-
το Φεβ 2010 αγορασα απο το Joop στο Αμβουργο ενα μπουφαν 80 ευρω, το ιδιο καλοκαιρι τον Ιουλιο το ειδα στο Αttica με 50% εκπτωση στα 200 ε απο 400 ε
-
Καλά τέτοια παραδείγματα πολλά:
-> Προ κρίσης το 2009, κινέζικο 2din ηχοσύστημα-navi ΟΕΜ-look για VAG αυτοκίνητο, Αγγλία €450 με μεταφορικά και Ελλάδα €800. Μιλάμε για το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ! Μάλιστα τον 'τρόλαρα' ως υποψήφιος και καλά πελάτης και μου είπε ότι στο εξωτερικό παίζει στο 1000ρικο.
-> Μπαταρίες CR2032 3V της Duracell Αγγλία 80 λεπτά η μία. Στον τοπικό ρολογά οι κινέζικες του κιλού....€3 η μία (!)
Πως να τους στηρίξεις όταν αισχροκερδούν;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλά τέτοια παραδείγματα πολλά:-> Προ κρίσης το 2009, κινέζικο 2din ηχοσύστημα-navi ΟΕΜ-look για VAG αυτοκίνητο, Αγγλία €450 με μεταφορικά και Ελλάδα €800. Μιλάμε για το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ! Μάλιστα τον 'τρόλαρα' ως υποψήφιος και καλά πελάτης και μου είπε ότι στο εξωτερικό παίζει στο 1000ρικο.
-> Μπαταρίες CR2032 3V της Duracell Αγγλία 80 λεπτά η μία. Στον τοπικό ρολογά οι κινέζικες του κιλού....€3 η μία (!)
Δεν αισχροκερδουν,φυτοζωουν οι περισσοτεροι
Aλλα για να πληρωνουν φορους,χαρατσια,περαιωσεις κτλ,και για να τα βγαλουν ολα αυτα απο 10 πελατες (max) το μηνα,πανε τις τιμες στα υψη.
Ειναι mission impossible και πλεον το εχουν καταλαβει ολοι νομιζω,πολλα μαγαζια που κλεινουν απλα δεν βρισκουν νεο ενοικιαστη,μενουν ετσι.Ενω μεχρι και το 2010 ολο και καποιος τρελος πηγαινε να σπαταλησει το εφαπαξ των γονιων του. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καλά τέτοια παραδείγματα πολλά:
-> Προ κρίσης το 2009, κινέζικο 2din ηχοσύστημα-navi ΟΕΜ-look για VAG αυτοκίνητο, Αγγλία €450 με μεταφορικά και Ελλάδα €800. Μιλάμε για το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ! Μάλιστα τον 'τρόλαρα' ως υποψήφιος και καλά πελάτης και μου είπε ότι στο εξωτερικό παίζει στο 1000ρικο.
Δεν αισχροκερδουν,φυτοζωουν οι περισσοτεροι
Aλλα για να πληρωνουν φορους,χαρατσια,περαιωσεις κτλ,και για να τα βγαλουν ολα αυτα απο 10 πελατες (max) το μηνα,πανε τις τιμες στα υψη.
Ειναι mission impossible και πλεον το εχουν καταλαβει ολοι νομιζω,πολλα μαγαζια που κλεινουν απλα δεν βρισκουν νεο ενοικιαστη,μενουν ετσι.Ενω μεχρι και το 2010 ολο και καποιος τρελος πηγαινε να σπαταλησει το εφαπαξ των γονιων του.Τωρα, ισως. Πριν 5 χρονια? Κ προσπαθουσαν να σε βγαλουν κ μαλακα οταν τους ελεγες α) οτι το ιδιο πραγμα εξω το παιρνεις
στα μισα λεφτα κ β) οταν τους ελεγες 'μα πως γινεται ΟΛΑ τα μαγαζια το Α πραγμα να το εχετε ακριβως ιδια τιμη κ ΟΛΑ τα μαγαζια να αδυνατουν να κανουν κατι καλυτερο απο το Χ%'... -
Ο χρήστης vrax έγραψε:
το Φεβ 2010 αγορασα απο το Joop στο Αμβουργο ενα μπουφαν 80 ευρω, το ιδιο καλοκαιρι τον Ιουλιο το ειδα στο Αttica με 50% εκπτωση στα 200 ε απο 400 εJoop! και Boss πρεπει να εχουν τρελες διαφορες σε σχεση με Γερμανια...
-
Έχουμε πει 1000 φορες ότι σε διάφορα εμπορεύματα η λιανική στην Ευρώπη είναι κάτω από την χοντρική στην Ελλάδα.
