-
Όπως έγραψα και στο τελευταίο post μου, χρησιμοποιούνται παραδείγματα εταιριών από εδώ μέσα για να γενικεύσουμε, γεγονός που είναι απόλυτα λάθος. Κι εσύ κάθεσαι και κατηγορείς τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε εντελώς διαφορετικές εταιρίες (ενδεχομένως με περισσότερους εργαζόμενους, άλλα αντικείμενα κλπ) σύμφωνα με την προσφιλή σου τακτική.
Εγώ θα σε ρωτήσω πώς κρίνεις το να εργάζεσαι σε μεγάλη εταιρία πληροφορικής, να χτυπάς καθημερινά 12ωρα για πλάκα, να δουλεύεις Σ/Κ, να παράγεις έργο και στο τέλος να μην έχεις κάποια ανταμοιβή για όλα αυτά;
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Εγώ θα σε ρωτήσω πώς κρίνεις το να εργάζεσαι σε μεγάλη εταιρία πληροφορικής, να χτυπάς καθημερινά 12ωρα για πλάκα, να δουλεύεις Σ/Κ, να παράγεις έργο και στο τέλος να μην έχεις κάποια ανταμοιβή για όλα αυτά;
Ολοι δεν θα πρεπε να αναρωτιομαστε αυτο;
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Όπως όλοι οι παραγωγικοί συντελεστές έτσι και η εργασία αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής και διαπραγμάτευσης υποκείμενη στους νόμους της προσφοράς και ζήτησης.
Όταν η εταιρεία ξέρει ότι εξίσου καλή δουλειά (μορ ορ λες) μπορεί να κάνει μια στρατιά από πληροφορικάριους που περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη για μια θέση σαν τη δικιά σου, τότε μπορεί να μην είναι τόσο 'γενναιόδωρη'.
Αντίστοιχα αν η αγορά ήταν αλλιώς και η ζήτηση για έμπειρους πληροφορικάριους ήταν μεγάλη, αντίστοιχα μεγάλη θα ήταν και η προσφορά ήτοι bonus, παραbonus κλπ.
Αν θεωρείς ότι η εργασία που προσφέρεις δεν λαμβάνει το σωστό αντίτιμο είσαι ελεύθερος να παραιτηθείς και να διεκδικήσεις το αντίτιμο αυτό αλλού. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.... Μπούρδες....
Μπούρδες πράγματι ρε φίλε, ακατανόητο!
Έγραψα πολύ σαφώς ότι για μένα ΠΡΕΠΕΙ να είναι συνεργάτες, εσύ τους έκανες συνέταιρους λες κ όλοι όσοι συνεργάζονται για να γίνει μια δουλειά μοιράζονται τα κέρδη αν υπάρχουν, αλλιώς πουλάνε τα σπίτια τους για να πληρώσουν τα χρέη της επιχείρησης.
Κ συνέχισες τις μπούρδες.
Ξεκόλλα. Και, ΑΝ θέλεις, μάθε να συζητάς κ μ' αυτούς που έχουν άλλη άποψη από την δική σου.Εγώ να ξεκολλήσω;
Ο υπάλληλος δεν είναι συνεργάτης σου. Σας συνδέει εξαρτημένη σχέση εργασίας. Αυτό ισχύει για τον κόσμο όλο.
Παραδείγματα συνεργασίας που σε περίπτωση αποτυχίες δεν πουλάνε σπίτια για τα χρέη του ενός, σου έφερα. Όλως περιέργως και εκεί πάλι εγώ τα είχα μπλέξει.Εσύ μπορεί να πιστεύεις κι ότι η γη είναι επίπεδη, ότι με τα παιδιά σου είστε φίλοι και δεν ξέρω 'γω τι άλλο. Το ότι θα σου γράφω πως αυτά είναι μπούρδες ποσώς με κάνει κολλημένο, ποσώς δείχνει κάτι για το κατά πόσον έχω μάθει να συζητάω.
