-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Aληθινό περιστατικό σε βενζινάδικο. Ο ιδιοκτήτης έχει ανακοινώσει εδώ και μερικές μέρες στους 2 υπαλλήλους του ότι επειδή έχει πέσει η δουλειά και για να μην αναγκαστεί να διώξει κάποιον απο τους 2, θα πρέπει είτε να κάνει μείωση αποδοχών και στους 2 κατά 15% ή να φύγει - να παραιτηθεί δλδ, ο ένας από τους 2.
Μάλλον ήθελε να έχει δύο υπαλλήλους στην τιμή του ενός, ή αν φύγει ο ένας να γλιτώσει την αποζημίωση καθώς θα εμφανιζόταν ως 'παραίτηση' κι όχι ως απόλυση.
Πάντως αν ήταν σωστός, δεν θα ζήταγε από υπάλληλο παραίτηση. Θα τον απέλυε και θα τον πλήρωνε.Α μαλιστα, δηλαδη το bold δεν παιζει με τιποτα (ειδικα τετοιες εποχες)? ή επισης, η επιχειρηση δεν εχει το δικαιωμα να μειωνει μισθολογικο κοστος με οποιοδηποτε αλλο τροπο?
Ok, να το διορθώσω: 'μείωση 15% ή απόλυση του ενός;' είναι αυτό που θα πρότεινε ο σωστός εργοδότης.
Αυτός πρότεινε: 'μείωση 15% ή παραίτηση του ενός;'Από τη στιγμή που προσπάθησε να μετατρέψει την απόλυση σε παραίτηση, δύσκολο να 'ναι σωστός...
Αμα η απολυση του ενος του κοστιζει 20φορες το -15% που παει να γλυτωσει για να κρατησει κ τους δυο, μια χαρα το ειπε...
Οπότε, κι η τύπισσα μια χαρά ξηγήθηκε που 'ξυνε το $$υνί της κάνοντας δέκα ώρες να πλύνει το αμάξι.
'η απολυση του ενος του κοστιζει '...; Στα @@ μας, το να 'σαι αφεντικό κοστίζει.
Αν δεν μπορείς, μην είσαι.
Όχι με πουστιές να προσπαθείς να μετατρέψεις την απόλυση σε παραίτηση.
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΞΗΓΗΘΗΓΗΚΕ Η ΤΥΠΙΣΣΑ... -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Aληθινό περιστατικό σε βενζινάδικο. Ο ιδιοκτήτης έχει ανακοινώσει εδώ και μερικές μέρες στους 2 υπαλλήλους του ότι επειδή έχει πέσει η δουλειά και για να μην αναγκαστεί να διώξει κάποιον απο τους 2 , θα πρέπει είτε να κάνει μείωση αποδοχών και στους 2 κατά 15% ή να φύγει - να παραιτηθεί δλδ , ο ένας από τους 2. Ο ένας υπάλληλος (άντρας) δέχεται αδιαμαρτύρητα τη μείωση. Ο άλλος υπάλληλος (γυναίκα) ούτε να το ακούσει, ούτε να το συζητήσει για μείωση. Δεν δέχεται τη μείωση και ανακοινώνει με τη σειρά της στον ιδιοκτήτη ότι αν επιμένει στη μείωση αποδοχών αυτή θα αρχίσει να εργάζεται πιο χαλαρά ή αλλιώς ... απλά να την απολύσει.
Έχει μπει λοιπόν ένα αυτοκίνητο στο πλυντήριο του βενζινάδικου και η υπάλληλος το καθαρίζει με πολύ αργούς ρυθμούς. Βγαίνει έξω ο ιδιοκτήτης, τη βλέπει, αρχίζει να της φωνάζει.
Αυτή δεν καταλαβαίνει από φωνές και απαντάει του ιδιοκτήτη ότι αν δεν του αρέσει όπως δουλεύει να τη διώξει. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένας άλλος πελάτης στο μαγαζί και λέει:
'Διακρίνω μια ένταση' ?
η ετοιμόλογη υπάλληλος απαντά:
'Δεν υπάρχει ένταση, μείωση υπάρχει'Μάλλον ήθελε να έχει δύο υπαλλήλους στην τιμή του ενός, ή αν φύγει ο ένας να γλιτώσει την αποζημίωση καθώς θα εμφανιζόταν ως 'παραίτηση' κι όχι ως απόλυση.