Επίσης ότι οι προμηθευτές μας στο εξωτερικό μας έβλεπαν πάντοτε σαν αγορά β' κατηγορίας. Τώρα, δεν το συζητάμε καθόλου.
Επίσης ότι αν ήταν όπως τα λέτε οι περισσότεροι εδώ μέσα, οι αλυσίδες που έρχονται στο Ελ θα είχαν τιμές χαμηλότερες από αυτές των Ελ περίπτερων. Η αλήθεια είναι διαφορετική... -
'Γιατί φεύγω από την Ελλάδα'
Μετά τα εκτενή δημοσιεύματα για το δημοψήφισμα και τις επιπτώσεις του, το Reuters φιλοξενεί ρεπορτάζ με την ιστορία άνεργης που ετοιμάζεται για το εξωτερικό.
Ειδικότερα το βίντεο του Reuters ξεκινάει, δείχνοντας την Αλίκη Κατσώνη να πακετάρει τα πράγματά της από το διαμέρισμα της στην Ελλάδα, καθώς έξι χρόνια μετά την αποφοίτηση από το πανεπιστήμιο και η διαρκής αναζήτηση για μία καλή επαγγελματική θέση ήταν ικανά να τη φέρουν σε απόγνωση.
'Είμαι δασκάλα. Τί έπρεπε να κάνω δηλαδή; Να συνεχίσω να φτιάχνω καφέδες και να στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να τακτοποιήσω τη ζωή μου; Έπρεπε άμεσα να βρω κάτι που θα με ευχαριστούσε, είμαι πολύ νέα και δεν πρέπει να το βα΄ζω κάτων', παραδέχεται η ίδια στην κάμερα του Reuters.
http://news247.gr/oikonomia/ergasia/giati_feugw_apo_thn_ellada.1436445.html
-
Ψεμα η ιστορια...
Αν ηταν δασκαλα και ειχε αποφοιτησει πριν 6 χρονια σιγουρα θα ειχε διοριστει και δεν θα εφτιαχνε καφεδες!
-
μεχρι το'to do kafe' άντεξα να δω.
-
Δεν το ειδα καθολου αλλα μολις διαβασα δασκαλα και κανω καφεδες κατι δεν μου εκανε καλα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έχουμε πει 1000 φορες ότι σε διάφορα εμπορεύματα η λιανική στην Ευρώπη είναι κάτω από την χοντρική στην Ελλάδα.
Επίσης ότι οι προμηθευτές μας στο εξωτερικό μας έβλεπαν πάντοτε σαν αγορά β' κατηγορίας. Τώρα, δεν το συζητάμε καθόλου.
Επίσης ότι αν ήταν όπως τα λέτε οι περισσότεροι εδώ μέσα, οι αλυσίδες που έρχονται στο Ελ θα είχαν τιμές χαμηλότερες από αυτές των Ελ περίπτερων. Η αλήθεια είναι διαφορετική...Τι ακριβως εννοεις?
-
Ότι οι τιμές ανέβηκαν αντί να πέσουν, τι άλλο?
Με το 'περίπτερα' εννοώ τα Ελ εμπορικά μικρομάγαζα. -
Η αληθεια ειναι οτι ειμαστε μλκες κ κοροιδα ως λαος, κ για αυτο οι τιμες στις αλυσιδες ειναι αυξημενες σε σχεση με την ιδια αλυσιδα στο εξωτερικο.
Για αυτο κ εγω ψωνιζω τα παντα απ'εξω. Φορτιστης γνησιος Samsung για το Omnia2:
http://www.skroutz.gr/c/581/fortistes-k ... atadu10ebe
7,60+μεταφορικα, αγοραστηκε 6,80 ΜΑΖΙ με τα μεταφορικα απο Γερμανια.
-
Κ εγώ έχω φίλους που φέρνουν τα τσιγάρα τους από την Αλβανία, αν το κάνουν όλοι να δω τι θα κάνεις εσύ.
-
ενταξει, μερικες περιπτωσεις ομως ειναι πολυ χτυπητες.
2 ζελατινες για την οθονη του κινητου κανουν εδω 7,99€
απο >γερμανια μου εστειλαν 6 ή 7 με 1,70εΣτα τσιγαρα που αναφερεσαι δεν παιζει ρολο το κερδος του εμπορου, αλλα η φορολογηση (ας πουμε ειδικη περιπτωση).
σε ρουχα -αξεσουαρ και λοιπα ανταλλακτικα πόσο ειναι το κερδος των εμπορων;;;
επισης εχουν αναφερθει πολλες φορες στα φορουμ πολυ μεγαλες διαφορες σε τιμες πχ λιπαντικων και αναλωσίμων μεταξυ καταστηματων και ηλ.καταστηματων μεσα στην Ελλάδα
-
Ο Έλληνας αγοράζει 1.000 κομμάτια, από τον Γερμανό που έχει αγοράσει 1.000.000.
