που θα παρεις, σε δωρα
Αυτα βεβαια δεν προκειται να καθορισουν ποιο σκουτερ θα παρω, αλλα απ οτι καταλαβαινεις διαμορφωνουν αναλογα και την τιμη του. -
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
...Από μια σύντομη εμπειρία που είχα με ένα (μεγάλο) aprilia κατέληξα στο συμπερασμα οτι αν και απολύτως ερωτεύσιμο (δεν ξέρω τώρα για το σκουτεράκι πόσο μπορεί να είναι) ήταν αρκετά ακριβό στη συντήρηση και στα ανταλλακτικά του. Επιπλέον με χάλασε ιδιαίτερα οτι βλέποντας τη μοτοσυκλέτα (4εκατομμυρίων, έτσι; ) 6 μήνες μετά υπήρχε εμφανής φθορά στη βαφή και σε κάποια πλαστικά κομμάτια. Γιαυτό και όταν αποφάσισα να πάρω ένα σκούτερ αν και σκεφτόμουν κάποιο aprilia αρχικά, κατέληξα σ'αυτό (επειδή ούτε σε εμένα άρεσε το SH, στα 150 όμως):
http://www.bikepics.com/honda/nes125/02/pics.aspΠάντως η γνώμη μου δεν μπορεί να μετρά τόσο όσο κάποιου που έχει χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο μοντέλο σε πραγματικές συνθήκες και μπορεί να σου πει πιο συγκεκριμένα πράγματα.
-
thanks για το comment
γνωριζεις πολυ καλα ομως φιλε μου Αλεξανδρε, πως αν κατι δε μου αρεσει... δεν το καβαλαω
Ειμαι λιγο κολλημενος...
Αν ηταν να παρω SH... θα προτιμουσα να φτιαξω ενα τετοιο και να πηγαινω με 20 τουλαχιστον θα το ευχαριστιεμαι
-
Το πηρε κανεις τελικα? Εγω ακομα περιμενω να ερθει το πλαϊνο σταντ απο εναν Ιταλο κατασκευαστη. Λετε να ειναι καμμια μουφα? Παντως αν δεν μπει πλαΙνο σταντ, μηχανακι δεν παιρνω, το εχω πει στον αντιπροσωπο και κανονισε να το φερει και να το βαλει. Θα δουμε. Στο Honda SH150, παντως μπαινει με 80-100 ευρω και ξερω και ποιος το βαζει. Λετε να καταληξω με κανενα Χοντα τελικα, απο κει που δεν μου αρεσε καθολου οδηγικα. Εχω ρωτησει 3-4 στο δρομο που εχουν το sportcity. Ο ενας ηταν πολυ ευχαριστημενος, ο αλλος μου ειπε καλυτερα να παρω beverly, ο τριτος, οτι καλο ειναι , αλλα δεν ειναι να το κρατησεις παρα πολλα χρονια και σε κανενα δεν του εβγαλε καποιο προβλημα, εκτος απο εναν που με το που το πηρε εσταζε λαδια ο κινητηρας και του το αντικατεστησαν αμεσως!!
-
Ο Άγιος Βασίλης μου εφερε το δωρο μου. Μια υπεροχη Ιταλιδα που ειχα ερωτευτει εδω και καιρο. Τωρα ειμαστε στο μηνα του μελιτος και μολις τελειωσουν τα μελια θα σας πω για την συμβιωση μαζι της.
-
καλοριζικο και καλες βολτες
ειναι πραγματικα πανεμορφη ιταλιδα
ευχομαι να αποδειχτει ακομη καλυτερο των προσδοκιων σου.περιμενω να μου πεις εκτενως τη γνωμη σου.
(φυσικα το 200αρι πηρες, ε?)
-
Ευχαριστω, ναι το 200αρι πηρα σε χρωμα Titanic grey (αριστερη κουκλα)
και μεχρι να βγει η αδεια και να το ασφαλισουν, (αυτη την Τεταρτη), καθομαι και το χαζευω, εχω κανει ομως και δυο μικρες βολτες στη ζουλα δεν αντεξα. Πολυ καλη ορατοτητα απο τους καθρεπτες.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
...Καλορίζικο, καλές βόλτες και πάντα ...όρθιος!
-
κι εγω σε titanic grey θα το παρω
-
κι εγω σε titanic grey θα το παρωΑντε με το καλο να κανουμε και sportcity forum
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
κι εγω σε titanic grey θα το παρω
Αντε με το καλο να κανουμε και sportcity forum
μπα...
θα ειμαστε τοσο λιγοι που οταν συναντησω ενα αλλο sportcity στο δρομο, θα φωναξω το ονομα σου και μαλλον θα εισαι εσυ
χα χα χα -
-
αναρρωτιομουν αν εχεις προβλημα που τα μπροστινα φωτα δε στριβουν μαζι με το τιμονι...
-
αναρρωτιομουν αν εχεις προβλημα που τα μπροστινα φωτα δε στριβουν μαζι με το τιμονι...Ναι με παραξενεψε στην αρχη. Πιστευω οτι ειναι συνηθεια παντως. Εχει καλα φωτα και δεν εχω βρεθει ακομα σε μικτο δρομο με απολυτο σκοταδι για να καταλαβω καλυτερα. Συντομα ομως θα γινει.
Aprilia Sportcity