-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αθήνα-Αλεξ/πολη θα θες γύρω στις 8 ώρες. Κάπου εκεί χρειάζονται διάφοροι γνωστοί και φίλοι που έχω ρωτήσει. Τουλάχιστον ανατολικά της Θεσ/νίκης τα πράγματα είναι ασύγκριτα ευκολότερα από όσο θυμάσαι.
Ευχαριστώ!
Ακόμα πιο συγκεκριμένα, η διαδρομή Θεσ/νίκη-Αλεξ/πολη έχει πέσει πλέον στις 2ώρες και 45 λεπτά από τις 3,5 που ήταν παλιότερα με νορμάλ ρυθμούς. Και μιλάμε για τέτοια διαφορά μέσα στην τελευταία 5ετία. Βάλε και την ταλαιπωρία που θα γλιτώσεις με την εθνική που παρακάμπτει την Θεσσαλονίκη, οπότε υπολόγισε χρόνο, νεύρα και ασφάλεια που κερδίζεις.
Άμα το κάνεις και σε ρυθμούς 325, οι χρόνοι πέφτουν κι άλλο, σαφώς.
Α, και όταν φτάσεις πάνω, θα ειδοποιήσεις για βόλτα! (εκτός κι αν καίγομαι τότε )εδιτ-με πρόλαβε και ο ονυξ!
-
Το αμάξι θα είναι σε φάση στρωσίματος οπότε οι ρυθμοί θα είναι χαλαροί. όταν είναι να ανέβω, θα επικοινωνήσουμε για βολτούλα και καφεδάκι.
-
Αλεξ/πολη-Ορμένιο καλύτερα ξέχνα το.
Αλεξ/πολη-Διδυμότειχο ο δρόμος έχει να συντηρηθεί από τότε που παραδόθηκε δηλ. πριν 14 χρόνια περίπου.
Βάλε και τις Βουλγάρικες νταλίκες που αυξάνονται μέρα με τη μέρα συν τα μπάνια του λαού που κατεβαίνει Αλεξ/πολη και το κοκταίηλ γίνεται εκρηκτικό.
Διδυμότειχο-Ορμένιο έχει γίνει μια βελτίωση αλλά τι να το κάνεις αν σου έχει βγεί η ψυχή προηγουμένως; -
Ανατολικά της Θεσσαλονίκης το έκανα και πέρσι μέχρι το Ορμένι (για τρίτη φορά) και ξέρω τι παίζει με τους δρόμους. Από Καστοριά μέχρι θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας το έκανα πρόπερσι και μάλιστα τσίμπησα και μια κλήση στο Ραψομανίκι. Αυτό που έχω πολλά χρόνια να κάνω είναι ολόκληρο τον οριζόντιο άξονα από την Ηγουμενίτσα.
-
Σε πολλά σημεία ο άξονας της εγνατίας παραμένει τριτοκοσμικός, με σιδερένιες γέφυρες με όριο 10, όπου περνάει μόνο ένα αυτοκίνητο, και στροφές όπου πάλι χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο, σε δρόμο που διασχίζεται από εκατοντάδες νταλίκες και χιλιάδες ΙΧ καθημερινά. Η σημερινή κατάσταση όμως σε σχέση με την κατάσταση πριν 8 χρόνια είναι πραγματικά απείρως καλύτερη, καθώς ήδη ο αυτοκινητόδρομος έχει αντικαταστήσει πολλά τμήματα απαράδεκτου ορεινού δρόμου.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ανατολικά της Θεσσαλονίκης το έκανα και πέρσι μέχρι το Ορμένι (για τρίτη φορά) και ξέρω τι παίζει με τους δρόμους. Από Καστοριά μέχρι θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας το έκανα πρόπερσι και μάλιστα τσίμπησα και μια κλήση στο Ραψομανίκι. Αυτό που έχω πολλά χρόνια να κάνω είναι ολόκληρο τον οριζόντιο άξονα από την Ηγουμενίτσα.Κάτι που δεν ξεκαθάρισες είναι αν θέλεις απλώς να διασχίσεις τη χώρα μέσω Εγνατίας ή να δεις μέρη πηγαίνοντας από γραφικές διαδρομές; Έχει μεγάλη διαφορά αυτό.
Σε πολλά σημεία ο άξονας της εγνατίας παραμένει τριτοκοσμικός, με σιδερένιες γέφυρες με όριο 10, όπου περνάει μόνο ένα αυτοκίνητο, και στροφές όπου πάλι χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο, σε δρόμο που διασχίζεται από εκατοντάδες νταλίκες και χιλιάδες ΙΧ καθημερινά.
