-
Ο χρήστης greo έγραψε:
μπλαμπλαμπλα
Ο κλασσικος ο καφενοασχετος που δε διαβαζει κιολας γιατι αλλιως θα ειχε δει οτι δεν ειμαι εκπαιδευτικος. Καφενοκλισε σε επιπεδο αηδιας, γνωμη για τα παντα με επιχειρηματα του στυλ: Εχω παει σχολειο αρα κρινω την εκπαιδευση, πηγα τη γιαγια μου στο νοσοκομειο αρα ξερω τα της υγειας, κανω φορολογικη δηλωση αρα ξερω για τις εφοριες, παω σε ταβερνες αρα ξερω περι εστιασης, πηγα στρατο. μπηκα σε αεροπλανο. παιρνω ταξι, μου εβαψαν το σπιτι και ξερω, ξερω, ξερω...
Η μονη περιπτωση που σπαει η συνταγη ειναι οταν τα κλισε βαρεσουν την πορτα μας οποτε το στυλ γινεται: Και που ξερεις ρε φιλε πως εγω μπλαμπλαμπλα.
Αστειος, εχει 10 τετοιους σε καθε καφενε
Όποιος έχει την μύγα... Δεν με απασχολεί κάστανο το αν είσαι εκπαιδευτικός αν και ελπίζω να μην είσαι,κρίμα για τα παιδάκια. Εκτός από ξερόλας δεν ξέρεις ούτε να επιχειρηματολογήσεις σοβαρά. Πού ακριβώς είδες ότι κρίνω τα πάντα? Έχω μάθει στην ζωή μου να έχω απαιτήσεις όταν πληρώνω για κάτι. Είτε αυτό λέγεται παιδεία, είτε υγεία, είτε το φαί σε μια ταβέρνα, είτε τον υδραυλικό. Συνεπώς δεν χρειάζεται να γίνω γιατρός για να κρίνω αν το ΕΣΥ δουλεύει σωστά ούτε να διδάξω σε αίθουσα για να δω ότι το δημόσιο σχολείο πάσχει πολύ και -κυρίως- σε έμψυχο δυναμικό. Εσύ μπορεί να την βρίσκεις όταν πληρώνεις και τα λεφτά σου πάνε σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, με πολύ μικρή ανταποδοτικότητα, βέβαια άνθρωπος είναι και ο βιτσιόζος και τον σέβομαι. Στην περίπτωση που όντως πιστεύεις ότι αυτό το κράτος λειτουργεί τέλεια (της παιδείας συμπεριλαμβανομένης) τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό. Σε ένα πράγμα έχεις μάθει να είσαι καλός, στη δημιουργία εντυπώσεων. Ο μπλαμπλας της ιστορίας είναι άλλος λοιπόν, δεν ξέρεις καν τι επαγγέλομαι και πώς βγάζω το ψωμί μου (πάντως σίγουρα δεν με πληρώνεις ούτε εσύ ούτε ο έλληνας φορολογούμενος), κόψε τις γελοιότητες και τους χαρακτηρισμούς γιατί συνεχίζεις να επιβεβαιώνεις πόσο μοιάζεις στο avatar σου. Γκάριξε όσο θες, έτσι έχεις μάθει καθώς φαίνεται, δεν θα σου κάνω τη χάρη να πέσω ξανά στο ιδιαιτέρως χαμηλό επίπεδο που προσπαθείς συστηματικά και εσκεμμένα να ρίξεις την συζήτηση μπας και θολώσεις τα νερά, στην υγειά σου http://www.google.gr/imgres?q=ξ� ... =126&ty=74
-
Μιας και μας (σας) απασχολεί το κόστος της εκπαίδευσης που πληρώνουμε (πληρώνετε - όσοι βέβαια πληρώνετε), διάβασα κάτι σχετικό, χιουμοριστικά τοποθετημένο...
Να πάψουν να πληρώνονται οι δάσκαλοι από το κράτος!!
Ένας φίλος από το internet μου ζήτησε να γράψω κάτι σχετικά με τους μισθούς των δασκάλων. Όντως τα στοιχεία, που παρέθεσε, έδειχναν ένα πράγμα: Οι Δάσκαλοι πληρώνονται υπερβολικά!!!