Πάντως αν ήταν σωστός, δεν θα ζήταγε από υπάλληλο παραίτηση. Θα τον απέλυε και θα τον πλήρωνε.
Πάνο μου, είναι άδικη μια τέτοια κριτική για έναν επαγγελματία που δεν γνωρίζουμε.
15% δεν είναι σπουδαίο ποσοστό όταν διαφαίνεται ότι μπορεί να δουλέψει με -1!. Δεν έδιωξε και αυτό είναι θετικό. Δεν είπε 50% για να γράψουμε ότι ήθελε να πληρώνει έναν και να έχει δυο. Slow down από την υπάλληλο, είναι αντιμετωπίσιμο. Καλείς επιτόπου τον ΟΑΕΔ και καταγγέλλεις διώχνοντας χωρίς να αποζημιώσεις. Ας πάει δικαστικά…..
Προσωπικά θα την είχα κάνει διαστημάνθρωπο!!!!!!!!.......
Δεν έχω κάνει μύωση στα μηνιάτικα, μα έχω κάνει στης εργασίες. Βέβαια δεν φεύγουν χωρίς να τελειώσουν την εργασία. Εγώ σχολάω πάντα γρηγορότερα από αυτούς,…..
Α. -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αν η πρόταση του ηταν -15% στο μισθό με ακριβώς αντίστοιχη μείωση ωραρίου, δε θα ήταν καλύτερα;
Φίλε mod σίγουρα έχεις αντιληφτεί ότι μισθοί και συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα έχουν περιοριστεί 30+%. Παραμένω της γνώμης ότι δεν ήταν λάθος, μα λογικότατος. Υπάρχουν ‘εργαλεία’ πολύ σκληρά και νόμιμα…… που μπορούν να κάνουν τον εργαζόμενο να αυτοαπογειωθεί….
Α. -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αν η πρόταση του ηταν -15% στο μισθό με ακριβώς αντίστοιχη μείωση ωραρίου, δε θα ήταν καλύτερα;Δεν ειναι παντα εφικτο αυτο, λογω της φυσης της εργασιας. Εγω πχ δεν μπορω να μειωσω το ωραριο, αλλα η δουλεια εχει πεσει 40% τα τελευταια 3 χρονια. Δηλαδη δουλευουμε τις ιδιες ωρες, αλλα με λιγοτερη αποδοση (οχι επειδη εμεις δεν τα κανουμε καλα, ειναι μειωμενο το αντικειμενο). Κανονικα θα επρεπε ο ενας απο τους τρεις υπαλληλους να εχει φυγει ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, Ή να μειωσω αντιστοιχα τους μισθους (που ηταν πολυ υψηλοτερη απο τα νομιμα...) ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ Κ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Οπότε, κι η τύπισσα μια χαρά ξηγήθηκε που 'ξυνε το $$υνί της κάνοντας δέκα ώρες να πλύνει το αμάξι.
'η απολυση του ενος του κοστιζει '...; Στα @@ μας, *το να 'σαι αφεντικό κοστίζει.
*Αν δεν μπορείς, μην είσαι.
Όχι με πουστιές να προσπαθείς να μετατρέψεις την απόλυση σε παραίτηση.
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΞΗΓΗΘΗΓΗΚΕ Η ΤΥΠΙΣΣΑ...Ναι, ναι...Ε ρε εκ περιτροπης απασχοληση που σου αξιζει, για να ερθεις στα ισια σου...Μαστορα, ξεχασες κατι βασικο: η τυπισσα δεν δεχτηκε την μειωση (οπως ειπωθηκε, αλλα κ οπως διαφανηκε απο την αντιμετωπιση της σε κατι που δεν ειναι υποχρεωμενη απο το νομο να δεχτει). Οποτε παραμενει υπαλληλος, με τον ιδιο μισθο, αλλα για αντιποινα δουλευει λιγοτερο κ χαλαροτερα. Ποιος κανει τη πουστια ειπαμε?
