-
Νέο ράπισμα στους τηλεεισαγγελείς
Δριμύ κατηγορώ κατά των τηλεδικείων, της συστηματικής αθέμιτης χρήσης προϊόντων υποκλοπής (κρυφές κάμερες) στη δημοσιογραφική έρευνα, αλλά και κάθε είδους παρεμβάσεων σε εν εξελίξει δικαστικές έρευνες, εξαπολύουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Δ. Παξινός
Δικηγόροι και δημοσιογράφοι καταγγέλλουν την περιφρόνηση του τεκμηρίου αθωότητας και των κανόνων δεοντολογίας από ανθρώπους του Τύπου, στο όνομα δήθεν της πληροφόρησης, με αποτέλεσμα τον ηθικό διασυρμό και τη δημόσια διαπόμπευση συλλήβδην δικαίων και αδίκων.Τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεών τους καλούν για τον λόγο αυτό όλους τους συναδέλφους τους να μη νομιμοποιούν με τη παρουσία τους παρόμοιες τηλεοπτικές εκπομπές, που ουσιαστικά επιχειρούν να υποκαταστήσουν, με αλαζονικό τρόπο, τις νόμιμα θεσμοθετημένες εξουσίες.
Είναι φανερό ότι ΔΣΑ και ΕΣΗΕΑ στηλιτεύουν τόσο τις παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στην υπόθεση των παραδικαστικών κυκλωμάτων όσο και τις εξωθεσμικές πρωτοβουλίες αυτόκλητων «τηλε-εισαγγελέων», που με το πρόσχημα της κάθαρσης «τσαλαβουτούν» κατά βούληση στα θολά νερά της παραπληροφόρησης και της λασπολογίας, αγνοώντας επιδεικτικά τη νομιμότητα και τη δεοντολογία.
πηγή ελευθεροτυπία
υ.γ. καλά και ο ΔΣΑ και η ΕΣΗΕΑ έναντίον ¨ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ¨ είναι;
-
skullone, καποια απο τα θεματα τους πιθανως θα εχουν καποια βαση.
Το σιγουρο ειναι οτι διανθίζονται και παραφουσκώνονται.Κάποια άλλα παλι μπορεί να μην έχουν καμία σχεση με την πραγματικότητα.Παραδειγμα: Ο 30φυλλοπουλος εκβιαζει ενα οικογενειαρχη επιχειρηματία ότι θα αποκαλύψει την κρυφη ομοφυλοφιλία του.Αληθες γεγονός.
Προσθέτει στο επικειμενο ρεπορταζ ότι ψαρευει τραβελια στην Συγγρου,αγοράκια απο την Κουμουνδούρου,και παρενοχλει σεξουαλικα τον υιο του.Κατασκευασμένο,έτσι ώστε το θύμα να υποκύψει στον εκβιασμό αν θελει να ξαναβγει απο το σπιτι του. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ανεξαρτήτως κινήτρου των δημοσιογράφων που εγκαλείς, μπορείς να μας αποδείξεις ότι οι ισχυρισμοί τους είναι ψευδείς; Και θα σε παρακαλέσω να μην επικαλεσθείς δικαστικές αποφάσεις, γιατί....Αν δεν δεχόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις, τι αποδείξεις θα μπορούσε κάποιος από εμάς να σου δώσει, βρε σκαλουάν;
-
αποδειξη είναι μόνο ότι παρουσιάζεται απο τον ΜΤ.-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φιλε migf1, ακομα δεν εχεις καταλαβει δυστυχως.Πρεπει να στο ζωγραφισω ισως;Οι ανθρωποι αυτοι κερδιζουν το παντεσπάνι τους εκβιάζοντας και κατασκευάζοντας σκευωρίες.Αν εσυ νομιζεις οτι βλεπεις τον Ρομπεν των Δασων εν Ελλάδι, μαλλον ειναι πιο πιθανον το δικο σου κριτήριο να είναι λάθος.Θα σε προσκαλέσω/προκαλέσω να μου δέιξεις ένα έστω ποστ μου που να λέει ή να υπονοεί ότι θεωρώ τον ΜΤ Ρομπέν των Δασών εν Ελλάδι (για τους άλλους δεν έχω μιλήσει καθόλου).
