-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εγώ της είπα ότι θα δεχόμουνα αλλά:
- θα τα έκανα πουτ@να(μειωμένη απόδωση, λάθη στη δουλειά κλπ)
- θα μάζευα στοιχεία, και θα πήγαινα στην επθεώρηση εργασίας
- θα πήγαινα για δουλειά στον άμεσο ανταγωνιστή(πιθανολογώ ότι είναι καλή στη δουλειά της, γιατί ήταν από τους λίγους που δεν απολύθηκαν όταν η εταιρεία είχε έλλειψη αντικειμένου)
Με το 2ο συμφωνώ. Ως προς το 3ο είμαι ουδέτερος. Με το 1ο διαφωνώ. Μπορεί πολύ απλά να πηγαίνει 4 ώρες στη δουλειά εφόσον θα δηλωθεί ως ημι-απασχολούμενη. Κι όταν το αφεντικό την φωνάξει στο γραφείο (προφανώς για να την κράξει που φεύγει στις 4 ώρες) ανοιχτή η ηχογράφηση στο κινητό, χαμόγελο όσο θα λέει τις π@π@ριές του και παίξιμο την τρελή 'μα συμφωνήσαμε για 4ωρο, υπογράψαμε για 4ωρο, το 8ωρο από πού προέκυψε;'. Ιδίως αν υπάρχει οικογενειακή επιχείρηση κι άρα δεν υπάρχει κίνδυνος να μείνει στο δρόμο χωρίς δουλειά...
Δεν θα είχε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, να απολυόταν και να δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση της μητέρας της.
Αυτά να κάνει, ειδικά αφού έχει την τελευταία επιλογή.
-
Η τελευταία επιλογή ήταν αποδεκτή εφόσον την απέλυε πέρυσι. Που θα έπαιρνε πλήρη αποζημείωση κλπ κλπ.
Έχοντας αλλάξει σε ημιαπασχόληση από τον περσυνό Απρίλιο δικαιούται λιγότερα. Και δεν ξέρω αν με τους νέους νόμους, δικαιούται κιόλας. Θα πρέπει να ρωτήσει δικηγόρο.
Το θεωρητικό της υπόθεσης είναι, ότι δεν θέλει να αφήσει μια δουλειά που ανέπτυξε η ίδια. Σπούδασε τόσα χρόνια, και αμέσως ασχολήθηκε με αυτο. Από τα 23 της, τώρα πλέον 38 δεν αφήνεις εύκολα αυτό που δημιούργησες.Εγώ(ακόμα και σαν εργοδότης) δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική των αφεντικών της. Θα την απέλυαν όταν δεν είχαν αντικείμενο, και θα τελειώναν. Ποιος ο λόγος να φύγει-να την απολύσουν τώρα(ενώ πληρώθηκε αέρα τόσους μήνες), που οι νεοπροσληφθέντες περιμένουν από αυτήν να τους δείξει τη δουλειά. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι μάλλον έχουν βρει ισάξιο αντικαταστάτη από ανταγωνιστή. Γιατί το αντικείμενό της χρειάζεται κάποιο αρκετό διάστημα εκπαίδευσης
-
Ή μπορεί να μπλοφάρουν. Κι αν πιάσει, έπιασε...
Να τους χαιρόμαστε τέτοιους 'επιχερεματίες'. Δυστυχώς, είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ή μπορεί να μπλοφάρουν. Κι αν πιάσει, έπιασε...
Να τους χαιρόμαστε τέτοιους 'επιχερεματίες'. Δυστυχώς, είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση.πλεον το να πληρωνεσαι τα νομιμα και να εισαι ασφαλισμενος ειναι η εξαιρεση στο κανονα.
οσοι γνωστοι πηγαν σε δουλειες τα τελευταια 2 χρονια ειτε τους βαζουν τα μισα ενσημα ειτε ειναι τελειως ανασφαλιστοι καθως τους ειπε ο εργοδοτης να δω αν μου κανεις και θα δουμε.. βεβαια ο ενας μηνας εγινε 1 χρονος αλλα δεν αλλαξε τιποτα -
Ισως νοιωσαν οτι μπορει να καλυψουν τις αναγκες τους με τους καινουριους που πηρανε ενω παλιοτερα ειχαν αμφιβολιες γι αυτο. Γενικα πολλες εταιρειες τετοιου στυλ θελουν ανθρωπους διεκπεραιωτες και με λιγο φιλοτιμο χωρις να χρειαζεται να εχουν καποια τρομερη γνωση σ αυτο που κανουν. Η δουλεια να γινετε που λεμε. Οποτε σε τετοιες περιπτωσεις ο καλος και ακριβος ειναι σε μειονεκτικη θεση απεναντι στον νεο/αμαθο και φτηνο.
