-
ναι, εννοείται, γενικά τα έγραψα.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
...
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ΚΕΠΕ, εκτελούν κολοσσιαίο έργο.
Α. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Στην εταιρεία που είμαι, μπήκαμε με σύμβαση (εργολαβικοί) 12 άτομα πέρυσι τον Απρίλιο, συν 6 ακόμα εργολαβικούς που είναι από 3 έως 8 χρόνια στη δουλειά. Η εταιρεία ανήκει στο δημόσιο, και πλέον είναι προς ιδιωτικοποίηση. Πριν 2 σχεδόν μήνες, από τα 18 άτομα τα 3 έγιναν μόνιμοι. Με τι κριτήρια; Πτυχία; Μόρια; Εντοπιότητα; Οι πατεράδες και των 3 είναι συνδικαλιστές. Αυτό είναι κύριοι, ΣΥΝ ΔΙ ΚΑ ΛΙΣ ΜΟΣ. Τα σωματεία, σε ερώτηση κάποιων, έκαναν τη πάπια. Θα μου πείτε τώρα γιατί τα γράφω.. Ε, για να μου φύγει η κάψα.. Όσο αντέχουν τα χέρια μου και τα πόδια μου δε θα πάω χαμένος. Σε αντίθεση με αυτή τη φύρα που έχει μαζευτεί...Τελικά εσύ πώς επιλέχτηκες για τη θέση, με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ ή με στημένο διαγωνισμό;
-
Οταν οι πολιτικοι υπονομευουν ενα ' think Tank' Που οι ιδιοι εφτιαξαν σημαινει οτι το θελουν για να υποστηριζει τις πολιτικες τους που δεν εχουν καμμια αξια μιας και ειναι προσωρινες οσο και αυτοι, σε αυτη την ζωη.. Αν ειχαμε στρατηγικη τοσα χρονια δεν θα ειμαστε εδω που ειμαστε...παντως το ατομο που εβαλαν ειναι για τα μπαζα.. το γιατι το δεχτηκαν δειχνει οτι δεν τους ενδιαφερει το αποτελασμα της δουλειας του, το ιδιο φυσικα ισχυει και για αυτον τον ιδιο, ο καιρος να περνα και να πεφτει ο μισθος.. (θα παιρνει δυο μιας και ειναι και αναπληρωτης στο ΠΑΠΕΙ???)
Προσωπικα πιστευω οτι φερει ευθυνη και ο Αντωνης μιας και δεν ελεγχει τις πραξεις και επιλογες των υπουργων του... δεν θα αφηνε τετοιες επιλογες ο Κ.Κ. π.χ., χωρις να τους βαλει χερι...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Τελικά εσύ πώς επιλέχτηκες για τη θέση, με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ ή με στημένο διαγωνισμό;Με σικέ διαγωνισμό
-
Ε, τότε δεν έπρεπε να σε χαλάει για τις σικέ μονιμοποιήσεις...
Ντάξει, μπήκες αξιοκρατικά, το δέχομαι.
Τότε έχω την ίδια απορία με τον tiger, γιατί να μην το καταγγείλλεις;
Τι θα σου κάνουν; Θα σε απολύσουν; Γιατί η omerta;Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τι ονόματα θέλεις να πω; Της εταιρίας ή των συμβασιούχων που μονιμοποιήθηκαν; Δεν είχα κάποιο σκοπό, απλώς αυτο το αξιοκρατία που τσαμπουνάν όλοι, όπως και ο αγώνας των σωματείων και των συνδικαλιστών, είναι για γέλια. Σε κουβέντα με τα παιδιά, τους ρώτησα που είχαν στείλει την αίτηση για αποστολή βιογραφικού κτλ και είχαν καταπιεί τις γλώσσες τους. Οπότε οι εξυπναδούλες και τα εικονίδια του στυλ δε παιρνάνε. Εκτός αν είσαι συνδικαλιστής (ή ο πατέρας σου), οπότε καταλαβαίνω τον πόνο σου. Ξαναλέω πως απλώς έβγαλα από μέσα μου τη γαμημένη αξιοκρατία που βλέπετε στην Ελλάδα.