Μόνο η γέφυρα Μπαλντουμα είναι ακόμα έτσι.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κάτι που δεν ξεκαθάρισες είναι αν θέλεις απλώς να διασχίσεις τη χώρα μέσω Εγνατίας ή να δεις μέρη πηγαίνοντας από γραφικές διαδρομές; Έχει μεγάλη διαφορά αυτό.Ούτε εγώ έχω αποφασίσει ακόμα. Πηγαίνοντας και βλέποντας. Υπόψη ότι έτσι έχω κάνει τις πιο ωραίες εκδρομές. Είναι σημαντικό όμως όταν είμαι κουρασμένος, ή δεν έχω διάθεση για πολλά στροφιλίκια, να ξέρω ότι μπορώ να επιλέξω τον γρήγορο και ξεκούραστο αυτοκινητόδρομο.
-
φέτος θα πάω Ζάκυνθο, οπότε προκαθορίζω από τώρα τη διαδρομή.
βλέπω στο viamichelin την εξής προτεινόμενη διαδρομή:
http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... 5&ie=UTF-8
πως είναι η κατάσταση στους δρόμους αυτούς? έχω χρόνια να πάω πάτρα από Ρίο-Αντίριο. Πριν 5 χρόνια το είχα κάνει...
ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Σε πολλά σημεία ο άξονας της εγνατίας παραμένει τριτοκοσμικός, με σιδερένιες γέφυρες με όριο 10, όπου περνάει μόνο ένα αυτοκίνητο, και στροφές όπου πάλι χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο, σε δρόμο που διασχίζεται από εκατοντάδες νταλίκες και χιλιάδες ΙΧ καθημερινά.
Μόνο η γέφυρα Μπαλντουμα είναι ακόμα έτσι.
Η σιδερένια γέφυρα στη Μπαλντούμα έχει αντικατασταθεί εδώ και 1-2 χρόνια, αλλά στο κομμάτι Μπαλντούμα-Μεγάλο Περιστέρι (το τελευταίο πραγματικά χάλια κομμάτι που έχει απομείνει στη διαδρομή Γιάννενα-Θεσσαλονίκη) έχει τουλάχιστο 3 στροφές όπου χωράει 1 αυτοκίνητο τη φορά.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
φέτος θα πάω Ζάκυνθο, οπότε προκαθορίζω από τώρα τη διαδρομή.βλέπω στο viamichelin την εξής προτεινόμενη διαδρομή:
http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... 5&ie=UTF-8' target='_blank
πως είναι η κατάσταση στους δρόμους αυτούς? έχω χρόνια να πάω πάτρα από Ρίο-Αντίριο. Πριν 5 χρόνια το είχα κάνει...
ευχαριστώ.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα σου βγει η πίστη. Αν είσαι τυχερός και δεν πετύχεις κίνηση και έχεις όρεξη, θα διασκεδάσεις! Μιλάω προφανώς για το κομμάτι που δεν είναι αυτοκινητόδρομος. Τουλάχιστον πλέον γλιτώνεις το μποτιλιάρισμα της Ναυπάκτου.
Ακόμα θυμάμαι πως 'χαζεύαμε τα τοπία' με τον Ασίμοφ πριν 2 χρόνια -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
φέτος θα πάω Ζάκυνθο, οπότε προκαθορίζω από τώρα τη διαδρομή.
βλέπω στο viamichelin την εξής προτεινόμενη διαδρομή:
http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... 5&ie=UTF-8' target='_blank' target='_blank
ευχαριστώ.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα σου βγει η πίστη. Αν είσαι τυχερός και δεν πετύχεις κίνηση και έχεις όρεξη, θα διασκεδάσεις! Μιλάω προφανώς για το κομμάτι που δεν είναι αυτοκινητόδρομος. Τουλάχιστον πλέον γλιτώνεις το μποτιλιάρισμα της Ναυπάκτου.
Ακόμα θυμάμαι πως 'χαζεύαμε τα τοπία' με τον Ασίμοφ πριν 2 χρόνιαευχαριστώ πολύ χάρη!
Θα προετοιμαστώ κατάλληλα με υπομονή και θα έχω τις κεραίες μου ανοιχτές για φωτογραφίες! -
Αν έχεις όρεξη και σου επιτρέπεται (συνεπιβάτες, φορτίο, κίνηση κλπ) θα ευχαριστηθείς τον Μπράλο και το Ιτέα-Ναύπακτο... αν και το δεύτερο καλοκαιριάτικα ίσως έχει τοπική κίνηση.
Όλο μαζί όμως είναι μια σχετική ταλαιπωρία οπότε καλύτερα χαλάρωσε και απόλαυσέ το, διακοπές είναι, ευχαριστήσου τη διαδρομή για την Ιθάκη σου, κάνε τις στάσεις σου, χάζεψε τη θέα κλπ. -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
http://www.egnatia.eu/page/default.asp?la=1&id=69&ap=362&pl=1059&pk=180Παράδοση Γέφυρας & Κόμβου Στρυμόνα
16/7/2008Ανακοινώσεις
Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008, δόθηκαν στην κυκλοφορία η δεύτερη Γέφυρα της Εγνατίας Οδού στο Στρυμόνα και ο αντίστοιχος Κόμβος, που συνδέουν την Εγνατία Οδό με τις Σέρρες και τη Δράμα.
