-
Ευχαριστώ Πέτρο για τις απαντήσεις !
Έχω θέσει ως απόλυτη οροφή μου τα 400 € και δυστυχώς ποδήλατα με υδραυλικά δισκόφρενα δεν πρέπει να υπάρχουν σ' αυτήν την τιμή ... Από την άλλη, γιατί χρειάζομαι ούτως ή άλλως ποδήλατο με ...δισκόφρενα ; Επίσης, έχει σημασία αν κλειδώνει ή όχι το πηρούνι ; -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ευχαριστώ Πέτρο για τις απαντήσεις !
Έχω θέσει ως απόλυτη οροφή μου τα 400 € και δυστυχώς ποδήλατα με υδραυλικά δισκόφρενα δεν πρέπει να υπάρχουν σ' αυτήν την τιμή ... Από την άλλη, γιατί χρειάζομαι ούτως ή άλλως ποδήλατο με ...δισκόφρενα ; Επίσης, έχει σημασία αν κλειδώνει ή όχι το πηρούνι ;υδραυλικά δισκόφρενα δε χρειάζεται κανείς απαραιτήτως, τα v-brakes είναι πολύ καλά, απλώς αν επέλεγες δισκόφρενα καλύτερα μακριά από μηχανικά...
το πιρούνι καλό είναι να κλειδώνει... διαφορετικά ίσως σε ανηφόρες να σου δαπανά πολύ ενέργεια κ να σε κουράζει γιατί θα βυθίζεται το πιρούνι... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Έχω να κάνω ποδήλατο περί την 20ετία κι από τότε έχω και καμμιά ...30άρα παραπανίσια κιλά !
Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω κάτι για τη φυσική μου κατάσταση (πριν με βρει κανένα κακό) και το ποδήλατο είναι ένα μέσο (και) γυμναστικής, τ' οποίο ΠΟΤΕ δεν βαριόμουν ... Βασική απορία: πώς να το προσεγγίσω εξ' αρχής σωστά και πώς περίπου να το χρησιμοποιώ για να δω κάποιο αποτέλεσμα (σε συνδυασμό με προσεγμένη διατροφή, όπως φιλοδοξώ ) ;;Επίσης, αν θέλετε πείτε μου καμμιά άποψη για τα παρακάτω IDEAL:
.....Κατ' αρχήν, για τη φυσική κατάσταση καλό κάνει και το περπάτημα, όπου μπορείς. Επίσης, πριν πιέσεις τον εαυτό σου κάνε και κάποιες ιατρικές εξετάσεις, ειδικά για την καρδιά...
Το ιδανικό είναι να μπορέσεις να βάλεις το ποδήλατο (ή το περπάτημα) στην καθημερινή σου ζωή. Αν πηγαίνεις στη δουλειά με το αυτοκίνητο ή με ΜΜΕ, να δεις αν μπορείς να πηγαίνεις με το ποδήλατο ή έστω να κάνεις ένα μέρος της διαδρομής με το ποδήλατο και το υπόλοιπο με ΜΜΕ. Επίσης να δεις αν μπορείς να κάνεις καθημερινές δουλειές (πχ τα ψώνια) με το ποδήλατο ή με τα πόδια αντί για το αυτοκίνητο.
Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το που μένεις, προτείνω να ψάξεις για ασφαλείς διαδρομές κοντά στο σπίτι - δρόμοι με ελάχιστη κίνηση ή χωμάτινα μονοπάτια σε κάποιο πάρκο - και να κάνεις χαλαρές βόλτες, δεν είναι ειδικός αλλά νομίζω είναι αρκετά 3-4 φορές την εβδομάδα, για λίγη ώρα αρχικά και περισσότερο όταν βελτιωθείς.
Ανάλογα με τις διαδρομές που θα διαλέξεις θα πάρεις και το ανάλογο ποδήλατο. Αν υπάρχει χώμα θα πάρεις mountain (καλό είναι το ideal strobe), αν κινείσαι σε άσφαλτο θα πάρεις ποδήλατο trekking, που βολεύει και για την κίνηση στην πόλη. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Πέτρο καλά λασπώματα
thanks θανάση!
ήδη σήμερα ξεκίνησα βόλτα μετά από 6 μήνες απραξίας... μπορώ να πω ότι έβγαλα δεν έβγαλα 10 χλμ...στόχος να φτάσω τα 30 όπως παλιά κ να τα ανεβάσω με τον καιρό. Υπάρχουν πολύ όμορφες διαδρομές εδώ γύρω, ειδικά εδώ που δεν είμαστε καθαρά πόλη αλλά προάστιο...
δεν είναι το παν η απόσταση ειδικά στα ποδήλατα βουνού.
τα μηχανικά είναι ΣΑΦΩΣ καλύτερα από τα vbrakes σε συνθήκες λάσπης, νερών κτλ που θα συναντήσεις στην ύπαιθρο.
αν είσαι με trekking δεν σε νοιάζει εννοείται.Μεγιά το Κιούμπι.
