-
Η χαρά του τεμπέλη!!!
Νέο αυτόματο κιβώτιο 2 ταχυτήτων! Αν έβγαινε με 3 ή 5 ταχύτητες το είχα πάρει χθες!
http://www.ecovelo.info/2011/05/31/sram-automatix/Αλήθεια εσείς ποιον τύπο μετάδοσης χρησιμοποιείτε και με πόσες ταχύτητες?
Εμένα το ποδήλατο μου έχει 5 εσωτερικές Sturmey Archer.
Αν και τώρα τελευταία σκέφτομαι πολύ μια αλλαγή της μετάδοσης από αλυσίδα σε ιμάντα! -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα V-brakes είναι καλύτερα από τα μηχανικά δισκόφρενα.
Γιατί είναι καλύτερα? Οκ, το να πεις 'δεν έχουν καμιά διαφορά' το αντιλαμβάνομαι, αλλά που έγκειται η διαφορά που κάνει τα v-brakes καλύτερα (και όχι απλώς ισάξια) από τα μηχανικά δισκόφρενα?
Σε ideal hillmaster (νομίζω έχει τα ίδια ακριβώς μηχανικά της shimano) δεν πιάνουν δυνατά, όπως και να τα ρύθμισα. Είμαι βέβαια και 100 κιλά, ο γιος μου που το κυκλοφορεί (είναι 50 κιλά...) φρενάρει μια χαρά. Με τα v-brakes όμως δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.
Επίσης (το έχουμε ξανασυζητήσει) το βάρος είναι μεγαλύτερο, τα 2 ποδήλατα εδώ έχουν διαφορά σχεδόν μισό κιλό, γιατί να τα κουβαλάς αν δεν τα χρειάζεσαι;Πάντως εμένα δεν θα με χάλαγε να είχα πίσω (αντί για v-brakes) το ίδιο μηχανικό δισκόφρενο που έχω και μπροστά. Μια χαρά φρενάρισμα μου δίνει, και δεν έχω προσέξει την παραμικρή υστέρηση.
Όσο για το βάρος, όπως λέει και ο elteo, σιγα τη διαφορά μισό κιλό πάνω ή κάτω. Εκτός και αν, όταν βγαίνεις για βόλτα, αφήνεις στο σπίτι κινητά, κλειδιά, αλυσίδες, τσαντάκια, παγούρια με νερό κλπ. για να μειώσεις το συνολικό βάρος.
Έχε υπόψη σου ό,τι τα πίσω φρένα σε όλα τα οχήματα (ποδήλατα, μηχανάκια αυτοκίνητα κλπ) στην ουσία δεν πρόσθέτουν και πολλά στο θέμα πέδησης απλώς 'ευθυγραμμίζουν' (αν είναι δόκιμος ο όρος) το φρενάρισμα. Το όλο βάρος του φρεναρίσματος αναλαμβάνουν τα προστινά φρένα λόγω της μεταφοράς βάρους κατά την διάρκεια της πέδησης κάτι που συμβαίνει σε όλα τα οχήματα (και όχι μόνο) όταν επιβραδύνουν.
Και για αυτό τα 'καλά' φρένα σε όλα τα οχήματα υπάρχουν πάντα μπροστά.
Οπότε και να βάλεις πίσω δισκόφρενο δεν θα αλλάξει δραματικά το φρενάρισμα, απλώς θα έχις και για πίσω την καλύτερη αίσθηση που σου δίνει το μπροστινό δισκόφρενο.
Επίσης στα μηχανικά όταν τα ρυθμίζεις από την δαγκάνα, είναι καλύτερα να δίνεις παραπάνω κλικ από την εσωτερική βίδα άλεν γιατί αυτή είναι στην ουσία που μετακινεί το τακάκι, η εξωτερική βίδα δεν αλλάζει πολύ το πράγμα. -
http://www.podilatorama.gr/index.php?pa ... &Itemid=16
πως σας φινεται η επιλογη για Ideal ergomax 2011 με δισκους?αποκλειστικα χρηση δρομου
τιμη στα 490 αλλα πιστευω πως 450 μπορω να το παρωυψος 1.83, κιλα 95
μεγεθος σε τρεκινγκ κανα 2 ποδηλαταδες μου ειπαν medioum -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
http://www.podilatorama.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1490&category_id=133&manufacturer_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=16πως σας φινεται η επιλογη για Ideal ergomax 2011 με δισκους?αποκλειστικα χρηση δρομου
τιμη στα 490 αλλα πιστευω πως 450 μπορω να το παρωυψος 1.83, κιλα 95
μεγεθος σε τρεκινγκ κανα 2 ποδηλαταδες μου ειπαν medioumΣε άσφαλτο δίσκοι και ανάρτηση είναι λίγο οβερκιλ πιο πολύ απόψη βάρους (τείνω να γίνω γουέιτ γουίνι μου τελευταία ). Κατά τα λοιπά, το ποδήλατο έχει πολύ καλό εξοπλισμό για τα χρήματα του και πολύ ωραία χρώματα, οπότε εάν το γουστάρεις χτύπα το. Για το μέγεθος κάθε εταιρεία έχει πίνακες υψών, αλλά δεν είναι και 100% δεσμευτικό...