Επιμένεις σε κάτι που είναι λάθος, και σου φταίει κάποιος άλλος. Τι να κάνουμε τώρα.
-
Το θεμα ειναι απλο, οταν το αφεντικο βλεπει σαν συνεργατη τον υπαλληλο του και του ζηταει - αναγκαζει να καθεται περισσοτερες ωρες για να βγαινει η δουλεια και να υπαρχει παραγωγικοτητα για το καλο της δουλειας καλο ειναι στο τελος του μηνα να υπαρχει και το αναλογο τυρακι...Κοίτα, την γνώμη μου λέω κ τπτ παραπάνω: Όποιος νομίζει ότι ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος θα γουστάρει να δουλεύει 'περισσότερες ώρες', εννοώ περισσότερες από τις 8 την ημέρα 5 μέρες την εβδομάδα, είναι βλάξ.
ΒΛΑΚΑΣ. (μήπως δεν το ακούσατε / καταλάβατε πριν).
Αν η δουλειά δεν βγαίνει, παίρνουμε κ άλλον.
Γνώμη μου κ συγνώμη αν διαφωνείτε. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και, εν πάσει περιπτώσει, αν είχατε γίνει εσείς οι μαχητικοί υπάλληλοι εργοδότες, τι μισθούς θα δίνατε; Θ' απαντήσει (ειλικρινά) σ' αυτό το ερώτημα κανένας ή θα συνεχιστεί η απαγγελία τσιτάτων στον αιώνα των αιώνων;δεν δίνουμε μισθούς, επιλέγουμε συνεργάτες (χωρίς '').
Στην καλύτερη βγάζουμε όσα και αυτοί, στη χειρότερη κάτι τις λιγότερα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ο υπάλληλος δεν είναι συνεργάτης σου.Δεν βαρέθηκες? Το είπες 10 φορές κ άλλες τόσες σου είπα ότι κάνεις λάθος. Θέλεις να το συνεχίσουμε μέχρι ... πότε?
Λοιπόν, κάνεις λάθος. Έχεις μιαν άθλια Ελ νοοτροπία, η οποία ευθύνεται για πολλά από τα δεινά του Ελ.
Γνώμη μου. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@mjacob
Εγώ πάλι πιστεύω ότι καθένας πρέπει να αμοίβεται (= μισθός, stock options, Ουκρανές ) ανάλογα με τη συνεισφορά του. Το να βάζεις εσύ εργασία, ρίσκο, κεφάλαιο, ιδέες, πελάτες και να έχεις ίδιο μερίδιο στο όποιο αποτέλεσμα με συνεργάτες που συνεισφέρουν λιγότερα (ας πούμε μόνο εργασία και ιδέες) είναι ηθικά λάθος.Μην ξεχνάς ότι ο καπιταλισμός το έχει λύσει αυτό το θέμα και τα σημαντικά (από άποψη συνεισφοράς) στελέχη τα αμοίβει με μισθό μεν αλλά και stock options δε
Δεν είπα ότι τα έκανα όλα εγώ και απλώς είπα να μοιράσω λεφτά
Προφανώς το νόημα είναι ότι σε βάθος χρόνου υπάρχει ισότιμη συνεισφορά.Στην αποτίμηση της συνεισφοράς... ε... εκεί κι αν θέλει συζήτηση
-
Το θεμα ειναι απλο, οταν το αφεντικο βλεπει σαν συνεργατη τον υπαλληλο του και του ζηταει - αναγκαζει να καθεται περισσοτερες ωρες για να βγαινει η δουλεια και να υπαρχει παραγωγικοτητα για το καλο της δουλειας καλο ειναι στο τελος του μηνα να υπαρχει και το αναλογο τυρακι...
Κοίτα, την γνώμη μου λέω κ τπτ παραπάνω: Όποιος νομίζει ότι ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος θα γουστάρει να δουλεύει 'περισσότερες ώρες', εννοώ περισσότερες από τις 8 την ημέρα 5 μέρες την εβδομάδα, είναι βλάξ.