Με τους παχυλούς μισθούς τους, βάζουν μέσα το ελληνικό κράτος, δουλεύοντας μόνο 9 μήνες τον χρόνο, 6 πραγματικές ώρες την μέρα κι' όχι δήθεν 7 ! Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή σειρά και να τους πληρώνουμε για αυτό που πραγματικά κάνουν, το 'baby-sitting'. Όχι το κράτος, δηλαδή όλοι, αλλά μόνο όποιος είναι (ακόμα) γονιός. Έτσι δεν είναι;
Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για μια μέση δασκάλα με 2 παιδιά και 15 χρόνια υπηρεσία, 17600 ευρώ τον χρόνο (1400 Χ12 μήνες συν 400 δώρο Χριστουγέννων συν 400 Πάσχα και άδεια )**. Προσοχή όμως : Στην πραγματικότητα δουλεύει μόνο 9 μήνες δηλαδή πρακτικά 198 ημέρες, 6 ώρες την μέρα, με 25 περίπου παιδιά ανά τάξη. Τεράστια σπατάλη δεν νομίζετε ;
Ε, λοιπόν δεν προτίθεμαι, ως γονιός, να τους δίνω πάνω από όσα θα έδινα σε μια μετανάστρια από Βουλγαρία ή Ταϊλάνδη, να φυλάει το παιδί, δηλαδή 400 ευρώ συνολικά για 6 ώρες την μέρα επί 22 μέρες τον μήνα. Για να δούμε. Με βάση τούς υπολογισμούς αυτό οδηγεί σε 25 παιδιά Χ 400 ευρώ ανά μήνα Χ 9 μήνες = 90.000 ευρώ (Ωχ, κάποιο λάθος έγινε). Α ναι, εξίσωσα τις ξένες baby sitters, με τους δασκάλους. Αδιανόητο, θα το διορθώσω αμέσως.
Πόσο θα πλήρωνα για 3 ταινίες dvd νοίκι (ένα εξάωρο δηλαδή) ή από αγορά εφημερίδας με δώρο dvd, που να απασχολεί το παιδί, χωρίς βέβαια κάποιον να το προσέχει; Το πολύ 6 ευρώ τη μέρα. Άρα τόσα θα πρέπει να δίνει ο κάθε γονιός στο δάσκαλο. Οπότε έχουμε 25 παιδιά Χ 6 ευρώ ανά παιδί την ημέρα επί 198 μέρες συνολικά (9 μήνες) βγαίνει, χμ .... 29,700 ευρώ για 9 μήνες.
Για περιμένετε ένα λεπτό, κάτι πρέπει να γίνεται λάθος εδώ! Κάτι είναι σίγουρα λάθος! Για να δούμε: Αν θεωρήσουμε τον δάσκαλο σαν μια, απλά, ξένη baby sitter, μάς στοιχίζει 1 ευρώ ανά μαθητή την ώρα, αν τον θεωρήσουμε σαν ...DVD μάς στοιχίζει εεε 3 ευρώ, ενώ αν θεωρήσουμε τον δάσκαλο, όπως λειτουργεί σήμερα, το κόστος ανά μαθητή είναι μόλις 59 λεπτά την ώρα. Και βέβαια έχουμε την απαίτηση και να μάθει τα παιδιά γράμματα και να ασχολείται με ειδικές περιπτώσεις και να τα παιδαγωγεί. Τρομερά φτηνή τιμή για φροντίδα, φύλαξη και μόρφωση παιδιών.
Τα ίδια ισχύουν και για τούς καθηγητές της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Παιδείας. Ειδικά στην τελευταία δεν μιλάμε για 25 μαθητές αλλά για τριακόσιους (!!!). Οπότε ανά φοιτητή το κόστος είναι κάτω από 5 λεπτά.
Ακούγεται τρελό εεε; Κι' όμως συμβαίνει. Βρείτε μου οποιονδήποτε, που θα έπαιρνε για οιαδήποτε συγκεκριμένη δουλειά, μισό ευρώ την ώρα το άτομο. Άρα, να πάψουν να πληρώνονται οι δάσκαλοι από το Κράτος ή όχι;
Μάλιστα για το ίδιο θέμα ο σχωρεμένος ο Κέννεντυ είχε πει: «Καταλαβαίνεις πόσο κυνικός έχει γίνει ένας λαός, όταν θεωρεί φυσιολογικό, να πληρώνει περισσότερο αυτόν που ασχολείται με τις αποχετεύσεις του, παρά αυτόν που ασχολείται με τα μυαλά των παιδιών του».** 400+400 δεν υπάρχουν πια, ούτε βέβαια ο μέσος μισθός των 1.400€...
-
Τραγικό άρθρο. Ο εφοριακός/υπάλληλος της ΔΕΗ κτλ δηλαδή που έχει να κανει με εκατοντάδες ανθρώπους κάθε μέρα...να του κοβαμε κάνα 200.000 ευρώ το μήνα. Στο γιατρό 400.000. Στον πρωθυπουργό (έχει 10 εκατομμύρια υπόψη του κάθε μέρα!)...πόσα άραγε θα έπρεπε να παρει αναλογικά...χαλαρά κάνα μυριο και παραπάνω?! Έλεος με το λαϊκισμό!!
