-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Καλησπέρα φίλοι μου.
Θα ήθελα την βοήθειά σας για χειμερινά ελαστικά 195/65/15Τ. Πρόκειται για το mazda6. Μένω έβρο και εδώ τα χιόνια μας επισκέπτονται συχνά και στα πεδινά και νότια.
Προτεραιότητα κατά σειρά: Πρόσφυση στο χιόνι, στην βροχή, χαμηλός θόρυβος, άνεση.
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.Δεν ανεφερες το πιο βασικο......ποιο ειναι το Βudget σου...
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=WiΜέχρι 300€, με τις προτεραιότητες όπως τις έγραψα πιο πάνω.
-
ρε παιδια για ποιο χειμωνα μιλατε?εδω στερεα ελλαδα εχει 20 βαθμους.δηλαδη ποσο χιονι θα ριξει φετος?καλυτερα μη χαλατε λεφτα σε λαστιχα που δεν σας χρειαζοντε.ερχονται δυσκολες μερες.
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
ρε παιδια για ποιο χειμωνα μιλατε?εδω στερεα ελλαδα εχει 20 βαθμους.δηλαδη ποσο χιονι θα ριξει φετος?καλυτερα μη χαλατε λεφτα σε λαστιχα που δεν σας χρειαζοντε.ερχονται δυσκολες μερες.Δεν έχεις άδικο, αλλά μερικές φορές μετά την μικροτράκα παρακαλάς να τα είχες δώσει τα 300€ από να πληρώνεις επισκευές των 1500€ για ένα μικροακούμπημα με 10 χλμ/Ω.
-
ρε παιδια για ποιο χειμωνα μιλατε?εδω στερεα ελλαδα εχει 20 βαθμους.δηλαδη ποσο χιονι θα ριξει φετος?καλυτερα μη χαλατε λεφτα σε λαστιχα που δεν σας χρειαζοντε.ερχονται δυσκολες μερες.ε δε ζούνε όλοι στην στερεά ελλάδα, είναι και κάποιοι Φλώρινα ας πούμε
-
Είδα σε γνωστό εντερνετικό κατάστημα τα goodyear ultra grip 7 με 360 €. Οι κριτικές τους άριστες από το tyres test. Τα εχει φορέσει κανένας;
-
Έχω ακούσει και γω καλά λόγια.
Στο δικό μου φοράω michelin alpin pa3 . Δεν μπορώ να πω πως είμαι αρκετά ευχαριστημένος σε sx4 με 16άρες.
Από τα bridgestone blizzak είχα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος βέβαια σε άλλο αυτοκίνητο polo με 13άρες. -
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Είδα σε γνωστό εντερνετικό κατάστημα τα goodyear ultra grip 7 με 360 €. Οι κριτικές τους άριστες από το tyres test. Τα εχει φορέσει κανένας;ναι τα φοραω εγω απο περσυ και εκανα και ταξιδι αυστριακες αλπεις με αυτα.
Εντυπωσεις? Κορυφαιο ελαστικο μαρεσει παρα πολυ. -
Η μεγαλύτερη ασφάλεια που προσφέρουν αντισθαθμίζει τα χρήματα που θα δώσετε για την απόκτηση τους. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τα χειμερινά ελαστικά δεν διαπρέπουν μόνο σε πάγο και χιόνι. Προσφέρουν σαφώς καλύτερη πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα και γλιτώνουν τα θερινά σας από δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα από μέσα Δεκέμβρη μέχρι μέσα Μάρτη.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ρε παιδια για ποιο χειμωνα μιλατε?εδω στερεα ελλαδα εχει 20 βαθμους.δηλαδη ποσο χιονι θα ριξει φετος?καλυτερα μη χαλατε λεφτα σε λαστιχα που δεν σας χρειαζοντε.ερχονται δυσκολες μερες.
ε δε ζούνε όλοι στην στερεά ελλάδα, είναι και κάποιοι Φλώρινα ας πούμε
να εχεις δικιο απο την πλευρα σου τα εχω ακουσει αλλωστε.εδω παντος μεχρι στιγμης ουτε θερμανση δεν εχουμε αναψει καποιες χρονιες εριχνε κι εδω χιονι αλλα κανουμε την παλια καλη συνταγη περιμενουμε να περασει το εκχιονιστικο απο τους δρομουσ και μετα κυκλοφορουμε
-
Είδα σε γνωστό εντερνετικό κατάστημα τα goodyear ultra grip 7 με 360 €. Οι κριτικές τους άριστες από το tyres test. Τα εχει φορέσει κανένας;Tα οδήγησα αυτές τις μέρες σε αρκετό χίονι+πάγο, φρεσκοφορεμένα σε ένα φούντο, χωρίς να έχω ιδιαίτερη εμπειρία, το αμάξι συμπεριφέρονταν πολύ καλά
-
ε δε ζούνε όλοι στην στερεά ελλάδα, είναι και κάποιοι Φλώρινα ας πούμε
να εχεις δικιο απο την πλευρα σου τα εχω ακουσει αλλωστε.εδω παντος μεχρι στιγμης ουτε θερμανση δεν εχουμε αναψει καποιες χρονιες εριχνε κι εδω χιονι αλλα κανουμε την παλια καλη συνταγη περιμενουμε να περασει το εκχιονιστικο απο τους δρομουσ και μετα κυκλοφορουμε
όπως λέει κι ο ΧΛ, τα χειμερινά δεν είναι μο΄νο για χίονι-πάγο.