Απλως αναρωτιεμαι γιατι δεν ειχες ουτε και εχεις σκοπο να πεις ονοματα.
Η καταγγελια σου ειναι στο στυλ: καποιος εγκληματει,εγω φυσικά(;) δεν θα πω ουτε ποιος, ουτε που το κανει,omerta.Οσο για μενα,ειμαι γνωστος συνδικαλιστης,το δεξι χερι του Παναγοπουλου,κομματικο στελεχος κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
@antonis-team
Δόξα το Θεό είχα την ευκαιρία στη ζωή μου να διαβάσω μελέτες του ΚΕΠΕ και να τις χρησιμοποιήσω, όπως και είχα την τύχη να έρθω σε επαφή με αρμόδιους δημόσιων φορέων που έχουν δεδομένα για την ελληνική οικονομία και να δω από πρώτο χέρι τα 'τί' τα 'πώς' και τα 'γιατί' στα ελληνικά data της οικονομίας και τις παρεμβάσεις γ.γραμματέων στο ποιές χρονοσειρές θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ποιές κόβονται.
Και φυσικά το τί σημαίνει η εδώ και χρόνια υποβάθμιση του ΚΕΠΕ για τους Έλληνες αναλυτές, ακαδημαϊκούς στα πανεπιστήμια και τους επιστήμονες που δουλεύουν μέσα στα υπουργεία.Τώρα μου λες ότι είμαι εκτός πραγματικότητας όταν ο ίδιος πριν από λίγο μπέρδευες τα ΚΕΠ με το ΚΕΠΕ, καλώς.
Απλά μην παραπονιέσαι σε λίγα χρόνια, πού είναι οι αναλυτές να προτείνουν λύσεις, ήδη δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την ελληνική κατάσταση, αν συνεχιστεί και η υποβάθμιση τέτοιων φορέων, ούτε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση θα γνωρίζει τις ανάγκες και δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.Και μετά άντε να σχεδιάσεις πολιτική.
Αν αυτό είναι ονειροπόληση μάλλον δε θα έπρεπε να είναι.
Σου έγραψα ότι δεν διαφωνώ στην γενική γραμμή των σκέψεων σου, μα εξετάζω και την εφαρμοστικότητα των λεγομένων μας.
Το πόσο μπερδεύτηκα ανάλυσε το μονός σου!.
Πάμε στα ΚΕΠ!. Η γραμμή επί εποχής Παπακωνσταντίνου να τα διαλύσουν δόθηκε. Δέκα μέρες τώρα τους αφήρεσαν την διεργασία μεταβίβασης κινητών, (αυτοκινήτων – μοτοσικλετών). Είμαι ενάντιος εγώ και πολλοί εξυπηρετούμενοι, και το διατυμπανίζουμε!.
Οψόμεθα.
Κατά συνέπια είναι δύσκολο να γράψω για τον εμπλουτισμό τους για στελέχη!. Μόλις ευκαιρήσω θα διαβάσω τα γραφόμενα μου, και εν ανάγκη θα βγάλω κείμενο ημαρτημένων.
Πάμε ΚΕΠΕ!.
Ο ουσιαστικός έλεγχος, από έναν υπουργό, το καθιστά υποχείριο του. Έτσι απ’ ότι έμαθα, θα διασπαστεί στης κατάλληλες υπηρεσίες, για γρηγορότερη ενημέρωση του, και θα επανδρωθεί.
Για την ιστορία, μετακληθείς οικονομολόγος αναλυτής, έδωσε στο οικονομικό τσιράκι του επάρατου αμερικανού ΓΑΠ, μετά από μελέτη , πρόγραμμα που εξαφανίζει την φοροδιαφυγή!.
Το μεσημέρι το έδωσε την άλλη μέρα παρετήθη!!!!!!.......
Επειδή ο συνονόματος μου δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν , έχει τους υφυπουργούς που χώνει!!!!!!!!!!!..............