Γνώμη μου κ συγνώμη αν διαφωνείτε.Κοιταξε, μερικες φορες ο επιπλεον εργαζομενος μπορει να μη βοηθαει (σαν επιχειρηματιας θα το γνωριζεις καλυτερα αυτο) αρα καλο ειναι να δωσεις το κατι παραπανω, οποτε και οι δυο μεριες ειναι κερδισμενες.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όπως όλοι οι παραγωγικοί συντελεστές έτσι και η εργασία αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής και διαπραγμάτευσης υποκείμενη στους νόμους της προσφοράς και ζήτησης.
Όταν η εταιρεία ξέρει ότι εξίσου καλή δουλειά (μορ ορ λες) μπορεί να κάνει μια στρατιά από πληροφορικάριους που περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη για μια θέση σαν τη δικιά σου, τότε μπορεί να μην είναι τόσο 'γενναιόδωρη'.
Αντίστοιχα αν η αγορά ήταν αλλιώς και η ζήτηση για έμπειρους πληροφορικάριους ήταν μεγάλη, αντίστοιχα μεγάλη θα ήταν και η προσφορά ήτοι bonus, παραbonus κλπ.
Αν θεωρείς ότι η εργασία που προσφέρεις δεν λαμβάνει το σωστό αντίτιμο είσαι ελεύθερος να παραιτηθείς και να διεκδικήσεις το αντίτιμο αυτό αλλού.Μα σου είχαν υποσχεθεί στην τελική συνέντευξη ότι θα ανταμοιφθείς, ότι θα έχεις συνεχή εκπαίδευση πάνω σε διάφορα θέματα κλπ. Αντ' αυτού δίνουν αυξήσεις και πολλές φορές κάτω από το τραπέζι στα στελέχη που απαντούν στο outlook. Και όταν λέω ανταμοιβή, δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά και η θέση. Κι εκεί ακόμα δίνουν τη θέση στο γνωστό τους που έχει έρθει με βύσμα. Σχετικά με τη ζήτηση, το να μάθει κάποιος νέος το σύστημα απαιτεί κάποιους μήνες μέχρι να αρχίσει να αποδίδει.
-
Ο υπάλληλος δεν είναι συνεργάτης σου.
Δεν βαρέθηκες? Το είπες 10 φορές κ άλλες τόσες σου είπα ότι κάνεις λάθος. Θέλεις να το συνεχίσουμε μέχρι ... πότε?
Λοιπόν, κάνεις λάθος. Έχεις μιαν άθλια Ελ νοοτροπία, η οποία ευθύνεται για πολλά από τα δεινά του Ελ.
Γνώμη μου.500posts και ακόμα να καταλάβεις ότι δεν είναι θέμα νοοτροπίας ο ορισμός του υπαλλήλου.
Δεν προϋποθέτει, και δεν συνεπάγεται.Την άθλια νοοτροπία μου ως υπάλληλο [που ένας Ερμής ξέρει που την κατάλαβες] τράβα ρώτα κανά αφεντικό μου να στην πει, που θα κάνεις και σχολιάκι
Αυτά περί παρωπίδων, κολλημένων, και απαντήσεων επί nick αντί επί περιεχομένου.
-
Γι αυτο που λετε παντως μεταξυ υπαλληλου και συνεταιρου. Η αντιμετωπιση που εχω απ τα αφεντικα ειναι οτι εισαι ενας απο μας και οτι πρεπει να σκεφτομαι συνεχεια ως αφεντικο καθως θα πρεπει να εχω και την δουλεια ολη την ωρα στο μυαλο. Εχει τα καλα εχει και τα κακα του αλλα στο τελος σου μενει μια γευση που περιγραφεται ακριβως απο τη φραση 'ρε πουστη μου, πλακα μου κανουν;'πχ τωρα παω στο γραφειο να ριξω μια ματια σε κατι πραγματα...
