-
οι 28αρηδες αυτοί δεν μασάνε μία
δεν λέμε για τροχούς κούρσας
δοκιμασμένοι πάνω απο 1000χλμ μερικά και σε χωματόδρομο. -
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
BIKEANDRUN EXPO ΣΤΟ ΜΕΤROPOLITAN 11-13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ATHENS METROPOLITAN
http://www.bikeandrunexpo.com/Το Metropolitan Expo - το μεγαλύτερο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο των Βαλκανίων - αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο των εκθέσεων στην Ελλάδα, διαθέτοντας υπηρεσίες και παροχές διεθνών προδιαγραφών. Ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2009 σε ένα από τα πιο νευραλγικά σημεία της πρωτεύουσας, το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
-
Πήγα στην έκθεση σήμερα (Παρασκευή) πρωί. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε αφού έλειπαν από των χώρο των εκθετών πολύ μεγάλα ονόματα από των χώρο του ποδηλάτου (SPECIALIZED, TREK, ORBEA,) που στην περυσινή έκθεση υπήρχαν. Επίσης πολλές εταιρείες δεν διέθεταν τα ποδήλατα του 2010 ΄που ήδη κυκλοφορούν αλλά αυτά του 2009.
Υπήρχαν βέβαια και καταπληκτικά περίπτερα, δεν αναφέρω τα ονόματα γιατί σίγουρα θα ξεχάσω κάποια και είναι άδικο.
Θα αναφερθώ μόνο σε μία εταιρεία αμιγώς Ελληνική που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση.
Και αναφέρομαι στην www.fidusa.gr . Καταπληκτικά ποδήλατα όλων των κατηγοριών και κυρίως road από μία εταιρεία που κατασκευάζει και τους σκελετούς (Carbon και αλουμινίου) στην Ρόδο, πράγμα που δεν κάνουν ούτε και ονόματα γίγαντες του χώρου. Τα κορυφαία ποδήλατα της εταιρείας είναι custom (δηλαδή φτιαγμένα πάνω ακριβώς στα μέτρα του αναβάτη).
Παρακολουθώ την εταιρεία fidusa πολλά χρόνια τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη εξέλιξη και μπορώ να πω ότι τουλάχστον σε ποιότητα τα ποδήλατα της είναι καλύτερα από πολλά πιο ονομαστά ξένα.Έμαθα επίσης ότι υπάρχουν ξένες εθνικές ομάδες που τρέχουν ήδη με fidusa καθώς και μερικοί Ιταλοί αθλητές και όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να μπείς στο Ιταλικό αγωνιστικό ποδηλατικό γίγνεσθαι, αφού η Ιταλία είναι χώρα με τεράστια ποδηλατική ιστορία και οργάνωση και τα Ιταλικά ποδήλατα road από τα καλύτερα (μπορεί και τα καλύτερα) στον κόσμο.
Γνώρισα και από κοντά τον ιδιοκτήτη της εταιρείας τον κο Γιώργο Βογιατζή ο οποίος ήταν εκεί με τους συνεργάτες του έτοιμοι να λύσουν και την παραμικρή απορία του καθενός μας.
Επίσης στο περίπτερο της fidusa παιζόταν και ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον παλιό πρωταθλητή Ελλάδος Κανέλο Κανελόπουλο, όπου τον έδειχνε σε μια καθημερινή του μέρα πάνω σε ένα fidusa.
Δεν το ήξερα αλλά ο Κανελόπουλος εκτός από ποδηλάτης είναι και αγιογράφος με παρουσία και στο εξωτερικό αλλά και γυμναστής!
Και το βίντεο μας το έδειχνε να πηγαίνει με το ποδήλατο του στις εκκλησίες που φτιάχνει τις εικόνες, αλλά κα στο σχολείο που διδάσκει γυμναστική στα παιδιά.