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
πολυ ωραιο το σκεπτικο σου. τεμπεληδες και λουφαδοροι ΟΛΟΙΣυ είπας...
Πού έγραψα ότι είναι όλοι λουφαδόροι και τεμπέληδες? Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτός που έβαλε βίσμα για να πάρει απόσπαση σε μια υπηρεσία κοντά στο σπίτι του από το να διδάσκει -ίσως- στην παραμεθόριο δεν είναι και ο πιο δουλευταράς του κόσμου. Εδώ μιλάμε για τον μέσο εκπαιδευτικό, οι εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν (και ευτυχώς) για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Τυχαίνει να έχω κάμποσους φίλους δάσκαλους και καθηγητές και μόνοι τους παραδέχονται ότι είναι πολλά τα στραβά και πολλοί από τους συναδέλφους τους δεν θα έπρεπε καν να μπαίνουν σε αίθουσα με παιδιά. Αλλά πάντα καταλήγουν ' τι μπορείς να κάνεις, να τα βάλεις με το σύστημα, να το παίξεις ήρωας και να σε φάνε στο τέλος?' Αυτή είναι η αλήθεια! Βέβαια τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και δημόσιους υπαλλήλους άλλων υπουργείων.
Αν ο έλληνας φορολογούμενος έβλεπε ότι τέλος πάντων τα λεφτά του πιάνουν τόπο, ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια κάτι να αλλάξει σε όλο αυτό το παράλογα δομημένο ελληνικό δημόσιο, ότι το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία καταπολεμούνται, είμαι παραπάνω από βέβαιος ότι θα ήταν μαζί με τον δημόσιο υπάλληλο στους δρόμους και μακάρι να φτάσουμε κάποια στιγμή σε αυτό το σημείο. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
**Άρα το πρόβλημα συνίσταται στο γεγονός ότι δεν είναι σε κάποια σχολική αίθουσα και αντ' αυτού λουφάρουν σε κάποιο γραφείο με συνέπεια εγώ σαν φορολογούμενος να πληρώνω επιπλέον αναπληρωτές που δεν θα έπρεπε για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται. **Αν δεν καταλαβαινεις οτι ειναι παραλογο να κατηγορουμε τον καθηγητη που δουλευει 15 ωρες την εβδομαδα και ταυτοχρονα να κατηγορουμε τον καθηγητη που επελεξε να ειναι σε καποια υπηρεσια και να δουλευει 40 ωρες την εβδομαδα υπαρχει προβλημα.
-
Κάθε κλάδος επαγγελματιών έχει δημιουργήσει με την πάροδο του χρόνου μια συγκεκριμένη εντύπωση στην κοινωνία.
Ο δάσκαλος, ο παπάς, ο αστυνομικός, ο εφοριακός, ο τελωνειακός, ο ταξιτζής, ο υδραυλικός, ο εργαζόμενος στην Ολυμπιακή, τον ΟΛΠ, τον ΟΣΕ κ.ο.κ.Υπάρχουν φυσικά τα κλισέ, αλλά αυτά δεν έχουν δημιουργηθεί από το πουθενά. Κάτι έχει γίνει, κάποιοι έχουν βλαστημήσει ή ικανοποιηθεί, ώστε να έχουν κακή ή καλή εντύπωση σχετικά με συγκεκριμένους κλάδους.
Και καλά να υπάρχει ένα ποσοστό κακόπιστων, ανόητων, άσχετων, που θα γκρινιάζουν χωρίς να έχουν δίκιο. Όταν όμως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών/πελατών έχει κακές εμπειρίες, το να έρθει ο τάδε εκπρόσωπος του τάδε κλάδου και να τους πει 'δεν ξέρετε ρε ζώα τι τραβάμε, άρα μη μιλάτε με κακά λογάκια για εμάς', είναι σαν να προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο και να τους βγάλει όλους τρελούς.
Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός κερδίζονται, δεν επιβάλλονται από νόμους, κανονισμούς, παράδοση, πολιτική ορθότητα ή το Ζαμπούνη. Όσοι το ξεχνούν αυτό, θα βαράνε την κεφάλα τους στον τοίχο, γιατί η κρίση δεν επιτρέπει να υπάρχουν large κάστες που δεν ανταποδίδουν στο σύνολο τα λεφτά που παίρνουν. -
**Άρα το πρόβλημα συνίσταται στο γεγονός ότι δεν είναι σε κάποια σχολική αίθουσα και αντ' αυτού λουφάρουν σε κάποιο γραφείο με συνέπεια εγώ σαν φορολογούμενος να πληρώνω επιπλέον αναπληρωτές που δεν θα έπρεπε για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται. **
Αν δεν καταλαβαινεις οτι ειναι παραλογο να κατηγορουμε τον καθηγητη που δουλευει 15 ωρες την εβδομαδα και ταυτοχρονα να κατηγορουμε τον καθηγητη που** επελεξε** να ειναι σε καποια υπηρεσια και να δουλευει 40 ωρες την εβδομαδα υπαρχει προβλημα.