Γκοβους, εγώ θα επέλεγα το πρώτο αλλά κοίτα και το παρακάτω Merida που είναι value4money.
http://www.bikestation.gr/details.php?PrID=709 -
@Govus, δεν θέλω να σε κακοκαρδίσω αλλά για να χάσεις τα κιλά η διατροφή παίζει ρόλο 80% και δεν υπερβάλλω καθόλου, από προσωπική πείρα στο λέω και όχι μόνο.
Το ποδήλατο (περπάτημα κλπ) απλώς θα αναλάβει το φινίρισμα των αποτελεσμάτων της 'ασιτίας' και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης.
Το ποδήλατο όμως έχει την μαγική ικανότητα εκτός από την φυσική σου κατάσταση να βελτιώσει την ψυχολογική σου κατάσταση καθώς σε φέρνει πολλά χρόνια πίσω τότε που ήσουνα - είμαστασταν παιδιά! Και αυτό είναι κατά την γνώμη μου το σπουδαιότερη προσφορά του.
Από τα ποδήλατα που έβαλες το πρώτο άστο δεν υπάρχει λόγος να κουβαλάς παραπάνω βάρος σε σχάρες - φτερά κλπ, προτίμησε ένα από τα υπόλοιπα δύο που είναι πιο 'πολεμικά'.
Κοίτα και αν υπάρχει σε στόκ κανένα παλιότερο μοντέλο με όριο βάσης για μένα το PRO RIDER (δηλαδή λίγο παραπάνω από αυτά που έβαλες στις φωτο). Στα χρήματα που διαθέτεις είναι.
Φυσικά μιλάμε πάντα για IDEAL. -
Σήμερα 5 άτομα κάναμε Βάρκιζα - Παλαιά Φώκαια - Βάρκιζα. Οι 4 ήταν κουρσάδες και στις ευθείες μου έφευγε η πίστη να τους φτάσω. Στις ανηφόρες οι διαφορές μηδενιζόντουσαν. Για πρώτη φορά εκτίμησα την τεχνική του slip streaming, αλλά ακόμα δεν έχω ξεψαρώσει αρκετά για να πλησιάζω τον μπροστινό όσο πρέπει (και πρέπει ΠΟΛΥ).
Εν πάση περιπτώσει, μετά από κουβέντα με τα παιδιά πείστηκα να αλλάξω μόνο τις ρόδες μου με ελαφρύτερες, από ότι μου λένε θα κάνουν τεράστια διαφορά. Έχουν δίκιο;
-
Αύριο παραλαμβάνω IDEAL Megisto (θα το είχα από χθες άλλα είχαμε ένα παραπάνω άτομο στο αυτοκίνητο και δε χωρούσε)
Τελευταίο κομμάτι στο μαγαζί και δεν θα φέρει άλλα σύντομα λέει γιατί έχει εξαντληθεί η προβλεπόμενη παραγωγή για φέτος -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Έχω να κάνω ποδήλατο περί την 20ετία κι από τότε έχω και καμμιά ...30άρα παραπανίσια κιλά !
Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω κάτι για τη φυσική μου κατάσταση (πριν με βρει κανένα κακό) και το ποδήλατο είναι ένα μέσο (και) γυμναστικής, τ' οποίο ΠΟΤΕ δεν βαριόμουν ... Βασική απορία: πώς να το προσεγγίσω εξ' αρχής σωστά και πώς περίπου να το χρησιμοποιώ για να δω κάποιο αποτέλεσμα (σε συνδυασμό με προσεγμένη διατροφή, όπως φιλοδοξώ ) ;;Επίσης, αν θέλετε πείτε μου καμμιά άποψη για τα παρακάτω IDEAL:
EZIGO 2010 στην κατηγορία trekking (κατά την εταιρεία), που κοστίζει 370 € σε ποδηλατάδικο της γειτονιάς μου:
Strobe 2011, mountain με V-brakes, στα ίδια περίπου χρήματα, αλλά υπάρχουν μόνο ένα-δυο κομμάτια, καθώς έχει σταματήσει η παραγωγή για φέτος (έτσι μου είπε ο μαγαζάτορας ), ενώ έχει ΚΑΙ ζήτηση
και τέλος το οικονομικότερο Freeder 2011 (περί τα 290 €), για τ' οποίο ισχύει ό,τι και για το από πάνω...
Ποιο υποψιάζεστε, πως θα ταίριαζε καλύτερα στην περίπτωσή μου ...;Πριν λίγο καιρό παρέλαβα το συγκεκριμένο http://www.keramitsis.gr/index.php?rout ... uct_id=192 . Είναι Stock του 2010 και πρέπει να του έχει μείνει άλλο ένα. ο συγκεκριμένος έμπορος στέλνει και δωρεάν σε βόρεια Ελλάδα απ ότι μου χε πει. Εγώ για Ήπειρο χρειάστηκα +20 ευρώ.
Αν ενδιαφέρεσαι για ΜΤΒ πιστεύω πως αξίζει.
Όπως μπορείς να δεις και στην σελίδα της ideal το μοντέλο του 2010 έχει τα ίδια (με λίγο ανώτερο τον πίσω εκτροχιαστή *) περιφεριακά με του 2011, ενώ έχει ελάχιστα πιο βαρύ σκελετό(περίπου μισό κιλό). Μέγεθος αμελητέο κατά την γνώμη μου για την χρήση που απ ότι κατάλαβα το θες.