Μεταξύ μαύρου και άσπρου υπάρχουν πολλές διαβαθμίσει του γκρι!
Η apriori απόρριψη του οποιουδήποτε ή/και τις επιχειρηματολογίας του είναι η εύκολη επιλογή (μερικές τραβηγμένες φορές ίσως και θεμιτή). Η δύσκολη είναι να δεχτείς ότι όλοι ανεξαιρέτως, ανεξάρτητα από τον πρώτερο (και μεταγενέστερο) βίο τους κάποιες στιγμές λένε/αποκαλύπτουν και αλήθειες. Και το ακόμα πιο δύσκολο είναι να προσπαθείς τουλάχιστον να τις εντοπίσεις!
Επί του θέματος μας σε προσκαλώ/προκαλώ επίσης να επιχειρηματολογήσεις στο ότι τα έγγραφα που παρουσίασε ο ΜΤ στις εκπομπές του για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα είναι κατασκευασμένα ή εκβιασμένα (δλδ ψευδή). Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θς είμαι από τους πρώτους που θα τον 'κράξουν' για το συγκεκριμένο θέμα!
ΥΓ. Οι ίδιες προσκλήσεις/προκλήσεις ισχύουν κια για τον ΑΣ!
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
επειδή δεν είδα την εκπομπή πχ με τον κορκολή, πριν βάλει το βίδεο προειδοποίησε? δλδ είπε και καλά ότι οι σκηνές θα είναι οζέ ή κάτι παρόμοιο?Βεβαίως!
Μην το χάσετε, έλεγε στα τρέιλερ της εκπομπής, θα έχει σκηνές πολύ ενδιαφέρουσες, που θα σας μείνουν αξέχαστες...
Και, για να είναι σίγουροι, αναμετάδοσαν το βίντεο κάμποσες φορές. Αφού, τελικά, το είδα ακόμα κι εγώ.......... -
Τι ομορφη που ηταν η χθεσινη μερα.Μακαρι να εκαναν περισσοτερες μερες απεργια οι δημοσιογραφοι.Ευχαριστηθηκα μουσικη!!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Φιλε migf1, ακομα δεν εχεις καταλαβει δυστυχως.Πρεπει να στο ζωγραφισω ισως;Οι ανθρωποι αυτοι κερδιζουν το παντεσπάνι τους εκβιάζοντας και κατασκευάζοντας σκευωρίες.Αν εσυ νομιζεις οτι βλεπεις τον Ρομπεν των Δασων εν Ελλάδι, μαλλον ειναι πιο πιθανον το δικο σου κριτήριο να είναι λάθος.
Θα σε προσκαλέσω/προκαλέσω να μου δέιξεις ένα έστω ποστ μου που να λέει ή να υπονοεί ότι θεωρώ τον ΜΤ Ρομπέν των Δασών εν Ελλάδι (για τους άλλους δεν έχω μιλήσει καθόλου).
Η apriori απόρριψη του οποιουδήποτε ή/και τις επιχειρηματολογίας του είναι η εύκολη επιλογή (μερικές τραβηγμένες φορές ίσως και θεμιτή). Η δύσκολη είναι να δεχτείς ότι όλοι ανεξαιρέτως, ανεξάρτητα από τον πρώτερο (και μεταγενέστερο) βίο τους κάποιες στιγμές λένε/αποκαλύπτουν και αλήθειες. Και το ακόμα πιο δύσκολο είναι να προσπαθείς τουλάχιστον να τις εντοπίσεις!
Επί του θέματος μας σε προσκαλώ/προκαλώ επίσης να επιχειρηματολογήσεις στο ότι τα έγγραφα που παρουσίασε ο ΜΤ στις εκπομπές του για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα είναι κατασκευασμένα ή εκβιασμένα (δλδ ψευδή). Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θς είμαι από τους πρώτους που θα τον 'κράξουν' για το συγκεκριμένο θέμα!
Δεν υπαρχει κάποιος λόγος για μένα τουλάχιστον να μπω στη διαδικασία των προκλήσεων.Ο ΜΤ και αρκετοί άλλοι δημοσιογράφοι δεν ασκουν δημοσιογραφια IMHO.Εκβιαζουν όποιον θέλουν και υποκαθιστούν τους θεσμούς (που δεν λειτουργούν).Το κακό κατα τη γνώμη μου δεν είναι αυτό αλλα το οτι υπαρχουν συνανθρωποί μας που επικροτούν αυτη την τακτική
edit διόρθωσα ορθογραφικο λάθος
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μεταξύ μαύρου και άσπρου υπάρχουν πολλές διαβαθμίσει του γκρι!Εκει βρίσκεται η Γκαιμπελικη δυναμη ολων αυτων των 'δημοσιογραφων'.
