-
Πέρα από την πόλη σκέφτομαι να το φορτώνω στο αυτοκίνητο και να πηγαίνω σε κανένα μονοπάτι προς Πάρνηθα, Υμηττό με τον κολλητό και μετά λόγω εμφάνισης... αυτά τα πόλης με τις τσουρούτικες τις ρόδες δεν τα μπορώ
Δηλαδή σε αυτά τα λεφτά καλύτερα να πάω σε ideal; Αν και μου φαίνεται ότι σε αυτά τα λεφτά ότι και να πάρω μια από τα ίδια θα είναι και θα υπερκαλύπτουν τις ανάγκες μου.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
κοιταξε να δεις.. Σε αυτα τα λεφτα που κοιτας, δεν πιστευω οτι υπαρχει 'καλο' τιποτα.. Ολα ειναι μετρια και κατω..
Για να παρεις μια ιδεα, πηγαινε σε ποδηλατομαγαζα να δεις ποσο πωλουνται σκετοι σκελετοι. Προσωπικα νομιζω (με το δικο μου μυαλο και με αυτα που εχω δει μεχρι στιγμης) οτι μια 'καλη' βαση, ξεκιναει - μονη της - απο 500Ε και πανω..
Παιρνεις λοιπον, μια μετριοτητα, με τελειως βασικα περιφερειακα.
Το θεμα δεν ειναι να το παρεις και να αρχισεις τις αναβαθμισεις με την παροδο του χρονου, το θεμα ειναι να το παρεις και τουλαχιστον να μην χρειαζεσαι καθε δευτερη βολτα που θα το κανεις ρυθμισεις στους εκτροχιαστες (π.χ.) και βριζεις την ωρα και την στιγμη..
Για τον σκελετο, πες παει στα κομματια αυτο ειναι τελος, οχι οτι νομιζω πως μπορουμε να καταλαβουμε ιδιαιτερες διαφορες (δεν εχω καβαλησει 'ακριβο ποδηλατο').. Τα περιφερειακα, ομως, θα τα διαπιστωσεις απ την πρωτη κι ολας βολτα.
Μην παρεξηγησεις το υφος μου, δεν ειναι σνομπ. Δεν σημαινει οτι ολοι πρεπει να σκασουμε χιλιαρες Ε για να κανουμε απλα ποδηλατο. Ειναι στο τι παραχωρησεις ειναι διατεθειμενος να κανει ο καθ' ενας, στα λεφτα που δινει. Η δικη μου επιλογη, αντικατροπτιζει ακριβως τον τροπο σκεψης μου. Για Ideal Megisto (ή και πιο χαμηλα κοιτουσα) και κατεληξα να δωσω αρκετα παραπανω απ αυτο που υπολογιζα στην αρχη! Κανω καθημερινα βολτες των 13χλμ και εχω δει που πασχει απ τα περιφερειακα του, ξερω τι να αναβαθμισω οταν ερθει η ωρα.. Απ την αλλη, η κοπελα μου που κανει 2 φορες την εβδομαδα, ειναι μια χαρα ευχαριστημενη απ το Crossmo που ειχε αγορασει εδω και 2 χρονια.. Βγαζεις ακρη? Μπλεξιμο!
Συμπερασμα: Νομιζω οτι απο ενα σημειο και μετα το ψυριζουμε πολυ.. Μπορω να σου πω σιγουρα, ομως, τουτο.. Σε αυτα τα λεφτα που θες να δωσεις, δεν υπαρχουν διαφορες που θα καταλαβεις.. Κανε μια βολτα, δες τι παιζει κι αγορασε οποιο σου κατσει στο ματι...
Αν θες να το ψαξεις λιγο παραπανω, κοιτα τι ακριβως περιφερειακα εχει το καθε ποδηλατο που σε ενδιαφερει και ψαξε το ιντερνετ για πληροφοριες... π.χ. ο πισω εκτροχιαστης tourney που εχει καποιο απ τα ποδηλατα που παρεθεσες αναφερεται σαν βασικοτερος των βασικων και καπου πηρε το ματι μου για πλαστικα γραναζια.. Αναφερουν οτι σπαει 'σχετικα ευκολα'.. Προσωπικα, δεν θα τον ηθελα, γιατι πιθανον να τον πληρωσω διπλα!
(σεντονι βγηκε, γμτ!)Πολλά αυτά που πρέπει να κοιτάξεις και δυστυχώς δεν θα ήθελα να διαθέσω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή για ποδήλατο... Ότι πληρώνεις παίρνεις, απλά έλεγα μήπως μέσα σε αυτές τις επιλογές είχα βρει την χρυσή ευκαιρία
Άρα ότι μου κάτσει στο μάτι... μήπως μπορείς να μου πεις ποιο είναι αυτό που είδες το οποίο έχει πλαστικό γρανάζι κλπ;
-
@RXristos
Κοίτα και τα ideal όπως σου λένε τα παιδιά παραπάνω δεν το λένε τυχαία. Στις μάρκες που έβαλες για να πάρεις κάτι καλό πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη και δεν θα καταλάβεις και διαφορά.
