-
με βαρια καρδια 116...
τζαμπα πανε τα λεφτα σε αυτα τα 2...
-
Παιδιά να καταθέσω και την δική μου άποψη:
Το Α3 μου αρέσει εξωτερικά ειδικά η καινούργια μούρη του. Επίσης το εσωτερικό το είναι σαφώς πιο ποιοτικό του 116. Τα πλαστικά του και η συναρμογή είναι σαφώς ανώτερα της 'προπέλας'. Εκεί που χάνει είναι στο θέμα 'fun to drive', το οποίο όμως μη φανταστείτε ότι στο 116 είναι και τόσο σοβαρό όσο λένε πολλοί. Τουλάχιστον δε συγκρίνεται με ΜΧ5 ή Μινι.
Από άποψη ταχύτητας και ποιότητας κύλισης δε νομίζω ότι κάποιο από τα δύο υπερτερεί σημαντικά έναντι του άλλου. Επίσης ενώ το 116 ορισμένες φορές μου αρέσει πολύ άλλες πάλι μου φαίνεται μακρύ και κάπως μεγάλο. Αν υπήρχε σε τρίθυρο πιθανότατα να το προτιμούσα. Τέλος πρέπει να σημειώσω ότι το 116 που είχα στα χέρια για κάνα δύοωρο φάνηκε στην Εθνική μάλιστα να έχει αρκετά υψηλή κατανάλωση.
Συμπεραίνοντας λοιπόν το μόνο που με κρατά προς το παρόν για το Α3 είναι η υποψία της πίσω κίνησης και fun to drive στο 116. Αν είχα δοκιμάσει και το Α3 τόσο διεξοδικά όσο το 116 θα ήμουν μάλλον πιο κατασταλαγμένος. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Mετά από τόσααααα Pm και δεν έχω καταφέρει να σε πείσω ακόμα βρε Γιάννη;;;;;;ΠΑΝΤΩΣ.
Αφού η μάχη στα σημεία ανάμεσα στα δύο μοντέλλα είναι λίγο πολύ αμφίροπη τότε προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις αυτό που σου κάνει μεγαλυτερο κλίκ...Στο φινάλε εσύ θα το οδηγείς, κοιτάς, χαίρεσαι κλπ κλπ κλπ κάθε μέρα.
Φίλε dpolal σε ευχαριστώ και δημόσια!!
Το κακό είναι ότι και τα δύο μου κάνουν κλικ. Το Α3 εξωτερικά, το 116 με την ιδέα της πίσω κίνησης... -
Ο χρήστης yannis76 έγραψε:
Το κακό είναι ότι και τα δύο μου κάνουν κλικ. Το Α3 εξωτερικά, το 116 με την ιδέα της πίσω κίνησης...
ακριβώς όπως το'γραψες, με την 'ιδέα' της πίσω κίνησης
-
116i γιατί την παρήγγειλα και εγώ
Κοίταξε και τα 2 είναι πολύ ποιοτικά και πολύ ακριβά.
Ο παράγων ότι κυκλοφορούν πολύ λιγότερα 116 μέτρησε στην επιλογή μου καθώς και οι καλές εντυπώσεις που μου άφησε το test drive και η πίσω κίνηση. Επίσης βρίσκω το διαφορετικό σχεδιασμό σε σχέση με τις υπόλοιπες bmw (ουρά) ενδιαφέρον. Όσο για τις 3 πόρτες και εγώ ίσως να τις προτιμούσα αλλα ο σχεδιασμός και οι γραμμές της 1άρας δεν δημιουργούν την 'οικογενειακή εικόνα ' των 4πορτων. -
A και αν οικονομικά σου είναι δυνατό μην την πάρεις με τα τάσια!
-
Αν πρεπει οπωσδηποτε να παρεις καποιο απο τα δυο,παρε 116.
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Αν πρεπει οπωσδηποτε να παρεις καποιο απο τα δυο,παρε 116.Γιατί την 116;
-
Γνωρίζει κανείς χρόνους ρεπρίζ για τα 116 και Α3? Π.χ. 80-110 με 3η ή 4η?
Ρωτάω για να συγκρίνω με τους αντίστοιχους χρόνους του 206cc. -
Ο χρήστης yannis76 έγραψε:
Αν πρεπει οπωσδηποτε να παρεις καποιο απο τα δυο,παρε 116.
Γιατί την 116;
Eχω οδηγησει και τα δυο,και η οδικη συμπεριφορα της 116 ταιριαζει πιο πολυ στα γουστα μου.
Aν παρεις την BMW απεφυγε τα ελαστικα run flat.....