Αυτο που προτεινε ηταν μια χαρα αντιμετωπιση μιας *πραγματικοτητας, η αλλαγη της οποιας δεν ειναι στις δυνατοτητες του. Οπως ειπαν κ αλλοι, μπορουσε να κανει πολυ χειροτερα κ νομιμοτατα κ να την κανει αλογο τη καριολα. Υπαλληλος γνωστοτατης αλυσιδας ρουχαδικων εφαγε μεταθεση απο τη Νεα Ερυθραια στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Κ αμα δεν θες, μη πηγαινεις...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Φτασαμε να εξηγώνται τα αυτονοητα
Νομιζω απλο και κατανοητο ειναι αυτο που εγραψα.
Απλό και κατανοητό, βέβαια εγώ δεν μίλησα για δραχμή.
Προφανώς, στο υπάρχον νομισματικό σύστημα, η κεντρική τράπεζα μιας χώρας εκδίδει όσο χρήμα θεωρεί πως χρειάζεται και το ίδιο γίνεται και με τα ομόλογα. Αν οι κινήσεις της θεωρούνται αξιόπιστες, όλα καλά (βλέπε ΗΠΑ, και τον αρκετά μεγάλο πληθωριστικό χρήμα που κυκλοφορεί η FED, αλλά που απορροφάται από Κινέζους, Ευρωπαίους και λοιπούς φτωχούς συγγενείς...).Αυτό που λέω με απλά λόγια είναι πως ΟΛΑ τα κράτη δανείζονται. Ακόμη και κράτη κολοσσοί έχουν τεράστια ελλείματα και τεράστιο χρέος (πχ Ιαπωνία). Και πάλι δεν μπορούν να δημιουργήσουν ανάπτυξη...
Πώς διάβολο θα καταφέρει η Ελλάδα να αναπτυχθεί, χωρίς κάποιος να της δώσει λεφτά γι' αυτό, δεν μας το έχει εξηγήσει κανένας. Αυτή τη στιγμή, δίνεται ένας πακτωλός χρημάτων για να αποπληρωθούν δάνεια, παλιά και καινούρια...
Για τον προϋπολογισμό, απ' όλα αυτά τα δάνεια έχουν έρθει ελάχιστα, λιγότερα από 10δις σε σύνολο... 100άδων δις (σε νέα δάνεια...).Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος, πρέπει να πέσει χρήμα, το οποίο σωστά λέει (ακόμη και ο Panosss θα συμ φωνήσει φαντάζομαι... ) όλος ο κόσμος, δεν υπάρχει, άρα θα πρέπει κάποιος να το δανείσει...
Η άλλη λύση είναι κλείσιμο συνόρων, εθνικοποίηση όλων των μεγάλων περιουσιών και παραγωγικών μονάδων (όσων έχουν μείνει...) και προσπάθεια να τα καταφέρουμε μόνοι μας με εθνικό νόμισμα (και οικειοποίηση όλων του κυκλοφορούντος εν Ελλάδι ευρώ-συναλλάγματος από το κράτος εννοείται...)...
Αλλά μάλλον δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, γιατί έτσι θα χάσουμε τα σπίτια και τα Hyundai μας!
Στο σεναριο που περιγραφεις η εθνικοποιηση θα μηδενισει το ΑΕΠ γιατι απλα αυτοι θα το κανουν αυτο δεν εναι ικανοι να παραγουν τιποτα το ουσιαστικο. Οσο για να μας δανεισει καποιος απλα δεν πειθουν οι Ελληνες το διεθνες κεφαλαιο γιατι δεν ειναι παραγωγικοι. Δες τα πραγματα που ξοδευεις τα περισσοτερα χρηματα σου, ποσα ειναι Ελληνικα να καταλαβεις.
Τελειως αστοχες οι συγκρισεις με ΗΠΑ, Ιαπωνια ακομα και Σουηδια. Τελειως διαφορετικες χωρες με το κυριοτερο ισχυρη παραγωγικη βιομηχανια. Οταν λεω παραγωγικοι εννοω δεν παραγουμε αυτοκινητα,αεροπλανα, ηλεκτρονικα, βιομηχανικο εξοπλισμο κλπ. -
Οι σοφοι οριζουν την ζωη τους συμφωνα με τα Πιστευω τους .
Οι βλακες και οι ανοητοι,κοιταζουν την προσωρινη απολαυση.
Το μελλον ανηκει στους πρωτους.
Οι υπολοιποι οδηγουνται στην μετανοια.
Τα λαθη δεν πληρωνονται μονο μια φορα.
Για ορισμενους δε,το πρωτο λαθος ειναι και το τελευταιο.
