-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Θα προσπαθήσω να την μετρήσω...μπα... θα παω σε ένα φίλο λαστιχά να δοκιμάσω μια 15αρα απο Golf!
-
Παιδια θελω τα φωτα σας στο θεμα γιατι μετακομισα Βαρναβα κι εκει ειναι λιγο ζορικα τον χειμωνα,θελω για το Golf της γυναικας μου (Gt 1,6 του 1997) με διαστασεις 185/65r14 να δοκιμαζα χειμερινα,απ οτι ειδα στις προηγουμενες σελιδες τα bridgstone φαινονται καλα πρεπει ομως να αλλαξω και τα 4 η φτανουν μονο τα 2 μπροστινα.
-
Θα προσπαθήσω να την μετρήσω...
μπα... θα παω σε ένα φίλο λαστιχά να δοκιμάσω μια 15αρα απο Golf!
Τελικά πήρα 4 απο Suburu Αγ.Αναργύρων, 60€ την μια.
Τώρα απλά έχω το δίλημμα σε πόσο χειμερινά να πάω. π.χ DMZ ή LM25-4x4. -
Σε όσο χειμερινά πιστεύεις ότι θα σου χρειαστούνε
Αν πάς κάθε Σ/Κ στα χιόνια θα πάρεις κάτι ανάλογο.Αν πάς στα χιόνια μά φορά το χρόνο (ή άν περιμένεις να χιονίσει στήν πόλη για να πατήσης χιόνι) θα ψάξεις κάτι περισσότερο ασφάλτινο ή βρόχινο -
Ο χρήστης spyros έγραψε:
Παιδια θελω τα φωτα σας στο θεμα γιατι μετακομισα Βαρναβα κι εκει ειναι λιγο ζορικα τον χειμωνα,θελω για το Golf της γυναικας μου (Gt 1,6 του 1997) με διαστασεις 185/65r14 να δοκιμαζα χειμερινα,απ οτι ειδα στις προηγουμενες σελιδες τα bridgstone φαινονται καλα πρεπει ομως να αλλαξω και τα 4 η φτανουν μονο τα 2 μπροστινα.Αν προσέχεις στις στροφές, ειδικά στις κατηφορικές, τότε είσαι οκ με μόνο τα δύο μπροστινά. Υπάρχει δηλαδή η περίπτωση να φύγει πίσω και τότε ... πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσεις να πατάς το γκάζι, ίσως και να το πατήσεις περισσότερο, και ταυτόχρονα να διορθώσεις με το τιμόνι.
Μην σε τρομάζω, δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο, ειδικά αν πηγαίνεις αργά. -
Να μη βάλεις μόνο 2 μπροστινά, χαλάς το στήσιμο του αυτοκινήτου. Σε μερικές χώρες μάλιστα δεν τα τοποθετεί ο λαστιχάς π.χ. Καναδάς γιατί αν γυρίσει το αυτοκίνητο και πέσεις πάνω στον απέναντι μπορείς να επικαλεστείς ότι το λάθος είναι του λαστιχά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να μη βάλεις μόνο 2 μπροστινά, χαλάς το στήσιμο του αυτοκινήτου. Σε μερικές χώρες μάλιστα δεν τα τοποθετεί ο λαστιχάς π.χ. Καναδάς γιατί αν γυρίσει το αυτοκίνητο και πέσεις πάνω στον απέναντι μπορείς να επικαλεστείς ότι το λάθος είναι του λαστιχά.Συμφωνώ απόλυτα με τον Λεωνίδα.Η διαφορά τής πρόσφυσης μπρός-πίσω θα είναι δυσανάλογη εάν είσαι στο χιόνι ή σε πάγο
Μη λυπηθείς τα 200 επιπλέων ευρώ,γιατί μπορει να τα πληρώσεις δεκαπλάσια -
Εγώ τα βάζω τέλη Δεκεμβρίου με μέσα Απριλίου (τα πρωινά πετυχαίνω πάγους). Άμα χιονίσει πολύ κάποιο Δεκέμβρη - σπάνιο - έχω αλυσίδες
-
Kαλησπέρα.
Eγώ εν όψει της αναχώρησής μου για Γερμανία, έβαλα για 1η φορά στη ζωή μου χειμερινά ελαστικά, τα Yokohama AVS Winter σε 195/60/15 με αρκετά φιλική τιμή
Περισσότερα για το λάστιχο εδώ http://www.yokohama.gr/Yokohama/Yokoham ... h?OpenForm
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Kαλησπέρα.Eγώ εν όψει της αναχώρησής μου για Γερμανία, έβαλα για 1η φορά στη ζωή μου χειμερινά ελαστικά, τα Yokohama AVS Winter σε 195/60/15 με αρκετά φιλική τιμή
Περισσότερα για το λάστιχο εδώ http://www.yokohama.gr/Yokohama/Yokoham ... h?OpenForm
Kαλησπέρα.