Έλα, πες το, κάνεις πλάκα έτσι?
Πρόβλημα φίλε μου, και θα το κάνω όσο πιο νιανιά γίνεται, δεν αποτελεί ο καθηγητής που δουλεύει 15 ώρες την εβδομάδα στην σχολική αίθουσα αλλά ο καθηγητής που έβαλε βίσμα (και δεν 'επέλεξε') να πάει σε μια υπηρεσία, προφανώς όχι για να δουλέψει ή να προσφέρει περισσότερο, αλλά για να αράξει (να έχει το κεφάλι του ήσυχο βρε αδερφέ γιατί όταν φωνάζει κλείνει ο λαιμός και ανεβαίνει η πίεση).
Δεν κατηγορώ τον καθηγητή γενικά αλλά τον καθηγητή που δεν κάνει ούτε αυτό που είναι υποχρεωμένος να κάνει σωστά. Αυτός που κάνει σωστά την δουλειά του και είναι ευσυνείδητος, πρέπει να παίρνει όχι 1000 ευρώ αλλά τουλάχιστον 1500 ευρώ το μήνα, όλοι οι άλλοι όμως σπίτι τους. Συμφωνούμε σε αυτό τουλάχιστον? -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάθε κλάδος επαγγελματιών έχει δημιουργήσει με την πάροδο του χρόνου μια συγκεκριμένη εντύπωση στην κοινωνία.
Ο δάσκαλος, ο παπάς, ο αστυνομικός, ο εφοριακός, ο τελωνειακός, ο ταξιτζής, ο υδραυλικός, ο εργαζόμενος στην Ολυμπιακή, τον ΟΛΠ, τον ΟΣΕ κ.ο.κ.Υπάρχουν φυσικά τα κλισέ, αλλά αυτά δεν έχουν δημιουργηθεί από το πουθενά. Κάτι έχει γίνει, κάποιοι έχουν βλαστημήσει ή ικανοποιηθεί, ώστε να έχουν κακή ή καλή εντύπωση σχετικά με συγκεκριμένους κλάδους.
Και καλά να υπάρχει ένα ποσοστό κακόπιστων, ανόητων, άσχετων, που θα γκρινιάζουν χωρίς να έχουν δίκιο. Όταν όμως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών/πελατών έχει κακές εμπειρίες, το να έρθει ο τάδε εκπρόσωπος του τάδε κλάδου και να τους πει 'δεν ξέρετε ρε ζώα τι τραβάμε, άρα μη μιλάτε με κακά λογάκια για εμάς', είναι σαν να προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο και να τους βγάλει όλους τρελούς.
Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός κερδίζονται, δεν επιβάλλονται από νόμους, κανονισμούς, παράδοση, πολιτική ορθότητα ή το Ζαμπούνη. Όσοι το ξεχνούν αυτό, θα βαράνε την κεφάλα τους στον τοίχο, γιατί η κρίση δεν επιτρέπει να υπάρχουν large κάστες που δεν ανταποδίδουν στο σύνολο τα λεφτά που παίρνουν.Πόσο μα πόσο δίκιο έχεις...
-
Υπαρχει διαφορα στην καλοπροαιρετη κριτικη απεναντι σε μια ομαδα απο την κριτικη που κρυβει εμπαθεια, κακια και γιατι οχι κομπλεξ.
Με την ιδια ευκολια μπορουμε να συμπληρωσουμε στο σκεπτικο σου, οτι οι πολιτικοι μηχανικοι ειναι λαμογια που αισχροκερδουσαν αρα σταματαμε καθε εργασια, οι δικηγοροι ειναι λαμογια που σερναν χωρις λογο σε αδικες δικες τον αμαθο κοσμο αρα σταματαμε να ζηταμε τις συμβουλες τους, οι γιατροι που τα κανανε πλακακια με τις φαρμακοβιομηχανιες φορτωναν χωρις λογο τον κοσμο λαμογια και αυτοι κοκ. Ολοι οι κοινωνια λαμογια. Δεν προχωραμε ετσι ομως.
Ακολουθει χαρακτηριστικο παραδειγμα αποψης του κοσμου για τον δημοσιο υπαλληλο.