+100000000000000000000000000000000000000
A. -
ετσι για την ιστορια παντως... αν η τυπισσα ξαφνικα αρχισε να ξυνει το μουνι της γιατι 'λιγοτερα γκαφρα = λιγοτερη δουλεια' και το κάνει εξωφθαλμα κιολας, τοτε αυτο ειναι απόλυση με παπαρια για αποζημιωση. Αστην να βουρλιζετε στα δικαστηρια μετα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οπως ειπαν κ αλλοι, μπορουσε να κανει πολυ χειροτερα κ νομιμοτατα κ να την κανει αλογο τη καριολα. Υπαλληλος γνωστοτατης αλυσιδας ρουχαδικων εφαγε μεταθεση απο τη Νεα Ερυθραια στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Κ αμα δεν θες, μη πηγαινεις...Τι είναι βλαπτική μεταβολή;
Κάθε μεταβολή των όρων εργασίας της σύμβασης, η οποία γίνεται μονομερώς και χωρίς τη συναίνεση του μισθωτού και οι οποία επιφέρει ζημία υλική ή ηθική στον εργαζόμενο, συνιστά βλαπτική μεταβολή.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα
Μετάθεση σε άλλο κατάστημα ή παράρτημα της επιχείρησης, όταν η σύμβαση εργασίας προσδιορίζει σαφώς συγκεκριμένο τόπο.
Μετάθεση στην ίδια πόλη, μετακίνηση σε άλλο τμήμα με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών.
Ανάθεση κατώτερων καθηκόντων με αποτέλεσμα την ηθική μείωση του εργαζομένου.
Διακοπή της μεταφοράς του εργαζόμενου με όχημα του εργοδότη.
Μεταβολή του είδους της εργασίας.
Μεταβολή του ωραρίου πέραν του νομίμου.
Μείωση ωρών εργασίας με αντίστοιχη μείωση του μισθού.
Καθυστέρηση αποδοχών με σκοπό τον εξαναγκασμό σε παραίτηση.
Συμψηφισμός πρόσθετων αποδοχών σε νόμιμες αυξήσεις.
Την αλλαγή ασφάλισης στο ΙΚΑ.Η βλαπτική μεταβολή θεωρείται απόλυση;
Κάθε αυθαίρετη μεταβολή των όρων της συμβάσεως εργασίας του εργαζόμενου η οποία είναι βλαπτική για τον εργαζόμενο, μπορεί να ληφθεί ως καταγγελία της συμβάσεως εργασίας.
Τι δικαιώματα έχει ο εργαζόμενος σε περίπτωση βλαπτικής μεταβολής;
Σε περίπτωση αυθαίρετης μεταβολής των όρων της σύμβασης εργασίας του, ο εργαζόμενος έχει τα εξής δικαιώματα:
Να θεωρήσει τη μεταβολή αυτή σαν άκυρη καταγγελία της εργασιακής σύμβασης και να ασκήσει, μέσα στη νόμιμη προθεσμία αγωγή για ακύρωση της απόλυσης και καταβολή μισθών υπερημερίας ή για την επιδίκαση της αποζημίωσής του.
Να επιμείνει στην τήρηση των αρχικών όρων της σύμβασής του και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του με βάση την αρχική σύμβαση, χωρίς να αποδεχτεί την προσφορά υπηρεσιών διαφορετικών από τις συμφωνηθείσες.
Παράλληλα, μπορεί να ζητήσει να του επιδικασθεί αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της προσβολής της προσωπικότητάς του.
Κρατά επιφύλαξη και προσφεύγει στα δικαστήρια για ανατροπή της βλαπτικής απόφασης. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Οπως ειπαν κ αλλοι, μπορουσε να κανει πολυ χειροτερα κ νομιμοτατα κ να την κανει αλογο τη καριολα. Υπαλληλος γνωστοτατης αλυσιδας ρουχαδικων εφαγε μεταθεση απο τη Νεα Ερυθραια στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Κ αμα δεν θες, μη πηγαινεις...