Α. -
Ορθογραφία κ συντακτικό, πάντως, εντυπωσιακότατα!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ορθογραφία κ συντακτικό, πάντως, εντυπωσιακότατα!
Καλέ μου φιλέ, είσαι παλιός εδώ μέσα, μην με κοροϊδεύεις!!!!...... άσε τους νέους……
40 χρόνια μικρόφωνο, σαν εκφωνητής και παραγωγός, δεν μου χρειάστηκε η ορθογραφία.
Στα βιβλία υπήρχαν γραμματείς που χτένιζαν!.
Στα θρανία ζορίστηκα, και μετά από έδρας, μα τα τεχνικά μου προσόντα, συγχωρούσαν την ορθογραφική μου ανεπάρκεια!.
Το συντακτικό μου, εκπορεύεται από τον τρόπο σκέψεις μου, διατυπώνω την σκέψη μου, με τον τρόπο του δικού μου σκέπτεστε!. Είναι ένας τρόπος δικής μου άτυπης υπογραφής!.
Ξέρω μερικές φόρες για να με καταλάβουν πρέπει να διπλοδιαβάσουν, μα παίρνουν καθαρά την σκέψη μου!. διδάσκω….. όχι ορθογραφία!.
Φιλικά
Α. -
Δεν είχα σκοπό να κοροϊδέψω, αλλά να υπογραμμίσω. Συνδυάζεις καθαρεύουσα κ δημοτική με έναν ομολογουμένως απολαυστικό τρόπο. Η ορθογραφία συμπληρώνει το σύνολο: ας πούμε, όταν γράφεις 'με τον τρόπο του δικού μου σκέπτεστε', μου παίρνει κάποιο χρόνο να το καταλάβω, αλλά μ' αρέσει, μου φτιάχνει την διάθεση.
-
Εκφωνητής και παραγωγός και μηχανικός αυτοκινήτων;
Πότε προλάβαινες κυρ Αντώνη; -
-
Πότε προλάβαινες κυρ Αντώνη;Κι ο μαριος ο blackman τοσα χρονια κανει ραδιο ενω παραλληλα ειναι κι εμπορος (πουλαει χαλια)! Βεβαια εκεινος τις εκπομπες τις εκανε μεσα απο το μαγαζι του (ακουγες και καμια πωληση live ενιοτε)! Χαχαχα! Ισως κατι τετοιο εννοει κι ο κυρ αντωνης.
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Food for thought....
Πώς μειώνεται η ανεργία κατά 200.000 σε ελάχιστο χρόνο
Του Γιώργου Καισάριου
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει μια ιδέα να φτιάξει μια μικρή επιχείρηση, αλλά δεν αναμένει πάνω από 1.500 ευρώ έσοδα τον μήνα. Τα δε συνολικά έσοδα που αναμένει δεν είναι πάνω από 18.000 τον χρόνο. Επίσης να υποθέσουμε ότι το αντικείμενο είναι κάποιου είδους υπηρεσία που προσφέρει σε εταιρεία του εξωτερικού, που κάνει outsourcing.
Μπορεί άραγε κάποιος με τέτοιους τζίρους να φτιάξει ένα νομικό πρόσωπο (τύπου Α.Ε.) και να μπορεί να αντεπεξέλθει; Η απάντηση είναι όχι.
Κατ΄ αρχάς στον τζίρο των 18.000 ευρώ ή θα πρέπει να προσθέσει ΦΠΑ ή θα πρέπει να το αφαιρέσει από τις πωλήσεις του, αν υποθέσουμε ότι η συνεργαζόμενη εταιρεία στο εξωτερικό τόσο θέλει να πληρώσει. Για να είναι νόμιμος λοιπόν, θα πρέπει να τον αφαιρέσει.