Παντως και τα δυο αυτοκινητα δυσκολευοντε να κινηθουν με ανεση.....
Αν οδηγησεις σειρα 1 με περισσοτερη δυναμη θα καταλαβεις της δυνατοτητες της!....320d! -
Τελικά μήπως η 116 ταιριάζει να συγκρίνεται εμφανισιακά και αισθητικά με το Sportback παρά με το τρίθυρο Α3 ????????
Φίλε Γιάννη, όπως είδες και εγώ με τη σειρά μου τοποθετήθηκα εντελώς ουδέτερα δημόσια χωρίς να προκρίνω κάποιο από τα δύο.
Θεωρώ πάντως ότι μια γνωμοδότηση από μεριάς των μελών του forum ΔΕΝ πρόκειτε να δείξει κάτι αφού όπως έχεις καταλάβει και τα δύο είναι κόκκινο πανί για τους περισσότερους λόγο του κινητήρα τους.
Επιμένω και πάλι και χρησιμομποιώντας το γνωστό σλόγκαν σου λέω:
«FOLLOW YOUR HURT»... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
«FOLLOW YOUR HΕΑRT»... -
Αισθητικά το Α3 είναι πολύ πιο όμορφο και επιθετικό από την 1. Προσωπικά μου άρεσε πιο πολύ η προκάτοχος της, η Compact από το τωρινό «μποτάκι» της BMW. Xωρίς να έχω να οδηγήσει κανένα εγώ θα επέλεγα το Αudi.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
«FOLLOW YOUR HΕΑRT»...Ουπςςςςςςςςςςς.....
Ευχαριστώ... -
τζαμπα πανε τα λεφτα σε αυτα τα 2... [/quote]
Μπορείς να μας εξηγήσεις τους λόγους ?
-
[quote='dpolal']Τελικά μήπως η 116 ταιριάζει να συγκρίνεται εμφανισιακά και αισθητικά με το Sportback παρά με το τρίθυρο Α3 ????????
Πιστεύω πως ναι...
Πάντως σχετικά με το άνοιγμα του κινητήρα, έχεις ακόμα πολύ καιρό μπροστά. Εγώ θυμάμαι πως με το 206 τις καλές επιδόσεις που έχω τώρα άργησα πολύ να τις δω. Θυμάμαι μάλιστα ότι στην αρχή μου φαινόταν αργό, ενώ κάπου στα 15000χλμ αν θυμάμαι καλά είχε ανοίξει για τα καλά. -
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
τζαμπα πανε τα λεφτα σε αυτα τα 2...Μπορείς να μας εξηγήσεις τους λόγους ? [/quote]
Μου αρέσουν πολυ εξωτερικά, κυρίως το νέο Α3, θέλω λίγο περισσότερους χώρους και επιτέλους θέλω ένα αυτοκίνητο που να μην κάνει σαν κουδουνίστρα μετά από 3-4 χρόνια. Το μοναδικό ίσως μειονέκτημα του 206...Επίσης θέλω να ταξιδεύεω με 170-180 και να αισθάνομαι ασφαλής, χωρίς θορύβους κτλ.
Το ξέρω ότι μπορεί να είναι λιγότερο γρήγορα (0-100 σε 11,4 έναντι 10,9 είναι αλήθεια τόσο μεγάλη διαφορά;). Το ξέρω επίσης ότι στα 26-27000 -
[quote='yannis76']
Μου αρέσουν πολυ εξωτερικά, κυρίως το νέο Α3, θέλω λίγο περισσότερους χώρους και επιτέλους θέλω ένα αυτοκίνητο που να μην κάνει σαν κουδουνίστρα μετά από 3-4 χρόνια. Το μοναδικό ίσως μειονέκτημα του 206...Επίσης θέλω να ταξιδεύεω με 170-180 και να αισθάνομαι ασφαλής, χωρίς θορύβους κτλ.
Το ξέρω ότι μπορεί να είναι λιγότερο γρήγορα (0-100 σε 11,4 έναντι 10,9 είναι αλήθεια τόσο μεγάλη διαφορά;). Το ξέρω επίσης ότι στα 26-27000 -
[quote='Govus'][quote='yannis76']
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...και το Grand Vitara...το καινούριο είναι πανέμορφο!
Προσωπικά, μου θυμίζει το προηγούμενο (πλέον ) RAV-4... Είδα ένα καινούριο Vitara στη γειτονιά μου πριν καμμιά 20αριά μέρες και 'τρόμαξα' να το ξεχωρίσω βλέποντάς το από πίσω...
Audi A3 1.6 FSI ή BMW 116i;