Στην αποψη του κοινου οτι : και τα μισα να ειναι αληθεια....
Δυστυχως πολλες φορες προκειται για 100% κατασκευασμένα ψεύδη.Στην λογικη των ντοκουμεντων και των τηλεφωνικων συνδιαλεξεων δεν προκειται να μπω, εχω σκανερ και υπολογιστη,μπορω αυριο να σε κανω να μην μπορεις να βγεις απο το σπιτι σου,μου λειπει ομως ο νομικος συμβουλος και οι μπραβοι.
-
Ενα απογευμα, αναμεσα στα περισσοτερα τωρα τελευταια, μιλαγε ο ΜΤ στο δελτιο του ALPHA και μεταξυ των πολλων που ελεγε προκειμενου να υπερασπιστη τα τηλεδικια και τις κρυφες καμερες ειπε την αληθεια πανω στην απογνωση του ν αβρει επιχειρηματα .
Λεει σε καποια φαση , 'και εμεις τι θα κανουμε? πως θα ζησουμε?'
Αρα.......
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ανεξαρτήτως κινήτρου των δημοσιογράφων που εγκαλείς, μπορείς να μας αποδείξεις ότι οι ισχυρισμοί τους είναι ψευδείς; Και θα σε παρακαλέσω να μην επικαλεσθείς δικαστικές αποφάσεις, γιατί....
Αν δεν δεχόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις, τι αποδείξεις θα μπορούσε κάποιος από εμάς να σου δώσει, βρε σκαλουάν;
Ας πούμε δημόσια έγγραφα, ορατές αποδείξεις παραβάσεων και παραβιάσεων. Δε φταίω εγώ αν έχουμε παραδικαστικά κυκλώματα και δικαστικές αποφάσεις 'καθ'υπαγόρευσιν'. Ας έκαναν οι δικαστές σωστά τη δουλειά τους κι ας μην άφηναν να παραγραφούν κακουργηματικές πράξεις προσώπων που ανήκουν στον κύκλο διαφόρων μεγαλοπαραγόντων του δημόσιου βίου.
-
Ο χρήστης ΑΣ έγραψε:
Νέο ράπισμα στους τηλεεισαγγελείςΔριμύ κατηγορώ κατά των τηλεδικείων, της συστηματικής αθέμιτης χρήσης προϊόντων υποκλοπής (κρυφές κάμερες) στη δημοσιογραφική έρευνα, αλλά και κάθε είδους παρεμβάσεων σε εν εξελίξει δικαστικές έρευνες, εξαπολύουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Δ. Παξινός
Δικηγόροι και δημοσιογράφοι καταγγέλλουν την περιφρόνηση του τεκμηρίου αθωότητας και των κανόνων δεοντολογίας από ανθρώπους του Τύπου, στο όνομα δήθεν της πληροφόρησης, με αποτέλεσμα τον ηθικό διασυρμό και τη δημόσια διαπόμπευση συλλήβδην δικαίων και αδίκων.Τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεών τους καλούν για τον λόγο αυτό όλους τους συναδέλφους τους να μη νομιμοποιούν με τη παρουσία τους παρόμοιες τηλεοπτικές εκπομπές, που ουσιαστικά επιχειρούν να υποκαταστήσουν, με αλαζονικό τρόπο, τις νόμιμα θεσμοθετημένες εξουσίες.
Είναι φανερό ότι ΔΣΑ και ΕΣΗΕΑ στηλιτεύουν τόσο τις παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στην υπόθεση των παραδικαστικών κυκλωμάτων όσο και τις εξωθεσμικές πρωτοβουλίες αυτόκλητων «τηλε-εισαγγελέων», που με το πρόσχημα της κάθαρσης «τσαλαβουτούν» κατά βούληση στα θολά νερά της παραπληροφόρησης και της λασπολογίας, αγνοώντας επιδεικτικά τη νομιμότητα και τη δεοντολογία.
