Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το DSG ας απαντήσουν μόνο όσοι έχουν προσωπική εμπειρία και πραγματικά ξέρουν.
Αν και δεν είμαι χρήστης του DSG, οι ερωτήσεις σου είναι πολύ εύκολο να απαντηθούν.
Στο autobild γράφει ότι ορισμένες φορές όταν οδηγάς γρήγορα δεν σε αφήνει να κατεβάσεις ταχύτητα ισχύει αυτό;
Δε θα σε αφήσει να κατεβάσεις ταχύτητα αν με το κατέβασμα βρεθείς πάνω από τον κόφτη. Δε βλέπω γιατί θα πρέπει να σε ενοχλεί αυτό. Εκτός αν έχεις άχτι τον κινητήρα σου και θέλεις να τον σκοτώσεις.
Ακόμα ότι κάποιες φορές αργεί η εμπλοκή της όπισθεν και το αμάξι σε κατηφόρα τσουλάει. Αυτό για την περίπτωσή μου είναι καταστροφικό γιατί μένω σε μέρος με ανηφόρες που παρκάρεις σε χώρους που ίσα που χωράει το αμάξι, οπότε το παραμικρό τσούλημα σημαίνει και σύγκρουση με το μπροστά αμάξι.
Τέλος γενικότερα είναι άνετο για ελιγμούς και σταμάτα-ξεκίνα σε δρόμους με έντονη κλίση;
Αν είναι να σου τσουλήσει στο χειροκίνητο θα σου τσουλίσει και στο DSG. Γι' αυτό έχουμε το χειρόφρενο. Αν και το DSG έχει hold assist, που σε ανηφόρες κρατάει το φρένο πατημένο για 2 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα το αφήσεις ή μέχρι να πατήσεις γκάζι. Προφανώς μετά από τα 2 δευτερόλεπτα θα αρχίσει να τσουλάει, όπως θα σου τσουλούσε το χειροκίνητο μετά τα 0 δευτερόλεπτα. Το hold assist λειτουργεί σίγουρα με 1η, δεν είμαι όμως σίγουρος ότι λειτουργεί και με όπισθεν. Ας μας διαφωτίσει κάποιος γνώστης.
Νομίζω πως τα έγραψα σωστά, αλλά ας επιβεβαιώσει και κάποιος χρήστης για να πειστεί ο φίλος...