Ενας υπαλληλος μπορει ειτε να ειναι εργασιομανης,ειτε να ειναι ενας υπαλληλος αυστηρου ωραριου (δηλαδη μετα τις 17.00 την Παρασκευη ξεχαστε με, και τα λεμε Δευτερα στις 9.00 ακριβως).Και οι δυο μπορει να ειναι θαυμασιοι για μια επιχειρηση.
Παντως το να ζητας απο εναν υπαλληλο κατα λεξη 'να σκεφτεται ως αφεντικο' ειναι ακυρο απο πολλες αποψεις,αυτο που μπορεις να ζητησεις (και καποιοι θα αρνηθουν να το καταλαβουν) ειναι την κατανοηση οτι τα λεφτα δεν ερχονται απο καποιο ευρωδεντρο (ειδικα τωρα που ΧΑΑ,funds,τραπεζες γιοκ) και άρα αν δεν παει καλα η δουλεια δεν θα υπαρχουν λεφτα για κανεναν στο μαγαζι.
-
@Ernani
'Εγώ' το κρίνω αρνητικά, βάσει της παραπάνω λογικής της 'συνεργασίας' και της επίτευξης κοινών στόχων, με τις αντίστοιχες απολαβές. Γιατί αν από τη μια έχουμε τον εργοδότη που απαιτεί υπερεργασία για υπερκέρδη χωρίς αύξηση απολαβών και από την άλλη τον εργαζόμενο που αποκτά με τον καιρό 'δημοσιοϋπαλληλική' νοοτροπία, κανείς δεν κερδίζει τελικά αυτά που θα μπορούσε να κερδίσει από την προσφορά του άλλου.Ο εργοδότης που θα πει 'πήγαινε σπίτι νωρίτερα' σε περίπτωση ανάγκης του εργαζόμενου χωρίς στραβομουτσουνιάσματα, θα μπορέσει να πει χωρίς 'συνέπειες' να κάτσει ο υπάλληλος λίγο παραπάνω άλλη μέρα.
Ειδικά μάλιστα στις μικρές επιχειρήσεις, με καθημερινή διαπροσωπική επαφή, τέτοια πράγματα είναι εκ των ουκ άνευ.Παραδείγματα:
Εργοδότης γνωστός μου είχε το ίδιο προσωπικό επί αρκετά χρόνια. Τους άμειβε καλά. Κάποια στιγμή πέρσι οι δουλειές είχαν μεγάλη κάμψη και τους πρότεινε μείωση 20%. Δεν τη δέχθηκε κανείς. Δεν κράτησε σχεδόν κανένα. Τις πταίει;Άλλος γνωστός μου εργοδότης είχε ένα προσωπικό που του έδινε τα βασικά. Έμπαινες στο μαγαζί, ζητούσες κάτι και αισθανόσουν μια βαρεμάρα. Ήξερες πχ ότι υπήρχαν νούμερα στην αποθήκη κι άκουγες 'ό,τι βλέπετε'. Δεν ξαναπάταγες. Ποιος έφταιγε που στους δύσκολους καιρούς η επιχείρηση φαλίρισε; Οι απρόθυμοι υπάλληλοι ή ο εργοδότης που δεν είχε φροντίσει να διατηρεί το προσωπικό πρόθυμο;
Τέλος, αν έχεις επιχείρηση που δουλεύει σαν κινεζάδικο, με αναλώσιμους υπαλλήλους, τα παραπάνω δεν έχουν σημασία.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Στην καλύτερη βγάζουμε όσα και αυτοί, στη χειρότερη κάτι τις λιγότεραΓειά σου ρε mjacob, που έβαλες λ7, ιδέα κ πελάτες κ δίνεις στους συνεργάτες σου (που εργάζονται πενθήμερο 8ωρο) μια 10αριά χιλιάδες Ε τον μήνα (στον καθένα, εννοείται)...
ΥΓ. Είμαστε στη δουλειά μια 35αριά ανθρώποι. Αν τα συνολικά κέρδη της επιχείρησης ήσαν όση η μισθοδοσία, θα σας έκανα μια μέρα το τραπέζι στο ιδιόκτητο κότερό μου...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Την άθλια νοοτροπία μου ως υπάλληλο [που ένας Ερμής ξέρει που την κατάλαβες] τράβα ρώτα κανά αφεντικό μου να στην πει, που θα κάνεις και σχολιάκιΤην άθλια νοοτροπία σου ως άνθρωπο.
