-
Ο χρήστης ΑΝT3 έγραψε:
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ .Ε όχι και η Ελλάδα καλύτερη ποιότητα ζωής από την Αμερική (εκτός αν ήθελες να πεις για διασκέδαση).
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ .Ε όχι και η Ελλάδα καλύτερη ποιότητα ζωής από την Αμερική (εκτός αν ήθελες να πεις για διασκέδαση).
Τι σε κανει να το πιστευεις αυτο??
Δεν εχεις ιδεα τι παει να πει ποιοτητα ζωης -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Δεν εχεις ιδεα τι παει να πει ποιοτητα ζωηςΠέρα από την πλάκα όμως, τα δικά μου βιώματα αναδεικνύουν την Αμερική μακράν καλύτερη από την Ελλάδα σε ποιότητα ζωής (εκτός αν εννοούμε διαφορετικά πράγματα με την ορολογία αυτή).
Για να εξηγούμαι όμως, εγώ έζησα στην Αμερική πολύ πριν την 11η Σεπτεμβρίου.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Kαι διασκεδαση. Αν ζει κανεις κοντα σε μεγαλη πολη με Ελληνικη κοινοτητα εχει οτι γινεται στην Ελλαδα και φυσικα οτιδηποτε γινεται στην Αμερικη. τι δηλαδη πρεπει να ειναι κανεις μεσα στα συνορα της Ελλαδας για να μερακλωσει; Οι Ελληνες μερακλωνουν παντου
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Kαι διασκεδαση. Αν ζει κανεις κοντα σε μεγαλη πολη με Ελληνικη κοινοτητα εχει οτι γινεται στην Ελλαδα και φυσικα οτιδηποτε γινεται στην Αμερικη. τι δηλαδη πρεπει να ειναι κανεις μεσα στα συνορα της Ελλαδας για να μερακλωσει; Οι Ελληνες μερακλωνουν παντου ΝικοςΔεν είναι ακριβώς έτσι και δεν είναι μόνο το μεράκλωμα η διασκέδαση. Εγώ π.χ. έπαθα σύνδρομο στέρησης της θάλασσας (είτε ως θέα, είτε ως παραθαλάσσιο ταβερνάκι, είτε ως μπάνιο, κλπ). Επίσης, μετά τις 11 η ώρα νέκρωνε η πλάση.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δεν εχεις ιδεα τι παει να πει ποιοτητα ζωηςΠέρα από την πλάκα όμως, τα δικά μου βιώματα αναδεικνύουν την Αμερική μακράν καλύτερη από την Ελλάδα σε ποιότητα ζωής (εκτός αν εννοούμε διαφορετικά πράγματα με την ορολογία αυτή).
Για να εξηγούμαι όμως, εγώ έζησα στην Αμερική πολύ πριν την 11η Σεπτεμβρίου.
Τι σχεση η 11η Σεπτεμβριου με την ποιοτητα ζωης στις ΗΠΑ; Εγω εχω ζησει πολλα χρονια πιο πριν και ακομα εδω ειμαι. Δεν εχω προσεξει τιποτα να εχει αλλαξει.
Νικος
ΥΓ: Ετοιμασουν να φας το πεσιμο της αρκουδας. Γιατι βεβαια δεν ειναι δυνατον να ειναι σωστο οτι η ποιοτητα στην Ελλαδα ειναι χειροτερη. Και αυτο απο τους πολυμαθεστατους του φορουμ που δεν εχουν ζησει μια μερα στις ΗΠΑ.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Kαι διασκεδαση. Αν ζει κανεις κοντα σε μεγαλη πολη με Ελληνικη κοινοτητα εχει οτι γινεται στην Ελλαδα και φυσικα οτιδηποτε γινεται στην Αμερικη. τι δηλαδη πρεπει να ειναι κανεις μεσα στα συνορα της Ελλαδας για να μερακλωσει; Οι Ελληνες μερακλωνουν παντου Νικος
Δεν είναι ακριβώς έτσι και δεν είναι μόνο το μεράκλωμα η διασκέδαση. Εγώ π.χ. έπαθα σύνδρομο στέρησης της θάλασσας (είτε ως θέα, είτε ως παραθαλάσσιο ταβερνάκι, είτε ως μπάνιο, κλπ). Επίσης, μετά τις 11 η ώρα νέκρωνε η πλάση.
Γιατι και εδω δεν εχει καργα θαλασσα; Αν βεβαια πρεπει να ειναι η μεσογειος στο χωριο μας τοτε παω πασο και εμενα μου λειπει.