-
Θελω μια αναρτηση μπροστα,εχω μια ευαισθησια σε αυχενα,οποτε πιστευω ειναι καλυτερα να εχω μια απορροφηση κραδασμων μπροστα
για τα δισκοφρενα ουτε εγω ειμαι υπερμαχος,απλα το ergomax 2011 ερχεται με υδραυλικα δισκοφρενα η στην αλλη εκδοση με υδραυλικα Vbrakes η οποια ειναι 10 Ε φθηνοτερη σε αρχιτικη τιμη
αν μπορεσω να βρω ergomax 2010,περσινο μοντελο δηλαδη στο νουμερο μου θα το προτιμουσα,ακομα καλυτερα περιφερειακα χωρις δισκους
-
εγώ πάντως δεν νομίζω να το πάρεις με 450. ειδικά τώρα φουλ σεζόν.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εγώ πάντως δεν νομίζω να το πάρεις με 450. ειδικά τώρα φουλ σεζόν.καλα υποθετω πως μπορω, γιατι εκοψα τον ενα ποδηλατα οτι θελει να πουλησει
-
άμα το καταφέρεις προφανώς και θα σου πούμε ρεσπεκτ.
τι μέγεθος ψάχνεις? πάντως τα υδραυλικά v brakes προτείνω έντονα να τα αποφύγεις. -
άμα το καταφέρεις προφανώς και θα σου πούμε ρεσπεκτ.
τι μέγεθος ψάχνεις? πάντως τα υδραυλικά v brakes προτείνω έντονα να τα αποφύγεις.για το λογο αυτo θελω την εκδοση με τους δισκους
συμφωνα με τους 2 ποδηλαταδες χρειαζομαι medioum,αλλα θα δω και το large
αν βρω στοκ ergomax 2010 δεν με πειραζει,εχει ακομα καλυτερα περιφερειακα σε σχεση με το 2011 -
εγω ειμαι δεκατεσσαρων χρονων και θελω να παρω ενα καλο ποδηλατο το οποιο να μην ειναι πολυ ακριβο αλλα να μπορω να το κρατησω για μερικα χρονια χωρις να χαλασει.. διπλα στο σπιτι μου εχει πολλα μικρα δρομακια για αυτο θα ηθελα να ειναι κυριως για δρομο..μηπως θα μπορουσε καποιος να μου προτεινει καποιο???
-
Ο χρήστης gkk έγραψε:
εγω ειμαι δεκατεσσαρων χρονων και θελω να παρω ενα καλο ποδηλατο το οποιο να μην ειναι πολυ ακριβο αλλα να μπορω να το κρατησω για μερικα χρονια χωρις να χαλασει.. διπλα στο σπιτι μου εχει πολλα μικρα δρομακια για αυτο θα ηθελα να ειναι κυριως για δρομο..μηπως θα μπορουσε καποιος να μου προτεινει καποιο???Άμα είσαι 14 ετών έχεις ένα πολύ σοβαρό θέμα. Δεν έχει σταματήσει η ανάπτυξη σου, οπότε μπορείς πολύ εύκολα σε ένα χρόνο να αλλάξεις νούμερο, και το νούμερο στο ποδήλατο είναι το Α και το Ω. Συμβουλή μου, ψάξε για ένα μεταχειρισμένο πχ στο xe.gr και μετά από 2-3 χρόνια ψάξε για κάτι καλύτερο όταν θα έχεις αποφασίσει καλύτερα τι είδους ποδήλατο θες.
Αλλιώς θα ξεμείνεις με ένα ποδήλατο που το έχεις καλοπληρώσει και ακόμα μέσα σε ένα χρόνο να σου είναι άχρηστο...
-
+10000000000 εχει δικιο ο travelman!
Oσο για τα υδραυλικα δισκοφρενα .... για μενα ειναι πολυ καλα ........μακραν καλυτερα σε αποδοση απο οτι αλλο και ειναι απο αυτα που δε μετανιωνω που ανεβηκα κατηγορια για να τα εχω.(ειδικα αν εισαι 90 κιλα και κουβαλας και τον μικρο μαζι που ειναι αλλα 20 )....... με 110 κιλα λοιπον ειναι ακουραστα δεν τσιριζουν και φρεναρουν πολυ αξιοπιστα.(για να μην πουμε σε περιβαλον λασπης κλπ που δεν καταλαβαινουν διαφορα)
-
ευχαριστω για τη συμβουλη!!!!