Αν είσαι υπάλληλος, συνεργάτης ή αφεντικό, στ' @@ μου. -
Κοιταξε, μερικες φορες ο επιπλεον εργαζομενος μπορει να μη βοηθαει (σαν επιχειρηματιας θα το γνωριζεις καλυτερα αυτο) αρα καλο ειναι να δωσεις το κατι παραπανω, οποτε και οι δυο μεριες ειναι κερδισμενες.Αν είναι για λίγο ναι, αλλά (ΠΑΝΤΑ την προσωπική μου άποψη λέω) δεν γίνεται για πάντα, ούτε για όλους. Αν συνεχιστεί, θα προκαλέσει σύγκρουση.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ο μόνος λόγος που την έχω κάνει σφεντόνα είναι που ανέχομαι απο έναν πιτσιρικά που δεν έχει δει τίποτα στη ζωή του πέρα απ τα λεφτά και την επιχείρηση του μπαμπά και τις σπουδές πάλι με τα λεφτά του μπαμπά να με βρίζει.
Ανοιξε τα μάτια σου βγάλε τις τσίμπλες γιατι δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σου μιας και είσαι κακοήθης
Ολοι εργαζόμενοι στον πλανήτη δουλεύουν για να βγάζουν λεφτά. Μπορεί κάποιος να κάνει σωστά και υπεύθυνα την δουλειά του μπορεί και να αγαπάει το επάγγελμα ως τέχνη η επιστήμη αλλά α) κανείς δεν γουστάρει να 'δουλεύει' για σένα. Ολοι προτιμούν να απασχολούνται για πάρτη τους. Ολοι απο ανάγκη εργάζονται σε σένα και στους υπόλοιπους εργοδότες.
Σου αρέσει δεν σου αρέσει είσαι άγιος η είσαι μ@λ@κ@ς β) η σχέση σου με τους εργαζόμενους είναι σχέση εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενου. γ) Βγάζεις λεφτά απ τους υπαλλήλους σου και τους δίνεις λιγότερα απ ότι παράγουν γι αυτό και βγάζεις, αλλιώς δεν θα έβγαζες. Και οι εργαζόμενοι ξέρουν δεν είναι μαλάκες, ζήσε λοιπόν το μύθο πως πονάνε και αγαπάνε την μπίζνα σου και δ) περίμενε να δεις τι θα κάνουν αν βρουν άλλη με 100 εβρώ περισσότερα.Για αυτους τους λογους τον εχεις κανει σφεντονα:
α) ΠΑΛΙ δεν καταλαβαινεις τι σου λενε.
β) Επειδη θεωρεις τον εργοδοτη καθ'ορισμο 'εκμεταλλευτη' κ τον εργαζομενο καθ'ορισμο 'εκμεταλλευομενο'.
γ) Επειδη δεν καταλαβαινεις οτι ΔΕΝ βγαζω επειδη 'ο εργαζομενος παραγει 1000 κ αφου εσυ του δινεις 800, κρατας τα 200 για σενα κ ετσι βγαζεις 200 κερδος'. Ποσο χαζος εισαι? Ετσι βγαινει το κερδος?
Βγαζω επειδη εκτος απο το εργο που παραγουν οι εργαζομενοι, προσφερω ΚΑΙ ΕΓΩ στην επιχειρηση. Το μυαλο μου, τη διοικηση μου, το ρισκο μου, κεφαλαια για να υπαρξει η παραγωγη αυτου του εργου, εξοπλισμο με τον οποιο θα γινει το εργο.
