-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Εσύ τα 'βαλες. Ή μάλλον, ανεπιτυχώς, αποπειράθηκες.
Πάντως, ξαναπέρνα από το δημοτικό...μάλλον με ασανσέρ ανέβηκες τις τάξεις...Η αλήθεια είναι ότι μετά από 31 χρόνια η γλωσσομάθεια της Ελληνικής μου είναι επιεικώς μέτρια.
Γράφτα στα...ελβετικά τότε που τα παίζεις στα δάχτυλα...
T'auras ptet des soucis de compréhension (sans que ça veuille dire que maintenant tu comprennes quoi que ce soit).
TFW τι σημαίνει.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εσύ τα 'βαλες. Ή μάλλον, ανεπιτυχώς, αποπειράθηκες.
Πάντως, ξαναπέρνα από το δημοτικό...μάλλον με ασανσέρ ανέβηκες τις τάξεις...Η αλήθεια είναι ότι μετά από 31 χρόνια η γλωσσομάθεια της Ελληνικής μου είναι επιεικώς μέτρια.
Γράφτα στα...ελβετικά τότε που τα παίζεις στα δάχτυλα...
T'auras ptet des soucis de compréhension (sans que ça veuille dire que maintenant tu comprennes quoi que ce soit).
TFW τι σημαίνει.
Α.TheFuckingWindow.
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν 30άρη που να έχει προσόντα (όπως τα όρισα νωρίτερα) και να είναι άνεργος για πάνω από 6 μήνες ή να παίρνει κάτω από χιλιάρικο μισθό.μιλαμε για Ελλαδα ετσι;
-
Αφού ο farenight δεν γνωρίζει προσοντούχο 30άρη άνεργο, δεν θα υπάρχει.
Οι άνεργοι 30άρηδες είναι απλά μη προσοντούχοι.
Απλό είναι... -
Το γεγονός βέβαια ότι για να βρεις μια δουλίτσα των €500, χρειάζεσαι προσόντα που αρμόζουν περισσότερο σε υποψήφιο διδάκτορα παρά σε νέο που θέλει να ξεκινήσει τη ζωή του, δείχνει το fail όλου του συστήματος!!!
-
Βέβαια εσείς θέλετε τα λούσα. Το γεγονός ότι πολλοί Γερμανοί, Σουηδοι, Αγγλοι, κλπ. αρνούνται να κάνουν κάποιες δουλειές δεν σας συγκινεί. Μόνο μάνατζερ και σι-ι-ο παίζει, η καφενείο.
-
0 Λαμπρόπουλος ζήτησε από εταιρία 10 άτομα για πάγκο.
Ζήτησε ανώτατα πτυχία και δυο γλώσσες.
Πόσα πρέπει να τους πληρώσει?. Σίγουρα δεν αφήνει ανασφάλιστους. Την καθαριότητα την έχει δώσει σε εργολάβο.
Α. -
Βέβαια εσείς θέλετε τα λούσα. Το γεγονός ότι πολλοί Γερμανοί, Σουηδοι, Αγγλοι, κλπ. αρνούνται να κάνουν κάποιες δουλειές δεν σας συγκινεί. Μόνο μάνατζερ και σι-ι-ο παίζει, η καφενείο.
50% μα δίστιχος έχεις και δίκιο.
Πρώτος ξάδελφος της γυναίκας μου, διευθυντής στο 2004!. Βιογραφικό ανύπαρκτο.
Του πρότεινα να κάνει ένα φαγάδικο σε μέρος που δεν υπήρχε άλλο στη παλιά εθνική μεταξύ Κιάτου και Ξυλόκαστρου. Θα του το έφτιαχνα εγώ, έχω φτιάξει δυο, αρνήθηκε.
Του πρότεινα να του οργανώσω συνεργείο για κήπους που υπάρχουν πολλοί και στην ευρύτερη περιοχή και δεν καλύπτετε από κανέναν. Αρνήθηκε.
Τελικά πήγε στην Αμερική και δουλεύει υπάλληλος σε έναν Έλληνα φτιάχνοντας κήπους και βοηθητικές εργασίες, για 80 δολάρια την ημέρα, όταν δεν βρέχει στην Βοστόνη.