Οσον αφορα τα δικα σου, φιλος μου δουλεψε περσυ σε μεγαλο ξενοδοχειο στην Κυπρο. Μισθος 1200 ευρω για περιοδο απο Μαρτη εως Νοεμβρη (χωρις τα tips) και bonus ενας μισθος επιπλεον αν εκλεινε ολη την περιοδο, οπως και εγινε και τα πηρε.
Ενω περσυ ειχε υπογραψει συμβολαιο για φετος με τους ιδιους ορους με τη διαφορα αντι για 1200 να παρει 1300, τον πηραν τηλεφωνο και του ειπαν προκειμενου να μη του κανουν μειωση στον μισθο θα του κοψουν το bonus. Και ολα αυτα στη Κυπρο που δεν εχει τα προβληματα τα οικονομικα τα δικα μας, που δεν εχει αυξημενη φορολογια (απ οσο φανταζομαι) σε σχεση με περσυ οπως εσυ. Και το συγκεκριμενο ξενοδοχειο ειχε πελατες που τα ποσα που δαπανουσαν ηταν εξωφρενικα.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ισως νοιωσαν οτι μπορει να καλυψουν τις αναγκες τους με τους καινουριους που πηρανε ενω παλιοτερα ειχαν αμφιβολιες γι αυτο. Γενικα πολλες εταιρειες τετοιου στυλ θελουν ανθρωπους διεκπεραιωτες και με λιγο φιλοτιμο χωρις να χρειαζεται να εχουν καποια τρομερη γνωση σ αυτο που κανουν. Η δουλεια να γινετε που λεμε. Οποτε σε τετοιες περιπτωσεις ο καλος και ακριβος ειναι σε μειονεκτικη θεση απεναντι στον νεο/αμαθο και φτηνο.Οσον αφορα τα δικα σου, φιλος μου δουλεψε περσυ σε μεγαλο ξενοδοχειο στην Κυπρο. Μισθος 1200 ευρω για περιοδο απο Μαρτη εως Νοεμβρη (χωρις τα tips) και bonus ενας μισθος επιπλεον αν εκλεινε ολη την περιοδο, οπως και εγινε και τα πηρε.
Ενω περσυ ειχε υπογραψει συμβολαιο για φετος με τους ιδιους ορους με τη διαφορα αντι για 1200 να παρει 1300, τον πηραν τηλεφωνο και του ειπαν προκειμενου να μη του κανουν μειωση στον μισθο θα του κοψουν το bonus. Και ολα αυτα στη Κυπρο που δεν εχει τα προβληματα τα οικονομικα τα δικα μας, που δεν εχει αυξημενη φορολογια (απ οσο φανταζομαι) σε σχεση με περσυ οπως εσυ. Και το συγκεκριμενο ξενοδοχειο ειχε πελατες που τα ποσα που δαπανουσαν ηταν εξωφρενικα.
Ναι αλλά στην Κύπρο έχει τεράστιο ανταγωνισμό από κοινοτικούς ,Ρουμάνους, Βούλγαρους κυρίως, αλλά και λοιπούς Ευρωπαίους, πιτσιρικάδες κυρίως, που ψάχνουν διακοπές μετά πληρωμής + Ρώσους και λοιπούς ανατολικούς που έχουν ζήτηση καθώς μιλάνε την γλώσσα των πελατών που ξοδεύουν τα περισσότερα. Όλοι αυτοί την βγάζουν και με 1000€. Κατά τα άλλα η ανατολική ακτή θα βουλιάξει και φέτος και η φορολογία θα παραμείνει στο 10%.
Εδώ στην εταιρεία που είμαι εγώ και κάναμε εισαγωγή ρωσίδων από Ελλάδα λόγω των 2 γλωσσών για να αναλάβουν το ρώσικο πελατολόγιο. Μιλάμε για μισθούς άνω των 2000€.
-
Ειναι αληθεια αυτο που λες αλλα ειναι το περιεργο οτι του προσφεραν καποια πραγματα περσυ που ηταν πρωτη του φορα εκει και φετος που οι ιδιοι δηλωσαν ευχαριστημενοι του ανανεωσαν και του εδωσαν αυξηση μετα τα πηραν πισω...