Άρα από τα 18.000, θα πληρώσει περίπου 3.365 ευρώ ΦΠΑ και θα του μείνουν 14.635 ευρώ. Από αυτά θα πρέπει επίσης να πληρώσει τουλάχιστον 4.000 ευρώ σε ΟΑΕΕ, άρα θα του μείνουν 10.635 ευρώ. Ένας θεός ξέρει τι θα του ζητήσει η εφορία και έχει περίπου 2.000 ευρώ ετήσια έξοδα, άρα χοντρικά αυτά που θα του μείνουν καθαρά (χωρίς να λογαριάσουμε την προκαταβολή φόρου, λογιστή και άλλα νομικά έξοδα) είναι κάτι λιγότερο και από τις 7.000-8.000 τον χρόνο. Ένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπει καν στον κόπο να αποπειραθεί να επιχειρήσει. Άρα το κράτος δεν εισπράττει τίποτα έτσι και αλλιώς.
Τώρα ας υποθέσουμε το εξής. Τι θα γινόταν αν το κράτος δεν υποχρέωνε αυτή την εταιρεία να πληρώνει ΦΠΑ και η φορολογία ήταν 15%. Επίσης να υποθέσουμε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να πληρώνει ΟΑΕΕ. Να πούμε ότι ΟΑΕΕ πληρώνουν μόνο οι επιχειρήσεις που κάνουν τζίρο πάνω από 35.000 τον χρόνο. Αν κάνεις λιγότερα πληρώνεις μόνο εθελοντικά.
Σε αυτή την περίπτωση, από τα 18.000 τον χρόνο, τα 15.000 θα ήταν καθαρά έσοδα. Να πούμε λοιπόν ότι τα πρώτα 9.000 δεν φορολογούνται, άρα το καθαρό κέρδος προ φόρων θα ήταν 6.000. Άρα με φόρο 15%, το κράτος θα είχε καθαρά έσοδα 900 ευρώ με έναν λιγότερο άνεργο.
Για όσους δεν το γνωρίζετε, το Βέλγιο πριν λίγο καιρό πήρε εξαίρεση από την ΕΕ και οι επιχειρήσεις στο Βέλγιο που έχουν τζίρο λιγότερα από 25.000 τον χρόνο δεν χρεώνουν ΦΠΑ (εδώ και εδώ). Οι λόγοι έχουν να κάνουν με την απλοποίηση των διαδικασιών, την μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και με την μη απόδοση ΦΠΑ (διότι όταν κάνεις τζίρο λιγότερο από 25.000 τον χρόνο κοιτάς να μην πληρώσεις τίποτα αφού δεν θα έβγαινες αν πλήρωνες).
Θα μπορούσε άραγε να γίνει αυτό και στην Ελλάδα; Η απάντηση είναι ναι, αλλά κανείς δεν θέλει, παρ΄ όλο που το ΔΝΤ μας πρότεινε να ζητήσουμε και εμείς αυτή την εξαίρεση.
Το θέμα όμως είναι το εξής. Στην Ελλάδα το γραφειοκρατικό μυαλό όλων αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις, νομίζουν ότι αν κάνουν κάτι τέτοιο, θα χάσουν έσοδα (λες και τα έχουν σήμερα δεδομένα).
Δεν σκέφτονται ότι δεν τα έχουν αυτά τα έσοδα εξ αρχής, διότι κανείς δεν θα επιχειρήσει να κάνει μια εταιρεία όπως αυτή που περιέγραψα και άρα, δεν θα έχουν καθόλου έσοδα. Επίσης δεν πάει το μυαλό τους ότι, αν θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα, τουλάχιστον θα είχαμε μερικές δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες λιγότερους ανέργους, αντί αυτούς που έχουμε σήμερα.
Βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη, είναι καλύτερα να έχουμε 30% ανεργία και να κυνηγάμε μάγισσες και φορολογικά φαντάσματα (διότι τόσα μας λείπουν και τόσο νομίζουμε ότι είναι η παραοικονομία), παρά να μειώσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, τους φόρους και να ανεβάσουμε το κατώτατο όριο του ΦΠΑ, με σκοπό να δημιουργηθούν τέτοιες επιχειρήσεις και να μπορεί να μειωθεί η ανεργία και να μπορούν οι πολίτες αυτής της χώρας να ζήσουν.