Δουλευα σε τεχνικη εταιρεια και ειχα παρε δωσε με τις τεχνικες υπηρεσιες σε διαφορους δημους της Αθηνας ως μηχανικος και εκπροσωπος της εταιρειας. Μου λενε στο γραφειο: Πρεπει να πας εκει ειναι μια ξινη, πολυ στριμμενη θα σου σπασει τα νευρα. Δεν εχει τι να κανει εκει στο δημο και παιδευει εμας και αρχιζουν τα στολιδια. Παω την πρωτη φορα με εξυπηρετει αψογα η κυρια. Μετα απο λιγο καιρο επρεπε να ζητησουμε μια εγγυητικη επιστολη πισω. Παει ενας συναδελφος και γυρναει στο γραφειο. Πωπω φωναζε η ξινη και ηταν στραβωμενη και δεν την πηρα την εγγυητικη. Μετα απ ολα ο συναδελφος δεν ειχε μπει ποτε στο γραφειο επειδη την ακουσε την αλλη απλα να φωναζει σε καποιον αλλον. Παρ ολ αυτα εκανε πηγαδακια με αλλους στο γραφειο οτι οι δυ ξινοι δεν μας εξυπηρετουν και κολλανε τις δουλειες μας και μας δημιουργουν προβλημα και τα σχετικα στολιδια. Τους λεω θα παω αυριο εγω. Δεν καθησα πανω απο 4 λεπτα στο γραφειο της για να τελειωσω τη δουλεια. Πισω στο γραφειο θεωρησαν οτι εκανα καποιο ακατορθωτο αθλο.
Βγαλτε τα συμπερασματα σας αν η υπαλληλος ηταν ξινη, αχρηστη, τεμπελα, αγενης η ηταν μια χαρα.
@ maclouzo στο τελευταιο συμφωνω. Τα υπολοιπα ειναι αυθαιρετα συμπερασματα και τσουβαλιασμα.
Και αυτο στο λεω γιατι τυχγανει και εχω γνωστο μου που δουλευει στο υπ. Παιδειας (προισταμενος, οχι καθηγητης) και εχει αναφερει πολλακις οτι αν δεν υπηρχαν οι καθηγητες που ειχαν αποσπαστει στο υπουργειο οτι απλα η δουλεια δεν θα εβγαινε. Εσυ αυτον τον καθηγητη τον αποκαλεις βισματια και λουφαδορο.
-
Μεσιε Κλουζο δεν προσπαθω να επιχειρηματολογησω. Με στοιχειωδες νιονιο θα το ειχες καταλαβει. Απλα οπως και πολλοι αλλοι γελαω μαζι σου στα μουτρα σου. Γιατι αποτελεις κλασσικο παραδειγμα εξυπνακια του καφενε που εχεις ασχετοαποψη για τα παντα. Αν ειχες μισο δραμι νιονιο θα προσπαθουσες να εξηγησεις ΓΙΑΤΙ ενας που λουφαρει στην ταξη για 18 ωρες τη βδομαδα να επιλεξει να λουφαρει για 40 και γιατι θα προτιμησει τις 30 εργασιμες απο τους 3 μηνες αδεια. Τραβα πισω στον καφενε και βρες απαντηση.
Οσο για το θεμα θα επιχειρηματολογησω μολις καποιος απαντησει αυτο που ρωτησαδ Με ποια κριτηρια στη ΜΕ της χωρας γινεται κακη δουλεια. Πως καταληγουμε στο συμπερασμα αυτο; Υπαρχει ιστορικο ελληνων φοιτητων που αποτυγχανουν σε ξενα ΑΕΙ λογω κακου υποβαθρου; Γιατι τα φαινομενα λενε το ακριβως αντιθετο. Και επειδη βαριεμαι να επανερχομαι ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι προσωπικες προσπαθειες των μαθητων ειναι ηλιθια απαντηση, τα φροντιστηρια ακομα πιο ηλιθια. Αν ηταν οπως τα λετε οπως τα λετε οι αποφοιτοι ιδιωτικων σχολειων θα επρεπε να ξεχωριζουν με κλειστα ματια. Ξεχωριζουν;
-
@ maclouzo στο τελευταιο συμφωνω. Τα υπολοιπα ειναι αυθαιρετα συμπερασματα και τσουβαλιασμα.
Κανένα τσουβάλιασμα, δυστυχώς ή ευτυχώς ο περισσότερος κόσμος έχει διαφορετική άποψη για το πόσο παράγει ή δουλεύει ή προσφέρει ο μέσος δημόσιος υπάλληλος σε σχέση με αυτό που πιστεύουν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι για τον εαυτό τους. Μόνο και μόνο που ξέρουν ότι ο κόσμος να γυρίσει τούμπα την καρέκλα δεν την χάνουν (όπως και η ατιμωρισία) είναι αρκετά ώστε να ΜΗΝ δουλεύουν όπως πρέπει οι περισσότεροι. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο πόσα παίρνουν αλλά στο ότι παίρνουν αυτά που παίρνουν (πολλά ή λίγα) χωρίς να εισπράττει πίσω ο πολίτης αυτά που θα έπρεπε. Τσουβάλιασμα είναι εκφράσεις του στιλ ' όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άχρηστοι' ή ' όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι βίσματα '.