Μια ζωή δηλαδή πάνω σε ποδήλατο.Επίσης επανερχόμενος στην έκθεση θα ήθελα να πω ότι οι έκθεση παρόλο ότι εκτός από ποδήλατα φιλοξενεί και τα θέματα, τρέξιμο, outdoor, είναι ουσιαστικά μόνο έκθεση ποδηλάτου αφού δεν φιλοξενεί πολλούς εκθέτες στα θέματα, τρέξιμο και outdoor
-
Μπραβο στoν κ.Βογιατζη και σε ολο το team της Fidusa τους ευχωμαι τα καλυτερα και ειμαι σιγουρος οτι θα βγαζουν ποιοτικα προιοντα αλλα το φθηνοτερο ποδηλατο στο site τους εχει 500 €
χαθηκε μια πιο value σειρα ?ποσο εχει το εισητηριο ?
edit : το βρηκαΤόπος Διεξαγωγής: ΜΕΤROPOLITAN EXPO Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, “Ελ. Βενιζέλος”
•ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11, 12, 13 Δεκεμβρίου 2009
•ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Παρασκευή έως και Κυριακή
•ΩΡΑΡΙΟ: 10:00 έως 21:00
•ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 3 €•ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ: Ανοιχτή για το κοινό και τους επαγγελματίες
•ΣΥΝΟΛΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ: 9.000 τμ
•ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ: 10.000
ΠΡΟΣΒΑΣΗ:•Οδικώς: Μέσω της Αττικής Οδού, 2χλμ. μετά από τους χώρους του αεροδρομίου.
•Με αεροπλάνο: Υπάρχει συνεχής συγκοινωνία με το χώρο του αεροδρομίου.
Μέσα μαζικής μεταφοράς*:•Μετρό: Στάση Αεροδρόμιο, Γραμμή 3 Αιγάλεω/Μοναστηράκι/Δουκ.Πλακεντίας/Αεροδρόμιο.
•Προαστιακός Σιδηρόδρομος: Στάση Αεροδρόμιο, Γραμμή Νερατζιώτισσα-Δουκ. Πλακεντίας/Αεροδρόμιο.
•ΟΑΣΑ: Όλα τα λεωφορεία Εξπρές της Αττικής για αεροδρόμιο (Χ92/Κηφισιά -Χ93/ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων - Χ94/Εθν. Αμυνα - Χ95/Σύνταγμα - Χ96/Πειραιάς - Χ97/Δάφνη.
•ΚΤΕΛ: Σύνδεση με λιμάνι Ραφήνας, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Καλύβια και Λαύριο.
•Ποδήλατο: Απευθείας (είσοδος από την Βόρεια πύλη για συλλόγους και ποδηλατικές ομάδες ή με τη χρήση προαστιακού.*Δωρεάν μετάβαση με λεωφορείο (shuttle bus), στο Metropolitan, από και προς το σταθμό του Αεροδρoμίου και τον σταθμό του μετρό στο Κορωπί.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Μπραβο στoν κ.Βογιατζη και σε ολο το team της Fidusa τους ευχωμαι τα καλυτερα και ειμαι σιγουρος οτι θα βγαζουν ποιοτικα προιοντα αλλα το φθηνοτερο ποδηλατο στο site τους εχει 500 €ποσο ειχε το εισητηριο ?
Το εισητήριο είχε 3 ευρώ. Για τα fidusa θα σου πω ότι κυρίως μιλάμε για χειροποίητα ποδήλατα, οπότε οι τιμές πάνε τον ανήφορο. Αυτό που λες με τα 500 είναι από την πιο βιομηχανική σειρά (ας το πουμε έτσι) όχι custom δηλαδή. Τα 500 ευρώ από την άλλη είναι το ελάχιστο όριο που κάποιος θα δώσει για να πει ότι πήρε ποδήλατο και όχι ποδήλατο από super market. Πιο κάτω απλώς κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι έχεις ποδήλατο και μιλάμε πάντα για mountain bike. Στις κούρσες τα πράγματα ανεβαίνουν αρκετά. Φυσικά υπάρχουν και άλλα καλά ποδήλατα στο 500 ευρώ και με καλύτερα περιφεριακά από τα fidusa.