πηγή ελευθεροτυπία
Ερώτηση κρίσεως: το παραπάνω δημοσίευμα στερείται αχρείαστων σχολίων και τεχνικών γραφής προκειμένου να προϊδεάσει μονόπλευρα τον αναγνώστη της κατά μιας εκ των δυο επλεκόμενων μεριών; Στερείται δηλαδή χαρακτηριστικών για τα οποία κατηγορεί την άλλη πλευρά;
Ρωτάω ρητορικά φυσικά και πήρα την πρωτοβουλία να τονίσω σημεία τα οποία κατά τη γνώμη μου ξεφεύγουν επίσης από τη δεοντολογία.
(ΔΥΣΤΥΧΩΣ) σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει συγκριτικά με παλαιότερες εποχές και αναγκαζόμαστε πολύ συχνότερα να ψάχνουμε την αλήθεια μέσα σε σκουπίδια.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εκει βρίσκεται η Γκαιμπελικη δυναμη ολων αυτων των 'δημοσιογραφων'.
Στην αποψη του κοινου οτι : και τα μισα να ειναι αληθεια....
Δυστυχως πολλες φορες προκειται για 100% κατασκευασμένα ψεύδη.Στην λογικη των ντοκουμεντων και των τηλεφωνικων συνδιαλεξεων δεν προκειται να μπω, εχω σκανερ και υπολογιστη,μπορω αυριο να σε κανω να μην μπορεις να βγεις απο το σπιτι σου,μου λειπει ομως ο νομικος συμβουλος και οι μπραβοι.
Τελικά, άργησα αλλά τελικά το συνειδητοποίησα: η κυρα διαφορά μας είναι πως εσύ γενικεύεις ενώ εγώ εξετάζω κατά το δυνατόν ξεχωριστά το κάθε ζήτημα.
Διαφορά προσέγγισης και νοοτροπίας.
-
Ο χρήστης ΑΣ έγραψε:
Φιλε migf1, ακομα δεν εχεις καταλαβει δυστυχως.Πρεπει να στο ζωγραφισω ισως;Οι ανθρωποι αυτοι κερδιζουν το παντεσπάνι τους εκβιάζοντας και κατασκευάζοντας σκευωρίες.Αν εσυ νομιζεις οτι βλεπεις τον Ρομπεν των Δασων εν Ελλάδι, μαλλον ειναι πιο πιθανον το δικο σου κριτήριο να είναι λάθος.
Θα σε προσκαλέσω/προκαλέσω να μου δέιξεις ένα έστω ποστ μου που να λέει ή να υπονοεί ότι θεωρώ τον ΜΤ Ρομπέν των Δασών εν Ελλάδι (για τους άλλους δεν έχω μιλήσει καθόλου).
Δεν υπαρχει κάποιος λόγος για μένα τουλάχιστον να μπω στη διαδικασία των προκλήσεων.Ο ΜΤ και αρκετοί άλλοι δημοσιογράφοι δεν ασκουν δημοσιογραφια IMHO.Εκβιαζουν όποιον θέλουν και υποκαθιστούν τους θεσμούς (που δεν λειτουργούν).Το κακό κατα τη γνώμη μου δεν είναι αυτό αλλα το οτι υπαρχουν συνανθρωποί μας που επικροτούν αυτη την τακτική
edit διόρθωσα ορθογραφικο λάθος
Στην διαδικασία των προΣκλήσεων (που προηγείτο και χρονικά των προκλήσεων στο ποστ μου) υπάρχει κάποιος λόγος να μπεις; Να υποθέσω πως επίσης όχι;
-
Ο χρήστης ΑΣ έγραψε:
Νέο ράπισμα στους τηλεεισαγγελείςΔριμύ κατηγορώ κατά των τηλεδικείων, της συστηματικής αθέμιτης χρήσης προϊόντων υποκλοπής (κρυφές κάμερες) στη δημοσιογραφική έρευνα, αλλά και κάθε είδους παρεμβάσεων σε εν εξελίξει δικαστικές έρευνες, εξαπολύουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Δ. Παξινός
πηγή ελευθεροτυπία
Η ΕΣΗΕΑ έχει πολλάκις πάρει το μέρος των διαπλεκομένων - έχει ένα εξόχως αμαρτωλό παρελθόν. Σε ό,τι αφορά τον ΔΣΑ, βρήκε ευκαιρία για ξεκάρφωμα τώρα που βγαίνουν στη φόρα πολλά για μέλη του που στήνανε δίκες.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στην λογικη των ντοκουμεντων και των τηλεφωνικων συνδιαλεξεων δεν προκειται να μπω, εχω σκανερ και υπολογιστη,μπορω αυριο να σε κανω να μην μπορεις να βγεις απο το σπιτι σου,μου λειπει ομως ο νομικος συμβουλος και οι μπραβοι.
