-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6
10 χρόνια ανεβαίνω στα χιονοδρομικά τα τελευταία 4 με χειμερινά ελαστικά. Με αυτά δεν χρειάστηκε ποτέ μα ποτέ να βάλω αλυσίδες και μιλάμε για πολύ χιόνι και θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός.Θα συμφωνήσω με τον Hunter. Χαρακτηριστικά πέρυσι σε μια ανηφορίτσα μετά το Μπάφι στην Πάρνηθα, ερχόταν και κάποιος απέναντι και κόψαμε, δεν μπορέσαμε να ανέβουμε
Ήταν πατημένο σκληρό χιόνι, σχεδόν πάγος. Έβγαινες έξω απο το αυτοκίνητο και .. έκανες πατινάζ ή ... έπεφτες .
Πιστεύω ότι αν είχα αλυσίδες θα παιρνούσαμε.Α! ξέχασα, και πέρυσι σε ένα χωρίο κοντά στην Βασιλίτσα, βάλαμε μια !αλυσίδα για να ξεκωλήσουμε απο αρκετά μεγάλη ανηφόρα. Θέλαμε να στρίψουμε δεξιά και βάλαμε την αριστερή.
Όλα αυτά με τα λάστιχα που πουλάω, μιας και η αγαπητή citroen xantia πουλήθηκε χωρίς αυτά.
-
Ευχαριστω πολυ παιδια για της απαντησεις
-
Περάστηκαν πριν 1 ώρα τα michelin primacy alpin PA3Κάτι μου λέει ότι το ΣΚ στο βουνό θα τα χρησιμοποιήσω!
Ο νονος σου εφερε καινουργια παπουτσακια βλεπω. Με γεια σου . Ο δικος μου ειχε πολυ δουλεια και δεν προλαβε να παει στα μαγαζια να μου τα παραγγειλει. Ελπιζω απο Δευτερα να παει.
-
Υπαρχουν φορες που δεν καταλαβαινω γιατι καποιες εταιρειες εχουν site αφου δεν το ενημερωνουν. Κοιταζοντας το ελληνικο site της Michelin σαν χειμερινα ελαστικα αναφερει μονο το Alpin και το Pilot Alpin. Το Primacy δεν το αναφερει πουθενα. Στο δε γαλλικο site ενω το αναφερει στην γκαμα ελαστικων δεν το δινει οταν κανεις αναζητηση ουτε με αυτοκινητο ουτε με διασταση.
-
Ναι, πράγματι Θόδωρε το διαπίστωσα αυτό που λες.
-
Ανδρέα, ο λαστιχάς που τα έβαλε μου είπε πίεση 30 αλλά όταν έχει πολύ κρύο να το πάω 26. Ισχύει αυτό?
-
Mάλλον εννοούσε αυτό
http://www.michelin.fr/michelinfr/fr/au ... 71414.html
Βέβαια τα είπε λίγο ανάποδα...αλλά δεν πειράζει -
Ανδρέα, ο λαστιχάς που τα έβαλε μου είπε πίεση 30 αλλά όταν έχει πολύ κρύο να το πάω 26. Ισχύει αυτό?Εγω ξερω οτι την πίεση των ελαστικών την καθοριζει ο κατασκευαστης του αυτοκινήτου,και φυσικά όχι ο λαστιχας,που ως συνηθως βαζει 30 σε ολα ανεξαιρετως τα αυτοκίνητα.
Στη βροχη,τα λαστιχα καλύτερα να εχουν και λίγη πίεση παραπάνω,για καλύτερη αποχετευση των νερων
Στο χιονι/παγο (και φυσικα στη λασπη) καλύτερα να εχουν λιγότερη πίεση,για καλύτερη επαφη του πέλματοςΤου Θαναση τα Γαλλικα,δεν τα καταλαβα.
-
Όλα 30 παίρνουν
Στα γαλλικά λέει ότι όταν έχει κρύο βάζεις 0,2 bar επιπλέον γιατί πέφτει η πίεση (λόγω κρύου).
Τη πίεση στο ελαστικό τη καθορίζει το φορτίο και η ταχύτητα του ελαστικού (με χαμηλότερη πίεση υπερθερμαίνεται και καταστρέφεται). Όσο πιο χαμηλή πίεση έχει το ελαστικό τόσο καλύτερα κρατάει ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ και το κράτημα χάνεται απότομα. Στη βροχή θέλει περισσότερη πίεση για να μη παραμορφώνεται το ελαστικό από την επιπλέον πίεση του νερού όταν τρέχεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στα γαλλικά λέει ότι όταν έχει κρύο βάζεις 0,2 bar επιπλέον γιατί πέφτει η πίεση (λόγω κρύου).
Α ναι,για να αντισταθμήσεις την πιεση λειτουργίας (ζεστα) αυξανεις την πίεση στα κρυα λάστιχα το χειμωνα,μιας και δεν ζεσταινονται το ίδιο το χειμωνα,και άρα δεν αυξανεται το ίδιο η πίεση.
Βεβαια,θα προτιμούσα αυτα να τα ξεκαθαριζει ο κατασκευαστης ο ίδιος,λέγοντας μας σε ποιές θερμοκρασιες είναι οι προτεινόμενες πιέσεις των ελαστικών που μας δινει -
Ώπα ώπα ώπαααααααααααααα
Οι έξυπνοι: εγώ θα πάω. Ρε μάστορα δεν πάει σου λέμε θα μείνεις. Θα πάω. Και έπειτα η φεύγει εκτός ή πέφτει στον άτυχο που θα βρεθεί μπροστά του.
-
Πρωινή συζήτηση 2 οδηγών που τα σπίτια τους είναι σε μεγάλη κατηφόρα:
Α' οδηγός: ο δρόμος πάγωσε το βράδυ, θα κατέβω με τα πόδια μέχρι το κεντρικό και θα πάρω λεωφορείο/
Β' οδηγός: το δικό μου είναι τετρακίνητο και δεν έχει ανάγκη.
Ξεκινάει λοιπόν το 'τζιπ', μόλις αρχίζει και κινείται το παίρνει η κατηφόρα, πατάει το φρένο ο οδηγός αλλά το αμάξι δεν κόβει καθόλου, αντίθετα επιταχύνει και συνεχίζει μέχρι τον κεντρικό δρόμο (όπου για καλή του τύχη δεν περνούν αυτοκίνητα), τον διασχίζει και ΕΜΒΟΛΙΖΕΙ το παρκαρισμένο στην απέναντι πλευρά προκαλώντας γερή ζημιά.
-
Πότε αυτό Λεωνίδα? Πού?
-
Πριν μερικά χρόνια στην Άνω Πόλη (είναι γνωστοί?)
-
Όχι απλά ρώτησα. Οι αδαείς κάτοχοι 4 χ 4 είναι οι χειρότεροι. Νομίζουν ότι έχουν ερπείστριες . Και ότι τίποτα αν του φύγει και καρφωθεί πουθενα μετά θα λένε και κουλαμάρες ότι έδωσαν τόσα χρήματα για 4 χ 4 και δεν έκανε τη δουλειά
-
Στην κολόνα του οδηγού το αυτοκόλλητο λεει πίεση 33 ο λαστιχάς μου είπε και έβαλε 30 αύριο θα επανέλθει στην τάξη το λάστιχο
-
Kλασσικές εξυπνάδες των λαστιχάδων.
-
-
ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ GOODYEAR EAGLE F1 ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ??
-
Οτι δεν είναι χειμερινό λάστιχο
Αν το θές για θερινό μια χαρά λαστιχάκι είναι από όσο ξέρω
Χειμερινα Ελαστικα