-
Όχι, πιο πάνω πήγαινε
-
Δουβλινο, Ιρλανδια τι λεει;
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Ψάχνεσαι?
-
Εχει κατι καλες θεσουλες η google.
Τι παιζει εκει; Αυτοι δε χρεωκοπησαν προσφατως;
Να κανω μια χαζη ερωτηση; Αριστεροτιμονα ή δεξιοτιμονα εχει εκει;
-
Παντως στο Καταρ εχουν ερθει πολλοι απο εκει τωρα τελευταια... για καλλυτερη αμοιβη και δουλεια... δεξιοτιμονα φυσικα....
-
Οι απαιτησεις της Google ειναι υψηλές για να κανει προσληψη. Πριν 1 μηνα η Google Ιρλανδιας εκοψε στις 'εισαγωγικες' εξετασεις φιλη μου με μεταπτυχιακο + διδακτορικο (απο ΑΣΟΕΕ) + προϋπηρεσία 1 χρόνο σε θέση web admin σε γνωστό οργανισμό στην Ιρλανδία.
Το ίδιο συνέβει και με προσπάθειά της προς την Xerox.
Η κατάσταση της χώρας αν και θεωρητικά 'χρεοκοπημένη' σαν εμάς είναι πολύ καλύτερη από Ελλάδα γιατί εκεί υπάρχουν σοβαρές πολυεθνικές εταιρείες με τμήματα RnD και μηχανοργάνωσης.
Γενικά μου είπε ότι υπάρχουν δουλειές αλλά μόνο για πολύ εξειδικευμένα πράγματα που πρέπει να είσαι αστέρι για να σε διαλέξουν. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εχει κατι καλες θεσουλες η google.Τι παιζει εκει; Αυτοι δε χρεωκοπησαν προσφατως;
Να κανω μια χαζη ερωτηση; Αριστεροτιμονα ή δεξιοτιμονα εχει εκει;
Αν και έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τότε που είχα πάει, θα πω ότι κάναμε πολύ καλή παρέα με τους Ιρλανδούς.
Και είναι δεξιοτίμονα.
-
http://www.jobserve.com/Homepage.aspx
Διαλέγετε κράτος που σας ενδιαφέρει. -
Εσείς δεν είπατε οτι δεν θα ξαναγράψετε;
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
...Γενικά μου είπε ότι υπάρχουν δουλειές αλλά μόνο για πολύ εξειδικευμένα πράγματα που πρέπει να είσαι αστέρι για να σε διαλέξουν.Και (αν επιτρέπεται να ρωτήσω) πόσος είναι ο μισθός?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Γενικά μου είπε ότι υπάρχουν δουλειές αλλά μόνο για πολύ εξειδικευμένα πράγματα που πρέπει να είσαι αστέρι για να σε διαλέξουν.
Και (αν επιτρέπεται να ρωτήσω) πόσος είναι ο μισθός?
Δεν λεει τιποτα αυτο Ηλια απο μονο του.
Ενας μισθος 1.000 ευρω στην Κινα ειναι πολυ καλος.
Στην Ινδονησια ειναι αρχοντικος κ.ο.κ. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Γενικά μου είπε ότι υπάρχουν δουλειές αλλά μόνο για πολύ εξειδικευμένα πράγματα που πρέπει να είσαι αστέρι για να σε διαλέξουν.
απο ένα ντοκυμαντέρ παλιότερο σχετικά με τη κρίση κλπ θυμάμαι οτι έλεγε προ κρίσης, 4κ ο μισθός δασκάλου πχ.
αλλά αυτοί είχαν τεράστια φούσκα ακινήτων. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
απο ένα ντοκυμαντέρ παλιότερο σχετικά με τη κρίση κλπ θυμάμαι οτι έλεγε προ κρίσης, 4κ ο μισθός δασκάλου πχ.
αλλά αυτοί είχαν τεράστια φούσκα ακινήτων.Δε νομίζω να ισχύουν τόσο υψηλά ποσά.
3800 μικτά έδινε η θέση στη Google. -
μιλάμε για προ κρίσης μισθούς.
προ κρίσης τα 100κ ετησίως ήταν απολύτως λογικά.
πλέον δεν ξέρω τι γίνεται. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
αλλά αυτοί είχαν τεράστια φούσκα ακινήτων.Δε νομίζω να ισχύουν τόσο υψηλά ποσά.
3800 μικτά έδινε η θέση στη Google.Που σημαινει σε καθαρα;
Το κοστος ζωης, τι λεει;
-
Προ κρίσης, φιλικό ζευγάρι έκανε διδακτορικό στο Δουβλίνο. Συνολικά έσοδα, 2500€ καθαρά μηνιαίως και για τους δύο. Κόστος σπιτιού (2άρι), 900€ τότε.
Σουπερμάρκετ κλπ, πάνω κάτω στα ίδια με την Ελλάδα.
Πλέον, και εκεί οι μισθοί και τα σπίτια έχουν πέσει. Πόσο και πως, δεν ξέρω. Γενικώς , είναι καλύτερα από εμάς, αλλά δύσκολα θα σκεφτόμουν μετακίνηση σε άλλο PIΙGS κράτος...
Γιατί, η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή και δεν ξέρεις τι ξημερώνει.. Επιπλέον, η Ιρλανδία έχει μπόλικο έμπειρο δυναμικό, το οποίο αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Πρέπει να έχεις κάποια πολύ συγκεκριμένη ειδικότητα για να σε πληρώσουν καλά...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν λεει τιποτα αυτο Ηλια απο μονο του.
Ενας μισθος 1.000 ευρω στην Κινα ειναι πολυ καλος.
Στην Ινδονησια ειναι αρχοντικος κ.ο.κ.Έ, κάτι λέει, όσο να 'ναι! Το να θέλει να πάει κάποιος με τρελά προσόντα στην Ιρλανδία για δουλειά για να παίρνει 2 - 3 - 4 χιλιάρικα τον μήνα, όταν μπορεί να τα βγάζει ακόμα κ στο Ελ, είναι λίγο περίεργο.
-
Δεν ειναι μονον αυτο. Μπορει ουσιαστικα να βγαινεις περιπου σε ιδια φαση με εσοδα-εξοδα αναλογα και το κοστος ζωης, ενοικια κλπ, αλλα εχεις το συν οτι γλιτωνεις και την ολη ελλαδικη εμπειρια
-
Ναι, αλλά δεν πρέπει να την γλιτώσεις! Είναι γαμάτη, κάνει τα παιδιά άντρες.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Προ κρίσης, φιλικό ζευγάρι έκανε διδακτορικό στο Δουβλίνο. Συνολικά έσοδα, 2500€ καθαρά μηνιαίως και για τους δύο. Κόστος σπιτιού (2άρι), 900€ τότε.Σουπερμάρκετ κλπ, πάνω κάτω στα ίδια με την Ελλάδα.
Πλέον, και εκεί οι μισθοί και τα σπίτια έχουν πέσει. Πόσο και πως, δεν ξέρω. Γενικώς , είναι καλύτερα από εμάς, αλλά δύσκολα θα σκεφτόμουν μετακίνηση σε άλλο PIΙGS κράτος...
Γιατί, η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή και δεν ξέρεις τι ξημερώνει.. Επιπλέον, η Ιρλανδία έχει μπόλικο έμπειρο δυναμικό, το οποίο αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Πρέπει να έχεις κάποια πολύ συγκεκριμένη ειδικότητα για να σε πληρώσουν καλά...
Μλκίες τότε...δε λέει.
Ίσως το ψάξω να ξαναγυρίσω Αμερική.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....