Δοκίμασα τα λάστιχα στη διαδρομή Θεσνίκη-Αθήνα με ψιλόβροχο και έχω να πώ πως ήταν φανταστικά!!!:yahoo:
Τα συστήνω ανεπιφύλακτα και μάλλον θα δοκιμάσω το καλοκαίρι πάλι Yokohama βάζοντας τα C-Drive
-
Νεπε;Α σον πόντον τα χειμωνιάτικα τα δοκιμάζετε με ψιλόβροχο;
Κάτσε να πατήσουν χιόνι βρε,να μας πείς τί βαθμό θα τους βάλεις -
Εγω τελικά έβαλα τα DMZ3 ... σχόλια ακόμα δεν έχω εφόσον ακόμα οι θερμοκρασίες είναι ψηλές.
... για να δούμε που θα πάμε στο http://forum.snowreport.gr/default.asp
-
Ποιά είναι τα DMZ3;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ποιά είναι τα DMZ3;Sorry, Bridgestone, χειμερινά για βόρειες χώρες, δηλαδή ίσως ακραία για εμάς.
... αλλά σχεδιάζω να πατήσω πολύ χιόνι φέτος.
-
Να τα προσέχεις πολύ με καλό καιρό και άσφαλτο όμως.Θα σαπουνιάζουν αμέσως και θα φθείρονται πολύ γρήγορα.
Αιντε,καλές εξορμήσεις -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νεπε;Α σον πόντον τα χειμωνιάτικα τα δοκιμάζετε με ψιλόβροχο;
Κάτσε να πατήσουν χιόνι βρε,να μας πείς τί βαθμό θα τους βάλειςTo σχόλιο πήγαινε σε σχέση με τα πάσης φύσεως καλοκαιρινά που έχω δοκιμάσει έως τώρα
Στο χιόνο θα δοκιμαστούν καθ'οδόν για Γερμανία (Ιταλία-Γερμανία) στα τέλη του μηνός
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Να τα προσέχεις πολύ με καλό καιρό και άσφαλτο όμως.Θα σαπουνιάζουν αμέσως και θα φθείρονται πολύ γρήγορα.
Αιντε,καλές εξορμήσειςΑυτό το 'σαπουνιάζουν' το έχω ξαναδιαβάσει αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει...
-
Σήμερα παράγγειλα τα GW-3 (Goodyear) σε 195-50/15.Θα τα έχω στήν μία τετράδα ζάντες μόνιμα,και με τίς άλλες δύο τετράδες θα κανονίζω πώς θα πηγαίνω πίστα.
Το κόστος 340 ευρώ,και θα έρθουν απο Αθήνα κατα την δευτέρα ή τρίτη -
Τα φόρεσα χτές,και αισθάνομαι λές και οδηγάω χόβερκραφτ.Ο μαλακός σκελετός τους κάνει τήν απόκριση στο τιμόνι να έρχεται με 'διαφορά φάσης'.Στρίβεις,περιμένεις,και στρίβει.Αυτοπεποίθηση μηδέν.
Υ.Γ. ασχετο γεγονός:Τα ποτέντζα (Re-720) που ξεζαντάρισα ήταν 'made in France'
Τα σύγκρινα με μιά τετράδα μεταχειρισμένα'made in Japan' που έχω ξεζαντάριστα.Ο σκελετός τών Ιαπωνικών είναι απο σίδερο,και τών Γαλλικών απο βαβμάκι.Τέτοιου μεγέθους η διαφορά τουςεντιτ: Τα γκουντγίαρ μου,είναι made in slovakia
-
Εγω τελικά έβαλα τα DMZ3 ... σχόλια ακόμα δεν έχω εφόσον ακόμα οι θερμοκρασίες είναι ψηλές.... για να δούμε που θα πάμε στο http://forum.snowreport.gr/default.asp
Λοιπόν λίγα σχόλια μετά από αρκετά χιλιόμετρα με κρύο (-5 εως 2) στα δυτικά των Γρεβενών τα Χριστούγεννα:
Χιόνι δεν πάτησα πολύ, όσες φορές πάτησα δεν γλίστρησε καθόλου.Κάποια στιγμή μόνο κατάφερα να το γλιστρήσω στιγμιαία, μέσα στην Σαμαρίνα, όπου είχε πιάσει πάγο σε ένα μεγάλο ανηφορικό κομμάτι.
Ένα πρωί (που πήγαινα για φαρμακείο στα Γρεβενά ) οδηγώντας αρκετά σβέλτα κατάφερα να το κάνω να φεύγει με τα 4. Μετά σκέφτηκα πως δεν είναι για τέτοια χρήση αυτά τα λάστιχα αλλά ... συνέχισα για λίγο ακόμα εως ότου ηρέμισα για να προστατεύσω … την «επένδυση» μου.
Δεν ξέρω πόσο διαφορετικά θα ήταν τα LM25 4x4 που είναι για κρύο κεντρικής Ευρώπης σύγκριση με αυτά που είναι για Βόρεια Ευρώπη απλά δηλώνω ικανοποιημένος.Έχει κανείς να σχολιάσει το θέμα των πιέσεων σε χειμερινά λάστιχα; Εγώ πήγα και ήρθα με 2,5 bar που μάλλον είναι πολύ.
Α! καλή χρονία σε όλους, «χειμερινούς» και μη.
Χειμερινα Ελαστικα