-
ΓΙΑ ALFA 156
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 205/60-15
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ EXALTO ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... -
ΓΙΑ ALFA 156
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 205/60-15
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ EXALTO ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... -
ΓΙΑ ALFA 156
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 205/60-15
720........
-
720 αλλα να προσέχεις να ειναι MADE IN JAPAΝ !
-
Εξαρτάται τι ζητάς απο το αυτοκίνητο. Αν θέλεις καλύτερη άνεση και λιγότερο θόρυβο με κάποιες παραχωρήσεις στο κράτημα, τότε Turanza. Άν σε ενδιαφέρει πιό πολύ η γρήγορη οδήγηση, τότε Potenza.
Αν τελικά βάλεις τα Potenza, λόγω πολύ σκληρών πλαϊνών πιθανόν να θέλουν 2-3 λίβρες λιγότερο αέρα απο τα λάστιχα που φοράς τώρα. Επίσης να ελέγχεις συχνά τον αέρα γιατί με το μάτι δέν φαίνεται αν έχουν χάσει.
Αυτά
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εξαρτάται τι ζητάς απο το αυτοκίνητο. Αν θέλεις καλύτερη άνεση και λιγότερο θόρυβο με κάποιες παραχωρήσεις στο κράτημα, τότε Turanza. Άν σε ενδιαφέρει πιό πολύ η γρήγορη οδήγηση, τότε Potenza.Αν τελικά βάλεις τα Potenza, λόγω πολύ σκληρών πλαϊνών πιθανόν να θέλουν 2-3 λίβρες λιγότερο αέρα απο τα λάστιχα που φοράς τώρα. Επίσης να ελέγχεις συχνά τον αέρα γιατί με το μάτι δέν φαίνεται αν έχουν χάσει.
Αυτά
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Ουσιαστικά θέλω ένα λάστιχο που να καλύπτει τα εξης:- Γρήγορο ζέσταμα καθώς στην επαρχία οι αποστάσεις είναι κοντινές (6-10 χιλιόμετρα η κάθε διαδρομή μου)
- Καλό σε σχετικά γρήγορη οδήγηση (δεν είμαι Shumacher, αλλά όπoυ βρώ την πατάω την Alfa) και σε στεγνό και σε βρεγμένο.
- Καλά κρατήματα σε στροφές καθώς καθημερινά ανεβαίνω στενούς και φιδίσιους δρόμους βουνού.
- Να βγάλει πάνω απο 40000 χιλιόμετρα (όσα και τα τωρινά μου Goodyear Eangle 5)
-
Ο χρήστης DENIS_B έγραψε:
Εξαρτάται τι ζητάς απο το αυτοκίνητο. Αν θέλεις καλύτερη άνεση και λιγότερο θόρυβο με κάποιες παραχωρήσεις στο κράτημα, τότε Turanza. Άν σε ενδιαφέρει πιό πολύ η γρήγορη οδήγηση, τότε Potenza.
Αν τελικά βάλεις τα Potenza, λόγω πολύ σκληρών πλαϊνών πιθανόν να θέλουν 2-3 λίβρες λιγότερο αέρα απο τα λάστιχα που φοράς τώρα. Επίσης να ελέγχεις συχνά τον αέρα γιατί με το μάτι δέν φαίνεται αν έχουν χάσει.
Αυτά
Ουσιαστικά θέλω ένα λάστιχο που να καλύπτει τα εξης:- Γρήγορο ζέσταμα καθώς στην επαρχία οι αποστάσεις είναι κοντινές (6-10 χιλιόμετρα η κάθε διαδρομή μου)
- Καλό σε σχετικά γρήγορη οδήγηση (δεν είμαι Shumacher, αλλά όπoυ βρώ την πατάω την Alfa) και σε στεγνό και σε βρεγμένο.
- Καλά κρατήματα σε στροφές καθώς καθημερινά ανεβαίνω στενούς και φιδίσιους δρόμους βουνού.
ολα καλα σε αυτα που λες περα απο το 1ο............
για μενα , φορα τα και δες τι μπορει να κανει μετα η αλφουλα σου..........
ερε και να την ειχα ....... -
Ο χρήστης DENIS_B έγραψε:
Τότε απο Bridgestone, το Turanza μάλλον είναι πιό κατάληλο για σένα.
Αν θέλεις οπωσδήποτε Exalto, υπάρχουν σε διάσταση 205/55-15. Σε αυτή την περίπτωση, το ταχύμετρο στο αυτοκίνητό σου (και ο χιλιομετρητής) θα έχει ένα σφάλμα της τάξης του 3% (Δηλαδή αν γράφει 100χαω, στην πραγματικότητα πας με 97χαω).
Γνώμη μου πάντως είναι να αποφύγεις τα Michelin. Είναι σημαντικά πιο ακριβά απο τις άλλες μάρκες χωρίς να προσφέρουν κάτι παραπάνω. Και σκίζονται πολύ πιο εύκολα στις λακούβες λόγω μαλακών πλαϊνών.
Οι τιμές των Turanza και Potenza είναι ίδιες και στην διάσταση σου κυμαίνονται απο 310 εώς 370 ανάλογα με τίς προσφορές που παίζουν την περίοδο που θα τα αγοράσεις.
Τα Exalto (σε 205/55-15) θα τα βρείς στα 520 με 540 ευρώ.
-
Ο χρήστης pentraks έγραψε:
720 αλλα να προσέχεις να ειναι MADE IN JAPAΝ !Εχω φορέσει τα τελευταία χρόνια πάνω από έξι τετράδες 720,αλλά κανένα δέν ήταν Γιαπωνέζικο.Γαλλικά καί Πολωνέζικα ήταν όλα.