Θέλω να προσθέσω ότι στα αξιοσημείωτα της έκθεσης ήταν ότι στο περίπτερο της scott υπήρχε το ποδήλατο του Mark Cavendish από τον φετεινό γύρο της Γαλλίας. Αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι το ποδήλατο αυτό που κέρδισε και έξι εταπ από τον φετεινό γύρο, είχε πάνω του έξι μικρά αυτοκολητάκια με την φτερωτή νίκη και στο δεξί μπρατσο του πηρονιού του σε αυτοκόλητο μία ρετρό φιγούρα γυμνής γυναίκας τύπου pinup.
Ο Κάβεντις ο οποίος είναι Άγγλος στην ουσία μιμούταν τον τρόπο που στόλιζαν τα πολεμικά τους αεροπλάνα οι συμπατριώτες του πιλότοι της ΡΑΦ στον Β.Παγκόσμιο πόλεμο. -
θελω να παρω ενα ποδηλατο για να ξεσκουριασω λιγο, ειδικα το Σ/Κ να πηγαινω για 2-3 ωρες να ξεσκαω αλλα σαν ερασιτεχνης και αρχαριος που ειμαι τετοιες τιμες με αποθαρρυνουν Μεχρι 300€ για ποδηλατο και κρανος θα το εδινα αλλα παραπανω σιγουρα οχι.
Αν επερνα ενα ποδηλατο μεχρι 300 € θα ειναι τελειως μ@λακια ? δεν μπορω να δωσω παραπανω ρε γμτ -
μπορείς να πάρεις ένα αξιοπρεπές ποδήλατο με 300ευρώ.
ideal θα βρεις μερικά μοντέλα πιστεύω.
επειδή αλλάζει η χρονιά, μπορείς να πάρεις μοντέλα του 09 σε καλύτερες τιμές επίσης (συνήθως λίγες οι διαφορές απο χρονιά σε χρονιά ειδικά στα entry level hardtail)
ανεξάρτητα απο τα χρήματα που θα δαπανήσεις να προσέξεις να πάρεις το σωστό μέγεθος σκελετού. -
Μόνο στην IDEAL θα βρει στα 300 ευρώ και πάλι οριακά. Το μοντέλο ZIG-ZAG που το θεωρώ σαν όριο έχει με στην έκδοση 2010 περίπου 480 ευρώ με υδραυλικά δισκόφρενα και περίπου 420 μετα μηχανικά δισκόφρενα. Το κακό ότι όταν ψάχνεις παλίότερα μοντελα δεν βρίσκεις φτηνα μοντέλα σαν και αυτό που ανέφερα ('η πιο φτηνά), αλλά κατά πολύ ακριβότερα μοντέλα που και με την έκπτωση πάλι ακριβά θα μείνουν.
Και το επίσης κακό είναι ότι η διαφορά στην τιμή όταν αρχίζεις να πενταλάρεις φαίνεται!
Και φυσικά το μέγεθος που ταιριάζει στον καθένα μας είναι το κυριότερο στοιχείο που πρέπει να προσέξει κανένας όταν αγοράζει ποδήλατο. -
Καλημερα σε ολους. Θα ηθελα να αναθερμανουμε το θεμα αφου η ανοιξη ειναι προ των πυλων.Πηγα για ενα συγκεκριμενο ποδηλατο στο ποδηλαταδικο και οπως γινετε συνηθως μου εδιξε ενα αλλο που ειχε stock = MERIDA MOUNTAIN του 2009 με υδραυλικα δισκοφρενα για 450 ευρω. Η χρηση του μου κανει. Τι λετε να το παρω? η να περιμενω και για αλλες προσφορες λογω κρισης? Σας ευχαριστω ....