Τι είναι βλαπτική μεταβολή;
Χαρακτηριστικά παραδείγματα
Μετάθεση σε άλλο κατάστημα ή παράρτημα της επιχείρησης, όταν η σύμβαση εργασίας προσδιορίζει σαφώς συγκεκριμένο τόπο.
http://www.taxnews.info/misthos/Επισης, ειμαι αρκετα σιγουρος οτι υπαρχουν κ δικαστικες αποφασεις που δικαιωνουν τον εργοδοτη, το ειχα ψαξει τοτε που ειχε γινει αυτο που περιεγραψα. Για την ιστορια, ο υπαλληλος παραιτηθηκε...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επισης, ειμαι αρκετα σιγουρος οτι υπαρχουν κ δικαστικες αποφασεις που δικαιωνουν τον εργοδοτη, το ειχα ψαξει τοτε που ειχε γινει αυτο που περιεγραψα. Για την ιστορια, ο υπαλληλος παραιτηθηκε...
Δεν ξερω τι γινεται σε καθε μια περιπτωση, ουτε δικηγορος - εργατολογος ειμαι. Σιγουρα θα υπαρχουν και περιπτωσεις που δικαιώνουν τον εργοδοτη.
Αλλα η νομοθεσια είναι σαφης: Αν εχεις δηλωθει εργαζομενος με εδρα τη Θεσσαλονικη και σε στειλουν με το ζορι Αθηνα θεωρειται βλαπτικη μεταβολη.
-
αν δεν εχει δηλωθει συγκεκριμενος τοπος λεει. ισως εκει εκατσε η βαρκα, ισως πολυ απλα παιχτηκε το 'εγω σε στελνω στη Καστορια, αμα θες κυνηγα με στα δικαστηρια'. Παντως, επειδη σε αυτο που παρεθεσες αναφερεται ως βλαπτικη μεταβολη η 'μεταθεση στην ιδια πολη', ξερω for a fact οτι η ιδια πρακτικη παιζει πολυ σε αυτη την εταιρια για μετακινησεις τυπου Πειραιας-Ερυθραια ωστε να πηξει ο εργαζομενος.
-
Στο περίπου σωστοί και οι δύο.
Εκτός νομού, αν δεν το αναφέρει η σύμβαση, δεν μπορεί να υποχρεωθεί ο εργαζόμενος να πάει.
Αν το αναφέρει η σύμβαση, τότε η μετακίνηση οπουδήποτε είναι υποχρεωτική για τον εργαζόμενο.
Η μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στο αν και κατά πόσο και με τι προϋποθέσεις αμείβεται/αποζημιώνεται ο εργαζόμενος παραπάνω για τις εκτός έδρας μετακινήσεις. -
Εγω μιλαω για μονιμη μεταθεση, δεν μιλαω για μετακινησεις δηλ. 'ταξιδια'.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ναι, ναι...Ε ρε εκ περιτροπης απασχοληση που σου αξιζει, για να ερθεις στα ισια σου...
EE είμαι, απλά δεν είμαι για τον μπούτσο εργοδότης όπως εσύ.
Αν δεν αντέχω να πλερώνω, δεν προσλαμβάνω, ή απολύω. Δεν προσπαθώ με πουστιές να αναγκάσω τον εργαζόμενο να παραιτηθεί.Μαστορα, ξεχασες κατι βασικο: η τυπισσα δεν δεχτηκε την μειωση (οπως ειπωθηκε, αλλα κ οπως διαφανηκε απο την αντιμετωπιση της σε κατι που δεν ειναι υποχρεωμενη απο το νομο να δεχτει). Οποτε παραμενει υπαλληλος, με τον ιδιο μισθο, αλλα για αντιποινα δουλευει λιγοτερο κ χαλαροτερα. Ποιος κανει τη πουστια ειπαμε?
Κοίτα, οι επιλογέςτης τύπισσας ήταν παραίτηση ή απόλυση.
Αν ήταν παραίτηση, θα νίκαγε ο συνάδελφός σου και συμπούστης σου 'εργοδότης'. Όπως και έγινε, τελικά.
Στην πουστιά, μόνο με πουστιά μπορείς να απαντήσεις. Ή με πουτανιά. -
Οι εργοδοτες τυπου βενζιναδικο κτλ ειναι μαλλον απιθανο να ειναι οικονομικα σε θεση να αποζημιωσουν πλήρως και συμφωνα με τον νομο μια υπαλληλο που ειναι Χ χρονια στην δουλεια.Τα λεφτα δεν ειναι καθολου αμελητέα για μια πολυ μικρου μεγεθους επιχειρηση που χειμαζεται απο την κριση.Τα δικαστηρια σε τετοιες περιπτωσεις ουσιαστικα εχουν χαμενες και τις δυο πλευρες καθοτι υποχρεωνονται σε εξοδα,δικηγορους,μετακινησεις,χαμενα μεροκαματα και κρατανε πολυ.