ΑΥΤΑ ειναι που παραγουν υπεραξια κ τελικα κερδη. Οι εργαζομενοι δεν εστησαν την επιχειρηση, ουτε δουλευουν μονοι τους σαν προγραμματισμενα ρομποτακια που οτι κ να γινει θα κανουν τη δουλεια τους κ θα την κανουν καλα, ουτε φερνουν απο το σπιτι τους οτι χρειαζεται για να γινει η δουλεια.
Αλλα ενταξει, αν πραγματικα πιστευεις οτι τα λεφτα που μπαινουν στο ταμειο μιας επιχειρησης ειναι η νομισματικη αποτιμηση της εργασιας των υπαλληλων της κ ΜΟΝΟ, πες το μας κ εμας να σπαμε πλακα μαζι σου.
Να σπαμε πλακα επειδη δουλευεις 28 χρονια κ δεν εχεις καταλαβει ακομα
1ον οτι αυτο που εσυ δημιουργησες, ειναι ακριβως αυτο: ενα δημιουργημα, αποτελεσμα της εργασιας κ σχεψης σου. Μεχρι να φτασει αυτο το δημιουργημα να γινει ΠΡΟΙΟΝ, κ μαλιστα επιθυμητο προιον, κ να πουληθει σε Χ κομματι ωστε να βγαλει Ψ ευρω, πρεπει να κουνηθει ο επιχειρηματιας/η επιχειρηση υπο την καθοδηγηση του. Εσυ μπορει να δουλεψες 10 ή 1000 ωρες βαζοντας τη σκεψη ή την σωματικη εργασια, αυτα ομως αποτιμονται σε πχ χιλια ευρω. Ο επιχειρηματιας πηρε αυτο που δημιουργησες, ΚΑΤΑΦΕΡΕ να το πουλησει σε 2 μυρια κομματια κ εβγαλε 20 μυρια εσοδα στην εταιρια. ΑΥΤΟ ειναι που δημιουργει τα κερδη, ΟΧΙ εσυ.
2ον Για να εχεις εσυ μια καρεκλα+γραφειο να καθεσαι κ ενα PC να γραφεις εφαρμογες, καποιος στα εχει δωσει αυτα. Για να εχεις την ανεση να καθεσαι κ να κανεις τη δουλεια σου κ να λες 'εγκω τελει το μιστό μου no matter what να'ουμε', καποιος εχει βαλει εφοδια ή και την ζωη του κ περιουσια του ολοκληρη στην επιχειρηση κ εσυ δεν εχεις βαλει ΤΙΠΟΤΑ περισσοτερο απο τον επομενο/διπλανο σου προγραμματιστη.
δ) γιατι εισαι τετοιος εργαζομενος. Κ μεγαλο κοροιδο, αν αλλαζεις δουλειες για 100 εΥρω.
tasosdev, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του κατά τη γνώμη σου αποδεκτού εργοδότη, τον οποίο θα το σκεφτείς σοβαρά να τον 'ψωλιάσεις' ?
Εχεις συναντήσει τέτοιο εργοδότη στα 28 (αν θυμάμαι καλά) χρόνια που δουλεύεις ?Αν το πλαίσιο που εργάζομαι αποτελείται απο 'εντάξει' ανθρώπους, όπου το εντάξει δεν έχει νόημα στην παρούσα συζήτηση να αναλυθεί, καταλαβαίνεις πως θα πρέπει σίγουρα μεσα σ ολα να μπορούμε να συνενοηθούμε( ) τότε μένει μόνο το οικονομικό. Το οποίο δεν νομίζω να το βλέπω διαφορετικά απο σένα πχ, θα πρέπει να έχει μια αντιστοιχία με το τι μπορώ να παράξω με βάση την εμπειρία τις γνώσεις μου και τις δυνατότητες μου, μιας το σύστημα αναφοράς μας είναι αυτό και όπως έχω ξαναπει δεν το διάλεξα προσωπικά αλλα το τρώω στη μάπα.
Επίσης θα πρέπει ο εργοδότης μου η ο εκάστοτε προιστάμενος να μην περιμένει απο μένα γλύψιμο, συνεργασία αλλα αρτέμης μάτσας και καλή διαγωγή στυλ ξημεροβραδιάζομαι στην εταιρεία χωρίς να πληρώνομαι και τέτοιες αηδίες.