Την καλημέρα μου σε όλους
george.kesarios@capital.gr -
Πότε προλάβαινες κυρ Αντώνη;
….και όχι μόνον και άλλα…..
Πάντα είχα πολύ προσωπικό τεχνίτες.
Δουλεία μου ήταν η εποπτεία.
Καφενείο δεν έχω πάει ποτέ, και έτσι δεν ξέρω τάβλι!.
6 ώρες ύπνος.
Αξιοποιώ τον χρόνο μου φίλε!!!!!....... !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Α. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Food for thought....Πώς μειώνεται η ανεργία κατά 200.000 σε ελάχιστο χρόνο
Του Γιώργου Καισάριου [...]
george.kesarios@capital.gr
αισθάνεται το ίδιο και για τους μισθούς των 1.500 το μήνα (ή και μικρότερους;)Πέραν τούτου, ΦΠΑ δεν θα έχει να πληρώνει (καθότι θα παρέχει υπηρεσίες στο εξωτερικό).
Με τους υπολογισμούς του, θα βγάζει κανά 10ρικο το χρόνο καθαρό, περισσότερα από αυτά που βγάζει -πλέον- αρκετός κόσμος.ΑΕ δεν είναι ανάγκη να κάνει, υπάρχουν και 'φτηνότερες' εταιρείες.
ΦΠΑ όντως δεν είναι υποχρεωμένες σε πολλές χώρες να έχουν οι επιχειρήσεις έξω, αλλά για κάνε υπηρεσίες σε άλλες χώρες που θα ζητάνε 'ΑΦΜ' για να κάνουν χρεωπίστωση
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Food for thought....
Πώς μειώνεται η ανεργία κατά 200.000 σε ελάχιστο χρόνο
Του Γιώργου Καισάριου [...]
george.kesarios@capital.gr
αισθάνεται το ίδιο και για τους μισθούς των 1.500 το μήνα (ή και μικρότερους;)Πέραν τούτου, ΦΠΑ δεν θα έχει να πληρώνει (καθότι θα παρέχει υπηρεσίες στο εξωτερικό).
Με τους υπολογισμούς του, θα βγάζει κανά 10ρικο το χρόνο καθαρό, περισσότερα από αυτά που βγάζει -πλέον- αρκετός κόσμος.ΑΕ δεν είναι ανάγκη να κάνει, υπάρχουν και 'φτηνότερες' εταιρείες.
ΦΠΑ όντως δεν είναι υποχρεωμένες σε πολλές χώρες να έχουν οι επιχειρήσεις έξω, αλλά για κάνε υπηρεσίες σε άλλες χώρες που θα ζητάνε 'ΑΦΜ' για να κάνουν χρεωπίστωση
ΦΠΑ εξαρτάται από το ΠΟΥ στο εξωτερικό.
Το αν είναι 1500 ή 1200 ή 1000 δεν έχει καμία σημασία, παράδειγμα είναι.
ΑΕ προφανώς δεν είναι ανάγκη να κάνει, πες ότι απλά ανοίγει βιβλία για να μπορεί να εργάζεται νόμιμα ως ΕΕ.Ελπίζω ασχέτως των παραπάνω σχολίων να αντιλαμβάνεσαι την **ουσία **του άρθρου.
-
B2B υπηρεσία με ΦΠΑ μεταξύ κρατών, που παίζει;
Την ουσία να σου πω την αλήθεια δεν την πολυπιάνω.
Εγώ βλέπω να λέει ότι μεγάλο κομμάτι της ανεργίας υπάρχει γιατί κόσμος που θα έβγαζε 10τόσα καθαρά το χρόνο από 18τζίρο, προτιμάει να μη βγάλει τίποτα και να μείνει άνεργος.
[Εντωμεταξύ 10τόσα καθαρά το χρόνο για πολύ κόσμο είναι φυσιολογικός μισθός] -
ΦΠΑ σε ενδοκοινωτικες συναλλαγες; Τι πινει ο τυπος;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ημαρτον - πραγματικά τραγικός ο τύπος....
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....