Δεν σχολιάζω!. Η αυτοκαταστροφική νοοτροπία, χρίζει ιατρικής βοήθειας, και δεν είμαι γιατρός.
Α. -
Σιγά μην πάει ο Ελληνας που κλάνει στο μετάξι να οδηγήσει λεωφορεία. Αυτά είναι για τους Ρουμάνους που δεν είναι όσο καλοί όσο εσείς. Να'ναι καλά η γιαγιά.
-
Σιγά μην πάει ο Ελληνας που κλάνει στο μετάξι να οδηγήσει λεωφορεία. Αυτά είναι για τους Ρουμάνους που δεν είναι όσο καλοί όσο εσείς. Να'ναι καλά η γιαγιά.93%
-
Βέβαια εσείς θέλετε τα λούσα. Το γεγονός ότι πολλοί Γερμανοί, Σουηδοι, Αγγλοι, κλπ. αρνούνται να κάνουν κάποιες δουλειές δεν σας συγκινεί. Μόνο μάνατζερ και σι-ι-ο παίζει, η καφενείο.Το ότι δεν την παλεύεις είναι γνωστό.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Tον μεγάλο μου γιό τον απέλυσαν 2 ημέρες πριν κλείσει χρόνο και ο ΟΑΕΔ ζητούσε να βρεί 2 ακόμα ένσημα για να τον βάλουν στο πρόγραμμα, ευτυχώς έμεινε μόνο 1 1/2 μήνα και τον ξαναπήραν στην ίδια εταιρία με νέα ετήσια σύμβαση, τώρα όταν λήξη και αυτή ξέρουμε και δεν θα το αφήσουμε έτσι, γιατί τα λογιστήρια πολλές φορές είναι και αδιάφορα, σου λέει κόψε το λαιμό σου να βρείς τα ένσημα που λείπουν ενώ μπορούν να πούν στα συμπληρώνω και πλήρωσε τα εσύ, σιγά το κόστος δηλαδή, αυτό πρέπει να γίνει όμως πριν υπογραφεί η απόλυση.Και σε κάτι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του Δημοσίου με ΕΛΤΑ κλπ κλπ (όχι τις βυσματικές- αυτές για το πόπολο που σου κατεβαίνει η γλώσσα στον αστράγαλο) τους μοιράζανε τους μήνες με τέτοιον τρόπο ώστε να μην μπορείς να βγεις ταμείο ανεργίας μετα.
Το γεγονός που περιγράφεις παλαιότερα ήταν κανόνας στις 'δυναμικές' εταιρείες για να γλιτώσουνε τις αποζημιώσεις (ξέρω τουλάχιστον 5 περιπτώσεις). Τώρα ίσως και να είναι από καθαρή βλακεία ίσως από κουτοπονηριά γιατί ξέρουν ότι θα τρέξεις για την επόμενη σύμβαση μη έχοντας στήριξη από το ταμείο... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Tον μεγάλο μου γιό τον απέλυσαν 2 ημέρες πριν κλείσει χρόνο και ο ΟΑΕΔ ζητούσε να βρεί 2 ακόμα ένσημα για να τον βάλουν στο πρόγραμμα, ευτυχώς έμεινε μόνο 1 1/2 μήνα και τον ξαναπήραν στην ίδια εταιρία με νέα ετήσια σύμβαση, τώρα όταν λήξη και αυτή ξέρουμε και δεν θα το αφήσουμε έτσι, γιατί τα λογιστήρια πολλές φορές είναι και αδιάφορα, σου λέει κόψε το λαιμό σου να βρείς τα ένσημα που λείπουν ενώ μπορούν να πούν στα συμπληρώνω και πλήρωσε τα εσύ, σιγά το κόστος δηλαδή, αυτό πρέπει να γίνει όμως πριν υπογραφεί η απόλυση.
Και σε κάτι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του Δημοσίου με ΕΛΤΑ κλπ κλπ (όχι τις βυσματικές- αυτές για το πόπολο που σου κατεβαίνει η γλώσσα στον αστράγαλο) τους μοιράζανε τους μήνες με τέτοιον τρόπο ώστε να μην μπορείς να βγεις ταμείο ανεργίας μετα.