-
τα ποδηλατα CUBE πως σας φαινονται;;; εχουν καλη αναλογια χρηματα-ποιοτητα κλπ. ;;;
-
Σήμερα παρέλαβα αυτό από το CRC:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=58991
Είχα ξαναψωνίσει από το CRC, αλλά ποδήλατο πρώτη φορά. Ήρθε σε μία τεράστια κούτα με DHL, ελάχιστα αποσυναρμολογημένο. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να βιδώσω τα πετάλια και το τιμόνι. Όλα τα άλλα (τροχοί, αλυσίδα, μανέτες, πίσω ντεραγιέ κ.λπ.) ήταν τοποθετημένα και σεταρισμένα.
Η κούτα συνοδευόταν από όλα τα σχετικά έγγραφα (manuals ποδηλάτου, ντεραγιέ, πηρουνιού κ.λπ.), checklist με υπογραφή του μηχανικού του CRC που το συναρμολόγησε και αναλυτικότατες οδηγίες που απευθύνονται σε κουλάντζες σαν την αφεντιά μου.
Τέλος, στη συσκευασία περιλαμβάνονταν πολυεργαλείο καλής ποιότητας για τη συναρμολόγηση (πολύ χρήσιμο και για τις βόλτες) και διάφορα δωράκια: παγούρι, chainstay protector, ανακλαστήρες για τους τροχούς, σετ φώτων μπρος-πίσω και... κουδουνάκι.
Τα μεταφορικά κόστισαν 29 ευρώ και ο συνολικός χρόνος αποστολής ήταν 10 ημέρες (σας δίνεται και tracking number).
-
το φερνει καποιος εμπορος στην Ελλαδα το συγκεκριμενο?
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
το φερνει καποιος εμπορος στην Ελλαδα το συγκεκριμενο?Sunn έφερναν παλιότερα στο kifissiabikes, τώρα νομίζω ότι δεν έχουν αντιπροσώπευση στην Ελλάδα.
-
στην τιμή που βλέπουμε το πήρες? καμία φωτό θα ποστάρεις, γιατί στο site έχει μόνο ζωγραφιά.
μου κάνει εντύπωση που λες οτι είχε τους τροχούς φορεμένους. πρώτη φορά το βλέπω αυτό. συνήθως δεν έχει κανέναν ή έχει μόνο τον πίσω. πρέπει να ήταν τεράααααστιο το κουτί.η πρώτη μου εντύπωση πάντως είναι οτι δεν είναι κάποια μοναδική ευκαιρία απο άποψη τιμής.
-
στην τιμή που βλέπουμε το πήρες? καμία φωτό θα ποστάρεις, γιατί στο site έχει μόνο ζωγραφιά.
μου κάνει εντύπωση που λες οτι είχε τους τροχούς φορεμένους. πρώτη φορά το βλέπω αυτό. συνήθως δεν έχει κανέναν ή έχει μόνο τον πίσω. πρέπει να ήταν τεράααααστιο το κουτί.η πρώτη μου εντύπωση πάντως είναι οτι δεν είναι κάποια μοναδική ευκαιρία απο άποψη τιμής.
Όλες οι αποστολές του CRC γίνονται με τους τροχούς φορεμένους. Η κούτα ήταν όντως απίστευτα μεγάλη. Όσον αφορά το αν ήταν ευκαιρία ή όχι, είναι σχετικό. Σίγουρα δεν ήταν 50% κάτω σε σχέση με την αρχική του τιμή (νομίζω η έκπτωση ήταν γύρω στο 37%), όμως αφενός η συγκεκριμένη εταιρεία έχει μεγάλη παράδοση στο MTB, άσχετα αν στην Ελλάδα είναι άγνωστη, αφετέρου τα πράγματα που φοράει, χωρίς να είναι κάποια κορυφαία σειρά, είναι αξιοπρεπέστατα. Αν ρίξεις μια ματιά σε τιμές MTB με deore (είναι η αντίστοιχη shimano στη SRAM που φοράει το συγκεκριμένο), πηρούνι 12άρι σχετικά αξιοπρεπές και υδραυλικά φρένα, θα δεις ότι το 650άρι το καβαλάς στο χαλαρό (α, ξέχασα και τη σέλα, που τη θεωρούμε δεδομένη καμιά φορά, όμως η συγκεκριμένη είναι πραγματικά κορυφαία, τουλάχιστον στις κριτικές). Ας πούμε ότι αυτό μου ήρθε ένα 150άρι φτηνότερα, ούτε κοψοχρονιά ούτε και ακριβό.
Φωτογραφία αύριο (και της κούτας).
-
Ο χρήστης whizzz έγραψε:
τα ποδηλατα CUBE πως σας φαινονται;;; εχουν καλη αναλογια χρηματα-ποιοτητα κλπ. ;;;σε αυτά τα ποδήλατα εχω διαπιστώσει μία τάση να παραγγέλνουν από ιντερνετ/// Μάλλον αγγλία βγαίνουν φτηνα. Προσωπικά τα θεωρώ όμορφα και με λεπτά χαρακτηριστικά... (θεωρω για παραδειγμα τα ideal χοντροκομμένα)
Η ζωή...ποδήλατο!