Αξίζει πιστεύω να ρίξεις μια ματιά (εφόσον δεν φοβάσαι την αγορά από internet και δεν σ ενδιαφέρει να ναι μοντέλο του 2011)*επιφυλάσσομαι γι αυτό,μπορείς να το διασταυρώσεις και μόνος σου. Χωρίς να είμαι και πολύ σχετικός, αυτό κατάλαβα από λίγο που ρώτησα δεξιά κι αριστερά.
-
Δεν έχω πρόβλημα αν ένα ποδήλατο είναι του '10 ή του '09, αρκεί να είναι και η τιμή του 'στοκ' ...
Κάτι ακόμη: από τις 26 στις 28 ίντσες υπάρχει μεγάλη διαφορά στον δρόμο ; -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Δεν έχω πρόβλημα αν ένα ποδήλατο είναι του '10 ή του '09, αρκεί να είναι και η τιμή του στοκ ...
Κάτι ακόμη: από τις 26 στις 28 ίντσες υπάρχει μεγάλη διαφορά στον δρόμο ;Ναι. Αν η κύρια χρήση του είναι σε δρόμο, χωρίς να αποκλείται και κάνα βατό χωματάκι, αν τύχει, όχι πέτρες κτλ, πάρε τρέκκινγκ 28άρι. Καμία σχέση σε ευκολία στο δρόμο.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Δεν έχω πρόβλημα αν ένα ποδήλατο είναι του '10 ή του '09, αρκεί να είναι και η τιμή του στοκ ...
Κάτι ακόμη: από τις 26 στις 28 ίντσες υπάρχει μεγάλη διαφορά στον δρόμο ;Ναι. Αν η κύρια χρήση του είναι σε δρόμο, χωρίς να αποκλείται και κάνα βατό χωματάκι, αν τύχει, όχι πέτρες κτλ, πάρε τρέκκινγκ 28άρι. Καμία σχέση σε ευκολία στο δρόμο.
Ευχαριστώ, αυτό περιορίζει λίγο τις επιλογές μου ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Δεν έχω πρόβλημα αν ένα ποδήλατο είναι του '10 ή του '09, αρκεί να είναι και η τιμή του 'στοκ' ...
Κάτι ακόμη: από τις 26 στις 28 ίντσες υπάρχει μεγάλη διαφορά στον δρόμο ;Πάντως ειδικά αυτή την περίοδο που η ζήτηση είναι στο ζενίθ οι τιμές δεν πέφτουν με τίποτα. Το διαπιστώνεις και με μια έρευνα είτε στο internet είτε στα μαγαζιά.
Αν κυκλοφορείς με MTB φαντάζεσαι πως, οκ θα υπάρχει μια μικρή διαφορά. Όταν ανέβεις όμως σε trecking βλέπεις πως δεν είναι και τόσο μικρή. Οπότε μπορείς απλά να μην καβαλήσεις 28άρι για να μην έχεις μέτρο σύγκρισης
-
Ένα πολύ ωραίο ποδήλατο που έχει φίλος και του 'χει πιει το αίμα είναι αυτό. Ό,τι πρέπει για χρήση που περιέγραψα πριν.
Edit: Αντίστοιχης κατηγορίας, βέβαια, βγάζουν όλες οι σοβαρές εταιρίες, απλά το προτείνω ανεπιφύλακτα γνωρίζοντας το.
-
Πήγα και είδα τα IDEAL... Και τα 3 φοβερά... Το NERGETIC ξεκινά απ' τα 300 ευρώ (εκεί γύρω κινούμαι κι εγώ ) ΑΛΛΑ: Είδα και ένα mountain της IDEAL στα 270 (βεβαια δεν ειναι ακριβως γι αυτο που το θελω) και ενα Treckng Beretta (κι αυτα της IDEAL δεν είναι;) στα 250...
-
Ζήση για φτηνά (όχι κινέζικα) δες και τα Jumpertrek της Cicli Cinzia, π.χ. αυτό.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ζήση για φτηνά (όχι κινέζικα) δες και τα Jumpertrek της Cicli Cinzia, π.χ. αυτό.Δεν μου ανοίγει το link...
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Ζήση για φτηνά (όχι κινέζικα) δες και τα Jumpertrek της Cicli Cinzia, π.χ. αυτό.
Δεν μου ανοίγει το link...
*PLANET 28” UOMO CITY TREKKING - ALLUMINIO 21V. DINAM *
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Δεν μου ανοίγει το link...
Ανοιγει ενα pdf .
-
Αυτή είναι η εταιρεία, η οποία βγάζει κάποια ρετρό μοντέλα με την επωνυμία ciclicinzia και τα πιο μοντέρνα (mountain, trekking, κ.τ.λ.) με το λογότυπο Jumpertrek.
-
Ευχαριστώ Bill! Sinanai ωραίο το ποδηλατάκι... Την σχάρα να μην είχε...Αλλά κανένας δεν πουλάει Jumpertrek εδώ...
Η ζωή...ποδήλατο!