Το γεγονός που περιγράφεις παλαιότερα ήταν κανόνας στις 'δυναμικές' εταιρείες για να γλιτώσουνε τις αποζημιώσεις (ξέρω τουλάχιστον 5 περιπτώσεις). Τώρα ίσως και να είναι από καθαρή βλακεία ίσως από κουτοπονηριά γιατί ξέρουν ότι θα τρέξεις για την επόμενη σύμβαση μη έχοντας στήριξη από το ταμείο...
Μόνον εάν έχεις πραγματική αξία, και το αφεντικό είναι πούστης.
Άπλες ενιαίες, άπλες λέξεις, βαθύ νόημα.
Α. -
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν 30άρη που να έχει προσόντα (όπως τα όρισα νωρίτερα) και να είναι άνεργος για πάνω από 6 μήνες ή να παίρνει κάτω από χιλιάρικο μισθό.Είμαι 31 ετών, έχω πτυχίο ΤΕΙ, Master στο εξωτερικό στην ειδικότητά μου, έγινα δεκτός με υποτροφία για PhD στο Politecnico di Milano το 2008, μιλάω τρεις γλώσσες, έχω πιστοποίηση σε 2 σχεδιαστικά πακέτα και πραγματικές πρακτικές γνώσεις σε τουλάχιστον 4 ακόμη. Στην προηγούμενή μου δουλειά (άσχετη με το αντικείμενο σπουδών μου) αμοιβόμουν με 900 ευρώ κι εκτός του ωραρίου καταστήματος (45ωρο εβδομαδιαίως και πάλι καλά) εργαζόμουν από το σπίτι στα ρεπό μου, στην άδειά μου, ακόμη και την πρώτη γαμημένη ημέρα που απολύθηκα, προκειμένου να τελειώσει η πρόταση για τον πελάτη. Είμαι ενάμιση χρόνο άνεργος.
Πότε θέλεις να κανονίσουμε για καφεδάκι να με γνωρίσεις για να μη μένεις με το παράπονο ότι δεν ξέρεις κανέναν;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν 30άρη που να έχει προσόντα (όπως τα όρισα νωρίτερα) και να είναι άνεργος για πάνω από 6 μήνες ή να παίρνει κάτω από χιλιάρικο μισθό.
Είμαι 31 ετών, έχω πτυχίο ΤΕΙ, Master στο εξωτερικό στην ειδικότητά μου, έγινα δεκτός με υποτροφία για PhD στο Politecnico di Milano το 2008, μιλάω τρεις γλώσσες, έχω πιστοποίηση σε 2 σχεδιαστικά πακέτα και πραγματικές πρακτικές γνώσεις σε τουλάχιστον 4 ακόμη. Στην προηγούμενή μου δουλειά (άσχετη με το αντικείμενο σπουδών μου) αμοιβόμουν με 900 ευρώ κι εκτός του ωραρίου καταστήματος (45ωρο εβδομαδιαίως και πάλι καλά) εργαζόμουν από το σπίτι στα ρεπό μου, στην άδειά μου, ακόμη και την πρώτη γαμημένη ημέρα που απολύθηκα, προκειμένου να τελειώσει η πρόταση για τον πελάτη. Είμαι ενάμιση χρόνο άνεργος.
Πότε θέλεις να κανονίσουμε για καφεδάκι να με γνωρίσεις για να μη μένεις με το παράπονο ότι δεν ξέρεις κανέναν;
2 λάθη έχεις κάνει κατά την άποψη μου
1ον που δούλευες σε δουλειά άσχετη με το αντικείμενο σπουδών σου, - στο βιογραφικό, και χαμένος κόπος και χρήματα οι σπουδές
2ον και μεγαλύτερο που δεν τα βρόντηξες να φύγεις εξωτερικό 2-3 χρόνια πριν, την εμπειρία του έξω την είχες άλλωστε
Προσωπικά δούλεψα 2 χρόνια σε θέση απολύτως σχετική με την δουλειά μου, και μόλις θεώρησα ότι έχω αρκετή εμπειρία και κυρίως μόλις ένιωσα στο πετσί μου τι σημαίνει Ελ επιχειρηματίας και ιδ. τομέας γενικότερα φόρτωσα το κοντέινερ με την προίκα μου και έφυγα. Πλούσιος δεν έγινα αλλά το εργασιακό κλίμα-συνθήκες και την ποιότητα ζωής που έχω δεν την αλλάζω παρά μόνο με ανάλογα + μεγαλύτερο μισθό σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη.