-
δες εδω
http://www.ktm-bikes.at/en/mountain/sport/index.php---> το ultra funhttp://www.specialized.com/ ποδηλατα-->XC αναψυχης-->hardrock
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
δες εδω
http://www.ktm-bikes.at/en/mountain/sport/index.php---> το ultra funhttp://www.specialized.com/ ποδηλατα-->XC αναψυχης-->hardrock
Σε ευχαριστω πολυ kristosFM αλλα το πρωτο με πας ψηλα [600ε] ενω το δευτερο δε βλεπω τιμες.Ταβανι οικονομικο βαζω 450ε. Θελω το καλυτερο σε αυτα τα λεφτα ας πουμε.
-
http://www.kassimatisbikes.gr/showprod.php?aa=198
αυτο εδω ανεφερα. αμα μπεις στο σαιτ παραπανω της specialized θα δεις τιμες ποδηλατων ανταλλακτικων και αξεσουαρ.
-
Για να πω την αμαρτία μου δε διάβασα και τις 48 σελίδες αλλά μόνο τις τελευταίες 8... Επίσης διαβάζω και στο cyclist.gr κάποια άρθρα.
Η καλή μου θέλει να μου κάνει δώρο ποδήλατο για να μη σκουριάσω τελείως.
Εχω να κάνω ποδήλατο 25 χρόνια αν και τότε έκανα αρκετά τα καλοκαίρια.
Χρήση πόλη 90% στο χαλαρό και άντε και κανά βατό χωματόδρομο. Καθόλου mountain, εδώ δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου
Επίσης μιλάμε για μεγάλο ύψος (190) και ακόμα μεγαλύτερο βάρος (αρκετά παραπάνω από 100 )
Μπροστινή ανάρτηση και δισκόφρενα κατά προτίμηση.
Ανετη σέλα οπωσδήποτε.Επίσης θέλω να μπορώ να προσαρμόσω καθισματάκι πίσω (έχω ένα από σπόντα) να παίρνω βόλτα την κόρη μου.
Το κόστος δεν είναι #1 προτεραιότητα (δεν πληρώνω εγώ άλλωστε ) όσο η καλή ποιότητα και αξιοπιστία.
Κατασκευαστές ? Ξέρω τις Ideal, Trek, άλλες ?
Προτάσεις ? -
Μπορείς να δεις και Giant...
Αν δεν έχεις σκοπό τις καταβάσεις με λάσπες βροχές κλπ, τα δισκόφρενα δεν είναι απαραίτητα.
Μπροστινό πιρούνι σαφώς. Μεγάλη σέλα με θρούπα στη μέση απαραίτητη επίσης.
-
Εχω ενα ποδηλατο Beretta (καπως ετσι λεγεται) εδω και δεκα χρονια ειμαστε μαζι και σκεφτομαι την Πεμπτη που θα απεργησουν τα ΜΜΜ μηπως να κατεβω με αυτο στη Καλλιθεα? Με το αμαξι πηγα την προηγουμενη βδομαδα αλλα προκοπη δεν ειδα λογω κινησης Στο κατεβασμα τα πραγματα ειναι ευκολα μιας και ειναι κατηφορικη διαδρομη (Γαλατσιου-Πατησιων-Κανιγγος-Συνταγμα-Συγγρου-Δαβακη) ή θα με φαει κανενας στο δρομο?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μπορείς να δεις και Giant...Αν δεν έχεις σκοπό τις καταβάσεις με λάσπες βροχές κλπ, τα δισκόφρενα δεν είναι απαραίτητα.
Μπροστινό πιρούνι σαφώς. Μεγάλη σέλα με θρούπα στη μέση απαραίτητη επίσης.
σωστα και επίσης να προσέξεις να κλειδωνει η μπροστινή ανάρτηση για να μην χανεις τσαμπα ενεργεια.
Εχω ενα ποδηλατο Beretta (καπως ετσι λεγεται) εδω και δεκα χρονια ειμαστε μαζι και σκεφτομαι την Πεμπτη που θα απεργησουν τα ΜΜΜ μηπως να κατεβω με αυτο στη Καλλιθεα? Με το αμαξι πηγα την προηγουμενη βδομαδα αλλα προκοπη δεν ειδα λογω κινησης Στο κατεβασμα τα πραγματα ειναι ευκολα μιας και ειναι κατηφορικη διαδρομη (Γαλατσιου-Πατησιων-Κανιγγος-Συνταγμα-Συγγρου-Δαβακη) ή θα με φαει κανενας στο δρομο?