Απ την αλλη ολοι για το φτηνοτερο ψαχνουν οποτε δεν πρεπει να μας κανει εντυπωση...
-
Ισως νοιωσαν οτι μπορει να καλυψουν τις αναγκες τους με τους καινουριους που πηρανε ενω παλιοτερα ειχαν αμφιβολιες γι αυτο. Γενικα πολλες εταιρειες τετοιου στυλ θελουν ανθρωπους διεκπεραιωτες και με λιγο φιλοτιμο χωρις να χρειαζεται να εχουν καποια τρομερη γνωση σ αυτο που κανουν. Η δουλεια να γινετε που λεμε. Οποτε σε τετοιες περιπτωσεις ο καλος και ακριβος ειναι σε μειονεκτικη θεση απεναντι στον νεο/αμαθο και φτηνο.Οσον αφορα τα δικα σου, φιλος μου δουλεψε περσυ σε μεγαλο ξενοδοχειο στην Κυπρο. Μισθος 1200 ευρω για περιοδο απο Μαρτη εως Νοεμβρη (χωρις τα tips) και bonus ενας μισθος επιπλεον αν εκλεινε ολη την περιοδο, οπως και εγινε και τα πηρε.
2 χρονια πριν ειχα παει Κυπρο για διακοπες (αρκετα κακη επιλογη )
Ετυχε να μιλησω με μια υπαλληλο σε ξενοδοχειο που μου ειπε οτι γενικα οι ντοπιοι υπαλληλοι ειναι υπο διωγμον και φερνουν αλλοδαπους για πιο φτηνα.
Εξαρταται φυσικα και απο το ξενοδοχειο,αν πας πχ στου LOUIS που ειναι ο αδιαφιλονικητος βασιλιας των γύφτων, δεν θα καταφερεις ουτε καν να συννενοηθεις με τον 20χρονο Εσθονο ρεσεψιονιστ που μιλαει αγγλικα επιπεδου Βενιζελου. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ισως νοιωσαν οτι μπορει να καλυψουν τις αναγκες τους με τους καινουριους που πηρανε ενω παλιοτερα ειχαν αμφιβολιες γι αυτο. Γενικα πολλες εταιρειες τετοιου στυλ θελουν ανθρωπους διεκπεραιωτες και με λιγο φιλοτιμο χωρις να χρειαζεται να εχουν καποια τρομερη γνωση σ αυτο που κανουν. Η δουλεια να γινετε που λεμε. Οποτε σε τετοιες περιπτωσεις ο καλος και ακριβος ειναι σε μειονεκτικη θεση απεναντι στον νεο/αμαθο και φτηνο.
Οσον αφορα τα δικα σου, φιλος μου δουλεψε περσυ σε μεγαλο ξενοδοχειο στην Κυπρο. Μισθος 1200 ευρω για περιοδο απο Μαρτη εως Νοεμβρη (χωρις τα tips) και bonus ενας μισθος επιπλεον αν εκλεινε ολη την περιοδο, οπως και εγινε και τα πηρε.
2 χρονια πριν ειχα παει Κυπρο για διακοπες (αρκετα κακη επιλογη )
Ετυχε να μιλησω με μια υπαλληλο σε ξενοδοχειο που μου ειπε οτι γενικα οι ντοπιοι υπαλληλοι ειναι υπο διωγμον και φερνουν αλλοδαπους για πιο φτηνα.
Εξαρταται φυσικα και απο το ξενοδοχειο,αν πας πχ στου LOUIS που ειναι ο αδιαφιλονικητος βασιλιας των γύφτων, δεν θα καταφερεις ουτε καν να συννενοηθεις με τον 20χρονο Εσθονο ρεσεψιονιστ που μιλαει αγγλικα επιπεδου Βενιζελου.Εδώ δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με τις σερβιτόρες στα μπαρ-καφέ-εστιατόρια, τις ταμίες στις 'υπεραγορές', μέχρι και στα McDonalds υπάρχει θέμα αν δεν πετύχεις Κύπριο μαθητή που δουλεύει για χαρτζιλίκι.
Βέβαια το να έχει ανατολικοευρωπαίες παντού έχει άλλα καλά
Από την άλλη η γυναίκα μου δουλεύει σε κατασκευαστική στην οποία ο επιστάτης είναι Σλοβάκος και οι εργάτες ο πύργος της Βαβέλ, με τεράστια δυσκολία βγάζει άκρη μαζί τους αλλά ο μισθός είναι βαρβάτος (πάνω από 1700€ τον μήνα) και κανένας ντόπιος δεν δέχεται να δουλέψει οικοδομή με αυτά τα λεφτά.