Μετα τις 11 πρεπει να πας στα σωστα μερη για να μην πεφτει ησυχια. Στην γειτονια μου προτιμω την ησυχια. Στο κατω κατω στις 5 απο τις εφτα μερες σηκωνωμαστε το χαραμα να παμε δουλεια θελουμε ησυχια οχι να γινεται παρτυ.
Νικος
-
Τι σχεση η 11η Σεπτεμβριου με την ποιοτητα ζωης στις ΗΠΑ; Εγω εχω ζησει πολλα χρονια πιο πριν και ακομα εδω ειμαι. Δεν εχω προσεξει τιποτα να εχει αλλαξει.Νικος
ΥΓ: Ετοιμασουν να φας το πεσιμο της αρκουδας. Γιατι βεβαια δεν ειναι δυνατον να ειναι σωστο οτι η ποιοτητα στην Ελλαδα ειναι χειροτερη. Και αυτο απο τους πολυμαθεστατους του φορουμ που δεν εχουν ζησει μια μερα στις ΗΠΑ.
Ως ποιότητα ζωής εγώ εκλαμβάνω στοιχεία όπως, αποδοχή, σεβασμό και συμπεριφορά των ιθαγενών απέναντι στους συμπολίτες τους (ομοεθνείς και μη), γρήγορη διεκπεραίωση καθημερινών συναλλαγών σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες, κλπ (όπως επίσης και γρήγορη επίλυση των όποιων προβλημάτων), άνετη κι απροβλημάτιστη μετακίνηση με τα ΜΜΜ, ανταπόδοση των φόρων που πληρώνεις ως φορολογούμενος κλπ, κλπ.
Πολλά από τα παραπάνω εκτιμώ πως θα έχουν αλλάξει μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
-
Γιατι και εδω δεν εχει καργα θαλασσα; Αν βεβαια πρεπει να ειναι η μεσογειος στο χωριο μας τοτε παω πασο και εμενα μου λειπει.Δεν είπα ότι δεν έχει θάλασσα η Αμερική ρε Νίκο, αλλά η θάλασσα που έχει π.χ. η Βοστώνη (που έζησα εγώ) μόνο για ελληνική διασκέδαση δεν είναι
Μετα τις 11 πρεπει να πας στα σωστα μερη για να μην πεφτει ησυχια. Στην γειτονια μου προτιμω την ησυχια. Στο κατω κατω στις 5 απο τις εφτα μερες σηκωνωμαστε το χαραμα να παμε δουλεια θελουμε ησυχια οχι να γινεται παρτυ.
Γιατί εμείς από πότε ξυπνάμε βρε Νίκο... και το κυριότερο, πότε κοιμόμαστε. (you know what I mean)
-
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και συνθηκών. Προσωπικά μπορώ ως ένα σημείο να εκφέρω γνώμη για τη Γερμανία όντας εδώ για 6 βδομάδες.
Είναι αδιαμφισβήτητο το ότι έχουν απείρως καλύτερη οργάνωση, δρόμους, συγκοινωνίες, καθαριότητα, κλπ από εμάς.
Από την άλλη όμως βρίσκομαι σε χωριό - κωμόπολη που είναι ΚΟΥΚΛΙΣΤΙΚΟ, σπιτάκια με αυλές, πράσινο, κεραμοσκεπές, ησυχία, κλπ. Όλες οι Κυριακές το τελευταίο διάστημα ήταν χαρά Θεού και δεν είδα ούτε μια παρέα, ούτε ένα γείτονα να έχει φωνάξει τον άλλο γείτονα για να τον κεράσει. Είναι αρκετά εξυπηρετικοί βέβαια, αλλά πάντα υπάρχιε η τυπικότητα, δε θα σε κάνουν να αισθανθείς 'αδερφός' τους σε καμμιά περίπτωση.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσα εύκολα να ζήσω εδώ. Ακόμα και στην Αθήνα μου κακοφαίνεται πολύ ότι ξέρω λίγους γείτονες, αλλά τουλάχιστον έχω την επιλογή να κατεβαίνω κάτω όποτε μου τη βιδώσει η χαβούζα και να περνάω 2 μέρες σαν τον άνθρωπο.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Σορρυ, φιλε αλλα εδω παντα για μοικτα μιλανε και ετσι μιλαω και εγω. ΟΠως ειπαμε βγαλε τα 35-40% για να δεις τα καθαρα. Ο λογος που μιλανε μοικτα εδω ειναι επηδει οι ολικοι φοροι διαφερουν απο πολιτεια σε πολιτεια. Εαν σας τα εχω πρηξει, ξεπρηξε τα. Τελος, θα ελεγε οτι τα κεφαλαια σου ειναι πιο ενοχηλτικα απο τα 'μοικτα μου'...
ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣΠοσα χρονια εχεις ζησει ΗΠΑ?
Διαφωνω 101% και ειμαι 101% σιγουρος οτι το παραπανω ειναι 101% λαθος. Ναι ειμαι απολυτος για αυτο. Εαν ηταν ετσι οπως το λες, τοτε ΗΠΑμερικανοι θα προσπαθουσαν να μπουνε στην Ελλαδα για να ζησουν και οχι το αναποδο (και ενω γινετε απο ΟΛΟΝ τον πλανητη). Τελος, εαν ηταν ετσι, τοτε θα εγραφα απο την Αθηνα σημερα Δεν εχεις ιδεα τι λες.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ
ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΗ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ
ΦΟΒΟ ......Ελευθερια?
Δεν εχεις ΙΔΕΑ!
ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ
ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ
ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ...............Για πες μου απο που και ποτε την πηρες την πειρα?
Ακομα δεν χαμπαριασες οτι εδω μεσα μερικοι ξερουν περισσοτερο απο εμας για το ιδιο μας το σπιτι; Μαλλον αμα κολλησουμε 5-10 πολεις στην τοποθεσια μας γινομαστε ειδικοι.
Ασε ρε συ Γαβριηλ με τα κεφαλαια. Πρεπει να αρχισουμε να γραφουμε με χρωματιστα. Πρασινα οταν αισθανομαστε σοσιαλιστες, μπλε οταν αισθανομαστε νεοδημοκρατες, κοκκινα οταν αισθανομαστε κουμουνιστες και μαυρα οταν δεν εχουν αποφασισει αυτη τη στιγμη κατα που φυσα ο αερας.
Νικος
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Είναι αδιαμφισβήτητο το ότι έχουν απείρως καλύτερη οργάνωση, δρόμους, συγκοινωνίες, καθαριότητα, κλπ από εμάς.Τώρα που είπες για δρόμους, θυμάμαι όταν γύριζα Αθήνα για διακοπές μου φαινόντουσαν οι δρόμοι μας σαν καλντερίμια. Επίσης, μου φαινόντουσαν όλοι αγενέστατοι... σιγά-σιγά επανεγκλιματίστηκα όμως
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Είναι αδιαμφισβήτητο το ότι έχουν απείρως καλύτερη οργάνωση, δρόμους, συγκοινωνίες, καθαριότητα, κλπ από εμάς.
Τώρα που είπες για δρόμους, θυμάμαι όταν γύριζα Αθήνα για διακοπές μου φαινόντουσαν οι δρόμοι μας σαν καλντερίμια. Επίσης, μου φαινόντουσαν όλοι αγενέστατοι... σιγά-σιγά επανεγκλιματίστηκα όμως
Άσε το άλλο, έχω συνηθίσει εδώ να περνώ τους δρόμους αέρα από τις διαβάσεις, ΞΕΡΩ ότι θα σταματήσουν. Καμμιά φορά αλλάζω πεζοδρόμιο έτσι για πλάκα και γουστάρω.
Βέβαια πρέπει να το κόψω γιατί με βλέπω κολλημένο σε κανένα Scania ή στο καπώ κανενός ταρίφα όταν γυρίσω.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ως ποιότητα ζωής εγώ εκλαμβάνω στοιχεία όπως, αποδοχή, σεβασμό και συμπεριφορά των ιθαγενών απέναντι στους συμπολίτες τους (ομοεθνείς και μη), γρήγορη διεκπεραίωση καθημερινών συναλλαγών σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες, κλπ (όπως επίσης και γρήγορη επίλυση των όποιων προβλημάτων), άνετη κι απροβλημάτιστη μετακίνηση με τα ΜΜΜ, ανταπόδοση των φόρων που πληρώνεις ως φορολογούμενος κλπ, κλπ.Πολλά από τα παραπάνω εκτιμώ πως θα έχουν αλλάξει μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Για το πρωτο δεν εχω παρατηρησει τιποτα διαφορετικο απο τους 100% γηγενεις προς πχ εμας. Τη διεκπεραιωση συναλαγων δεν ειναι διαφορετικη. Αμα ηταν χαλια πριν ειναι χαλια και τωρα. Μετακινηση στα ΜΜΜ δεν εχω πρεοσεξει τιποτα το παραξενο. Κινηση μεαεροπλανα που υποτιθεται ειναι πιο ελεγχομενη δεν εχω δει ιδιαιτερη καθυστερηση(απο τον πολυ ελεγχο). Ισα ισα που εχει γινει πολυ νορμαλ να σε τσεκαρουν πιο πολυ. Ρωτα και τον Γαβριηλ που ταξιδευει πολυ μα πολυ περισσοτερο στο εσωτερικο.