Ναι,μόνο που με τον σκάνερ και τον υπολογιστή αυτά που θα φτιάξεις εσύ θα είναι ψεύτικα,ενώ ο Φυντανίδης εν προκειμένω,δεν διέψευσε.Και πως μπορούσε άλλωστε.
-
Τώρα στενοχωρήθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών;;;
Όταν τα μέλη του έβγαιναν μεσούσης της ανάκρισης υποθέσεων που είχαν αναλάβει σε τηλεπαράθυρα και έλεγαν τα πάντα με το επιμύθιο (όταν δεν τους βόλευε) 'Όμως περισσότερα [ποια περισσότερα;] δεν μπορώ να πω γιατί είμαστε στο στάδιο της ανάκρισης', όλα ήταν καλά;
Θυμήθηκαν τα περί δεοντολογίας όταν άρχισαν να είναι στόχοι των τηλεδικείων τα μέλη τους τα ίδια, όχι όμως όταν ήταν στόχος πολίτες που κατέφευγαν στη δικαιοσύνη. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τώρα στενοχωρήθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών;;;Όταν τα μέλη του έβγαιναν μεσούσης της ανάκρισης υποθέσεων που είχαν αναλάβει σε τηλεπαράθυρα και έλεγαν τα πάντα με το επιμύθιο (όταν δεν τους βόλευε) 'Όμως περισσότερα [ποια περισσότερα;] δεν μπορώ να πω γιατί είμαστε στο στάδιο της ανάκρισης', όλα ήταν καλά;
Θυμήθηκαν τα περί δεοντολογίας όταν άρχισαν να είναι στόχοι των τηλεδικείων τα μέλη τους τα ίδια, όχι όμως όταν ήταν στόχος πολίτες που κατέφευγαν στη δικαιοσύνη.Ακριβώς! Τώρα τους έπιασε ο πόνος, που βγήκαν τα δικά τους άπλυτα στη φόρα.
Τι είναι 10.000 δικηγόροι πνιγμένοι στον πάτο της θάλασσας;
Μια καλή αρχή.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ναι,μόνο που με τον σκάνερ και τον υπολογιστή αυτά που θα φτιάξεις εσύ θα είναι ψεύτικα,ενώ ο Φυντανίδης εν προκειμένω,δεν διέψευσε.Και πως μπορούσε άλλωστε.Φίλε BASSstarlet, αυτή είναι και η βάση της επιχειηματολογίας μου από την αρχή σχεδόν της εμπλοκής μου σε αυτή τη συζήτηση. Και παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειές μου να προτρέψω τον οποιδήποτε να διαψεύσει τα περιεχόμενα αυτών των εγγράφων (που είναι και η ουσία κατ' εμέ) είτε ως κατασκευασμένα είτε ως εκβιασμένα, ουδείς ασχολείται καν. Αντίθετα πολλοί καταφεύγουν σε επαναλαμβανόμενες γενικεύσεις της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ κουβέντας! Να φύγουμε δηλαδή όσο μπορούμε πιο μακρία από τις χειροπιαστές αποδείξεις του ΜΤ, λοιδωρώντας τον για πράγματα που ναι μεν ισχύουν, αποπροσανατολίζουν δε το θέμα από την ουσία του!
-
Για χαρη της συζητησης μη χρησιμοποιειτε δυο μετρα και δυο σταθμά.
Οταν καποιοι ειπαμε, 'Τωρα θυμηθηκε την τεντα ο 30φ', λαβαμε την απαντηση 'σημασια εχει το τι λεει και οχι το πότε'
Η σημειολογία μιας εκπομπής του Μάκη και ο Φασισμός...!!!