Σε βάθος χρόνου σου έρχεται μία η άλλη, μιας και σκατζάρεις τα καλοκαιρινά σου.Και επιπλέον η συμπεριφορά τους στο κρύο και στο βρεγμένο δεν έχει καμία σχέση με τα καλοκαιρινά.
Προσωπικά, έχοντας πλέον την εμπειρία με χειμερινά, αν ζούσα στη Β. Ελλάδα, δεν θα το συζήταγα καν -
Όποιος ζει σε ορεινές περιοχές χρειάζεται xειμερινά ελαστικά. Επίσης όποιος ανεβαίνει βουνό και αυτός χρειάζεται. Όποιος δεν ανήκει στις άνω 2 κατηγορίες είναι περιττό έξοδο.
Το χειμερινό έχει καλλίτερη συμπεριφορά σε θερμοκρασία κάτω των +7 βαθμών. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Όποιος ζει σε ορεινές περιοχές χρειάζεται xειμερινά ελαστικά. Επίσης όποιος ανεβαίνει βουνό και αυτός χρειάζεται. Όποιος δεν ανήκει στις άνω 2 κατηγορίες είναι περιττό έξοδο.
Το χειμερινό έχει καλλίτερη συμπεριφορά σε θερμοκρασία κάτω των +7 βαθμών.επισης θελει και ιπποδυναμη για να ζεσταθει το χειμερινο και επισης λογω πιο μεγαλης τριβης πιο πολυ καυσιμο!!εχει και αυτο τα υπερ και τα κατα.
-
Στο polo 1.0 με τα 45 ατίθασα άλογα και με λάστιχα 175/65 R13 δεν μπορείς να φαντασείς σε τί συνθήκες κινούνταν και ήταν τρένο. Στο sx4 με τα alpin παρά τις 16άρες δεν έμεινα τόσο ικανοποιημένος. Ίσως φταίει η διάσταση 225 και το κατά 250 πρπ κιλά βαρύτερο αμάξωμά του.
Αναφέρομαι σε χρήση σε πολύ χιόνι, όχι σε στροφοδιαδρομές στεγνού οδοστρώματος.
Εκπληκτικά τα blizzak
-
Το χειμερινό έχει καλλίτερη συμπεριφορά σε θερμοκρασία κάτω των +7 βαθμών.επισης θελει και ιπποδυναμη για να ζεσταθει το χειμερινο
-
Μετά από έρευνα βρήκα τα goodyear ultra grip 7 195/65/15 στην τιμή των 320 €. Να τα βάλω;
-
Μετά από έρευνα βρήκα τα goodyear ultra grip 7 195/65/15 στην τιμή των 320 €. Να τα βάλω;πολύ καλή τιμή, μου φαίνεται. Εγώ θα τα έβαζα.
-
μεταξύ των Continental WinterContact TS 830 michelin alpin 4 και goodyear ultra grip 7 στην διάσταση 195/65/15 ποια να προτιμήσω; έχω βρει τα goodyear me 300€ τα υπόλοιπα σε τιμές λιανικής κυκλοφορούν;
-
Μετά από 500+ χιλιόμετρα σε χιονισμένους αυτοκινητόδρομους χτες, έχω να πώ ότι η οδήγηση με χειμερινά λάστιχα είναι απίστευτη εμπειρία.
Εκεί που έβλεπες τετρακίνητα SUV να γλιστράνε και να πηγαίνουν δεξιά σαν παναγίες, ειδικά προς το τέλος που συνήθισα την οδήγηση στο χιόνι λίγο, ένα τυπικό οικογενειακό δικίνητο με σωστά λάστιχα
Οδήγησα σε φρέσκο χιόνι απάτητο που σε μερικά σημεία ξεπέρναγε και τους 5 πόντους.
Φοβερή εμπειρία, χρειάζεται παρα πολύ απαλές κινήσεις, πρόβλεψη του τί θες να κάνεις (ειδικά όταν χρειάζεται να αλλάξεις λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο, πηγαίνοντας στην απάτητη αριστερη για προσπέραση) και να ξεπεράσεις λίγο τον φόβο της ασάφειας, χωρίς ομως να ξεθαρρεύεις.
Τώρα κατάλαβα γιατί όλοι οι οδηγοί ράλυ είναι σκανδιναβοί -
Είναι πολύ ωραία η οδήγηση στο χιόνι όταν έχεις χειμερινά ελαστικά. Ιδίως εκεί που είσαι όπου αν δεν κάνω λάθος δεν έχετε κλίσεις, είναι παράδεισος. Και αυτό γιατί σε ανηφόρες και ευθείες δεν υπάρχει θέμα αλλά στις κατηφόρες θέλει πολύ προσοχή και μερικές φορές χρήση χειρόφρενου σε ακραίες καταστάσεις.
Τί λάστιχα φοράς?
Χειμερινα Ελαστικα