Κανένα τους δέν με δυσαρέστησε.Σήμερα αγόρασα άλλη μία τετράδα,καί αυτά Πολωνέζικα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σήμερα αγόρασα άλλη μία τετράδα Πολωνέζεs.
Andrea???
Ntropi!!!Steile pm na parw kai egw...
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Σήμερα αγόρασα άλλη μία τετράδα Πολωνέζεs.
Andrea???
Ntropi!!!Steile pm na parw kai egw...
Είσαι καί μαρτυριάρης!!!!
-
οντως παντως τα touranza αργουνε πολυ να ζεσταθουνε.εγω που κανω διαδρομες μεσα στην πολη μ'εχουνε προδωσει πολλες φορες.
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
οντως παντως τα touranza αργουνε πολυ να ζεσταθουνε.εγω που κανω διαδρομες μεσα στην πολη μ'εχουνε προδωσει πολλες φορες.απο V δεικτη και πανω περιμενεις να ζεσταθουνε μεσα στην πολη????
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
οντως παντως τα touranza αργουνε πολυ να ζεσταθουνε.εγω που κανω διαδρομες μεσα στην πολη μ'εχουνε προδωσει πολλες φορες.
απο V δεικτη και πανω περιμενεις να ζεσταθουνε μεσα στην πολη????
Στο Fabia έχω τα ER30, με δείκτη V. Πράγματι, εντός πόλεως σε στενά δε ζεσταίνονται. Αλλά όταν μπεις σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, αυτοκινητόδρομους ή στροφές το πράγμα αλλάζει και φτάνουν εύκολα μια θερμοκρασία λειτουργίας, όπου και αποδίδουν πάρα πολύ καλά.
Δεν έχω κάποιο πρόβλημα, γιατί οι κυριότερες διαδρομές που κάνω είναι σε εθνική ή ΑΟ ή σε κεντρικές αρτηρίες, οπότε και ζεσταίνονται. Πάντως δε θα έλεγα ότι και σχεδόν εντελώς κρύα (π.χ. μέχρι να κάνεις 2-3 χλμ πόλης) έχουν προβληματική συμπεριφορά, απλά αν τα ζορίσεις γλιστράνε πιο εύκολα. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
απο V δεικτη και πανω περιμενεις να ζεσταθουνε μεσα στην πολη????
οχι αλλα περιμενα μια πιο αποδεκτη συμπεριφορα...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
720 αλλα να προσέχεις να ειναι MADE IN JAPAΝ !
Εχω φορέσει τα τελευταία χρόνια πάνω από έξι τετράδες 720,αλλά κανένα δέν ήταν Γιαπωνέζικο.Γαλλικά καί Πολωνέζικα ήταν όλα.
Κανένα τους δέν με δυσαρέστησε.Σήμερα αγόρασα άλλη μία τετράδα,καί αυτά Πολωνέζικα.
ναι ναι μια απο τα ιδια.......γιαπωνεζικο δεν εχω δει και εχω βαλει 3 σετ τα τελευταια 4 χρονια
-
πριν λιγο καιρο ο αδελφος μου ητανε μεταξυ του potenza και του turanza για την celica του αφου πια καταλαβε οτι τα potenza που εδω και 60000 χιλ φοραγε δεν πηγαιναν αλλο.
εβαλε λοιπον τα turanza αφου ο λαστιχας του του ειπε κατι σχετικο με διακοπη της παραγωγης του potenza με κινδυνο να μην υπαρχει αν χρειαστει καποιο για αντικατασταση απο χτυπημα κλπ.
χθες που επεστρεψε απο ταξιδι εφερε πισω το ενα [πισινο ευτυχως] σε τευχη αφου μετα απο συντομη διαδρομη σε δρομο που ηταν υπο κατασκευη κλαταρισε [προφανος απο χτυπημα που δεν αντεξε ο σκελετος του που καμμια σχεση με τα potenza δεν εχει] και μεχρι να σταματησει απο τα 150 δεν εμεινε τιποτα........διαλυθηκε τελειως και εφτασε να πηγαινει σχεδον μονο με την ζαντα.
αποτελεσμα να εχει ηδη μετανοιωσει για την επιλογη του και να νοσταλγει τα ατρομητα potenza!!
παλι καλα που ηταν πισινο γιατι αλλιως ..........θα γινοταν το αυτοκινητο σε τευχη και ποιος ξερει τι αλλο!!!!!!!!
-
Αλέξανδρε,μπορεί τό χτύπημα να ήταν τέτοιο πού ούτε τα ποτένζα να τό αντέχανε
Ευτυχώς δέν έπαθε τίποτα. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αλέξανδρε,μπορεί τό χτύπημα να ήταν τέτοιο πού ούτε τα ποτένζα να τό αντέχανε
Ευτυχώς δέν έπαθε τίποτα.ναι συμφωνω ομως με τα ποτενζα που εχουν ενισχυμενο σκελετο και κυριως τα πλαινα .......''ωμους''...... ειναι λιγοτερες οι πιθανοτητες να σου συμβει κατι αναλογο αν δε συνυπολογισεις και την καλυτερη [πιο αμεση] πληροφορηση που εχεις στο τιμονι ακριβως γι'αυτον τον λογο [του σκελετου ] τοτε τα ποτενζα ειναι μονοδρομος.
TURANZA ER300 ή potenza RE720 ?