Νικος
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Βέβαια πρέπει να το κόψω γιατί με βλέπω κολλημένο σε κανένα Scania ή στο καπώ κανενός ταρίφα όταν γυρίσω.Όντως, και στο... Αμέρικα έτσι ήταν. Με το πατούσε πεζός το πόδι του στην άσφαλτο (είτε σε διάβαση είτε όχι) σταμάταγε το... αυτοκινητιστικό σύμπαν!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Τώρα που είπες για δρόμους, θυμάμαι όταν γύριζα Αθήνα για διακοπές μου φαινόντουσαν οι δρόμοι μας σαν καλντερίμια. Επίσης, μου φαινόντουσαν όλοι αγενέστατοι... σιγά-σιγά επανεγκλιματίστηκα όμως
Την πρωτη φορα που εφερα την γυναικα μου με ρωταγε γιατι τα πεζοδρομια δεν ειναι επιπεδα και εχουν σκαλοπατια. Της ειπα να σκασει και να συνηθησει γιατι ειναι μερος της κουλτουρας.
Βεβαια οταν με ρωτησε τι κανουν οι αναπηροι μετα καροτσακια δεν ηξερα τι να της πω.
Νικος
-
Την πρωτη φορα που εφερα την γυναικα μου με ρωταγε γιατι τα πεζοδρομια δεν ειναι επιπεδα και εχουν σκαλοπατια. Της ειπα να σκασει και να συνηθησει γιατι ειναι μερος της κουλτουρας.Ποια σκαλοπάτια; (δεν κατάλαβα τι εννοείς)
[edit: μήπως εννοείς τα αυλάκια για τους τυφλούς; ]Βεβαια οταν με ρωτησε τι κανουν οι αναπηροι μετα καροτσακια δεν ηξερα τι να της πω. Νικος
Και τι να της πεις; Ακόμα και τώρα που τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αρκετά, οι μισές ράμπες είναι καλυμένες από παρκαρισμένα αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Την πρωτη φορα που εφερα την γυναικα μου με ρωταγε γιατι τα πεζοδρομια δεν ειναι επιπεδα και εχουν σκαλοπατια. Της ειπα να σκασει και να συνηθησει γιατι ειναι μερος της κουλτουρας.
Ποια σκαλοπάτια; (δεν κατάλαβα τι εννοείς)
[edit: μήπως εννοείς τα αυλάκια για τους τυφλούς; ]Βεβαια οταν με ρωτησε τι κανουν οι αναπηροι μετα καροτσακια δεν ηξερα τι να της πω. Νικος
Και τι να της πεις; Ακόμα και τώρα που τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αρκετά, οι μισές ράμπες είναι καλυμένες από παρκαρισμένα αυτοκίνητα
Περπαταγαμε στις γειτονειες στην Αμφιαλη και καθε πολυκατοικια ειχε το πεζοδρομιο λιγακι διαφορετικο οχι ακριβως το ιδιο και οχι στο ιδιο επιπεδο με την διπλανη πολυκατοικια.
Νικος
-
Περπαταγαμε στις γειτονειες στην Αμφιαλη και καθε πολυκατοικια ειχε το πεζοδρομιο λιγακι διαφορετικο οχι ακριβως το ιδιο και οχι στο ιδιο επιπεδο με την διπλανη πολυκατοικια.
ΝικοςΔεν το έχω παρατηρήσει.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Βέβαια πρέπει να το κόψω γιατί με βλέπω κολλημένο σε κανένα Scania ή στο καπώ κανενός ταρίφα όταν γυρίσω.
Όντως, και στο... Αμέρικα έτσι ήταν. Με το πατούσε πεζός το πόδι του στην άσφαλτο (είτε σε διάβαση είτε όχι) σταμάταγε το... αυτοκινητιστικό σύμπαν!
Δεν θα το συνιστουσα. Το Σαν Φρανσισκο εχει την πολυ κακια φημη με του πιο πολλα ατυχηματα πεζων. Τους χτυπανε τα αυτοκινητα που περνανε με κοκκινο. Οταν περπαταω εκει κοιταω γυρω γυρω καλα καλα.
Στις περισσοτερες περιπτωσεις εχεις δικιο. Σταματανε αμεσως δεν σφυρανε και ειναι πολυ υπομονετικοι.Νικος
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....