Αλλιως ψώλιασμαΟχι φιλαρακι, να μας πεις ποιος κατ΄εσε ειναι σωστος κ ενταξει εργοδοτης, να ξερουμε τι εχουμε απεναντι μας. Κ τελικα ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ. Πριν εγραψες οτι 'οτι κερδη βγαζει η επιχειρηση ειναι τα χρηματα που παρηγαγε ο εργαζομενος με την δουλεια του κ για την οποια αμοιφθηκε με λιγοτερα'. Αυτο δεν ειπες? Ε αυτο αυτοματα σημαινει οτι 1ον για την αντισοιχια του μισθου σου με το εργο σου θα συμφωνησεις μονο εσυ με την παρτη σου, κ 2ον οτι καμμια επιχειρηση δεν θα επρεπε να εχει κερδη, αφου αυτα ειναι αυτα που εφαγε ο εργοδοτης απο τον εργαζομενο αρα η σωστη επιχειρηση θα επρεπε να τα δινει ολα αυτα στους εργαζομενους.
Κ στην τελικη ρε μεγαλε αν νομιζεις οτι τα κερδη μιας επιχειρησης ειναι η δουλεια που κανει ο υπαλληλος κ μονο, παραιτησου, γινε ΕΕ ή φτιαξε μια δικη σου ατομικη επιχειρηση, κ δειξει μας ποσο μαγκας εισαι.
test 1-2 :
Η σχέση εργαζόμενου / εργοδότη είναι (κ σωστό είναι να είναι) σχέση συνεργασίας. Συνεργάτες είμαστε, δεν προσπαθεί να φάει ο ένας τον άλλο!
@@ρια.
Η σχέση είναι υπαλληλική. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει η λέξη υπάλληλος, έτσι δεν είναι;
Συνεργάτης μπορεί να είσαι με κάποιον που μοιράζεστε τις μετοχές στην εταιρεία (όχι 1:99 ε; ), συνεργάτης μπορεί να είσαι με κάποιον που 'ανήκει' σε διαφορετικό νομικό πρόσωπο, αλλά με το μισθωτό υπάλληλό σου συνεργάτης δεν είσαι.Τώρα φυσικά εσύ μπορείς να θέλεις να εφεύρεις οποιαδήποτε αυθαίρετη ερμηνεία στο 'συνεργασία', αλλά τι να κάνουμε
'Ανταποδοτικη' ειναι η σωστη λεξη, κ αυτο που θα επρεπε να ειναι.
Ο Kacey είναι αυτή τη στιγμή σε ένα αδιέξοδο που βρίσκονται οι πιό πολλοι επιχειρηματίες. Δηλαδή έχει κόψει όλα τα περιττά έξοδα αλλά παρόλα αυτά δέν βγαίνει ικανοποιητικό κέρδος (ή μπορεί να συνεχίζει να μπαίνει μέσα). Αν κόψει κι άλλα έξοδα μετά δέν θα βγαίνει η δουλειά.
Ο Kacey δεν ειναι σε κανενα αδιεξοδο προς το παρων*, γιατι εδω κ πολλα χρονια ειχε προνοησει να εχει πισινες (πισινές, οχι πισίνες...) για πολλα ενδεχομενα, κ γιατι ζει τη ζωη που περιεγραψε ενω θα μπορουσε να κυκλοφορει με leased Porsche...
Απλα πριν 15 σελιδες ειπα το αυτονοητο 'μια επιχειρηση μπορει να ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ να κοψει μισθους/ατομα για ΠΟΛΛΟΥΣ ΒΑΣΙΜΟΥΣ λογους, κ κατεληξα επι 15 σελιδες να λεω ποσα τετραγωνικα κ τι χρονολογιας ειναι το σπιτι μου κ σε ποια περιοχη, για να στηριξω αυτο το αυτονοητο απο πανω επειδη μερικοι θεωρουν δεδομενο οτι για να λεω τετοια ειμαι ο Κουρης...