Αν μπορείς βάλε ακόμα 100 ευρώ στο διαθέσιμο ποσό. -
λοιπον... γύρισα απο οφφ μπάλανς καταστασεις...
ε... αν πριν το τελίκιαζα εύκολα...
τώρα με τα λαστιχακια το τελικιάζω πριν καν ξεκινήσω
τι θα γίνει τωρα με το μπροστινό δισκάκι δεν ξερω... το μαστόρι αυτο ειπε ότι η διαφορά θα ειναι αμελητέα...
πρεπει να ρωτήσω κι αλλού
-
Ε εντάξει klein λίγο μικρότερο τακούνι έχει
Δώσε λίγο specs ή μάρκα ποδηλάτου για να δούμε για το δισκάκι
-
δεν έχει καν τακούνι ρε συ. ειναι φλατ.
το ποδηλατάκι εινια της κακιάς ωρας, από το νετ το αγόρασα τελείως για πλάκα
τι να δεις και τι να ψάξεις...
-
Μετα απο καιρο που παρακολουθω την ενοτητα αποφασισα να ανεβασω και εγω μερικες φωτο απο το ποδηλατο μου
upload photo
upload pictures
upload picture
image upload
upload images
image hosting
upload pictures
image host
Επειδη ειχα και mountain bike παλαιοτερα, το bmx μου το βρισκω χιλιες φορες πιο διασκεδαστικο σε χωματοδρομους, λογω των γλιστρηματων που βγαζει, με τις αναλογες συνεπειες παντα (απο κλαταρισματα μεχρι πτωσεις).
Το μονο μειων για εμενα ειναι οι απιστευτοι πονοι που δημιουργει στους καρπους μετα απο λιγα χιλιομετρα. -
'σ ωραίος ρε μάγκα
-
Βάζουμε και αυτά που είχαμε στο δημοτικό;
-
Με την ευκαιρία αυτού που θέλει να αλλάξει το εμπρός δισκάκι (χωρίς να καταλάβω τι θέλει να το κάνει, μεγαλύτερο ή μικρότερο) τολμώ να σας ανακοινώσω ότι δεν ξέρω πως τις μετράμε τις ταχύτητες....
Πάει όπως το αυτοκίνητο δηλαδή 1η είναι το πιο μικρό γρανάζι εμπρός με το πιο μεγάλο πίσω, η πιο κοντή σχέση; Και όταν φτάσουμε στην 7η (πχ για 21 ταχυτήτων) η επόμενη είναι η 8η που είναι το μεσαίο γρανάζι εμπρός και το μεγάλο πίσω. Αντιλαμβάνομαι ότι η 8η που λέω μπορεί να είναι πιο κοντή από την 7η και ότι γενικά πολλές σχέσεις μπορεί να είναι παρόμοιες, το ονοματολογικό είναι που με νοιάζει. Τις λέμε έτσι ή το αντίθετο ή κάπως αλλιώς;Να σημειωθεί ότι ουδέποτε είχα πρόβλημα στην επιλογή της κατάλληλης σχέσης, γυρνάς πολύ βάλε πιο μακριά, ζορίζεσαι βάλε πιο κοντή, απλά δεν ξέρω πως τη λένε!
Όντως πολύ πλάκα τα άτομα με λάθος μέγεθος ποδηλάτου (αν και πάντα μου άρεσαν κάτι μορτάκια με τεράστια ποδήλατα), λάθος σέλλα, λάθος στάση, λάθος ποδήλατο, λάθος ρυθμό και έγια μόλα έγια λέσα στις διπλές αναρτήσεις....
-
προσέξτε όταν βάζετε ταχύτητες απαγορεύεται ο μικρός εμπρός (1) με την (8) πίσω του παρακάτω σχήματος και ο μεγάλος (3) εμπρός με την (1) πίσω γιατί στρεσάρεται η αλυσίδα και θα την πάρετε στο χέρι. Αυτό είναι για ποδήλατο που έχει 24 ταχ. Αντίστοιχα ισχύουν και για τα 21 ταχ. , 27 ταχ. ή 30 ταχ. (δηλ πίσω κασέτα 7αρα, 9αρα, 10αρα)
-
σωστο αυτο που ειπε ο ελτεος!
Η συμβουλη απ τον τσιρικο οταν πηρα το ποδηλατο ηταν η εξης:
1 και 3 μπροστα αποφευγουμε τις ακριανες πισω (1 + 9)
η μεσαια μπροστα μπορει να 'παιζει' με ολες.. Λιγο διαφορετικο απ το σχημα του ελτεο, αλλα ιδια λογικη..