Αν δεν ήταν καλή επιλογή για off shore και ειδικά για τους Ρώσους θα είχαν καταλήξει χειρότερα από την Ελλάδα όντας πολύ κακομαθημένοι.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
τον 20χρονο Εσθονο ρεσεψιονιστ που μιλαει αγγλικα επιπεδου Βενιζελου.Γιατί τον προσβάλλεις;
(τον 20χρονο Εσθονό ρεσεψονίστ) -
Τι σκατα ειναι παλι αυτο zero hours contract ,εφαρμοζεται ηδη στην Αγγλια (Σκωτια για να ειμαι ακριβης) .Νομιζω κ στην Πορτογαλια ,Ισπανια k ετοιμαζονται να το φερουν κ εδω απο οτι μου ειπε ενας εργατοπατερας .
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Τι σκατα ειναι παλι αυτο zero hours contract ,εφαρμοζεται ηδη στην Αγγλια (Σκωτια για να ειμαι ακριβης) .Νομιζω κ στην Πορτογαλια ,Ισπανια k ετοιμαζονται να το φερουν κ εδω απο οτι μου ειπε ενας εργατοπατερας .http://en.wikipedia.org/wiki/Zero-hour_contract
A zero-hour contract (or zero-hours contract) is a recent type of contract under which an employer does not guarantee the employee a fixed number of hours per week. Rather, the employee is expected to be on-call and receive compensation only for hours worked. -
Μονο που θα πρέπει ... να μένεις κοντά!
Από τα 'καλά' της Ευρώπης! Τραγικές οι τωρινές συνθήκες που καταρρίπτουν καθε εργασιακό δικαίωμα και κεκτημενο! -
...και το κακό είναι ότι αυτά βρίσκουμε να αντιγράψουμε!
-
Οι περισσότεροι εργοδότες περιμένουν να έρθουν τα χειρότερα προς τον εργαζόμενο μέτρα ώστε να γλιτώσει χρήματα από αποζημιώσεις. Μάλιστα αρκετοί προσπαθούν με 1000 τρόπους να κάνουν τους υπαλλήλους να παραιτηθούν, μπας κ γλιτώσουν περισσότερα.
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Αν είναι στο ΤΣΜΕΔΕ (επειδή είπες ότι είναι μηχανικός), δεν ισχύει το ταμείο ανεργίας. Από την πρώτη μέρα που παύεις να είσαι μισθωτός, θεωρείσαι ελεύθερος επαγγελματίας και οφείλεις να πληρώνεις μόνος σου τις εισφορές.Ισχύει αυτό?
-
Δεν μπορεις να γραφτεις καν στον ΟΑΕΔ να δηλωθεις ανεργος με οτι αυτο συνεπαγεται. Το ιδιο ισχυει και για δικηγορους, γιατρους.
-
Δεν μπορεις να γραφτεις καν στον ΟΑΕΔ να δηλωθεις ανεργος με οτι αυτο συνεπαγεται. Το ιδιο ισχυει και για δικηγορους, γιατρους.Και ρωτάω εγώ, αν μείνω εγώ άνεργος ένα χρόνο πχ, προφανώς κ δεν θα μπορώ να πληρώσω τις εισφορές του τσμεδε. Οπότε:
*γι αυτό το διάστημα θα είμαι ανασφάλιστος?
*θα είμαι ασφαλισμένος αλλά θα μου ζητήσουν τα χρήματα?
*μόλις ππιάσω πάλι δουλειά θα μου ζητήσουν το σύνολο? -
Θα εισαι ασφαλισμενος και ο λογαριασμος θα τρεχει...Ποτε θα το πληρωσεις ειναι δικο σου θεμα
Επισης ειναι πολυ πιθανο η επομενη εταιρεια να σε 'προσλαβει' σαν ελευθερο επαγγελματια και να μην σου κανει προσληψη οποτε και σ αυτη την περιπτωση θα το πληρωνεις μονος σου.
-
Bρέθηκε αγρότης απο Θάσο με Φερράρι, Πόρσε και καταθέσεςι πάνω απο 10 εκ ευρώ.
-
Kαι παπάς με 1 μύριο καταθέσεις και όμορφη πρεσβυτέρα και όταν τον κάλεσαν για πόθεν έσχες και του είπαν ότι θα τον πάνε στην επιτροπή για ξέπλυμα χρήματος έσταξε cash 531.000 ευραίους !!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....