-
..Και αυτο στο λεω γιατι τυχγανει και εχω γνωστο μου που δουλευει στο υπ. Παιδειας (προισταμενος, οχι καθηγητης) και εχει αναφερει πολλακις οτι αν δεν υπηρχαν οι καθηγητες που ειχαν αποσπαστει στο υπουργειο οτι απλα η δουλεια δεν θα εβγαινε. Εσυ αυτον τον καθηγητη τον αποκαλεις βισματια και λουφαδορο.Αυτό που αναφέρεις είναι αλήθεια: αν αύριο το πρωί έφευγαν οι αποσπασμένοι από το υπουργείο, τα περισσότερα τμήματα δεν θα μπορούσαν να δουλέψουν.
Από την άλλη, η πλειοψηφία πήγε ή έμεινε στο υπουργείο μέσω γνωστού. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μεσιε Κλουζο δεν προσπαθω να επιχειρηματολογησω. Με στοιχειωδες νιονιο θα το ειχες καταλαβει. Απλα οπως και πολλοι αλλοι γελαω μαζι σου στα μουτρα σου. Γιατι αποτελεις κλασσικο παραδειγμα εξυπνακια του καφενε που εχεις ασχετοαποψη για τα παντα. Αν ειχες μισο δραμι νιονιο θα προσπαθουσες να εξηγησεις ΓΙΑΤΙ ενας που λουφαρει στην ταξη για 18 ωρες τη βδομαδα να επιλεξει να λουφαρει για 40 και γιατι θα προτιμησει τις 30 εργασιμες απο τους 3 μηνες αδεια. Τραβα πισω στον καφενε και βρες απαντηση.Οσο για το θεμα θα επιχειρηματολογησω μολις καποιος απαντησει αυτο που ρωτησαδ Με ποια κριτηρια στη ΜΕ της χωρας γινεται κακη δουλεια. Πως καταληγουμε στο συμπερασμα αυτο; Υπαρχει ιστορικο ελληνων φοιτητων που αποτυγχανουν σε ξενα ΑΕΙ λογω κακου υποβαθρου; Γιατι τα φαινομενα λενε το ακριβως αντιθετο. Και επειδη βαριεμαι να επανερχομαι ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι προσωπικες προσπαθειες των μαθητων ειναι ηλιθια απαντηση, τα φροντιστηρια ακομα πιο ηλιθια. Αν ηταν οπως τα λετε οπως τα λετε οι αποφοιτοι ιδιωτικων σχολειων θα επρεπε να ξεχωριζουν με κλειστα ματια. Ξεχωριζουν;
Δεν είδα κανέναν άλλο να γελάει μαζί μου φίλτατε πλην της αφεντιάς σου. Η απάντηση είναι απλή όσον αφορά την πρώτη σου απορία. Ότι στην τάξη πρέπει να μιλάει, να γράφει και αναγκαστικά κάποιες φορές θα έχει δουλειά για το σπίτι, μουγγός δεν παίζει να είναι. Στην υπηρεσία που θα πάει επειδή έβαλε το βίσμα πολύ απλά δεν θα τον ζαλίζει κανένας, θα δουλεύει ελάχιστα, πολύ πιθανόν να έχει internet για να περνάει πιο γρήγορα η βάρδια, ακόμα πιο πιθανό θα είναι κοντά στο σπίτι του αντί να τραβιέται σε κανά νησί του Αιγαίου, θα έχει παρέα (λίγη κουβέντα για champions league, λίγη για σουλειμάν, 2-3 καφέδες, βγήκε η μέρα) και ίσως το βασικότερο, ψυχική ισορροπία και ηρεμία (δεν αντέχουν όλοι τις παιδικές φωνούλες). Αυτά αποτελούν ισχυρά κίνητρα για τους συγκεκριμένους ' εκπαιδευτικούς'.