Όλος ο κόσμος από Ευρωπαίους μέχρι Ινδούς κλπ κλπ αναζητεί ευκαιρίες σε οποιαδήποτε χώρα, και ιδιαίτερα σε ηλικίες 25-35 οπότε και χτίζεις την καριέρα σου, μόνο εμείς είμαστε κολλημένοι με το σπίτι, την γειτονιά, τους γονείς
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
2 λάθη έχεις κάνει κατά την άποψη μου1ον που δούλευες σε δουλειά άσχετη με το αντικείμενο σπουδών σου, - στο βιογραφικό, και χαμένος κόπος και χρήματα οι σπουδές
Δηλαδη να καθοταν να κοιταει το ταβανι ας πουμε; Θα του πληρωνες εσυ τα χρηματα για να ζει;
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
1ον που δούλευες σε δουλειά άσχετη με το αντικείμενο σπουδών σου, - στο βιογραφικό, και χαμένος κόπος και χρήματα οι σπουδές
2ον και μεγαλύτερο που δεν τα βρόντηξες να φύγεις εξωτερικό 2-3 χρόνια πριν, την εμπειρία του έξω την είχες άλλωστε
Σχετικά με το δεύτερο, αν μπορούσα θα είχα μείνει στο Μιλάνο (ή οπουδήποτε αλλού), το διδακτορικό άλλωστε το είχα ξεκινήσει. Υπήρχαν σοβαροί λόγοι που με ανάγκασαν να επιστρέψω (και μάλιστα όπως-όπως).
Τώρα, όσον αφορά το πρώτο, καλύφθηκα εν μέρει από τον Μπιλόπουλο. Το ότι εργαζόμουν σε εταιρεία εμπορίας επίπλων μπορεί να μην είναι συναφές με το ότι έχω τελειώσει Industrial Design, όμως δε λες ότι είμαι Αστροφυσικός που εργάζεται σε συνοικιακό φούρνο. Το πιάνεις φαντάζομαι τι εννοώ. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Θέλω να ζήσω στον κόσμο σας.
σε ποιους αναφερεσαι πατερ?
Σε αυτούς που ζουν σε καλύτερο κόσμο από τους υπόλοιπους.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Όλος ο κόσμος από Ευρωπαίους μέχρι Ινδούς κλπ κλπ αναζητεί ευκαιρίες σε οποιαδήποτε χώρα, και ιδιαίτερα σε ηλικίες 25-35 οπότε και χτίζεις την καριέρα σου, μόνο εμείς είμαστε κολλημένοι με το σπίτι, την γειτονιά, τους γονείς
Μη λες τέτοια, θα σε πάρουν με τις πέτρες, θα σε ψυχαναλύσουν, θα...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Σχετικά με το δεύτερο, αν μπορούσα θα είχα μείνει στο Μιλάνο (ή οπουδήποτε αλλού), το διδακτορικό άλλωστε το είχα ξεκινήσει. Υπήρχαν σοβαροί λόγοι που με ανάγκασαν να επιστρέψω (και μάλιστα όπως-όπως).
Τώρα, όσον αφορά το πρώτο, καλύφθηκα εν μέρει από τον Μπιλόπουλο. Το ότι εργαζόμουν σε εταιρεία εμπορίας επίπλων μπορεί να μην είναι συναφές με το ότι έχω τελειώσει Industrial Design, όμως δε λες ότι είμαι Αστροφυσικός που εργάζεται σε συνοικιακό φούρνο. Το πιάνεις φαντάζομαι τι εννοώ.Σε τέτοια περίπτωση πάω πάσο.
Μια χαρά συναφές μου φαίνεται πάντως αυτό, γιατί αν περίμενες να βρεις Industrial φέξε μου και γλίστρησαΚοίτα να δεις σύμπτωση, και εγώ σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας επίπλων εργαζόμουν, σε άσχετο πόστο βέβαια, μπορώ να καταλάβω όμως τι τραβούσες
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....