Ο Γερμανός τα αγόρασε όλα κ τα πουλάει στον Έλληνα με κέρδος.
Στον Έλληνα πουλάει 1.000, στον Γάλλο 50.000. Τα μεταφορικά για τα 1000 του Έλληνα είναι όσα για τα 50000 του Γάλλου.
Ο Έλληνας μαγαζάτορας πουλάει 1 την ημέρα, ο Γερμανός 37.
Ρουχα, αξεσουάρ κλπ: Ξέρεις πολλούς Έλληνες που πουλάνε τέτοια κ έχουν γίνει πλούσιοι? Γιατί στο χωριό μου δεν ξέρω κανέναν. Πολλοί που ζούνε καλά υπάρχουν, αλλά αληθινοί πλούσιοι όχι. -
Ο αληθινα πλουσιος φανταζομαι ειναι ο εφοπλιστης? Αδικο εχεις για το μεγεθος της χωρας μας
Οι τιμες πολλων προιοντων και υπηρεσιων ειναι μια τραγικη ιστορια χωρις να χεις αδικο οτι μερικες φορες το μεγεθος και η αποσταση ειναι τροχοπεδη... -
Ξέρω, κ ξέρω κ λεπτομέρειες κ τομείς που όντως τα ποσοστά κέρδους είναι τρελά κ δεν ανταποκρίνονται πουθενά.
Σε γενικές γραμμές, όμως, κάποιοι (οι περισσότεροι) που φαίνονται ότι αισχροκερδούν στην τελική την βγάζουν με δυσκολία. Λάθη, παραλείψεις κ ο κακός μας ο καιρός (βασικά η ανυπαρξία καταναλωτικής συνείδησης του Ελ) μας έχουν στείλει στο ... χειρότερα κ συνεχίζουμε, να βρούμε το ακόμα παραπέρα... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κ εγώ έχω φίλους που φέρνουν τα τσιγάρα τους από την Αλβανία, αν το κάνουν όλοι να δω τι θα κάνεις εσύ.Μη συγκρινεις δασμολογημενο προιον με ρουχα, ηλεκτρονικα κλπ που δεν εχουν ξεχωριστη δικια τους φορολογηση. Επισης, καπνισε τα τσιγαρα απο την Αλβανια κ μετα ελα πες μου τι καπνισες...Δεν εχει σχεση το ενα τσιγαρο με το αλλο.
Ξέρω, κ ξέρω κ λεπτομέρειες κ τομείς που όντως τα ποσοστά κέρδους είναι τρελά κ δεν ανταποκρίνονται πουθενά.
Σε γενικές γραμμές, όμως,** κάποιοι (οι περισσότεροι) που φαίνονται ότι αισχροκερδούν στην τελική την βγάζουν με δυσκολία**. Λάθη, παραλείψεις κ ο κακός μας ο καιρός (βασικά η ανυπαρξία καταναλωτικής συνείδησης του Ελ) μας έχουν στείλει στο ... χειρότερα κ συνεχίζουμε, να βρούμε το ακόμα παραπέρα...Οχι γιατι δεν αισχροκερδουν, αλλα γιατι πουλανε ενα κομματι την ημερα επειδη αισχροκερδουν.
-
Έψαχνα τελευταία για ένα HDMI switch γιατί η τηλεόρασή μου είναι παλιότερη και έχει μόνον μία είσοδο HDMI. Επιπλέον, ήθελα και 3 καλώδια HDMI.
Ψάχνω στο Skroutz και βρήκα ένα απλό που έκανε την δουλειά μου με 3 εισόδους. Κόστος, 19€ (χωρίς αποστολή). Το ίδιο κατάστημα είχε και καλώδια, όπου το φθηνότερο έκανε 5.30€. Οι τιμές με ΦΠΑ 19% (τον οποίο θα μπορούσα να τον περάσω στα έξοδα βέβαια... ).
Ψάχνω στο Ebay, και βρίσκω ΤΟ ΙΔΙΟ switch (ίδιο εντελώς, όχι απλώς σε χαρακτηριστικά), από Κίνα, για λιγότερο από 6€ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Από τον ίδιο, 3 καλώδια HDMI 1.5m για άλλα 6€. Με την αποστολή επίσης.
Σύμφωνοι, δεν έχουν ΦΠΑ και επίσης δεν ξέρουμε αν θα χρεώσει κάτι το τελωνείο (σε τέτοια ποσά, χλωμό).
Φταίω εγώ που τα παρήγγειλα απ' έξω; Είπαμε, να βοηθήσουμε τον Έλληνα έμπορο, αλλά εδώ μιλάμε για τρελό κέρδος, 3 φορές πάνω!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....