*μεχρι τωρα κ λιγο ακομα, αντεχω. Αλλα ειναι προφανες οτι παμε για μια 5-10ετια υφεσης κ κατηφορας, κ τοτε πολυ απλα ΔΕΝ φτανουν οι πισινές...
Γι αυτο που λετε παντως μεταξυ υπαλληλου και συνεταιρου. Η αντιμετωπιση που εχω απ τα αφεντικα ειναι οτι εισαι ενας απο μας και οτι πρεπει να σκεφτομαι συνεχεια ως αφεντικο καθως θα πρεπει να εχω και την δουλεια ολη την ωρα στο μυαλο. Εχει τα καλα εχει και τα κακα του αλλα στο τελος σου μενει μια γευση που περιγραφεται ακριβως απο τη φραση 'ρε πουστη μου, πλακα μου κανουν;'
πχ τωρα παω στο γραφειο να ριξω μια ματια σε κατι πραγματα...
Πλακα σου κανουν για να σε κοροιδεψουν μετα, να σε εκμεταλλευτουν κ να σου κλεψουν το εργο που παρηγαγες για το το μετατρεψουν σε κερδος. Αφου το ειπε ο tasosdev, δεν το διαβασες?
Αναθεμα και καταλαβαινεις τι λεει το παρεακι, ασε που σε 20 χρονια λιγο δυσκολο να μας κανεις το λογαριασμο
Το αν θα αλλαξεις δουλεια για 100 €, θα εξαρτηθει απο πολλους παραγοντες, και αυτα τα εκατο μπορει να ειναι και + μπορει και -. Το σιγουρο ειναι παντως οτι με εργοδοτη τυπου tiger kacey, το τελευταιο που θα σκεφτεις ειναι αν θα τον ψωλιασεις η οχι.
Ο τσσος ας πουμε θα εφευγε απλα για τη ηδονηΓια πες μου τι τυπος εργοδοτη νομιζεις οτι ειμαι.
-
Το θεμα ειναι απλο, οταν το αφεντικο βλεπει σαν συνεργατη τον υπαλληλο του και του ζηταει - αναγκαζει να καθεται περισσοτερες ωρες για να βγαινει η δουλεια και να υπαρχει παραγωγικοτητα για το καλο της δουλειας καλο ειναι στο τελος του μηνα να υπαρχει και το αναλογο τυρακι...
Κοίτα, την γνώμη μου λέω κ τπτ παραπάνω: Όποιος νομίζει ότι ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος θα γουστάρει να δουλεύει 'περισσότερες ώρες', εννοώ περισσότερες από τις 8 την ημέρα 5 μέρες την εβδομάδα, είναι βλάξ.
Γνώμη μου κ συγνώμη αν διαφωνείτε.Αυτό δεν ισχύει πάντα. Σε εμάς για παράδειγμα έχουν παγώσει οι προσλήψεις (πλην των βυσμάτων ) τα τελευταία 2 χρόνια, οπότε δεν έχεις και πολλές εναλλακτικές λύσεις.
-
@Ernani
Πάλι επιστρέφουμε στο σημείο που ανέφερα.
Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με το τι σου δίνουν, με το τι είχαν υποσχεθεί κλπ κλπ παραιτείσαι και διεκδικείς κάτι καλύτερο αλλού. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@Ernani
Πάλι επιστρέφουμε στο σημείο που ανέφερα.
Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με το τι σου δίνουν, με το τι είχαν υποσχεθεί κλπ κλπ παραιτείσαι και διεκδικείς κάτι καλύτερο αλλού.Προφανως αν ειχε τη δυνατοτητα να το κανει αυτο θα το εκανε και ετσι για να μην τον χασουν θα του εδιναν περισσοτερα. Ομως τωρα ολοι γνωριζουν οτι οσοι εχουν δουλεια ειναι ευλογημενοι οποτε βολευεται με τα λιγα και δινουν λιγα. Φαυλος κυκλος.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....