Όσον αφορά το β' σκέλος, δηλαδή οι επιτυχίες των μαθητών στις πανελλήνιες οφείλονται κατά κύριο λόγο στους καθηγητές της ΜΕ και όχι στις άπειρες ώρες φροντιστηρίων, ιδιαίτερων, εξωσχολικών βοηθημάτων και φυσικά διαβάσματος και ξενυχτιών? Όλα από την παράδοση στο σχολείο ε? Σε ποιο πλανήτη όλα αυτά? -
mrclouzo, διαβαζεις τι γραφουμε;
Ο χρήστης soch έγραψε:
..Και αυτο στο λεω γιατι τυχγανει και εχω γνωστο μου που δουλευει στο υπ. Παιδειας (προισταμενος, οχι καθηγητης) και εχει αναφερει πολλακις οτι αν δεν υπηρχαν οι καθηγητες που ειχαν αποσπαστει στο υπουργειο οτι απλα η δουλεια δεν θα εβγαινε. Εσυ αυτον τον καθηγητη τον αποκαλεις βισματια και λουφαδορο.
Αυτό που αναφέρεις είναι αλήθεια: αν αύριο το πρωί έφευγαν οι αποσπασμένοι από το υπουργείο, τα περισσότερα τμήματα δεν θα μπορούσαν να δουλέψουν.
Από την άλλη, η πλειοψηφία πήγε ή έμεινε στο υπουργείο μέσω γνωστού.ΥΓ η συζητηση ξεκινησε απ το γεγονος οτι οι καθηγητες δουλευουν 15 ωρες την εβδομαδα και εχουν 4 μηνες διακοπες και τωρα καταληγει στο οτι ειναι βισματα και χωθηκαν στις υπηρεσιες που σου λεμε οτι προσφερουν δουλεια και δεν λουφαρουν.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
..Και αυτο στο λεω γιατι τυχγανει και εχω γνωστο μου που δουλευει στο υπ. Παιδειας (προισταμενος, οχι καθηγητης) και εχει αναφερει πολλακις οτι αν δεν υπηρχαν οι καθηγητες που ειχαν αποσπαστει στο υπουργειο οτι απλα η δουλεια δεν θα εβγαινε. Εσυ αυτον τον καθηγητη τον αποκαλεις βισματια και λουφαδορο.
Αυτό που αναφέρεις είναι αλήθεια: αν αύριο το πρωί έφευγαν οι αποσπασμένοι από το υπουργείο, τα περισσότερα τμήματα δεν θα μπορούσαν να δουλέψουν.
Από την άλλη, η πλειοψηφία πήγε ή έμεινε στο υπουργείο μέσω γνωστού.Θα τρελαθούμε εντελώς? Σε φυσικό ας πούμε, που είχε πετύχει σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, του έρχεται διορισμός στις Πρέσπες πχ. Ο εν λόγω φυσικός κατάγεται από την Αθήνα. Αν βάλει βίσμα ώστε να πάει σε μια υπηρεσία του υπουργείου κάπου στην Αττική αντί στις Πρέσπες για να διδάξει στα παιδιά φυσική (εκεί θα πάει μάλλον κάποιος αναπληρωτής να καλύψει το κενό), το κάνει από ανιδιοτέλεια? Δηλαδή οι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ καθηγητές είναι σωστό και λογικό να καλύπτουν τυχόν κενά σε άλλες υπηρεσίες αντί να διδάσκουν σε μια αίθουσα? Τα εν λόγω κενά στις υπηρεσίες όταν και αν υπάρχουν (συνήθως τα δημιουργούν οι ημέτεροι ώστε να βολεύουν τους δικούς τους) γιατί να μην καλύπτονται με αποσπάσεις άλλων υπαλλήλων από υπηρεσίες όπου οι υπάλληλοι πλεονάζουν? Ή στην χειρότερη από νέο ΑΣΕΠ που θα αφορά κάλυψη θέσεων στο υπουργείο Παιδείας πχ?
-
Γιατι αν κανει ΑΣΕΠ θα πεις ΠΡΩΤΟΣ εσυ, τοσους τεμπεληδες καθηγητες εχει το κρατος που τα ξινουν απ το πρωι μεχρι το βραδυ ας βαλουν αυτους να δουλεψουν. Και αν δεν το πεις εσυ θα το πει καποιος αλλος κοκ...
Ειπαμε διαφορετικο πραγμα η κριτικη για να βελτιωσουμε τα κακως κειμενα και διαφορετικο η εμπαθεια.
-
mrclouzo, διαβαζεις τι γραφουμε;..Και αυτο στο λεω γιατι τυχγανει και εχω γνωστο μου που δουλευει στο υπ. Παιδειας (προισταμενος, οχι καθηγητης) και εχει αναφερει πολλακις οτι αν δεν υπηρχαν οι καθηγητες που ειχαν αποσπαστει στο υπουργειο οτι απλα η δουλεια δεν θα εβγαινε. Εσυ αυτον τον καθηγητη τον αποκαλεις βισματια και λουφαδορο.