Με την παράδοση της Γέφυρας και του Κόμβου, αποκαθίσταται πλήρως η άμεση πρόσβαση προς τις δυο προαναφερόμενες πόλεις και τις γύρω περιοχές, που είχε διακοπεί για οκτώ (8) μήνες.
Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ευχαριστεί τους οδηγούς για την κατανόησή τους στα προβλήματα που είχαν προκύψει κατά το στάδιο της κατασκευής και ενημερώνει ότι συνεχίζεται η εντατική κατασκευή των υπολειπόμενων τμημάτων, ώστε το Έργο να παραδοθεί στο τέλος του έτους.
Ε οχι και Μάιος 2007 - Ιουλιος 2008, 8 μηνες! Καποιος δεν ξερει αριθμητικη με φαινεται
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν έχεις όρεξη και σου επιτρέπεται (συνεπιβάτες, φορτίο, κίνηση κλπ) θα ευχαριστηθείς τον Μπράλο και το Ιτέα-Ναύπακτο... αν και το δεύτερο καλοκαιριάτικα ίσως έχει τοπική κίνηση.
Όλο μαζί όμως είναι μια σχετική ταλαιπωρία οπότε καλύτερα χαλάρωσε και απόλαυσέ το, διακοπές είναι, ευχαριστήσου τη διαδρομή για την Ιθάκη σου, κάνε τις στάσεις σου, χάζεψε τη θέα κλπ.Το Ιτέα-Ναύπακτος πάντως είναι πολύ ωραία διαδρομή ακόμα και σε τουριστικούς (όχι Grand Turismo!) ρυθμούς. (Η Ζάκυνθος πάντως δεν μου άρεσε)
Η σιδερένια γέφυρα στη Μπαλντούμα έχει αντικατασταθεί εδώ και 1-2 χρόνια, αλλά στο κομμάτι Μπαλντούμα-Μεγάλο Περιστέρι (το τελευταίο πραγματικά χάλια κομμάτι που έχει απομείνει στη διαδρομή Γιάννενα-Θεσσαλονίκη) έχει τουλάχιστο 3 στροφές όπου χωράει 1 αυτοκίνητο τη φορά.
Μάλλον δεν θυμόμουν καλά.
Ούτε εγώ έχω αποφασίσει ακόμα. Πηγαίνοντας και βλέποντας. Υπόψη ότι έτσι έχω κάνει τις πιο ωραίες εκδρομές. Είναι σημαντικό όμως όταν είμαι κουρασμένος, ή δεν έχω διάθεση για πολλά στροφιλίκια, να ξέρω ότι μπορώ να επιλέξω τον γρήγορο και ξεκούραστο αυτοκινητόδρομο.
Ναι, αναλόγως. Στη β. Ελλάδα πάντως έχεις σχεδόν παντού την επιλογή αυτή, είτε λχ. γραφικά μέσω Παραμυθιάς, Κόνιτσας, Καστοριά κλπ, είτε σχεδόν οπουδήποτε αν βαρεθείς, στρίβεις νότια και σε 50-100Km φτάνεις στον αυτοκινητόδρομο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όλο μαζί όμως είναι μια σχετική ταλαιπωρία οπότε καλύτερα χαλάρωσε και απόλαυσέ το, διακοπές είναι, ευχαριστήσου τη διαδρομή για την Ιθάκη σου, κάνε τις στάσεις σου, χάζεψε τη θέα κλπ.ευχαριστώ φίλε μου...
-
Εχει κανείς ενημέρωση για το που θα μπουν διόδια και τιμές διέλευσης στην Εγνατία οδό;
-
Ο Σουφλιας ειχε πει μερικους μηνες πριν για το φθινοπωρο του 2009, φανταζομαι δυσκολα αυτο θα επισπευσθει. Οι τιμες ειναι αγνωστες.
-
Link Να τους χαιρόμαστε
-
Περιμένοντας τον Γκοντό (ή τον κουφό
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Link Να τους χαιρόμαστεΈχει αναφερθεί στο stadia.gr. Εγώ πάντως ονειρεύομαι ότι μια μέρα μετά από κάποιο δυστύχημα με νεκρούς στο παλιό δρόμο, ένας εισαγγελέας θα απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ'αμελείας με ενδεχόμενο δόλο σε αυτά τα παράσιτα, με το σκεπτικό ότι ηθελημένα καθυστέρησαν τη παράδοση του έτοιμου ασφαλέστερου δρόμου, αδιαφορώντας για την επικινδυνότητα του παλιού, μόνο και μόνο για να αποκομίσουν πολιτικό όφελος. Έ ρε Jack McCoy που σας χρειάζεται!!!
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...