επισης μου ειπε, πως για παρκαρισμα, η καλυτερη θεση ειναι 1 μπροστα, 9 πισω, για να εχει λιγοτερες τασεις το συστημα!edit: στην διαδρομη ειδα ενα πορτοκαλι orbea orca παρκαρισμενο και ο ιδιοκτητης του μιλουσε με τον περιπτερα!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βάζουμε και αυτά που είχαμε στο δημοτικό;Ρε συ elteo, το παλικάρι είναι 17 χρονών, αναφέρει ότι είχε και mount bike αλλά είναι πολύ πιο παιχνιδιάρικο το bmx (και έχει απόλυτο δίκιο). Τι περιμένεις να ποστάρει; Κανά Golf ή καμιά Giulietta?
-
elteo fail
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ρε συ elteo, το παλικάρι είναι 17 χρονών, αναφέρει ότι είχε και mount bike αλλά είναι πολύ πιο παιχνιδιάρικο το bmx (και έχει απόλυτο δίκιο). Τι περιμένεις να ποστάρει; Κανά Golf ή καμιά Giulietta?
Που ακριβώς το λέει στο ποστ του; 'Η περιμένεις να ξέρω τα προσωπικά στοιχεία του καθενός εδώ μέσα.
Bot είμαι, όχι trojan. Εξάλλου χΟΥμορ κάνω, μην γίνεσαι τόσο δυσκοίλιος πια.
drdino, μην χάσεις εσύ.
εδιτ: δεν ψαχουλεύω προφίλ πριν απαντήσω. Ασε που δεν είπα να βάλει φωτό από αμάξι. Τέσπα, χέστο.
-
onyx οι ταχύτητες δεν έχουν σύμβαση αρίθμησης.
λες μικρό-μεσαίο-μεγάλο μπροστά. και πίσω περιγραφικά πάλι ή με τον αριθμό δοντιών.
υπάρχει επικάλυψη λόγου μετάδοσης γιαυτό είναι καλό να ακολουθείται ο κανόνας που αναφέρθηκε παραπάνω και να αποφεύγονται οι αντιδιαμετρικά ακραίοι συνδυασμοί. δεν θέλεις να είναι διαγώνια η αλυσίδα.αυτό είναι ένα απο τα πλεονεκτήματα των εσωτερικών κιβωτίων ταχυτήτων. αλλάζεις ταχύτητα χωρίς να χαλάει το chainline.
-
Πήγα στο νοσοκομείο να πάρω την ακτινογραφία θώρακος για το στρατό και δεν ήξερα πως να την κουβαλήσω...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ρε συ elteo, το παλικάρι είναι 17 χρονών, αναφέρει ότι είχε και mount bike αλλά είναι πολύ πιο παιχνιδιάρικο το bmx (και έχει απόλυτο δίκιο). Τι περιμένεις να ποστάρει; Κανά Golf ή καμιά Giulietta?
Που ακριβώς το λέει στο ποστ του; 'Η περιμένεις να ξέρω τα προσωπικά στοιχεία του καθενός εδώ μέσα.
Bot είμαι, όχι trojan. Εξάλλου χΟΥμορ κάνω, μην γίνεσαι τόσο δυσκοίλιος πια.
drdino, μην χάσεις εσύ.
εδιτ: δεν ψαχουλεύω προφίλ πριν απαντήσω. Ασε που δεν είπα να βάλει φωτό από αμάξι. Τέσπα, χέστο.
Ολα τα σχολια δεκτα δεν εχω κανενα προβλημα.........
ΥΓ. Στην πρωτη φωτο μετα απο 2 χιλιομετρα στεγνου χωματος βγηκαμε ξαφνικα σε αυτο, το ποδηλατο ειναι ορθιο χωρις στηριχτιρι, στεκεται μονο απο την λασπη που εχει κρατησει πανω.
Aυτο ειναι το παπουτσι μου....
img upload
Το αξιοσημειωτο.... το bmx διενυσε μεγαλυτερη αποσταση στην λασπη απο τα δυο mountain...
photo hosting
img upload
hosting images -
Γουστάρω λάστιχα-λουκουμάδες από τη λάσπη!
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
onyx οι ταχύτητες δεν έχουν σύμβαση αρίθμησης.
λες μικρό-μεσαίο-μεγάλο μπροστά. και πίσω περιγραφικά πάλι ή με τον αριθμό δοντιών.Μπράβο, γιατί κι εγώ περιγραφικά τα λέω.Τουλάχιστον δεχόμενοι το πιο πριν σχήμα ξέρουμε ότι ο μικρός αριθμός (ανά άξονα) αντοστοιχεί σε κοντή ταχύτητα. Οπότε θα παρακαλούσα όσους αναφερόμενοι σε σχέσεις λένε η 1η ή η 6η κλπ να το κάνουν με τρόπο κατανοητό πιο περιγραφικά και σύμφωνα με το σχήμα. Ευχαριστώ.
Φυσικά άλλη είναι η 3-8 (εμπρός-πίσω) της κούρσας και άλλη η 3-8 ενός MTB αλλά τουλάχιστον θα καταλαβαίνουμε τι εννοεί και που το πάει ο ποιητής.
Η ζωή...ποδήλατο!