Από την άλλη, η πλειοψηφία πήγε ή έμεινε στο υπουργείο μέσω γνωστού.ΥΓ η συζητηση ξεκινησε απ το γεγονος οτι οι καθηγητες δουλευουν 15 ωρες την εβδομαδα και εχουν 4 μηνες διακοπες και τωρα καταληγει στο οτι ειναι βισματα και χωθηκαν στις υπηρεσιες που σου λεμε οτι προσφερουν δουλεια και δεν λουφαρουν.
Κομματάκι δύσκολο να απαντάω και ταυτόχρονα να μαντεύω τι θα προσθέσεις στο ήδη γραμμένο σου post με επεξεργασία
Και εγώ έχω γνωστό στο υπουργείο Παιδείας που έχει αναφέρει ότι δεν χωράνε οι αποσπασμένοι στα γραφεία, τόσοι πολλοί είναι. Η δουλειά μια χαρά θα έβγαινε αν οι μισοί τουλάχιστον δούλευαν όπως θα έπρεπε, απλά τώρα είναι πολλοί και δουλεύουν λίγο. Φαντάζομαι ότι συμφωνείς πως δεν είναι λογικό ο διορισμένος ως καθηγητής να βγάζει δουλειά (όση βγάζει) σε κάποια υπηρεσία του υπουργείου αντί να είναι σε μια σχολική αίθουσα οπουδήποτε στην Ελλάδα. -
Το εβαλε ο soch γι αυτο αναρωτηθηκα.
Υπαρχουν καθηγητες διορισμενοι που εχουν αποδεδειγμενα μεγαλυτερη εφεση στη γραφικη δουλεια που απαιτειται απο καποια επιθεωρηση παρα στη διδακτικη. Οποτε το κρινω λογικο ενας διορισμενος ως καθηγητης να μπορει να ειναι πιο αποδοτικος στην επιθεωρηση η στο Υπ. Παιδειας απ οτι στην ταξη. Παρ ολ αυτα η αποψη μου ειναι οτι ο καθενας θα πρεπει να ελεγχεται για την αποδοτικοτητα του και οχι a priori να βαφτιζεται τεμπελης, λουφαδορος, βισματιας, ο αχρηστος υπαλληλος των 15 ωρων και 8 μηνων το χρονο κοκ
-
Γιατι αν κανει ΑΣΕΠ θα πεις ΠΡΩΤΟΣ εσυ, τοσους τεμπεληδες καθηγητες εχει το κρατος που τα ξινουν απ το πρωι μεχρι το βραδυ ας βαλουν αυτους να δουλεψουν. Και αν δεν το πεις εσυ θα το πει καποιος αλλος κοκ...Ειπαμε διαφορετικο πραγμα η κριτικη για να βελτιωσουμε τα κακως κειμενα και διαφορετικο η εμπαθεια.
Γιατί θα πω πρώτος εγώ γιατί να κάνει ΑΣΕΠ, από πού έχεις καταλήξει ότι είμαι κατά του ΑΣΕΠ και των δημόσιων υπαλλήλων γενικά?
Αυτό που λέω είναι να γίνει άμεσα ξεκαθάρισμα των άχρηστων και των καλών (αυτό ισχύει για όλους τους ΔΥ). Να καταργηθεί άμεσα η μονιμότητα. Να υπάρχουν αξιολογήσεις σε όλα τα επίπεδα. Να υπάρχουν bonus αποδοτικότητας ώστε να επιβραβεύεται αυτός που προσφέρει πραγματικά. Έτσι θα βελτιωθεί κάποια στιγμή η υγεία, η παιδεία και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του δημοσίου και ο μέσος δημόσιος υπάλληλος θα αμοίβεται καλύτερα από σήμερα με την κοινωνία μαζί του και όχι απέναντί του. Πού είναι η εμπάθεια σε όλα αυτά? Αυτό που θέλω να δω είναι ένα κοινωνικό κράτος που σέβεται τον πολίτη και του ανταποδίδει πίσω αυτά για τα οποία πληρώνεται (μέσω των έμμεσων και άμεσων φόρων). -
εξηγησα ξεκαθαρα γιατι καποιοι θα διαμαρτυρηθουν. Γιατι θα υπαρξει το σκεπτικο 'τοσοι τεμπεληδες υπαρχουν που τα ξινουν στα σχολεια, ας καλυψει τα κενα απο αυτους' (οχι απαραιτητα απο εσενα, μπορει να το πω εγω)
Παρ ολ αυτα αν ελεγες απ την αρχη αυτα νομιζω θα συμφωνουσαμε ολοι μας. Χαιρομαι που καταληξαμε καπου.
Το ερωτημα ειναι ποιος θα αξιολογησει; Ο ΙΕΚ Βεργη που ανελαβε το σχεδιο ΑΘΗΝΑ ή ο Μπαμπινιωτης που καθε τοσο προτεινει νεες δομες του Λυκειου;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....