και ο θεος μαζι σου
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εχω ενα ποδηλατο Beretta (καπως ετσι λεγεται) εδω και δεκα χρονια ειμαστε μαζι και σκεφτομαι την Πεμπτη που θα απεργησουν τα ΜΜΜ μηπως να κατεβω με αυτο στη Καλλιθεα? Με το αμαξι πηγα την προηγουμενη βδομαδα αλλα προκοπη δεν ειδα λογω κινησης Στο κατεβασμα τα πραγματα ειναι ευκολα μιας και ειναι κατηφορικη διαδρομη (Γαλατσιου-Πατησιων-Κανιγγος-Συνταγμα-Συγγρου-Δαβακη) ή θα με φαει κανενας στο δρομο?Με προσοχή, πάντα δεξιά λωρίδα και διάσχιση δρόμων από τη διάβαση (αν θες πχ να στρίψεις αριστερά), θα είσαι ασφαλής πιστεύω. Πρόσεχε όταν περνάς τα στοπ και τα φανάρια. Ελπίζω να έχεις φώτα για το γυρισμό.
Κατέβαινα τη Πανεπιστημίου τις προάλλες και στο φανάρι της Ομήρου πετυχαίνω σκουτερ που τσούλαγε αργά μπαίνοντας στην δεξιά λωρίδα ενώ είχε κόκκινο. Του λέω 'Που πας;!' αποφεύγοντας τον και μου απαντά 'Βόλτα!'...
-
Παντα δεξια! Ειχα δει δυο ζωα τις προαλλες στη παραλιακη αριστερη λωριδα με τα ποδηλατα τους Ηταν και βραδακυ δεν ειχαν και φωτα απο τυχη δεν τους ειχα φαει, τωρα τι εκαναν οι απο πισω δεν εχω ιδεα.
Απο φωτα καλα παω ειχα παρει απο το πρακτικερ κατ μουφες με 10ευρω . Το μπροστινο φωτιζει δεν φωτιζει. Το πισω το κοκκινο ενταξει δουλευει μια χαρα . Να το επιχειρησω ή να κατσω να κοιμηθω καλυτερα? Μπηκα σε σκεψεις να αγορασω καινουργιο κανα Mountain Bike αλλα με χτυπησαν οι αφραγκιες -
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
http://www.kassimatisbikes.gr/showprod.php?aa=198αυτο εδω ανεφερα. αμα μπεις στο σαιτ παραπανω της specialized θα δεις τιμες ποδηλατων ανταλλακτικων και αξεσουαρ.
Σε ευχαριστω. Πολυ ενδιαφερον.Σε αυτο το μαγαζι ειχα παρει το πρωτο μου ποδηλατο [mercier 1981] και το εχω ακομα.Καπου στα 14000 δχμ τοτε.....
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εχω ενα ποδηλατο Beretta (καπως ετσι λεγεται) εδω και δεκα χρονια ειμαστε μαζι και σκεφτομαι την Πεμπτη που θα απεργησουν τα ΜΜΜ μηπως να κατεβω με αυτο στη Καλλιθεα? Με το αμαξι πηγα την προηγουμενη βδομαδα αλλα προκοπη δεν ειδα λογω κινησης Στο κατεβασμα τα πραγματα ειναι ευκολα μιας και ειναι κατηφορικη διαδρομη (Γαλατσιου-Πατησιων-Κανιγγος-Συνταγμα-Συγγρου-Δαβακη) ή θα με φαει κανενας στο δρομο?Αρχηγε!!
Και γω εχω ενα berreta σε λειτουργικη κατασταση, μαυρο με πορτοκαλι φωσφωριζε πιρουνι εμπρος, απο το ετος 1992...
Η ζωή...ποδήλατο!