-
O εργοδοτης μπορει να κανει μονομερως μεταβολη στην συμβαση εργασιας με μειωση ωρων η ημερων εργασιας νομιζω ακομα και του μισθου χωρις μειωση ωρων.
Αν ο εργαζομενος συμφωνησει, τοτε και η αποζημειωση σε περιπτωση απολυσης υπολογιζεται με τον νεο μισθο.
Αν δεν εχει συμφωνησει ομως, τοτε αποζημιωνεται με την παλια συμβαση.
Εκει βρισκεται το ζουμι στην ιστορια ΙΜΗΟ. -
στην δουλειά της γυναίκας μου (μεγάλο λογιστικό γραφείο..) τους μάζεψε ένας εκ των 4 αφεντικών και τους είπε : '' παιδιά μου είστε 10 νοματαίοι εδώ μέσα , τα πράγματα όπως κ εσείς βλέπετε δεν πάνε καλά , οι μισές εταιρείες έχουν φύγει και όσες έχουν μείνει μας κουτσοπληρώνουν , οπότε για να μην διώξουμε κανέναν από εσάς , θα μειωθούν σε όλους οι μισθοί σας και πλέον θα δουλεύετε 5 ωρο..' κάπως έτσι λοιπόν από 1250 που έπαιρνε για 9 ωρο καθημερινά ή και 10ωρο καμμιά φορά , παίρνει πλέον 750 για 5ωρο..
τι έπρεπε να κάνουν η γυναίκα μου και οι λοιποί , την στιγμή που όντως διαπιστωμένα το γραφείο είχε μειωμένα έσοδα κάθε μήνα όλο κ περισσότερα.. έβαλαν πλάτη όλοι και περιμένουν μπας κ γυρίσει το κλίμα.
αν το δεις απο θέμα ωρών εργασίας τα 750 μια χαρά είναι.. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
και ειμαι απολυτα σιγουρος οτι κοβεις ολες τις αποδειξεις κ αποδιδεις ολους τους φορους σου...
Αν δεν αντέχω να πλερώνω, δεν προσλαμβάνω, ή απολύω. Δεν προσπαθώ με πουστιές να αναγκάσω τον εργαζόμενο να παραιτηθεί.Ειμαι τοσο για το Μπουτσο (μαθε ελληνικα ρε αστειε) εργοδοτης που επειδη υπαλληλος εφευγε για διακοπες, εκτος απο το επιδομα αδειας του εδωσα κ το μισθο του 12 μερες νωριτερα για να εχει να περασει. Κ προχθες που με πηρε να μου πει οτι η αυτοματη μισθοδοσια τον ΞΑΝΑπληρωσε το μισθο που του ειχα δωσει 12 μερες νωριτερα κ να μου τα στειλει πισω, του ειπα να τα κρατησει κ να βρισκουμε τον επομενο μηνα...
Ειμαι επισης τοσο για το Μπουτσο εργοδοτης που ενω η δουλεια εχει πεσει τουλαχιστον 40% κ πλεον ο ενας εκ των τριων υπαλληλων ειναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ οποτε θα επρεπε να τον διωξω ή να τους τραβηξω ενα -33% για να μεινουν κ οι τρεις, τελικα δεν εκανα τιποτα κ τα βαζω απο τη τσεπη μου.
*οπου κ το 33% ειναι λιγο γιατι καποια παγια εξοδα της επιχειρησης δεν μπορουν κ αυτα να μειωθουν αντιστοιχα επειδη εχει πεσει η δουλεια.
Μαστορα, ξεχασες κατι βασικο: η τυπισσα δεν δεχτηκε την μειωση (οπως ειπωθηκε, αλλα κ οπως διαφανηκε απο την αντιμετωπιση της σε κατι που δεν ειναι υποχρεωμενη απο το νομο να δεχτει). Οποτε παραμενει υπαλληλος, με τον ιδιο μισθο, αλλα για αντιποινα δουλευει λιγοτερο κ χαλαροτερα. Ποιος κανει τη πουστια ειπαμε?
Κοίτα, οι επιλογές της τύπισσας ήταν παραίτηση ή απόλυση.
Αν ήταν παραίτηση, θα νίκαγε ο συνάδελφός σου και συμπούστης σου 'εργοδότης'. Όπως και έγινε, τελικά.
Στην πουστιά, μόνο με πουστιά μπορείς να απαντήσεις. Ή με πουτανιά.Ο εργοδοτης εδωσε δυο επιλογες: ή μείωση για να μεινουν κ οι δυο, ή ο ενας να παραιτηθει για να μεινει ο αλλος με φουλ μισθο. Αρνηθηκαν κ τα δυο οπως ειχαν δικαιωμα. Δεν την 'παραιτησε' με το ζορι, ΕΝΩ ΜΑΛΙΣΤΑ εχει κ πολυ πιο ζορικες ΝΟΜΙΜΕΣ επιλογες στη διαθεση του.
Παρ΄όλα αυτα η τυπισσα τωρα παραμενει υπαλληλος αλλα αρνειται να κανει τη δουλεια της, πραγμα που εσυ επικροτεις. Οποτε συμπουστη να πεις τον πατερα σου, ειμαι σιγουρος οτι θα σου μοιαζει στο τροπο σκεψης.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
και ειμαι απολυτα σιγουρος οτι κοβεις ολες τις αποδειξεις κ αποδιδεις ολους τους φορους σου...
Αν σου πω ναι, δεν έχεις κανένα λόγο να με πιστέψεις.
Ούτε κι εγώ έχω κανένα λόγο να πιστέψω τα παρακάτω:Ειμαι τοσο για το Μπουτσο (μαθε ελληνικα ρε αστειε) εργοδοτης που επειδη υπαλληλος εφευγε για διακοπες, εκτος απο το επιδομα αδειας του εδωσα κ το μισθο του 12 μερες νωριτερα για να εχει να περασει. Κ προχθες που με πηρε να μου πει οτι η αυτοματη μισθοδοσια τον ΞΑΝΑπληρωσε το μισθο που του ειχα δωσει 12 μερες νωριτερα κ να μου τα στειλει πισω, του ειπα να τα κρατησει κ να βρισκουμε τον επομενο μηνα...
Ειμαι επισης τοσο για το Μπουτσο εργοδοτης που ενω η δουλεια εχει πεσει τουλαχιστον 40% κ πλεον ο ενας εκ των τριων υπαλληλων ειναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ οποτε θα επρεπε να τον διωξω ή να τους τραβηξω ενα -33% για να μεινουν κ οι τρεις, τελικα δεν εκανα τιποτα κ τα βαζω απο τη τσεπη μου.
*οπου κ το 33% ειναι λιγο γιατι καποια παγια εξοδα της επιχειρησης δεν μπορουν κ αυτα να μειωθουν αντιστοιχα επειδη εχει πεσει η δουλεια.
Θα πιστέψω μόνο αυτό:
Ειμαι τοσο για το Μπουτσο
Σ' αυτό...:
(μαθε ελληνικα ρε αστειε)
...έχω να σου πω πως τα ελληνικά έχουν και τόνους...
Με αηδιάζεις.
-
Κοιτα, κ εγω σε εχω γραμμενο στα @@ μου, αλλα αν ψαξεις το ιδιο τοπικ θα δεις οτι εχω κανει το ιδιο κ περσι, κ προπερσι κ παει λεγοντας. Οπως επισης πριν βαλουμε αυτοματη μισθοδοσια μεσω τραπεζης, οταν επεφταν κυριακες οι πληρωμες τους τα εδινα απο τη Παρασκευη για να εχουν για ΣΚ. Ολα αυτα ειναι ξαναγραμμενα εδω μεσα, αλλα το στενο σου το μυαλο δεν μπορει να καταλαβει οτι οποιος αντιλαμβανεται τη σκληρη πραγματικοτητα γυρω του δεν ειναι απαραιτητο να ειναι πουστης, καριολης, εκμεταλλευτης κλπ κλπ.
ΥΓ εγω δεν βαζω τονους οταν πληκτρολογω χαριν συντομιας κ διευκολυνσης μου. Εσυ γραφεις 'Μπουτσο'. Πωπω τι μου ειπεεεεεε...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....